Bubu Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 :D bywa ;] Noob przez wielkie NNn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Bubu - może i różne niedociągnięcia są ale na pierwszy rzut oka to wygląda jak fotka. A tu taki test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 pionix- masakrycznie dobry ten render, swietna wykladzina i posciel. tescik juniorku to tescik i to jeden z pierwszych, takze nie martw sie, wszytko bedzie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 pionix fajowe, jedynie co mi lekko nie lezy to czarne pikowane oparcie na lozku, jakby sciana byla szara bardziej by mi pasowalo to oparcie, no ale po za tym miodnie :) p.s a tego pisaku na podlogdze to mogles wiecej wysypac, bo tak to nawet zamku sie pozadnego nie wybuduje ;] etyr ogolnie okej, szkoda ze ten dom jest taki samotny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 pionix bardzo fajnie wyglada, ten ``piasek`` na podlodze super :D Jedynie to czarna plachta daje po oczach i ten box naprzeciwko :) p.s Ladne tapety robisz :) pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 pionix energię elektryczną marnujesz zapalające te lampki ;) ja nie wiem, jak Ty tak super możesz zrobić takie renderki nie przepalone z takim delikatnym światłem padajacym na podłogę... widzę zasłony zmieniłes :D ps.co do mojego puga - czy ja wiem czy on przepalony? u mnie na monitorze całkiem ładnie wyglada. a teraz po pssie wyglada jakby był tuz po deszczu :D chyba nie będę go renderzył i dam samego claya do finished... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 trosiek mi się podoba twój render może i mniej realistyczny ale przyjemniejszy dla oka, przynajmniej mojego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 wlasnie pionix moze zdradzil bys przepis na takie ladniutkie swiatelko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 pionix - podziel się informacją jak zrobiłeś wykładzinę! Boska! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 http://s3.zapodaj.net/59767385.jpg.html troszke poprawione ;] I chyba w takiej wersyji zostanie tylko jakis srodek dorobie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 mi się całkiem podoba. tylko ta kratka czarna z przodu się troszkę zlewa xd fajnie wyszło wkomponowanie. ja tak patrzę, że coraz więcej ludzi odchodzi od renderów w studiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Test łóżka spa.. :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 bardzo miłe. tylko że to przepalenie na podłodze przeszkadza. i ten box po lewej stronie od tego niby fotela tez taki nie taki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Wykładzina "piasek": 1: diffuse - http://www.cgtextures.com/texview.php?id=9511&s=S&PHPSESSID=54384601afd20fe73372c4541f0861f3 2. bump - ustawiony na 100 i w nim Normal Bump normalmapy zrobione w CrazyBumpie. Pierwsza zassana też z http://www.cgtextures.com druga to dołączona Bitmapa do Photoshopa CS. Światło: VRaySky: intensity multiplier - 1 VRaySun: intensity multiplier - 0,06; size multiplier - 10 IES pod lampą na suficie: lm - 12000,0 VRayPhysicalCamera: f-number - 8; shutter speed - 50; film speed - 400 Color mapping: Exponential 1,1,1 Widok z drugiej strony. Tej szmaty na łóżku nie chciało mi się robić i wziąłem jakiegoś gotowca. Klient kontent także nie ma problemu ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 jacekdrze bardzo ladny sloneczny renderek :) pionix dzieki za nastawy i wogole fajnie ze pokazujesz ustawienia swiatla :) deshu fajnie a co to jest ?? jak to zrobiles ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 dawno nic nie pokazywałem na forum więc tu pokaże takie tam wczesne zabawy renderem test lakieru i studia chyba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Pionix jak zwykle fajne tylko ta szafa jakas chyba plytka na koszulki przynajmniej na tym ujeciu tak to wyglada ( chyba ze tam jest wneka ) ale rend i klimat ehhh :] niceee Mrkrzysiek brummmmmmmm :] mecz dalej felgi hmm jakby olejna farba ktos pomalowal ;] ale ja sie nie znam :] model kosmos master Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 (edytowane) Dzieki za ustawienia teraz zawsze je bede używał ;D- pionix Edytowane 16 Maj 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Pionix Bardzo Dziękuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Pionix jesteś wielki :D będę bezczelny i poproszę jeszcze o teksturkę tego drewna co jest w głebi na tej szafie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 A ja mam takie pytanko: ile zajęłoby wam wykonanie wizualizacji takiej jak poniżej, oczywiście w jakości a'la Lis czy Morphe. Dodam, że jedyne co mam podane to ten render, żadnych wymiarów, wszystko na oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 ale to chyba bardziej rozchodzi sie o umiejetnosci niz czas, chyba ze zlecasz to w/w osoba to wtedy tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 modeli nie masz? w jakości lisa czy morphe bym robił pewnie bardzo długo lub w ogolnie by mi sie nie udało. w swojej jakości to z 6 dni..ale to taka odpowiedz jak łysy grzywą o kąt kuli..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 20 min i by stało, trzeba by trochę wyobraźnią nadrabiać braki wizualne :P A serio to zależy czy od 0 czy masz np. gotowe modele (ale z tego co widzę to od 0). Myślę że 5 dni po 5-7h sensownej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 A ja dziękuję za sensowną odpowiedź. Właśnie tak mnie troszkę wcięło jak niedoszły zleceniodawca liczył, że zrobię to w niecałe trzy dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 pionix- :* testow ciag dalszy- to jeszcze nie koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Etyr a ja pamiętam jak Ty jeszcze niedawno nie wiedziałeś co to V-Ray :) Nieźle! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 deshu fajnie a co to jest ?? jak to zrobiles ? :D dłonie dziadka z zsrr. ofkoz stencil w ZB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Wiec tak, ogól bardzo ładny ale: materiał parkietu do poprawy, płytki na podłodze to lustro do przesady, ogień i wnetrze koninka czyste jak nic:P , drzewko pomarańczowe ono chyba na exteriory, widac niskie ustawienia irr-plamy , słaba kompresja jpg, mogłeś jeszcze dać jakieś pierdoły na stołach. aha tło, pewnie dodawany w PS wiec odpal levele i środkowy przesywam daj w lewo. A tak to werynajs :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 ładniusio:D ale nie pasi widok za oknami i nie pasia lampy sufitowe ale reszta ladniusio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 noo super. tylko ten ogień w kominku jakiś troszkę dziwny i poduszka na ostatnim renderze, ale światło i modele super. ale coś chyba niskie nastawy bo na suficie plamy chyba widzę :) jak wy robicie te zasłony pofałdowane? chodzi też o te fałdowanie poprzeczne jak i podłużne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 widok za oknem w maxie, też mi nie leży ale nie chciało mi się go poprawiać. kominek to wersja gazowa, ozdobna i dlatego jest czysty. pomarańczowe drewno to fornir po prostu na wysoki połysk. lustro płytek troche przesadzone to fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 E tam super jak dla mnie! :) bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 Heja :) No to i ja dorzuce moje 5 groszy :) Testy car studia lakierów shaderów :) By D4D4L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 2 i 3 najbardziej podchodzi jak dla mnie test udany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Nie za matowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 No właśnie, ja tam nie należę do tutejszych samochodziaży, ale obiektywnie moge powiedzieć, że udany test modelu i światła studyjnego. Lakier oraz materiał opon raczej nie wyglądają realistycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 3 mi sie podoba lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Test konwencji hotelowych.... jak widać na mój gust troszkę nie udany. Projekt samego wnętrza nie jest mój, żeby było jasne :) ogólnie zupełnie bez fotorealizmu :| Walczę z tymi wizkami cały czas :) i jeszcze przez wasze powyższe posty wpadam w kompleksy :P D4D4L - najlepszy chyba ten srebrny kolor :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Do całkiem ciekawego wnętrza wrzuciłeś meble rodem z górniczej meblościanki, tak się nie robi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 A to moje wczorajsze i dzisiejsze wypociny tak do nauki dla siebie i próba adaptacji tych jak to określiliście ohydnych kafelków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 D4D4L pokazesz studio renderu samochodu?? Calkiem ladnie ci wyszedl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 RA - jak już pisałem ja tylko wizualizowałem... dostałem meble, dostałem wnętrze i miałem to posklejać do kupy. Nie moja wina że projektant tak nawciskał meble jak to nazwałeś z "górniczej meblościanki". :) Ale ja tu tylko sprzątam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 D4D4L - całkiem fajne CarStudio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Trosiek: jak dla mnie to kiepsko troszkę. Może brakuje troszkę postwork, ale raz że te płytki za duże są, a dwa że drewno ma chyba jakiś koszmarny blur. Ale światełko całkiem galantes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 ^_^ pracowity weekend :P co myślcie o tej kuchni?? chyba trochę wiecej oddechu niz ta poprzednia?? :) wizka dzisiaj z rana :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 STOLIK RULEZ! xD Mi troszkę to pomarańczowe nie pasuje i ten "fotel" i te szafeczki ;p A tu moje wypociny :P http://img391.imageshack.us/img391/7814/gwnowpoluxy3.jpg Shuriken ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Mortom- a jak zrobiles dywanik, bardzo ladny :) _Arti_-xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi