Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 5,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sama wieża jest świetna, szkoda że nie popracowałeś nad kompozycją i otoczeniem, chyba za bardzo się pospieszyłeś bo jest dobrze a mogło by być świetnie :)

Pozdrawiam

Napisano

Słodkie :] zgadzam sie z Vorkiem...a tą sepie to wywal wogóle bo niczemu nie służy ;)

Napisano

a mi sie podoba, zwlaszcza oswietlenie, miejscami bardzo fantasy :)

Napisano

jakos ten dof dziwnie ustawiony, bo ostrosc skupia sie tylko w centrum wierzyczki, gora jest juz zblurowana;/ no i mysle ze mogles sie pokusic o wiekszy render;] Ale i tak bardzo fajnie wyglada;]

Napisano
  • Autor

Większy render jest, ale nie wiem gdzie go wstawić. Niestety ImageShack nie wchodzi w grę. Straciłem zaufanie do tej strony po tym jak zaczeły mi wyskakiwać dziwne popupy po jednych odwiedzinach na tej stronie.

Napisano

bardzo fajnie i klimatycznie, chetnie bym sobie w takim zameczku pomieszkał :D

Napisano

Również mi się podoba. Wieża bardzo ładnie wyszła. Choć schody wchodzące do wody? Troche to dziwne ;)

Napisano
Również mi się podoba. Wieża bardzo ładnie wyszła. Choć schody wchodzące do wody? Troche to dziwne ;)

Nie przesadzasz z tym "opiniowaniem"?

Sprawdź najpierw co kolega napisał w opisie pracy "Wieża Belem", potem na Google i szukamy.

Z uwagami typu co jest "dziwne" a co nie to lepiej do portugalskich budowniczych z dawnych czasów, a nie do faceta, który szanuje szczegóły.

A praca bardzo klimatyczna tło do poprawienia (bardziej realne, mniej cukierkowe) - będzie super.

Uczyć się i poznawać świat a nie tylko w 3d siedzieć! :)

UWAGA MAM DZISIAJ ZŁY HUMOR I NIE OWIJAM W BAWEŁNĘ...

Napisano

Hehe... tak też myślałem, że to nie wysmysł autora, ale nie chciało mi się sprawdzać na googlach :P

I dzięki Ci sob za wyprostowanie mnie, bo Ja nie wiedziałem. Ciekawim mnie tylko czy Ty wiedziałeś czy tylko sprawdziłeś na google i szpanujesz? ;)

Napisano

przyjemnie się to ogląda, ładne oświetlenie.

woda mi się podoba trochę mniej, kolorystycznie mogłaby ciut bardiej być dopasowana do wieży, i jakieś drobne koronki i pianki tam gdzie dobija do wieży.

bardzo podobają mi się te balkoniki z żeźbionymi elementami, fajne.

Napisano
Hehe... tak też myślałem, że to nie wysmysł autora, ale nie chciało mi się sprawdzać na googlach :P

I dzięki Ci sob za wyprostowanie mnie, bo Ja nie wiedziałem. Ciekawim mnie tylko czy Ty wiedziałeś czy tylko sprawdziłeś na google i szpanujesz? ;)

byłem, widziałem... w ogóle chętnie bym zamieszkał blisko tej wieży... ale co ja będę politykował...

Napisano

A więc zwracam cały honor :) Nastepnym razem się bardziej postaram :)

Pozdrawiam i sorry za OT

Napisano

ja tesh jestem na tak, ladne oswietlenie i klimat 4* ode mnie :)

Napisano
  • Autor

Dziękuję serdecznie za wszystkie opinie. W końcu zrobiłem pracę, która pomimo paru drobnych niedociągnięć podoba się forumowiczom Max3d.pl. Jeszcze raz dzięki następnym razem postaram się jeszcze bardziej.

P.S. Aniu wiem, że miejsce łączenia wody z wieżą wygląda sztucznie ale pomimo wielu prób nie udało mi się osiągnąć nic co by mnie w pełni zadowoliło wię poprzestałem na tym co widać na obrazku.

Napisano

Mi się wydaje, że już kiedyś takie coś widziałem (Wieża i taki murek po lewej), to chyba było w galerii na stronie 3d.pl tylko nazwane DOM

http://www.3d.pl/galeria.cgi?t=item&id=187&ph=

Ale i to fajne i tamto też.

PS

Jak coś źle mówię to usuńcie tego posta

Napisano

michlord, o ile wiem to to samo (i tego samego autora), tylko teraz poprawiona wersja.

Napisano

Mógłbys podac jak ustwiłes swiatło i ustawienia rendera ?

a Tak wogule to wypas wyszło, praca klimatyczna i tyle| czekam na odpowiedz..

Napisano

hej..na sepii nie ma ptaków;)

Mnie się podoba, fajnie wykonana

P.S. Ile nad tym siedziałeś?

Napisano
  • Autor

Siedziałem nad tym w sumie, nie licząc prawie rocznej przerwy jakiś tydzień, może dwa. A po wymodelowaniu około 40 h non stop przy postworku.

Napisano

pracka ma fenomenalną atmosferę. Tylko o tym chciałem napisać .

Czy mógłbys faktycznie napisać coś więcej jak można choć w 10% zbliżyć się do Twojego efektu ?

Napisano

Ładne światło i obiekt - jedynie co mnie razi to woda - po za tym git. Pozdrawiam i czekamy na więcej.

Napisano

Świetne tekstury model i oświetlenie, ogólnie bardzo ładnie... ale czegoś mi tutaj brakuje.... ni wiem czego klimat niby jest aaale brakuje mi tu czegoś na ożywienie całej scenki :)

Napisano

Świetna scenka...gratuluję ukończenia. W jakiego programu uzyłesz do postprodukcji? Ps, Fusion, After Effect ?

Napisano
  • Autor

ho ho ho widzę, że uruchomiliście wykopaliska :) Stara pracka, do której się nie wraca.

Jonasz_Real:Postwork wykonany w całości w fotosklepie.

Jim mee:Atmosfera to render wykonany przy pomocy V-ray`a. Po za tym cała masa warstw w PS. Całość zamknięta blurowanymi wycinkami z tresholda, na bieli i to samo na czerni. TYLE.

Napisano

Pracka bardzo mi się podoba mógłbyś coś powiedzieć na temat tworzenia wody, bo właśnie prubuje uzyskać taki efekt i nie wychodzi :) wiec wskazówki mile widziane

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności