Marcin Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 super :) niebo trochę nieciekawe ale przynajmniej pasuje do oświetlenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 a mi się niebo bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Oświetlenie to hdrka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 HDRI i LWF no i korekty w Photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 świetnie! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 pionix jak uzywasz HDRek? Tzn. gdzie je wstawiasz? BTW. Super te kamyczki na podjeździe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 pionix: ladna rozlinnosc. Domek wporzo. Tylko te obicia dechami tak troche dziwnie sie prezentuja.. czegos tam brakuje ale ogolnie przyjemna forma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Ładnie pionix. Taki Budda for fun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Dziwne to trochę DraB, ale fajne :) Czym zioło robiłeś? hair&fur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 jacekdrze - wrzuciłem hdrke w VRayLight typu "dome" i podkręciłem troche sampling i resolution tego światla. DraB - da rade jeszcze zagęścić to futro? na dobranoc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 super. drugie chyba lepsze bo lepiej świeci hdri. ja zawsze na boku robie render stożka na planie i kręce mapą żeby ustawić świecenie a imho ma to spore znaczenie ps: trawe dorabiaj w photoshopie bo ta kuleje a na dodatek zabija pewnie kompa w większych rozdziałkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 DraB przypomniało mi się dzieciństwo i robienie ludzików z pończochy i z takiego ludzika rzeżucha wyrastała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 Drab bardzo fajnie to wygląda pionix bardzo ładny render oba fajne ale ten nowy ładniej sie prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 drugi o wiele ciekawszy :) trawa imho trochę za wysoka ale to tylko czepianie się :) good job i tak trzymaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 staram sie jakoś poprawić to co mi powiedzieliście co jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 popraw trochę pień tego drzewka bo chyba nie jest wogóle chropowaty, i te segregatory w tle, przyciemnij je daj im troche refleksa i bumpa, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 nie daje do finished bo projekt w zasadzie niedokonczony... przydałoby sie dopracowac swiatła w środku, cały dół i cos do środka walnąc. może kiedyś dokończę jak znajde czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 pionix no brawo brawo, zaskakujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 pionix super wersja 2 wyszla ! Gratki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 super. drugie chyba lepsze bo lepiej świeci hdri. ja zawsze na boku robie render stożka na planie i kręce mapą żeby ustawić świecenie a imho ma to spore znaczenie ps: trawe dorabiaj w photoshopie bo ta kuleje a na dodatek zabija pewnie kompa w większych rozdziałkach :) Z tym stożkiem to świetna myśl! A co do trawy to w finalnej wersji dorobie zatem w Photoshopie żeby zobaczyć co z tego wyjdzie :) Tomuś - nie wiem co zmieniłeś ale wygląda dużo lepiej jak dla mnie. Czyżby kamera poszła trochę niżej? Nie myślałeś żeby coś w okna wsadzić? Jakieś żaluzje albo rolety? Kub@ - troche ogromne toto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 nie pomyslałem dlatego że musiałem oddac dzis prace, a jak dam żaluzje to znowu bede musiał sie bawić swiatłem i psychiczną kamerą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Kuba czyzby to te... no.. petronas tower? troszke jednolite oswietlenie jak pewnie wiesz, ale robi bardzo przyjemne wrazenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 test oświetlenia wnętrza przez hdri. (obróbka w photoshopie included;) Przez żaluzje w oknie bardzo ciężko pozbyć się szumu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 to przeskocz z qmc na irr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 zmien te jablka i pozbadz sie chociaz troszke szumu a bedzie git ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 arturprx2 - Wbrew pozorom nie jest to takie proste ponieważ irr też dziwnie się liczy przez te żaluzje. Pomaga wsadzenie VRayLighta jako Skylight portal w okno ale cały smaczek HDRki się wali. hcpiter -nie lubisz jabłuszek? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 hehe lubie, lubie ale one tu nie pasuja :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 pionix ogolnie fajne ale stac cie na wiecej :] sypialnia z czarna dentka. elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 fajniejsze drewno niż poprzednio i fajne oświetlenie ale IESów pod sufitem widze ze się nie pozbyłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Co mnie drażni (poza oczywistym brakiem kolorów) to te guziki na ścianie łóżka, są takie bardziej "zatopione", jak w ciasto, żadnego zniekształcenia materiału wokół nich nie ma, ale w sumie to takie tam czepianie się. Interesowałoby mnie natomiast jak zrobiłeś taki delikatny efekt rozmycia światła na krawędziach? Taki delikatny glow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 pionix a to taka zakupiona proffeska hdri czy jakis free z neta ? ile ona wazy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Nudzi mi sie a poza tym dorwalem nowa hdri od pionix`a wiec chcialem sie pobawic w jakies proste texty przy exteriorach, ogolnie caly stuff z kolekcji ev (modele) Ogolnie to chyba moje pierwsze oswietlanie exteriorow za pomoca HDRI wiec nie bijcie :) eLo !... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2008 2 całkiem okej. Coś złego z drzewami po lewej się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Kub@ - Dosch ją kiedyś udostępniał a teraz udostepnia to: http://www.doschdesign.com/e_infobase/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Nice pionix :) Co to za HDRka? Co do Buddy, to chętnie bym zagęścił ale czas bardzo skacze do góry :/. To jest VRay Fur EDIT Aha napisałeś posta wyżej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Takie tam jeszcze zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 drewno w kominku w takiej postaci najprawdopodobniej juz by sie posypalo... aura za oknem jakos tak dziwnie jest ustawiona - jakos zle sie patrzy na to... Wydaje mi sie ze ta rogowka stoi w powietrzu... i te kamienie na kominku tez nie teges. Reszta wyglada ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Piter- ustawiania AA specjalnie obniżyłeś? - co to jest na trawie takiego białego? - drzewe z lewej źle sie pokrywają z tłem - merceder- rozumiem że model to testów :D - materiał okien(jeśli w ogole sa okna) to jest zły(nic nie odbija) Wiecej nie wypisuje minusów, bo to testy. Domek ogolnie mi sie podoba. Pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Ja mam takie małe pytanko: pewnie można tylko nie wiem jak, chodzi mi żeby jakiś obiekt (w tym konkretnym przypadku szyba widziana od wewnątrz) nie "podlegała" działaniu vraysun, czyli żeby światło przechodziło przez nią jakby jej nie było, a jednocześnie żeby odbijała ona to co jest w środku. Da się tak? Edit:/ Nie ważne, znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Test oświetlenia HDR i trawy (taka bardziej zaniedbana :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 toż to dzika locha :D :D a tak na powaznie to jak na trawke to źbła albo za krótkie albo za szerokie... wiem dziwnie brzmi ale nie mam do czego sie odniesc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Znalazłam kawałek dalej nowy trawnik i przejechałem go kosiarka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 No i bardzo fajna, teraz tylko domek i drzewka:) mam nadzieje że do 8 sie wyrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Bardzo ładna trawa. V-ray fur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Trawka jest zrobiona Scatter'em. Zależało mi by zrobić mały fragment i użyć VrayProxy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Ta "skoszona" jest na prawdę ładna, a jako proxy to faktycznie może nawet troszkę czasu zaoszczędzić. Też swojego czas z takiej "modelowanej" korzystałem właśnie na proxy przerobionej. Tylko się nie śmiejcie, bo to staaaary projekt, ale renderował się dosłownie kilka minut. Tutaj trawa to właśnie model taki jak Fargate prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2008 muldy zielonego piachu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 a w tle prosze panstwa widzimy zmutowane drzewo gigant ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 pressenter dach fajnie skonstruowany :) na saneczkach zimą można fajnie zjeżdżać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 fikołek: Ha! Muszę to powiedzieć właścicielowi, bo ten budynek juz stoi. :D arturprx2: Mówiłem "proszę się nie śmiać", to projekt sprzed roku prawie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi