pionix Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Cornelius Scipio - jak zalejesz zbiornik wodą to będzie wypasik :) U mnie w Photoshopie CS tego filtra nie ma :( a może to i dobrze... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 troszke mi sie spieszylo i w maxwellu jestem mniej niz zero, wiec niewiem zabardzo co ustawilem. wrzucilem model dalem 3 plany ze swiatłem, kamere, jakies textury z katalogu instalacyjnego i pozniej troszke skorygowalem podczas rendera . Uwazam to za najwieksza zalete maxwella ingerencja w oswietlenie sceny jeszcze w trakcie renderingu. maxwell- 1h 13SL render ~900x1200 pix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Cornelius: bliskie oryginałowi, nie pamiętam nazwy budynku, ale widziałem zdjęcie tego w "Contemporary Houses" Ullmanna. Kiedyś też ktoś to na EV zrobił. To Twoje było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 Pressenter: ten projekt w katalogu nosi nazwę "Tyler residence" i pewnie pod taką wystawię pracę do galerii :).To nie była moja praca,ten projekt robię pierwszy raz :) Ale miło mi jeżeli skojarzyłeś prace EV ze mną :P Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 pionix można zawsze w CMYKu troszkę powiększyć obraz w jednyz z kanalow ale to takie naciągane, i nie daje za rewelacyjnych efektów :D Cornelius Scipio ładny render, ale tak jak Tomala (?) mówi przyciemnij trochę beton i zalej wodą zbiornik. Mi się podoba chociaż trochę AA mi nie pasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 test maxwellowej łazienki wypalany w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Powoli tworzę tę wizkę ale coś mi tu nie pasuje ze światłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 wow ale chmuryy zmien najpierw to tlo bo daje po oczach ;) A swiatlo niezle nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 coraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Inne ujęcie - auta cienkie ale będą zmienione :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 budynek ok, reszta do kosza. a ja mecze cały czas tą scene.. i nie moge mieć tego co chce;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 JohnyCa: Model budynku niezły, modele samochodów... "please press delete". ;) Co do oświtlenia popracowałbym troszkęnad środowiskiem, zwiększył może troszkę turbidity słoneczka, tło zmienił, jak nie masz nic innego to daj vraysky. A i jeszcze te szyby w tym budynku jakieś takie matowe czy mi się wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 pressenter: Auta wsadziłem już "normalne". Z szybami za to mam problem. Próbuję cały czas zrobić te witryny tak żeby odbijały jak najwięcej otoczenia i do tego jeszcze miały "taką fajną niebieską poświatę". Kombinowałem z ustawieniami Refraction environment override na niebiesko ale na razie nie odszłem z tym do "strzału". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 a ja mecze cały czas tą scene.. i nie moge mieć tego co chce;/ czego ? tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 JohnyCa - włącz ms na tych autkach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 czego ? tego ? no ładnie, a teraz zrób sansa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 no ładnie, a teraz zrób sansa ;) hahaha peter xD masterskie ! pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 to nie sans jeszcze ale na dzień dzisiejszy sie nawet podoba mi to to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 jest coraz lepiej tylko tlo za oknem i zaslona taka prosta za bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 czego ? tego ? :) ( ...... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 JohnyCa: nie sprawdzałem swojego pomysłu, ale ja bym to chyba tak rozwiązał: http://img20.imageshack.us/img20/6762/zrzutgo2.jpg http://img98.imageshack.us/img98/973/zrzut1oa8.jpg http://img233.imageshack.us/img233/4084/zrzut2wl9.jpg Po numerkach materiałów domyślisz się co jest co. A no i kolor dobierz sobie właściwy. :D EDIT:/ Pinero tak zajrzałem na tą Twoją stronkę i mam pytanie... to co jest w "projektach" tam, to są rendery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 pressenter: Dzięki za wskazówki. Póki co taki jest efekt mojej walki ze szkłem, niebem, autami, światłem i czym tam jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Niebo o niebo lepsze, autka też, reszta... dużych zmian nie widzę. Ja mam takie pytanie: ma ktoś coś o motion blur, bo przydałoby mi się a nie wiem jak się za to zabrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 niestety nie udany teścik:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 JohnyCa czy twoje szyby nie dają za dużo cienia? i nie kombinuj żadnym blendowaniem To nic ci nie da zwłaszcza, że drugi materiał do blendowania to tylko diffiuse (co innego jak się blenduje różne materiały refrakcyjne czy refleksyjne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 dawno dawno temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Bacry: Ech... dają cień. A ze szkłem to zrobiłem jak LIS kiedyś tu radził (poza tymi cieniami oczywiście). Wyszło trochę lepiej. Idę dalej... Tomuś: fajna mapa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Lewitujące samochody! A przynajmniej nie wyglądają jak by miały ponad 1,5t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Witam! Zacząłem sobie modelować Audi A5. Jest to mój pierwszy samochód, jak i w ogóle pojazd :P Chciałbym się spytać jak ogólnie wygląda ta siatka, czy jest dobrze rozłożona. Nie wiem czy idę w dobrym kierunku. Tutaj [LINK] do obrazka. Za wszelkie porady z góry dziękuję. Pozdrawiam! EDIT: Jeszcze drugi [LINK] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 JohnyCa czy twoje szyby mają glossy reflection ustawione? a jak tak to jaką wartość (no i po co) No i napisz dokładnie jaką szybę chcesz mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 lighting ...lighting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Yo! Test materiału (lakier samochodu) i compostingu renderer: V-Ray czas: hmmm, chyba 2h. Mecze juz te siatke audi na wielu pracach, nie wiem czemu lakier wyszedl matowy. Moze wiecie jak fajnie sie robi lakier samochodu i jak go podswietlic? Tutaj oswietlilem niby HDRI (zwykla bitmapa dana jako spherical environ) i directem. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Daymon...w kamerze fizycznej przsadziłeś z jedną opcja co pionuje bryły..zapomniałem jak sie to nazywa.a nie sprawdze bi nie jestem na tym komie co trzeba;) a tak to fajnie Ci to wyszło. tło tylko troche nie gra. za to fajny parkiecik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Mam do was pytanie. Czy macie jakiś przepis na material firan/zasłon do mental ray? bo walcze już z 20 minut i nie moge nic wywalczyć. To jest mental ray z maxa 8. Znalazłem już jeden wątek ale mi nie pomogło :D licze na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 mały test studia i inny test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Lukasz_Stanek 20 minut :) tak to faktycznie malo nie liczac renderingu 200x150 pikseli trwajacego kolejne 5 minut. szlag mnie trafia bo na dodatek mam problemy z oswietleniem... zaraz normalnie zassam demko v-raya :) mrkrzysiek bajer ta wypadkowana Edit: nie to nie... :) już sobie zassałem v-raya i szybko poradziłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 test z malym glow wnetrza do poprzednich renderów. sorry za everowe lampy w finale zrobie swoje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Lukasz_Stanek Soft Selection, Cut i Chamfer, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Bacry: Dopiero po twoim pytaniu o glossy reflection skapnąłem się że nie tak poustawiałem parametry szkła jak chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 północna strona stodoły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 jaaaaka chata. projekt mnie wcisnal w fotel. wizka niezla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 maciekG....co to..?? podobać sie bardzo!!dawaj wiecej!!;d pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 to byc fragment mojego projektu semestralnego :) moze jak skncze go w koncu to wrzuce do archi.. dzieki, pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 MaciekG bardzo ciekawe.także czekam na całość;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 maciekG świetne! ma to coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Panie i Panowie da się PhisicalCam wykorzystać do renderu fasad, znaczy się bez perspektywy? Jeśli tak to jak? EDIT:/ Tak sobie pomyślałem czy może ogólnie ktoś zna w vrayu jakiś patent na render fasad bez perspektywy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 baaaardzo duża odległość od fasady i duuuża Focal length coś z tego by wyszło (w miarę potrzeby jeszcze Vertical shift) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Ale to i tak nie byłby dokładnie rzut. No cóż, rozwiązałem to inaczej: dałem hdrkę na env, ustawiłem ją na małą jasność i renderowałem z widoków Front, Back itp. Wygląda nieźle chociaż nie zadowala mnie to w pełni, ale trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Siemka. Ostatni renderek nad którym przyszło mi pracowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi