Simple_man Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 No to prace na tym projektem dobiegły szczęśliwie końca. życzę miłego oglądania.
Vorek Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Sama wieża jest świetna, szkoda że nie popracowałeś nad kompozycją i otoczeniem, chyba za bardzo się pospieszyłeś bo jest dobrze a mogło by być świetnie :) Pozdrawiam
JmTm00 Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Słodkie :] zgadzam sie z Vorkiem...a tą sepie to wywal wogóle bo niczemu nie służy ;)
Badyl Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 a mi sie podoba, zwlaszcza oswietlenie, miejscami bardzo fantasy :)
JohnZi Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 jakos ten dof dziwnie ustawiony, bo ostrosc skupia sie tylko w centrum wierzyczki, gora jest juz zblurowana;/ no i mysle ze mogles sie pokusic o wiekszy render;] Ale i tak bardzo fajnie wyglada;]
Simple_man Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Napisano 11 Grudzień 2006 Większy render jest, ale nie wiem gdzie go wstawić. Niestety ImageShack nie wchodzi w grę. Straciłem zaufanie do tej strony po tym jak zaczeły mi wyskakiwać dziwne popupy po jednych odwiedzinach na tej stronie.
Owen Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 bardzo fajnie i klimatycznie, chetnie bym sobie w takim zameczku pomieszkał :D
Gość obo Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Również mi się podoba. Wieża bardzo ładnie wyszła. Choć schody wchodzące do wody? Troche to dziwne ;)
Master Kiełbaster Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 To dla syrenek :* A obrazek słodki :***
sob Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Również mi się podoba. Wieża bardzo ładnie wyszła. Choć schody wchodzące do wody? Troche to dziwne ;) Nie przesadzasz z tym "opiniowaniem"? Sprawdź najpierw co kolega napisał w opisie pracy "Wieża Belem", potem na Google i szukamy. Z uwagami typu co jest "dziwne" a co nie to lepiej do portugalskich budowniczych z dawnych czasów, a nie do faceta, który szanuje szczegóły. A praca bardzo klimatyczna tło do poprawienia (bardziej realne, mniej cukierkowe) - będzie super. Uczyć się i poznawać świat a nie tylko w 3d siedzieć! :) UWAGA MAM DZISIAJ ZŁY HUMOR I NIE OWIJAM W BAWEŁNĘ...
Gość obo Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Hehe... tak też myślałem, że to nie wysmysł autora, ale nie chciało mi się sprawdzać na googlach :P I dzięki Ci sob za wyprostowanie mnie, bo Ja nie wiedziałem. Ciekawim mnie tylko czy Ty wiedziałeś czy tylko sprawdziłeś na google i szpanujesz? ;)
#Pawel Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Jak wyżej. Mi też praca bardzo się podoba.
Ania Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 przyjemnie się to ogląda, ładne oświetlenie. woda mi się podoba trochę mniej, kolorystycznie mogłaby ciut bardiej być dopasowana do wieży, i jakieś drobne koronki i pianki tam gdzie dobija do wieży. bardzo podobają mi się te balkoniki z żeźbionymi elementami, fajne.
sob Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Hehe... tak też myślałem, że to nie wysmysł autora, ale nie chciało mi się sprawdzać na googlach :P I dzięki Ci sob za wyprostowanie mnie, bo Ja nie wiedziałem. Ciekawim mnie tylko czy Ty wiedziałeś czy tylko sprawdziłeś na google i szpanujesz? ;) byłem, widziałem... w ogóle chętnie bym zamieszkał blisko tej wieży... ale co ja będę politykował...
Gość obo Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 A więc zwracam cały honor :) Nastepnym razem się bardziej postaram :) Pozdrawiam i sorry za OT
wharp Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 ja tesh jestem na tak, ladne oswietlenie i klimat 4* ode mnie :)
tadzio Napisano 12 Grudzień 2006 Napisano 12 Grudzień 2006 klimacik klimacik i jeszce raz klimacik. ;-)
Simple_man Napisano 13 Grudzień 2006 Autor Napisano 13 Grudzień 2006 Dziękuję serdecznie za wszystkie opinie. W końcu zrobiłem pracę, która pomimo paru drobnych niedociągnięć podoba się forumowiczom Max3d.pl. Jeszcze raz dzięki następnym razem postaram się jeszcze bardziej. P.S. Aniu wiem, że miejsce łączenia wody z wieżą wygląda sztucznie ale pomimo wielu prób nie udało mi się osiągnąć nic co by mnie w pełni zadowoliło wię poprzestałem na tym co widać na obrazku.
Gość michlord Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Mi się wydaje, że już kiedyś takie coś widziałem (Wieża i taki murek po lewej), to chyba było w galerii na stronie 3d.pl tylko nazwane DOM http://www.3d.pl/galeria.cgi?t=item&id=187&ph= Ale i to fajne i tamto też. PS Jak coś źle mówię to usuńcie tego posta
Ania Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 michlord, o ile wiem to to samo (i tego samego autora), tylko teraz poprawiona wersja.
Simple_man Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 Zgadza się. Ania jak zwykle ma rację. Ach te kobiety :)
Yaro16 Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Mógłbys podac jak ustwiłes swiatło i ustawienia rendera ? a Tak wogule to wypas wyszło, praca klimatyczna i tyle| czekam na odpowiedz..
gregorjan Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 hej..na sepii nie ma ptaków;) Mnie się podoba, fajnie wykonana P.S. Ile nad tym siedziałeś?
Simple_man Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Napisano 15 Grudzień 2006 Siedziałem nad tym w sumie, nie licząc prawie rocznej przerwy jakiś tydzień, może dwa. A po wymodelowaniu około 40 h non stop przy postworku.
idrilelril Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Bardzo mi się podoba ta praca. A nad kompozycją faktycznie mógłbyś trochę popracować.
Jim mee Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 pracka ma fenomenalną atmosferę. Tylko o tym chciałem napisać . Czy mógłbys faktycznie napisać coś więcej jak można choć w 10% zbliżyć się do Twojego efektu ?
tadzio Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 spojrz na date dodania tego obrazu do galerii...
Robert B. Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 po co żeś to wykopał ja bym blokował tematy które są starsze niż kilka miesiecy
Belaiel Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Ładne światło i obiekt - jedynie co mnie razi to woda - po za tym git. Pozdrawiam i czekamy na więcej.
carlosss Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 L.O.L :D femu onyyii nieai frooosumioł? :F
ETA Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 Świetne tekstury model i oświetlenie, ogólnie bardzo ładnie... ale czegoś mi tutaj brakuje.... ni wiem czego klimat niby jest aaale brakuje mi tu czegoś na ożywienie całej scenki :)
Jonasz_Real Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Świetna scenka...gratuluję ukończenia. W jakiego programu uzyłesz do postprodukcji? Ps, Fusion, After Effect ?
DruidIII Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 Bardzo fajne! Ps. ETA jesteś też na innych forach?
Simple_man Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 ho ho ho widzę, że uruchomiliście wykopaliska :) Stara pracka, do której się nie wraca. Jonasz_Real:Postwork wykonany w całości w fotosklepie. Jim mee:Atmosfera to render wykonany przy pomocy V-ray`a. Po za tym cała masa warstw w PS. Całość zamknięta blurowanymi wycinkami z tresholda, na bieli i to samo na czerni. TYLE.
Gość bl0ndynek Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Pracka bardzo mi się podoba mógłbyś coś powiedzieć na temat tworzenia wody, bo właśnie prubuje uzyskać taki efekt i nie wychodzi :) wiec wskazówki mile widziane
Rekomendowane odpowiedzi