Lis Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Dzięki dzięki :) nie spodziewałem się że się spodoba. nawet nieba mi się nie chciało dodawać. O takich rzeczach jak drzewo z posadzki czy średni żywopłot to wiem. spoko ;) Pionix. Oświetlenie klasyczne. Gradient w enviremencie. Sun z nieba. Hdri w Reflection.
routee Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 LIS bajera tylko dachówka wygląda jakby nie w te stronę ułożona (kwestia złudzenia zapewne) materiał szyb jest trochę prześwitujący czy full reflect ? powiedz coś o tym PINERO trochę optymistyczne te poręcze...pobawiłbym się z widocznością tego przejaranego stropu ao/toon
Fargate Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Pinero: Normalnie bez konkurencyjne masz te zasłony na oknach :)
Pinero Napisano 28 Luty 2008 Napisano 28 Luty 2008 Pinero: Normalnie bez konkurencyjne masz te zasłony na oknach :) To LIS i PIONIX ;) Od razu dla nich ode mnie oficjalna DZIĘKUWA za modele ! Buehehe...
Hindus Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Pinero podaj ustawienia świateł albo Cie zbanuja ;) http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=665136&postcount=4727 Osom
pressenter Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Pinero: pochwaliłbyś się czego tam używasz do oświetlenia?
siwy Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 To jest jeden wielki wkręt a to nie rendery tylko foty :)
pressenter Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Heh, no fakt, wnętrza Pinera są świetne. JunioR: Takie pytanko, w tej łazience te światełka "w suficie" to vraylighty czy jakieś iesy? Jeśli iesy to może byś się podzielił, bo właśnie robię projekt z dokładnie takimi samymi lampejtkami.
SWRSC Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 * * * gwiazdkowy pokój hotelowy. Meble Faber. 0% mojego wkładu w aranżacje, wszystko ustalił klient.
SWRSC Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 można patrzeć na to z krzywą gębą, ale w sumie ***, hotele dla masy tak wyglądają.
maverick sheep Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 można patrzeć na to z krzywą gębą, ale w sumie ***, hotele dla masy tak wyglądają. oj nie zawsze bajer w tym żeby małym kosztem zrobić frajdę , co nie zmienia faktu ze render na poziomie pozdrawiam
Orangegraphics Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 dwa dni nad wizką, tutaj test. myślę że jutro się może w finished pojawi. zwariowany dof i aberacja też tylko do testu;d
Lis Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Kub@ już pisalem ale napiszę jeszcze raz że well done! Drzewko i render super tylko teź ten avator zmień! :)
Kub@ Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 hmm no tak wyglą da, ale to taki jakiś dziwny gatunek ;) ....ale tu też kamera też jest nisko ustawiona. Ciezko ocenić wielkosć i ustawienie kamery jesli wokół jest tylko biało i nie da się do niczego tego odniesć
Gavreel Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 takie tam... w finale było pod realtime a tutaj urywek z animki (czas renderingu klatki około minuta- ahhh te terminy) i na szybko... sugestie mile widziane, co poprawić i jak?
!Ewert Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 pierwsze co mnie boli to wielki bump na podłodze. o wiele za duży ;)
pressenter Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 No jak na taki parkiet do zdecydowanie mniejszy. Ja bym jeszcze jakieś subdivsy na materiał głośników i drewno dorzucił.
Gavreel Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 no fakt, bump do poprawki. A głośniki są czarno-drewniane. A jak usprawnić ostatnią scenę? niby wszystko ok a jakoś tak nieciekawie.
t0m3k Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 test dywanika, sa jeszcze dziury ale to sie poczesze i nie bedzie widac :)
grzegerz Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Gavreel- bardzo ładne rendery. bump za szeroki na parkiecie. Przepalenie na pierwszym straszne. ale reszta bardzo ładna. z silnikiem fajowe zgred88-miłe dla oka, mam nadzieje ze zrobisz jakąś wklejke z trawa ze zdięcia na pierwszym planie:P
Pinero Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Pinero podaj ustawienia świateł albo Cie zbanuja ;) http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=665136&postcount=4727 Osom Ustawienia to rzecz, na którą musiał bym znaleźć chwilę, żeby przedstaawić to wszystko DOKŁADNIE. Będzie w skrócie - Dużo testów. W tej scenie 6 vrayplane'ów w oknach + IES'y. Każdyz innym natężeniem i barwą. Pisałem już kiedyś o tym - kiedy mam ( w skrócie ) za żółto - daje np.IES z chłodniejszą barwą w podstawie i w Filter Color. ... i na odwrót. Zawsze wysokie Subdivs. Vraypalne'y - praaaawie biel - PRAWIE ;) Gamma Correction 2,2 Ryba to tołpyga - słodkowodna chyba, i jest dla Zbychowatego ;) + PS . . . . . . . . . . . .
chveti Napisano 29 Luty 2008 Autor Napisano 29 Luty 2008 Pinero, Lis - jak dla mnie to przechodzicie samych siebie ostatnio :D
pressenter Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Pinero: osz Ty! Pomijam genialne światło, ale materiał sofy i poduszki... wymiatają.
pressenter Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Sam ostatnio się tylko was podpytuję, a swoich prac nie pokazuję, ale obiecuję poprawę. ;) Kilka projektów akuratnie mi teraz wpadło więc co jakiś czas będę dłubał. ;) Mieszkanko, chwilowo kuchnia oraz gościnny z jadalnią. Nie bijcie za brak kaustyk, nie mam na to ni czasu, ni chęci, ni umiejętności (chyba, że mi ktoś powie jak to działa). ;) Tak, wiem też, że niektórym drzewom gdzieniegdzie brakuje tekstury, i disp trawy za duży. Swoją drogą ma ktoś jakąś fajną, stonowaną teksturę trawy?
JohnZi Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 bump podlogi nie powinien mniec odwrotenej wartosci? tak troszke dziwnie wyglada, poza tym wypas:)
pressenter Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 oo79: ładne światełko, tylko wydaje mi się, że ramy okien troszkę wiecej subdivsów by zniosły, no i zdecydowanie sofa szybuje.
pressenter Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Huh, całkiem niedawno dokładnie ten sam żyrandol miałem w projekcie. Toto takie popularne jest? Światełko ładne tylko tam coś za okapem nie ładnego się przebija i tuż nad lampą tą nad blatem kuchennym. Kurcze, ale muszę się nauczyć robić takie zasłony, te marszczenia na górze są po prostu świetne.
pressenter Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Trawa wygląda troszkę jak owcza wełna i nie za bardzo mi też ta dachówka pasuje do takiego budynku.
oo79 Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 A ja dalej koncepcje mecze, nadszedl czas na exterior ;> -- ale ten plot w szczycie to chyba wywale.
Lis Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 makbol -> za wstawienie dachówki na taki budynek powinni cię za jaja powiesić. Co do exteriora to jest na takim etapie że sam możesz sobie sugestie nasunąć.
Rekomendowane odpowiedzi