hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Kuba- swietnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 dzieki piter :) a od razu Ciebie zapytam o lampe, szukam czegos ciekawego i pamietam z rożnych interiorów lampe ktora wygląda jak żarówki zawieszone na kablach które sie o siebie opieraja, tylko za cholere nie moge znaleźc refki... nie mam pojecia jak sie ona nazywa Maggu ten render ok 10 godzin na quadzie. Głównie przez displacement na scianie. Ale pojechałem za bardzo z ustawami.. mozna spokojnie do ponizej 5 h zejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 (edytowane) Jezeli chodzi o lampe to random light moooi lub dandelion moooi szczegolnie te przychodza mi do glowy, ale dokladnie nie jestem pewien czy to te :) Pozdro. Edytowane 20 Kwiecień 2009 przez hcpiter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 (edytowane) Kub@ swietne, sciana z cegly wyglada troche plasko pozatym super. co do swiatla to z opisu wydaje mi sie ze chodzi ci o cos w stylu: Helios 6 Suspended Lamp to tez ciekawe, wyglada troche "home made" Edytowane 20 Kwiecień 2009 przez t0m3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 tom3k dzieki o cos takiego mi chodziło :) sciana z ceglu ma być w sumie płaska bo biała farba na takiej scianie wygladza te szczeliny i nierownosci, no ale moze jednak troche zwieksze dispa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Testy nowego studia i postpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 ostre jak żyletka, fajnie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Super Fargate :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 makieta przekrojowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 O, siwy znowu nadaje :D Wrzucam czyste bez szopa. Sorry że takie duże, ale i tak mało widać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 gdyby nie lewy dolny rog to by bardzo fajnie bylo no i cieplejsze swiatlo z ies'ow powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Sufit jakiś taki bez cieni w ogóle, niektórych załamań nie widać, no ten blat na pierwszym planie u dołu to można by chyba pixele na nim liczyć. Ogólnie średnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Kub@ powiedz cos o swiatelku jak swiecone itp jak zwykle wysoka poprzeczka :] milo sie oglada jakie silniki uzyles do liczenia wiesz Qmc >>> czy inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Taki test tego niby lwf'a... Scenka pamięta wczesnego Marcinkiewicza i już niewiele chciało mi się poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 daj jeszcze lepszą podloge i będzie miód malina. udany test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 chyba cos nie tak dzieje sie za oknem, troszke skos jest. Ladne swiatelko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 bardzo fajnie wyszedl beton na suficie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Skosu za oknem nie ma. To góra piętrząca się z lewej strony robi takie wrażenie. Horyzont się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 fakt ostry beton tz fajny beton :D ogolnie wszytko fajnie ew. bg moze troszke krzywy i troszke chbya przepalone słonce na scianach ? ale mam stary monitor i jestem prawie slepy wiedz spoko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 mkeruj ładna wizka, ale przejaśnione na klosetach i drewno taka słaba teksturka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 czesc ! Test sniegowego drzewka. Co o tym myslicie ? Snieg na ziemi zrobiony przez JunioR`ka Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 super wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 (edytowane) Piter- cool wyszły te "lampki" na krzakach! Przy okazji test poduch(z dętki): Edytowane 22 Kwiecień 2009 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 super,bardzo fajne,snieg bardzo elegancki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 dzieki wielkie chlopaki :) mialem problem wlasnie ze sniegiem ktory wygladal jakby byl brudny (na test renderze widac czarne kropki na sniegu) ale na szczescie udalo mi sie to usunac wkoncu :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 junior - cudne ziom :) hcpiter - Masta te drzewko!! Zajeeee…. Ostro:) co rodzinne to rodzinne .. :) zdolne chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 hcpiter - od razu czuć atmosferę świat:P Fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 junior - cudne ziom :) hcpiter - Masta te drzewko!! Zajeeee…. Ostro:) co rodzinne to rodzinne .. :) zdolne chłopaki Dzięki ziomuś, teraz czekam na coś Twojego bo się rozleniwiłeś ostatnio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 arch515, Freedom Fighter dziekuje :) Ciesze sie ze przypadlo wam do gustu :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 hcpiter - fajny klimat ma to drzewko. Jak nałożony śnieg? JunioR - niby fajne tylko trochę jakieś takie gumowe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Ładnie dajecie panowie. hcpiter bardzo ciekawe, junior model fajny. A tu takie tam metalowe ode mnie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 bardzo ciekawie wyszedl metal , natomiast perelki, korale lub cokolwiek to jest juz mniej :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Stoliczek ode mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Zrobilem swoj 1 film... poniewaz skladalem u kolegi, ktory nie ma az tyle czasu nie moglem tego super dopracowac... materialy bazowe tez nie byly za dobre jak np niebo zeby jaksoz tego wyjsc obronna reka :) kiepska jakosc cieni, rezyseria taka amatorska... ale chcialem pokazac i zebrac ewentualne uwagi jakies takie praktyczne moze. muzyka i odglosy skomponowane przez brata. :) http://www.3d-mv.com/krakow/ANIM.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 (edytowane) no coś nie dziala link Morphe - pod operą się nie otwiera, ale pod IE działa. --------- fajny stolik Filipie, robisz konkurencję dla Evermotion ? :) w sumie od stolika fajniejszy krzaczek. Edytowane 23 Kwiecień 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 nie fajna ta animka :/ od razu mowie ze modele i rendery super ale pomysl i edycja bardzo slabo. chyba jest cos nie tak z kompresja bo mi rwalo caly czas, do tego dolozyc symulacje kamery z reki (tak mi sie wydaje) i w ogole ciezko sie na czyms skupic i cos dojrzec. zmiana glebi ostrosci na samym poczatku wyglada tragicznie i ruch kamery w pierwszej czesci animacji o wiele za szybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 A ja tam dojrzałem taką jedną brzozę ;). Ujdzie ja na vizkarza :). Dzieki Predator, a te sznur kulek to przez przypadek bom sobie rig wczesnej go robił i tak jakoś :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Loki - nie, robie dla siebie po jeden exteriorek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 pionix- dzieki :) Snieg zrobilem zaznaczajac poly niektore, pozniej extrude face, TS i noise. La R- dziekuje, twoj metal jest bardzo fajny i prezentacja. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 hcpiter - atmosfera całkiem fajna ale śnieg ma jednak te kropki, które troche rzucają sie w oczy, górne gałązki wyglądają jakby miały białe plany poprzyczepiane przez co sztucznie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFlogic Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Pomysł z tą symulacją kamery z ręki wydaje mi się nietrafiony. Bardzo przeszkadza to w odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 hcpiter - atmosfera całkiem fajna ale śnieg ma jednak te kropki, które troche rzucają sie w oczy, górne gałązki wyglądają jakby miały białe plany poprzyczepiane przez co sztucznie to wygląda. dokladnie, masz racje i tez z tego nie bylem zadowolony ale wlasnie z tymi kropkami juz sobie poradzilem a te gorne galazki ze sniegiem nie mialy TS`a wiec tak kijowo wyszly :) Mam juz kilka innych gdzie tego juz nie ma na szczescie :) Dzieki ! pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 piter pokaz poprawiona wersje jak mozesz:) aha i powiedz czy snieg robiles recznie czy jakims pflowem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 (edytowane) Da się przygarnąć ten stolik Filipie jakoś ? - w sensie jest szansa na Twój wątek w CG Free Stuff ? Edytowane 24 Kwiecień 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 hcpiter - fajny klimat ma to drzewko. Jak nałożony śnieg? JunioR - niby fajne tylko trochę jakieś takie gumowe;) no wlasnie, bardziej pasowalo to do speed modelingu bo shader przypadkowy dalem :] Ładnie dajecie panowie. hcpiter bardzo ciekawe, junior model fajny. Dzieki. p.s ładny shader metalu na pudelku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Loki masz zdecydowanie za ciemny asfalt. I chyba za bardzo jednolity. Poza tym bardzo fajno. Aha. Jeszcze po lewej stronie teren jakby za szybko się zaczyna. Ehh nie wiem jak to powiedzieć. O!! Masz za wysoko tło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 szybki tescik sniegu z ps....srednio udany, wiem, ( nie przykładałem sie za bardzo ) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 o fajne, a co to i gdzie to Loki? Kliment, &^%$#^ !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 swierszczu, a po polsku to co to znaczy?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 (edytowane) Kliment twój śnieg w wydaniu militarnym - masakruje :) Edytowane 24 Kwiecień 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi