Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

corridorvy8.jpg

Otopierwszy render scenki, na scianach białe kafelki, na podłodze czarno białe,na scianach niemieckie napisy informacyjne, w kącie wózek inwalidzki. Na ścienie umywalka w starym szpitalnym stylu.

• Odpowiedzi 41
  • Wyświetleń 4,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no ciekawe jak ci wyjdzie . sterylność łatwo uzyskać.. gorzej w 3d z takimi właśnie klimatami. trzymam kciuki.

powodzenia i pozdro ;)

Napisano

fajny temat...

a tak off topic - w jaki sposob mozna zalinkowac jpg na forum tak, zeby od razu w miejsce linka wskakiwal obrazek? (pytanie odnosnie imageshack)

pozdro

Napisano

AG bardziej porozpie... kafelki, niech pekają itp. Ogónlie bardzo fajny temat i powodzienia zycze :]

jasiek o to chodzi? tutaj wklejasz link obrazka

Napisano

Zobaczymy co to z tego wyjdzie :)

Nie podobają mi się kafelki - przydałby się jakieś niektóre pęknięte, w kawałkach etc. Na razie wygląda to tak, jakby ktoś kładł te kafelki celowo opuszczając określoną powierzchnię.

Napisano
  • Autor

piotrek - to dopiero początek, detalem sie zajme w pzyszłym tygodniu bo teraz z czasem krucho ale dzis choć moze dzis jeszcze cos dodłubie, musze zbudowac reszte sceny wiec na pękniecia troche poczekacie, thx za komenty i za wsparcie, referki śswietne ale mozecie jeszcze czymś sypnąć

Napisano

Brawo. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, ta scenka będzie miąła klimat. Dobry wybór. Teraz tylko odpowiedni modeling, teksturowanie i scenka będzie na medal.

Napisano
  • Autor

corridoraaahd5.jpg

kafelki na podłodze będą miały lepiej zarysowane fugi no i je oczywiscie troche pomolestuje cutem

Napisano

zrobiłabym pęknięcia na niektórych kafelkach ściennych

niektóre wsadzić trochę krzywo

niektóre z większych obszarów gdzie odpadły wszystkie kafelki możnaby czymś zaszpachtlować

rurę możesz trochę poobijać

Napisano

F.E.A.R ;)

ZSrób szczegóły typu jakiś SIGN na ścianie, wlasnie pęknięcia jak mówi Ania ale nie tylko na ścianie, smieci na podłodze pajęczyny... i KONIECZNIE musi byc wózek inwalidzki :D

Napisano

IMO troche za chudziutke te kafelki!:)

Co wy z tymi wózkami inwalidzkimi? proram dla niepełnosprawnych?...ja proponuje łóżko szpitalne lekko zabrudzone osoczem!;)

Napisano
  • Autor

Bruneq - takie prostokątne własnie były

Spokojnie peknięcia będa jeszcze nie wiem czy modelowane czy na displace ale będą:)

Napisano

heh... ag poeim ci ze do psychiatryka juz nie wrocisz wiec temat moglbys zmienic;) wiem to z dosawiadczenia, bo sam tez wiele takich prac mialem gdzie chętnie zaczynalem, a potem mi się nudzilo;)

ps. nie ma to jak autka i organika:D

pozdr

Napisano

kurde chamie :(

rób psychiatryka! tak czekalem na koniec czegoś takiego... to byl świetny pomysł! Jak nie Ty to ja zrobie ot co! :P Powodzenia w dalszych projektach

Napisano
  • Autor

Godzil- psychiatryk nie umarł wroce do niego jak podszkole modeling:) spokojnie

hkropinski- skończe i to i to ale jeszczce nie wiem kiedy

Napisano

Witam!!

wyglada swietnie

robiles te "skaly" w maxie czy zbrush'u??

jak w maxie to co uzywales??

pozdro

Napisano
jakoś nie mam narazie weny do psychiatryka (...)

już cię nie lubię ;) a ogólnie jaskinia-świątynia spoko. ale psychiatryk był lepszy ;d

Napisano
  • Autor

nielot007 - czysty max, uzyłem MS i noisa tylko

satanicus1991 - ile razy ja mam mówić ze psychiatryk zyje

Napisano

Tę pajęczyne to ktoś z włóczki uplótł ?? Za duża jest. o wiele

Napisano
  • Autor

floorqt3.jpg

propozec03fwffob1.jpg

udało mi się w końcu wypiec tą texture teraz malowanko

pisalibyście coś kurcze w ogole

Napisano

Nie siada mi pajęczyna (za grube nici) i kurde czaski nie leżą a są w podłodze, tak łatwiej ale to widać troche i sądze ze nawet z dobrymi cieniami też bedzie widać... Ogólnie to jaki masz plan żeby ta scena była ciekawsza? bo jaskinia i pień to tak... troche pusto :P

Napisano
  • Autor

plan zakłąda jeszcze mase pajęczyn ale raczej nie takich ja ta, tylko wiecie takie "wstęgi obwisłe" wiecie o co mi chodzi, ponadto troche da światło, np z księgi będzie się wydobywał volumetric light a na syficie dam jakieś nietoperki

no i sporo detali na tex, jakaś krew, runy magiczne, no i to jnie pień tylko kamol

Napisano

ściany - plastik ,podłoga -płaska..

walnij troche brudu na podłoge i ściany ..no i zrób je mniej plastikowe;)

Napisano

Narazie to bardzo dziwnie wyglada. Moze jak dojda detale o ktorych piszesz to bedzie fajnie ale na tym etapie to slabo cos jak na ciebie ;]

Napisano

białe kropki po prawej wyeliminować, a na teksturę tej szmaty co jest za "ołtarzem" dać pentagram :D

Napisano
  • Autor

ej:P to jest w ogole nie psute a co do plastikowej sciany moze byc to spowodowane tym ze jest ona bez tekstury, przejscia ziemi w sciane rozwiaze większymi kamieniami ale to zostawiam na troche pozniejszy etap bo nie chce narazie kolejnych 500K poly. a mi bardziej chodziło o ocene tex a nie ogółu:)