patry Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Testy światełka V-ray, vray sun, physical camera Mental, log.exp.c. Mental, photographic exp.c. Ej, mówicie, że vray jest szybki, ale w moich testach scena w mr renderowała się EDIT O, 2min - vray, poprawiłem się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 A do tego w VRayu wygląda fatalnie WTF :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 znośne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 znośnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 ale napisz coś co poprawić..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 za bardzo jakoś wszystko wciśnięte do prawego rogu masz. za oknem to też 3d jest? ;] render przyjemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 render cudzego projektu. taka moda. ja tylko wstawiam wersalki i pieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 @patry chyba nie wiesz jak uzywac vray'a :) co do czasow to dodaj jakies ciezkie siatki, sklo, chrom, bump.... i wtedy porownoj :) EDIT: co do renderu powyzej to zimno :) psu chyba tez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Kome ładnie ładnie i ładnie jeszcez raz dla ma+ to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 sampling podłogi, perspektywe za oknem i dzikie przejaranie na podłodze. do Tomusia;) ale ładnie i tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Tomus podziel sie widokiem zza okna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 dla ma+ to jest? chyba bardziej dla inwestora czy jakos tak, a tak ode mnie to dobry pies, chyba słucha z tobą The Residents elo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 a dam 2 widoki które cały czas używam:) a co do tego ma+ junior to pytam dlatego że wizka wygląda jak jego:) wiec może mu pomaga polka.. aha i może coś jeszcze ode mnie. jak to robi robote? a to? Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość paracetamol Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Cześć! Pierwszy raz się na tym forum wypowiadam więc zacznę od krytyki :D @Tomuś, pytasz co poprawić? Myślę, że tło za oknem nie współgra z kierunkiem światła. Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 O witamy na forum:) Masz racje, ale to pierdoła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 patry mentalowe renderki lepsze :] a co do vraya to tez na poczatku mental u mnie w testach wygrywal a pozniej sie okazalo ze przy takich finalnych scenkach to jednak vray smigal. Gdy pewna scenke w mentalu renderowalem 5-6h to w vray poszlo 54 min :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 polka dot: apartamentowiec? pokaż z zewnątrz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 bardyo Ciekawa lampka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Tomuś ładnie, podoba mi sie, czepilbym sie tylko materialu siedzisk, dalbym caly czarny z lekkim glossy odbiciem. Ogolnie samplowanie materialow ciut za male...niby to czepianie sie bo na tych renderach to nie boli ale juz na wiekszych szum moglby zaczac przeszkadzac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 A mi sie lampa nie podoba:P Wygląda jak by miała rdzawe zacieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 polka dot od dzisiaj mowie Ci MISTRZU i zakopuje sie pod ziemie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 peter_muler swietne te twoje oswietlenie, a gdzie sa takie super textury kafli na podlodze? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 http://test.tubadzin.pl/ to jest to? Junior a co do oświetlenie to dla mnie za czerwone..;) hehe...przypomnij braciszkowi że ma mi repa dać!:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Taki test podłogi i materiałów na szafkach :) Pzdr. Cornelius. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 bedzie dobra praca! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 peter fajnie ale lampa chyba za jasna, biel jest prawie taka sama jak w oknie. Cornelius bardzo fajnie tylko ta firanka drewniana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Firanka nie ma jeszcze żadnego materiału,żyrandol także.Co zmienić (chodzi mi o model) w firance? Moja koncepcja jest taka,aby zrobić pracę z zimnym klimatem...mają o tym decydować kolory oraz liście wpadające przez okno... Pzdr. Cornelius. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 junior: pionix ją kiedyś dawał na forum, chyba to porcelanosa z tego co pamiętam. u mnie to udaje keraben / kursal / gris czy jakoś tak. Cornelius Scipio: całkiem ładne, szafki i stół miodzio żyrandol proponowałbym wyrzucić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 W sumie taki render testowy: http://pl.youtube.com/watch?v=Lj6Yz90y9gI Napisałem sobie skrypt, który przeanalizował ten filmik i ustawił mi multipler + zmodyfikował położenie omni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Kolejny test...trochę GI się kopie i artefakty wyłażą...firana całkiem się skopała :/ Pzdr. Cornelius. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 fajnie fajnie, wyspe bym przesunal na srodek a co do firanki to chodzilo mi o jej ksztalt, jest imo za sztywna. nie wiem dlaczego ale mi to troche aberracja zalatuje, czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Ok, firane poprawie jeszcze...aberracje dorzuciłem w szopie... Soft jak zwykle: Cinema 4D + Vray 1.0821 Czas renderu: 25 min. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Cornelius dużo lepsze kolory. jak oświetlasz? mała zamian oświetlenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Jadę HDRI + (ze mniejszą siłą)vray sun + vray sky ...na kamerze jest jeszcze white balance w kolorze lekkiego różu :) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Zabawa ze światłem i nie udolnym lwf… W jaki sposób Cornelius dodajesz aberracje?? Pobawiłbym się tym…. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 wow, dajesz czadu, ostatni śliczny. dawno nie widziałem tak ładnego obrazka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Aberracja :) PS-->layers-->disort-->lens correction...tam masz dwa suwaki (red ,blue) i testujesz :) Super renderki arch515 !! :) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 arch no wgniata w ziemie :D piekne renderki i fajny projekt a po za tym kiedy wkoncu bedzie wuwuwu?!! elo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Dzięki pyter, dzięki Cornelius. Junior – siema ziomek, co do strony to za kręcona sprawa, raz – ciągle dopracowuje to, co chce pokazać, cos wylatuje, nagle znowu się pojawia itp..;/ druga sprawa forma strony to jest dosyć problematyczna, to nie Bedze jako pracowania – właśnie, jako co..??? No zobaczymy prace trwają i proszę się nie śmiać, co niektórzy..Ona powstaje i powstaje nie wiem, od kiedy.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 arch - śliczniutkie ;] łaziena świetna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Moje miasto - jedna z pierwszych pracek w 3d, poproszę o komentarze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Mam nadzieję, że nigdy nie zostaniesz urbanistą Ramsez. ;) Arch, superowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Marcin – dzięki masta:) RA – no wiesz po części twoja zasługa, i zawsze o tym pamiętam:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 stare ale jare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 ale obleśna aborcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Arch łazienka naprawde daje rade:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 szybka wizka mieszkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 pionix prawa strona bardzo ładna lewa trochę gorzej bo tak pusto tam jest, ale jak zawsze wysoki poziom:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 mrkrzysiek - dzięki:) I takie zabawy z filtrami: Orginal: Filtry (coś na bazie fraktali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi