SWRSC Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 elastyczny klient, więc mogłem sobie pozwolić - na finalnym będzie radośniej, będą ludziska, może więcej dupereli, albo cieplejsze kolorki. A tak to masz racje - chyba nie będę się pchał więcej w tego typu klimaty. Nowa stronka już gotowa, ostatnie szlify lecą w kodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Dobrze byłoby gdyby klienci dorosli na tyle zeby przechodzily takie klimatyczne wizualizacje - chyba wszyscy maja dość cukierasów. W sumie to co zrobiłeś to jeszcze żaden hardcore - ledwie zmieniona pogoda - nie środek lipca tylko jesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi0tr Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 KaeMS: To nie o klienta chodzi ale o ludzi którzy mają kupić np. mieszkanie. Wizualizacja bloku ponura jak wizja rządu Romana Giertycha nie zachęci nikogo poza specyficzną grupą osób która żywi się krwią i nie wychodzi w dzień. Ludzie chcą żyć w kolorowym miejscu, gdzie na drzewach rośnie kebab i gdzie jest kolorowo jak na paradzie gejów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 W sumie tak - w koncu zajmujemy sie glownie produkcja materialow marketingowych. Po prostu jak produkuje ktorys z rzedu cukiereczek deweloperski to mnie zalewa. Chyba naleze do tej grupy zywiacej sie krwia i nie ogladajacej swiatla slonecznego (słońce boli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi0tr Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 KaeMS: W portfolio nie masz za dużo tych cukierków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Bo do portfolio od ponad pol roku nic nie trafilo ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Loki zdecydowanie nity za wielkie, chyba że miały być niczym z Titanica. SWRSC - fajne to :) Jeszcze zima nie minela a ty juz jesien wrzucasz ? Niezle wyprzedzenie :) LOL :D W takim tempie to nigdy Świerszcza nie dogonimy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Witam ! Tores pokazywał swoje rendery z indigo i mnie zainspirował do testów wiec chciałem pokazać cos od siebie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobohome Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) To moze teraz ja ... nie bylo mnie tu lata ... ale w koncu wypelzlem ... test materialu i swiatla ... Model moj, projekt firmy ... do teatru ... docelowo animacja ... To moze teraz ja ... nie bylo mnie tu lata ... ale w koncu wypelzlem ... test materialu i swiatla ... Modelik z firmy ... do teatru ... docelowo animacja ... Pozdr Edytowane 19 Luty 2010 przez lobohome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 final po uwagach klienta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Dużo fajniej :) mogłeś dać coś żeby się odbijało w szybach, jakieś budynki lub zwierzęta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 SWRC , juz kolo 1000 strony wkleiłeś się genialnie w tło. Nie wiem co dalej było , ale chyba Ci zostało ;P . Test sztucznego oświetlenia. Naprawdę nie rozumiem na czym ma polegać dobra wizka , chyba potrzebne do tego są refki co ? Wszelkie ustawienia w PSie powodują ze obraz w zasadzie w pewnych warunkach mogłby tak wyglądać . Mylące to : / 1. 2. 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 o co chodzi z tym wklejeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 SWRC , juz kolo 1000 strony wkleiłeś się genialnie w tło. Nie wiem co dalej było , ale chyba Ci zostało ;P . Zdanie miesiąca ! Kali jeść, Kali pić! Człowieku więcej czytaj, a może nauczysz się pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 SWRC (podmiot), juz kolo 1000 strony wkleiłeś (orzeczenie) , się genialnie w tło. Nie wiem co dalej było / było dalej, ale Ci zostało. Chodzi Ci o szyk przestawny ? lingwisto ? Co było dalej , ale chyba Ci zostało. Czytaj między wierszami , ale skoro stronę temu pokazł równie dobrą wklejkę mogło by to znaczyć że między stroną 1000 a 1500 nie zapomnaił jak to się robi. Słowem "chyba" dałem temu wyraz gdyż jeszcze tych stron nie przeczytałem. Screw U Punkass miesiąca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 ale tu wszystko jest 3D, nie ma wklejki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 SWRC (podmiot), juz kolo 1000 strony wkleiłeś (orzeczenie) , się genialnie w tło. Nie wiem co dalej było / było dalej, ale Ci zostało. Chodzi Ci o szyk przestawny ? lingwisto ? Co było dalej , ale chyba Ci zostało. Czytaj między wierszami , ale skoro stronę temu pokazł równie dobrą wklejkę mogło by to znaczyć że między stroną 1000 a 1500 nie zapomnaił jak to się robi. Słowem "chyba" dałem temu wyraz gdyż jeszcze tych stron nie przeczytałem. Screw U Punkass miesiąca. Gdybym był twoim nauczycielem to właśnie strzelił bym sobie w łeb ! Ty jesteś prawdziwy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 SWRC- , sor . Nice one. Użytkownik- Ye yE! :D , Go for it !! Jednego zyeba mniej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Przecież bardziej przejżyście nie mógł się wyrazić. Koło 1000cznej strony Świerszczu pokazał wiz, na której podkleił "genialnie" tło, i na 1502ej nadal to potrafi... Ode mnie takie tam testy. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 pressenter- Fajnie się zapowiada SWRSC- " duże zmiany wprowadził klient" ( proszę o przestawienie samochodu gdyż stoi na złym miejscu) :) ha ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 (edytowane) Press- Fajnie że podcinasz mouldingi przy drzwiach. Jeśli by się Tobie chciało iść jeszcze dalej w detal , parkieciarze przychodzą po obiciu drewnem schodów. Więc po położeniu parkietu miedzy schodami a parkietem zostaje szpara żeby drewno mogło pracować. A żeby zamaskować szparę idzie kolejny moulding . Gdzie Twoj post Razer ? Cojones Ci zabrakło żeby go zostawić :? ; ] Edytowane 19 Luty 2010 przez Jim mee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Dzięki Ivan, zobaczymy co z tego powstanie. ;) A ja zapomniałem... Świerszczu ludzie jak zwykle do wywalenia. :D Ale reszta przesuper. Skąd Ty te wszystkie tła bierzesz? :D Lobohome: To vray? Całkiem miło. hcpiter: Panton tak sobie, ale eamesy super wyszły man. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobohome Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Dzieki pressenter ... ta to Vray ... proste swiatelka ... walcze teraz z ustawieniami swiatel do animy ... jest to do teatru w Chinach ... czekam na model i testuje sobie oswietlenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Jlidesign uwierz że tak było :) Pressenter: niebo z CG textures. Ludzie jak zwykle spartolone :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 lobohome - ładnie to wygląda. Fajny detal za szwem. Pokaz animke jak będzie. Chętnie się obejrzy. hcpiter - piękne. Jak długo się mieliło na tym Indygo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Gdzie Twoj post Razer ? Cojones Ci zabrakło żeby go zostawić :? ; ] Ale osochozzi, bo nie bardzo rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 (edytowane) Światłen testieren wir... Sz. Edytowane 23 Luty 2010 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogam Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Bardzo zacne, jak dla mnie model jest oświetlony akuratnie w stosunku do tego, co widać na niebie. Fajny klimat w ogóle, cieplutko i spokojnie :) Jedyne, czego bym się może czepił, ale to już tak na siłę, to brak subtelnych przyciemnień na styku kolumn ze stropem - może jakiś oklużyn? A może są za jasne u góry - teraz widzę, że im wyżej, tym są jaśniejsze - a pod stropem powinny dostawać lekko mniej światła. Może jakieś bardzo subtelne negatywne światło (nie wiem, jaki soft) w tej okolicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 hcpiter: Panton tak sobie, ale eamesy super wyszły man. ;) Dzięki mann :) A dlaczego pantony tak sobie ? hcpiter - piękne. Jak długo się mieliło na tym Indygo? Dzięki ! Na każdy przemielony jakoś 1H 30min każdy ten sam czas miał w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 pressenter, fajne te światełko, ale GI strasznie słabe i AA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Ogam: dzięki. No właśnie zapomniałem dać jakiegoś dirta na tynk, i takie są efekty, ale racja, racja, poprawię. :) hcpiter: Bo eamesy w takim jasnym studio; fajnie to się prezentuje, a z kolei ten czarny panton, przez to że studio ciemniejsze, to w kilku miejscach jest już dosłownie czarną plamą, tzn takie moje odczucie. ;) Świerszczu: dzięki. A bo to takie testy, przy bardzo niskich nastawach. :) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 świerszczu, ładnie wyszło tylko zapomniałeś o kaczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 hcpiter - drugi ładniutki, może jakiś grass test displacement zapodałbyś bo u mnie komp zdechł a trawy to nie przypominało. pressenter - nono pięknie wyszło, tylko te drzewa z tyłu poprawiłbym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Tores: dzięki. No przyznaję się, że dobór zieleni w exteriorach jakoś nigdynie był moją mocną stroną.;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 taki test z dzisiaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 Ten naroznik jest skorzany - z tym obiciem wyglada paskudnie. Skorzany prezentuje sie jeszcze znosnie. Powalcz ze skora :p Poza tym jesli w modelu w prawym rogu skrzynia wylazi za boczek to od razu do poprawy. Render sreeednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 KaeMS- przecież widać że nie jest to skóra! Fajny materiał indian ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Chodzilo mi o pokazanie tego mebla tak jak jest produkowany czyli w skorze ecrue (czy jak to sie tam pisze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Sam kształt (oparcie) wygląda jakby w kamieniu był wyciosany. To twój design? Materiał ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 spodobało mi się to studio :) taki modelik z 3 godziny dzisiaj(textura drewna jest in progress): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 a ode mnie taki światło test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Indian: ten fotelik cool :) Hiroo: calkiem sympatycznie :) Ja wrzucam takie cos. FreedomFighter - model porshaka, kontrola jakosci :) ja - render, kadr i swiatlo i wieksze: http://img535.imageshack.us/img535/9526/porshem.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Hiroo: bardzo ładnie. Zasłonki to co to za materiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Dzięki chłopaki. Co do zasłon to nic specjalnego VrayMtl w diffuse biały fallof i refract ok 70 mpta- fajnie wyszło Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 hiroo super, czym świecone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 hiroo - ładnie to wygląda. Drewno tylko zbyt duży reflect albo bump chyba ma mpta - też ładnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Świecone standardowo czyli Vray plane i direct, jakoś nie mogę dojść do porozumienia z VraySun :) pionix racja za duży bump, Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 hiroo BARDZO fajny wyszedł render. Lubię taka czystość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 mpta, jak dla mnie świetny fotoreal. Ode mnie test bruku na szybko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobohome Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Wyglada troche jak z piasku ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi