SWRSC Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Pionix – hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihih – nio tak wyszło jakoś:) ważne jest by materiały były odpowiednio zmajstrowane (przepalenia, czarne miejsca itp.) jak t osie zgra w miarę jakoś to bardzo podatny jest obrazek w csie. Potem kwestia mieszania warstw i suwakiem tam i tu..I tralala i morze nawet przepalenia nie bendą takie chamskie:) A do jakiego formatu zapisujesz render z maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 arch515 - to ja jeszcze się zapytam, którym to suwakiem robisz "...to tam to tu i tralala..." ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 arch515 ty już tak nie reklamuj bo i tak nie wyrabiam już :D Ale dzięki za ciepłe słowo. Ładna wizka oj ładna :) I też nie mam pojęcia jak z tego naleśnika ją wydobyłeś. Loki żywopłot robi się w 2minuty. Box + liść +scatter = żywopłot. Swoją drogą szykuje się nowy człowiek od roślinności :D za niedługo z ever wyjdzie coś naprawdę dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 arch - To weź od razu tutka zrób, to zarobisz trochę repa :) Lis - Czekamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 wow, arch Ty to masz szalony workflow :D też cos tam walczyłem ale skutki to jeszcz nie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Wierzba super :) ogólnie to nieduzo ci juz brakuje zywopłot blady trochę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 testing testing 1..2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 SWRSC – kiedyś zapisywałem do tifa ( ze względu na drukarnie i sztuczne dpi, gdzie przy dużych formatach można do pompować spor pikseli:)) obecnie zapisuje teraz do dwóch, tif i png. Plik png daje mi sam obrazek bez nieba, ( ale to zapewne wiesz hehe) i nie ma roboty wtedy w csie z wyselekcjonowaniem go, gdzie bywa i tak mega nie dokładne przy liściach itp. Zresztą tak i tak przy takim mieszaniu warstw, suwaków, masek itp. Nie utrzymać niebo prosto z maxa bez zgubienia poziomów, w postaci dziwnych progów ( brak ilości przejść nawet przy zapisaniu tifa na 32bitach.). Pionix – hm…przed wszystkim przerzucam na LAB. By mieć większą kontrole, nad R B G. ma to swoje minusy oczywiście.. Podstawowe sówaki to krzywe. R G. potem.. Wszystkie RGB. trudno mi to opisać, bo za każdym razem jest totalnie inaczej a przy wnętrzach to już wogule.. Ale podstawa to krzywe. Drab – o totku myślę już od dłuższego czasu, na razie brak czasu, – bo jak robić to rzetelnie i dosyć wyczerpująco, no i na pewno nie dla rep.:) Lis – ooooooo roślinki nowe:) na pewno kupie, czekam uważnie.A c odo naleśnika to dzięki hehe.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 te pierwsze lepsze..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 arch515 - nikt juz nie uzywa .tga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 arch515: pytałem bo zaciekawiło mnie jak z tego nalesnika robisz obrazek. TiF Tifowi nie równy - czy to jest tak, że zapisujesz do LogLUV i w jakiś magiczny sposób otrzymujesz taki obrazek czy pierwszy lepszy TIF i nie ma to znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 arch515 - nikt juz nie uzywa .tga ? Ja nadal głównie na *.tga pracuję, najlepiej mi się w nim obrabia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Tak sie bawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Nie udana próba, prze jaranie , złe tło , dzwine miejsce w których nie jest oświetkone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 ten jacht chyba wbił się w jakąś plażę/zderzył z palmą? fajnie materiał wyszedł na fotelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 pressenter - no wlasnie ja tez zwlaszcza ze ma lepszy channel alpha od png oraz lepsze kodowanie kolorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 takie tam i ten tego. ekspresowe tempo :) 18h razem z renderem na wszystko hehe ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Wow! Gdyby nie niska jakość renderu i wieszak przechodzący przez koszulkę zaraz na pierwszym planie to powiedziałbym, że ideolo. Swoją drogą renderowałeś na jakim sprzęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Marcin - troche AA słabe a tak to bardzo realistycznie :) LWF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 nie wiem co to LWF :) AA to qmc 1-4, render na quadzie do takiej rozdzielczości wyszedł w 30-35 min obrazek w lightroomie podrasowany, teraz zauważyłem że abberacja jest włączona mooocno za wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 obrazek w lightroomie podrasowany, teraz zauważyłem że abberacja jest włączona mooocno za wysoka. co takiego ma w sobie lightroom ze uzywasz go zamiast PS? pytam bo nigdy sie tym softem nie interesowalem renderek bardzo spoko! pozdr, pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Marcin suuuuuuuper to jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 świetnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Marcin piekna robota ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 test swiatla - w weekend jak sie wyrobie z czasem to chcialbym to wrzucic do finished Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 co takiego ma w sobie lightroom ze uzywasz go zamiast PS? ma ładniejsze suwaczki ;] serio to nawet nie wiem, może to być równie dobrze to że szybciej się włącza albo że jest łatwy w obsłudze i denerwujący w organizacji pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 takie tam, refka - z reklamy Duravit'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 test wszystkiego: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 podloga wyglada jak skora z fotela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 SWRSC: Oooo, właśnie! Jak robisz taki widoczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 łanie Marcin, pokaż jak możesz czysty render SWRSC: też ślicznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 test postprodukcji i materiałów. Potrzebuje wiecej ramu : - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Fajne, trawka świetna i światełko też, tylko tam w kamiennej podsawie w dwóch miejscach się drwno przebija, tak ma być? Szkoda też chyba, że to drewno nie jest seamless... i co to jest tototo z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 SWRSC - tak renderujesz żeby zobaczyć wszystko za jednym zamachem czy to docelowa forma renderu już? A jesli chodzi o podobanie się to mnie się podoba bardzo :) oo79 - wygląda jakbyś zeskanował fotkę z gazety ale jakimś starym skanerem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 SWRSC - Wygląda super, a w panorama viewerze jeszcze lepiej :) oo79 Głównie ostrości tu brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Tak przyznaję, że w panorama viewerze jest zajefajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Jaki jest glock każdy widzi (taki render testowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Cześć, nie znalazlem sposobu na przeliczenie panoramy w postaci takiego obrazka za pomocą fizycznej kamery vRay. (korzystam z vRay sun&sky) Niestety jedyny sposób na przeliczenie tego (chyba, że jest coś o czym nie wiem) to przeliczenie rendera standardową kamerą z obcją box camera. Następnie wrzucamy render do PSa i wycinamy poszczególne boxy. Pliki wrzucamy do Pano2QTVR, który wygeneruje nam taki właśnie obrazek jak powyższy. Pionix - to tylko test w niskiej rozdzielczości dla klienta (przeskalowalem z rozdziałki 2000px w szerokości dla forum). Wiem już że zmienią się ściany, niestety musi być stara czerwona cegła :/ Finalna panoramka będzie miała 8000px w szerokości - taka dopiero fajnie wygląda w viewerze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Jeeez, 8000px. Ile to sie bedzie renderowalo i na jakim sprzecie? P.S. Wybaczcie brak pl znako, cos mi sie skaszanilo w kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 4h na dwoch xeonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 takie coś dla rodziców..;) denerwują mnie te bugi koło oknien..;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 A masz zaznaczone Sub-Pixel Mapping? Sprawdź modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Nie mam. Bo zawsze miałęm z nim problem. ale warto spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 świetne tomuś bugów prawie nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 No dzięki, choć szczerze Ci powiem że dla mnie to jest kupa. a dałem na forum tak o :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Tomuś: a czego używasz w tym renderze? Irr+Lc? Może spróbuj Qmc+Lc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 IRR + LC, nie bede uzywał Qmc dlatego że czas sie liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 test wszystkiego (meble - evermotion + wlasna produkcja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Tomuś posiedź następnym razem troszke nad materiałami. Jakbyś wrzucil mapke b&w podłogi do hilight gloss. w materiale podłogi to efekt byłby o niebo lepszy - teraz wygląda jak jakas gladka okleina a nie parkiet w miejscu gdzie słońce bezpośrednio pada na nią. Loki: po mojemu to przyta się zmniejszyć GI saturation (GI settings w vRay), np do 0.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi