pionix Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Oooo wielki dzięks :) A jeszcze jakbyś pokazał Color mapping to byłbym bardzo happy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Gracias arch, na pewno się przyda, ale "gura", że tak powiem, żondzi. ;) grigoriob: aleś na łatwiznę poszedł, to się proboolean i opacity używa... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Miły Tomek przyjmuje podziekowania:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Arch kwiatek i pół litra dla Ciebie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Tak teraz się dopiero przyjrzałem siatce pufy... RA jak Ty się w tym połapałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 (edytowane) Hm, ona taka skomplikowana nie jest. :) Poza tym, chyba zapomniałem wyłączyć turbosmooth'a w viewporcie, może dlatego. EDIT: Siatka wygląda tak. Czyli tzw. wielki pikowany baton. +baterie różniaste. Bez składu, ładu i właściwych ustawień, bo na szybko. Edytowane 9 Maj 2008 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 RAladna siateczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 nieźle chłopaki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 a ja się zbłaźnię i spytam gdzie jest ten color correct? :) bo nijak nie mogę skapować po tym co tu mówicie gdzie on może być, a efekty są fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 to jest plugin musisz sobie to zainstalować:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 aa takie buty. jutro poszukam bo to daje w waszych rekach bardzo fajne efekty. oto dzisiejsza walka z renderem i materiałami: powiedzcie czy do foto reala jeszcze bardzo daleko bo ja już rachubę powoli tracę z tym 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 yyy chcesz pokaza kwiata, chody czy peugota? bo jak narazie to daleko to sudyjnego redera, przybliz kamere i wywal te dodatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Trosiek – mega, ale to mega mi się podoba ta peugocina, i chyba wiem, jaki efekt chcesz uzyskać.. Widziałem kiedyś w jakiejś gazecie taki słoneczny dzień auto na tle takiego białego muru Ala Grecja i mega błękitne niebo.. Super sprawa Etyr11- bardzo ładny ten exteriosik..Mi osobiście robi.:) Dopracuj detale, itp.. ma potencjał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanzo Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 coś mi się tu ciągle nie podoba. Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 renderowac w pass-ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 hcpiter pisałem wcześniej, że to ma byc na wzór takiej sesji zdjęciowej mercedesa w takich klimatach właśnie białych ;) myślę dokładnie o tym o czym mówi arch515 (arch - na pw odpowiem za jakies 0,5h bo sie skonczy wrzucac ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 test płytek 2 Jakby komuś przyszło robić takie dziwne kafle to mogę udostępnić teksturę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 test chyba zaliczony, ale kafle w ogole mi sie nie podobają;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Tomku ;) - mnie właściwie też się nie podobają :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Piotrze, naprawdę rozumiem Ciebie ;) aha i daj światło te z podwieszanego mocniejsze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 pionix dziwne sa ale dlatego cieszyłbym sie jak bys udostępnił:D. test bardzo udany zreszta jak zwykle:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 grigoriob - a proszę Cię bardzo: http://www.wizualizacje.media.pl/zasysanie/forum/kafla_dziwne.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 dzieki wielkie pionix :) a wiesz gdzie takie mozna kupic?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 ale że i brzydkie te kafelki :P gdyby je wywalić wizka byłaby całkiem spoko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 te kafle to jakiś wybryk natury czy jakiś inny myk ? co za firma to robi tak z ciekawości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 eeee opowiadacie, bardzo fajne kafle, mi sie podobaja, odpowiedni design, musi pod nie byc i to wyszstko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 (edytowane) Taki render lub bardziej teścik klasycznej sypialni w hotelowym stylu. Hehe ale listwy w pokoju wypoczynkowym już zapomniałem dać... no i te zielone prostokąty ^_^ niedopatrzenie materiałów :) A tu coś z innej beczki, nazwałem to wypoczynek Marchewka :P taki teścik dywanikowy :) pionix fajna łazienka :) Edytowane 10 Maj 2008 przez Mortom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Mortom- śmiechowe:P heh marchewa:D pionix- podzielił byś sie ustawieniami materiału umywalki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 grigoriob - hmmm nie wiem czy mam dziękować za komplement czy płakać za złośliwość :P P.S. Kubuś forever!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Morton bardzo mi się podoba 1 render, super klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 pressenter - bardzo super wyszło :) Tylko auto szyb nie ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seblen11 Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 (edytowane) ...to mój test oswietlenia noca, pierwsze podejscie... (scanline) Edytowane 10 Maj 2008 przez seblen11 dopisanie tekstu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 pressenter no ja nie wiem czemu ale mam wrażenie że za ciemna jest ta wizka i te ściany troszkę za sterylne, ale wrażenie pozytywne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 grigoriob - hmmm nie wiem czy mam dziękować za komplement czy płakać za złośliwość :P P.S. Kubuś forever!! :P Dziekować nie musisz:D ale to był komplement bo sie podobaja obydwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Cd. brzydkiego domku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Super trawa, szkoda tylko że widać tiling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Junior jak zrobiles taki fajny materiał klosza? co tam za światło jest w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Poszedl do sklepu z lampami, zapalił z wlascicielem na lufe sie juz namówic nie dal..wzial aparat strzelil fote..znowu zapalil...znowu na lufe sie nie dal namowic..i tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 domek na górce :) na słabych ustawieniach irr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 everki? Ślicznie. O, i widzę, że avatara się pozbyłeś. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 oo kolega z miasta Kub@ :D świetna trawa, ale troszkę dziwny ten boczny podjazd - bałbym się zahaczyć zawieszeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 (edytowane) tomuś ja na taki tiling stosuje najprostszą metode na świecie.... czasami działa czasami nie.... zależy od mapy :) wystarczy jak UV mapę zapodasz pod nieco zakrzywionym kontem względem kamery... w tym przypadku dałbym jakieś 45 stopni i powinno troszkę zniwelować tiling :) Pozdrawiam :) Aż taki ten domek nie brzydki :P P.S. Mam pytanko jeszcze takie: Czy w MAXsie da sie zastosować Parallax Mapping?? bo czasami displase jest nie potrzebny a bump to za mało... Zna ktoś odpowiedź na to pytanie?? Hmm znalazłem odpowiedź na moje pytanie :) na CGtalk jakiś facet zamieścił DX shader obsługujący Parallax'a w Viewporcie :> jak co to mogę przesłać pliki jeśli byłby ktoś zainteresowany :) dodam że shader działa ładnie i miodnie :) Edytowane 11 Maj 2008 przez Mortom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 no domek na exteriory następne :) trawka zwykły disp.. podjazd jest rzeczywiscie troszke stromy ale to chyba tylko przez przyblizenie kamery go tak widac. jakies moze jeszcze roslinki dojdą + autko na podjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Kub@ - Domek całkiem fajny, ale jakoś texturki chyba mi nie pasują :( Mortom - paralax? yyy to efekt stworzony i generowany przez kartę graficzną. W Viewporcie ok, ale chyba w renderze już nie użyjesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 ladnie:) a ja zrobilem sobie na wlasny uzytek Moooi menorah bold:P jak co to mozna sciagnac nie jest to moze model ala RA ale nie jest tez jakis straszny moim zdaniem do wizek da rade plik w formacie 3ds max 9 moooi menorah bold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Kub@: pochwal się jeszcze co do tła, to sky czy jakaś bitmapa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 (edytowane) FAlcom - tak tylko w viewporcie, na render już nie działa... niestety nie znalazłem nic co mogło by używać paralax'a w czasie renderu... rozchodzi mi sie o to, że robię sceny z wieloma dispase na raz to strasznie zamula RAM a z takim parlaxem było by szybciej... a na jakości gdzieniegdzie można zawsze zaoszczędzić :) no ale trzeba zmodernizować "rupiecia" o kolejne 2GB RAMu to powinno wystarczyć :> A tu kolejny teścik... tym razem połączenie filetu z grafitem :) Z lampą chyba trochę przesadziłem :P Edytowane 11 Maj 2008 przez Mortom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 jak to mówią jest szał :D bajer filut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Kub@: pochwal się jeszcze co do tła, to sky czy jakaś bitmapa? niebo to gradient, w trzecim slocie na na dole wrzucone zdjecie nieba. ledwo co widoczne w tej rozdziałce co dałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi