PKextreme Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 No a tu juz bez zlewania Prosze Mam nadzieje ze sie wreszcie spodoba i bez "TRAWKI" :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 lol ale rakieta :] Ktos takie cos na serio zrobil, kupil, postawil do domu ? bo jak tak to niezla wioska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKextreme Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 hehehe hcpiter ale nie chodzi o to gdzie to stoi tylko jak sie to poddoba same głosniki a studio dalem jakie dalem :P:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 pressenter - ale brzydkie GI :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 GI... huh, nawet nie wiem jak to poprawić, no ale pomyślę. Jeśli ktoś miałby jakieś wskazówki to walić śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 mocniejszy preset w IRR oraz mniejsze GI saturation. Możesz podbić też dark multiplier w color mapping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 i po drugie: Nie sharpenuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 i po drugie: Nie sharpenuj. Y... dlaczego? Dzięki Świerszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 dobra chłopaki - to wy się cieszcie swoimi wizkami a ja wrzucam moje dzisiejsze wypociny z 207, scenką, lakierem i światełkiem :D mi się podoba lakier. wiem że trochę lewitacji jest i właśnie z tym mam duży problem... tylko nie bijcie za ilość obrazków ;) jak dobrze pójdzie to będzie tam troszkę zielska + za vrajowskie niebo wejdzie prawdziwe niebo z nad morza :) (jeszcze nie wszystkie materiały są pododawane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 nono, powiem ze nawet świetnie to moze wygladac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 ale te felgi to lekko duże się wydają, obniż przód może lekko dla dynamizacji sylwetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Coś mi nie pasuje ten parasol nad samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 (edytowane) taki tam tescik: Edytowane 9 Maj 2008 przez zgred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 stare ale jare, test trawki, kamieniarka do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Y... dlaczego? Dzięki Świerszczu. bo się obwódki pojawiły wokół okien i nieba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Ych, człowiek już ślepnie na starość, pora otworzyć pracownię i zatrudniać studentów. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 zgred88 - bardzo fajnie ale trawa i niebo do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 zgred może samochodzik jakiś podmień bo temu się światła i lakier zlewają? a może to mi się dziś wszystko zlewa... a bo ja wiem ;) ja nie mogę wam wszystkim taka ładna ta trawka wychodzi a mi to normalnie żal ściska... zrobiłem wszystko ze wskazówkami ostatnio danymi na paru stronach wcześniej i nic :D no dobra będę się dalej z tym pugiem i scenką walczył. felgi myślicie że za duże? no w sumie może troszkę - tak z 16,17" mają. co do otoczenia chce zrobić coś a'la to + jakieś zielności http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2009-clc/800x600/wallpaper_06.htm http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2009-clc/800x600/wallpaper_1a.htm http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2009-clc/800x600/wallpaper_0f.htm mercedes właśnie robił takie fajne sesje zdjęciowe tej c klassy i s klassy nad morzem w takim fajnym białym otoczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Takie tam , żeby nie było ze nic nie robie:) możliwe ze pokażę całość w innym dziale niebawem, naprawdę brak czasu na udzielanie się tu , a tyle tu zaje…rzeczy chłopaki robicie i pokazujecie , naprawdę .pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Moje zdanie znasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 ... wymiękam, rzucam to w cholerę. P.S. Podłoga na drugim miażdży. Swoją drogą widzępufkę, którą RA swego czasu modelował. To od niego, czy sam modelowałeś? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 podloga jak ze zdjecia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Dziekować…RA to genialny modelarz (psycho) lubi wyzwania i z którym mam przyjemność współpracować;) wiec ktoś mu takie Pufki i inne rzeczy zleca;) a co do podłogi, jeszcze Inna historia, mogę tylko dziękować KOME MARCIN.Dzięki:) wiec wiecie..Ja tylko w sadzam gotowce.. Generalnie nic nie kumam;) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 arch, świetne prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 hol cudowny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sargoth Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 jak wyzej, wypasny hol :) jest jakas szansa na zobaczenie siateczki pufek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 arch, podłoga mnie rozwaliła, jesteście niesamowici Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 no gratki RA, Kome i Marcin fajnie wam to wyszlo, a piecetpietnastka tylko zabiera i sie chwali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Po takiej wizce to , az wstyd pokazywac cokolwiek:) No , ale ktos musi byc pierwszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 etyr11 - ładniuto przycięta trawka. Aż by się chciało wyciągnąć kocyk i otwrzyć browarka w słonku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 etyr11 śliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 arch515 - Ale wymiotłeś... Cudnie - Ślicznie, Pokłony dla Ciebie. Etyr - ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 arch swietne:) ale jedno nie pasuje kompozycyjnie na exteriorze te liscie wchodzdzoce w kadr z bardzo bliska odciagaja moim zdaniem wzrok. mozesz powiedziec skad masz Random Light Moooi? bardzo bym chcial wiedziec czy moze jest gdzies do pobrania darmo?:P akurat na szybkosci potrzebuje modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Pewnie ma od RA, więc raczej nie pobierzesz sobie. ;) A swoją drogą ta podłoga też mi trąci specularami a'la RA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 ta lampe moooi mozna zrobic w 5 min za pomoca painta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Pewnie ma od RA, więc raczej nie pobierzesz sobie. ;) A swoją drogą ta podłoga też mi trąci specularami a'la RA.ee, yy, i model i podłoga nie moje. Arch napisał czyja podłoga. Polka dot robi genialne materiały. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 A, faktycznie, wybaczcie, jak już zaznaczałem wczoraj, stary i ślepy jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 test kafli i postprodukcji w photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Ogólnie test udany, nawet bardzo, chociaż osobiście te wąskie kafle mi się nie podobają, ale de gustibus non est disputandum. Pionix te modele lamp, których używasz, to są Twojego dzieła, czy można je gdzieś wyszperać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Z lampami jest różnie. Czasami robię sam czasami wrzucam jakąś od everów a czasami zasysam gdzieś z sieci jak się da :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 etyr11 - ładniuto przycięta trawka. Aż by się chciało wyciągnąć kocyk i otwrzyć browarka w słonku ;) dzięki- ja to nawet bym otwierał bez kocyka;) Test zdany- jak zawsze. Georgas-ciesze sie , że się podoba. Mi osobiście architektura mówiąc delikatnie średnio leży, no ale każą to robie:) FAlcom- spasiba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Pierwszy dzień boju..aha żeby nie bylo mi sie to nie podoba..:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Ogólnie model i materiały bardzo fajne, ale jak na mnie to przepalone i saturację bym troszkę obniżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 oto kolejne zabawy z renderem i materiałami. narazie mam problem z przepalonymi ścianami :/ bawie sie ze zwykly vrayowskim materiałem i z override też i tak samo :/ na ścianach jest bump cellular.jak zmniejsze jasność słońca to model jest za ciemny, za to otoczenie jest niezłe... podpowiedzcie coś proszę :) P.S. to render prosto z maxa bez PSucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 co sie dzieje z szybą od pasażera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 tam właśnie jakieś lusterko się robi z szyby. ale to błąd do naprawienia w najbliższej przyszłości ;) nie chciało mi się już kolejny raz renderować, bo mi się często max wywala ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 to nie jest przypadkiem za duzy ior? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 (edytowane) Ano, od strony kierowcy też się view łamie. Edit: Ktoś wie dlaczego w vray mi się hairandfur nie chce renderzyć? Edytowane 8 Maj 2008 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Pewnie ma od RA, więc raczej nie pobierzesz sobie. ;) A swoją drogą ta podłoga też mi trąci specularami a'la RA. wolalem nie czekac circle obrocone paredziesiat razy z przytrzymanym shiftem i gotowe:P I nawet Painta nie musialem włączać hieh jak kto chce to niech se pobierze zawsze to jakies pare sekund zycia zaoszczędzonego:P:P:P plik jest w formacie .3ds moooi random light 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 (edytowane) Mini totek, jeżeli woglę można go tak nazwać może się komuś przyda, odnośnie ustawienia światłe wnętrza, które możecie znaleźć tu. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49548 podziękowania dla miłego tomka. Edytowane 9 Maj 2008 przez arch515 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi