Napisano 30 Lipiec 200915 l no wiem chcialem sie upewnic bo ludzie rozne rzeczy gadaja, ale ogolnie bryndza w polshy ba maxa sie zrobila w gamedevie
Napisano 30 Lipiec 200915 l co najmniej 3 nowe studia zostały otwarte przez eks pracowników city, jedna zaczyna oficjalnie zatrudniać, reszta może zacznie niedługo nic się nie bójcie - w naturze nic nie ginie ;)
Napisano 30 Lipiec 200915 l ..."otwarte przez eks pracowników city" - bo ja wiem czy to taka dobra rekomendacja...
Napisano 30 Lipiec 200915 l ..."otwarte przez eks pracowników city" - bo ja wiem czy to taka dobra rekomendacja... przez City przewinęło się sporo kompetentnych ludzi jeżeli uważasz, że gry City nie były dla Ciebie atrakcyjne dlatego, że firma zatrudniała partaczy i beztalencia może świadczyć o tym, że masz bardzo ograniczoną wiedzę na temat branży, no offence
Napisano 30 Lipiec 200915 l Te 3 "studia" to jednoosobowe firmy AFAIK ;) hehe, jedna na pewno nie, a o reszcie może wiesz lepiej :) /edit zresztą nie o to chodzi, wydaję mi się, że nie ma co się załamywać sytuacją polskich firm, jedne upadają, drugie się rodzą, generalnie praca jest i będzie coraz więcej, pewnie nie każda firma robi projekty marzeń, ale na pewno można zdobyć w nich doświadczenie i wbijać do tych które robią ;)
Napisano 30 Lipiec 200915 l Znam pare osob z City - glownie rysownikow co prawda. Mialem na mysli to ze firma nie slynie raczej z produkcji tytulow AAA. Absolutnie nie wspomnialem nic o beztalenciach lub partaczach...
Napisano 30 Lipiec 200915 l Znam pare osob z City - glownie rysownikow co prawda. Mialem na mysli to ze firma nie slynie raczej z produkcji tytulow AAA. Absolutnie nie wspomnialem nic o beztalenciach lub partaczach... w momencie gdy pracownicy opuszczają firmę to też nic ich nie łączy z dotychczas produkowanymi grami (no chyba, że przyzwyczajenie) i mogą spożytkować swoją wiedzę i umiejętności do innych celów (bardziej hardkorowych gier?) dlatego nie widzę związku z rekomendacją jaką daje przeszłość pracy w City :]
Napisano 30 Lipiec 200915 l nie plotka, nawet ostatnio sie cos oglaszalo w wawie, no i Techland otwiera oddzial (oficjalny) w wawie
Napisano 30 Lipiec 200915 l Techland wchlonął warszawskie studio... ktorego nazwy nie pamietam niestety.
Napisano 30 Lipiec 200915 l Prominence ? robili dla Techlandu xpand rally extreme , strona Prominence nie dziala, wiec moze na ich miesjce otwiera oddzial
Napisano 30 Lipiec 200915 l nowe studia hmm tak na poczekaniu znalezli wydawcow i maja kase na zatrudnienie? hm watpliwa sprawa.
Napisano 30 Lipiec 200915 l Prominence ? robili dla Techlandu xpand rally extreme , strona Prominence nie dziala, wiec moze na ich miesjce otwiera oddzial możliwe, to by wyjaśniało dlaczego szukają koncept artystów ze specjalizacją w projektowaniu samochodów
Napisano 30 Lipiec 200915 l Jacenty, Techland jak najbardziej, tymbardziej po sukcesie CoJ2. No i jak to jest ze z np blizzarda odchodza gostki i zakladaja nowe studio i robili hellgate london ? bywa no :D Creator, si, cos moze byc...
Napisano 30 Lipiec 200915 l Ale hellgate nie odniosl sukcesu, nie byl najwyzszej jakosci i studio padlo...
Napisano 30 Lipiec 200915 l ofca chodzilo mi o ludkow z city...techland wiadomo ma swoje mocne tytuly chyba najlepiej stoi w branzy w polsce
Napisano 30 Lipiec 200915 l thirdeye to to nie wazne, zrobili, wydali, mieli za co jesc przez ile czasu, gitez , jednak mogli, ale to usa, wiec nie polska no i... thirdeye, co z tego ze city ? r2d2/madman, painbringer...tam pracowali, no i city sprzedaje najwiecej gier z polski (gier, nie gier AAA). Biznes is biznes.
Napisano 30 Lipiec 200915 l liczy sie zysk netto a nie ilosc sprzedawanych kopi. Pozatem z city musi byc cos nie tak skoro takie zwolnienia mialy miejsce.
Napisano 31 Lipiec 200915 l Cos nie tak jak wszedzie, czyli kryzys, wycofywanie sie kontrahentow i opoznienia w platnosciach tychze. Najwieksze firmy mozna w ten sposob wywrocic.
Napisano 31 Lipiec 200915 l Brunek nie narzekaj :P zysk musza robic dobry skoro sie utrzymuja, a plotka glosi ze city redukcje zrobilo bo przymierzaja sie do duzego projektu, ale to plotka jakich wiele w tym swiecie...
Napisano 31 Lipiec 200915 l Przecież nie ma kryzysu. Minął już. Przed nami czasy niekończących się wzrostów nie tylko w ilości poly i wielkości tekstur, ale także w sferze finansów. ;)
Napisano 31 Lipiec 200915 l Bruneq nie narzekaj, jakbyś w Łodzi mieszkał nie mógłbym z Tobą autem do domu w piątki jeździć :D
Napisano 2 Sierpień 200915 l Znalazłoby się sporo ludzi w Łodzi, którzy mogliby stworzyć team? Warszawski oddział nie jest tajemnicą już od dawna: http://techland.pl/?id=newsy&news=76 Co do zwolnień to warto zerknąć na stronę LinkedIn firmy: http://www.linkedin.com/companies/techland
Napisano 2 Sierpień 200915 l Heh ludzi w łodzi jest nie więcej niż palców jednej dłoni XD i takie samo niewielkie prawdopodobieństwo powstania jakiegoś oddziału czy firmy, choć mam nadzieję że się mylę :(
Napisano 3 Sierpień 200915 l Krystianie, chciałbym :) Przy dużej ilości ciekawych i ambitnych ludzi możnaby stworzyć coś ciekawego, ale oczywiście jako oddział "nas". Ale tęskniłbym za ekipą ;) Z resztą wiesz, jeżdżę co weekend do dziewczyny do Łodzi...
Napisano 3 Sierpień 200915 l Krystianie, chciałbym :) Przy dużej ilości ciekawych i ambitnych ludzi możnaby stworzyć coś ciekawego, ale oczywiście jako oddział "nas". Ale tęskniłbym za ekipą ;) Z resztą wiesz, jeżdżę co weekend do dziewczyny do Łodzi... Odział czego :3 nie mam dużo doświadczenia zawodowego ale na mnie możecie liczyć XD
Napisano 3 Sierpień 200915 l Heh ludzi w łodzi jest nie więcej niż palców jednej dłoni XD i takie samo niewielkie prawdopodobieństwo powstania jakiegoś oddziału czy firmy, choć mam nadzieję że się mylę :( Nie wiem jak w 3D, ale jeśli chodzi o pomysły i koncepty to do Tech pewnie by się kolejki ustawiały... btw ...to troche zależy gdzie kto trzyma te palce... ;)
Napisano 4 Sierpień 200915 l Oj, Kruku, bluznisz....zreszta, pamietaj o tym ze wielu ludzi wyemigrowalo z lodzi za chlebem!
Napisano 4 Sierpień 200915 l No właśnie kto coś potrafi i nic go nie trzyma to od razu ucieka :( i się nie ma co dziwić bo tu po prostu nic nie ma :( (podkreślam że chodzi o gameart )
Napisano 4 Sierpień 200915 l to może lepiej spróbować założyć coś bardziej na południu kraju, zdaję się że dogodniejsze warunki? ;) Edytowane 4 Sierpień 200915 l przez Davegraph
Napisano 4 Sierpień 200915 l Bruek ty to tam chyba z zaopatrzeniem w chleb to nie masz kłopotów, a jakby co to pewnie są jakies organizacje co rozdają chleb za darmo :D
Napisano 4 Sierpień 200915 l Davegraph, na poludniu masz troche tego, Reality Pump, Teyon, Tate Interactive, The Farm 51, City Interactive (bodaj rzeszowski oddzial), Techland, Drago (nie wiem czy istnieje jescze), Nicolas Intoxicate....
Napisano 4 Sierpień 200915 l ale im więcej tym lepiej :) Poza tym jest kilka firm które nie cieszą się zbyt dobrą reputacją/warunkami.
Napisano 4 Sierpień 200915 l Heja :D Jak to jest z tymi firmami w pl? Wszystkie zwalniają i nikt nie zatrudnia? Bo czytam tutaj ostatnie posty i masakra normalnie co wypisujecie :) Zamierzam w październiku wracać do kraju i możliwe że będę szukał pracy w pl - znudziła mi sie emigracja na razie ;) około 4 lat doświadczenia (włączając freelans), praca w jednej z większych firm w UK, myślę że będę też miał całkiem konkretne porfolio i CV (może nawet demorela sieknę jak będzie mi się chciało ;) Znajdzie się coś za godziwe pieniądze, czy w razie jak szukać roboty to tylko za granicą znowu? :/
Napisano 5 Sierpień 200915 l Ziomus ty moze czepnij te portfolio i powysylaj do firemek, u nas non toper sa otwarte sloty dla ludkow, tylko cos malo sie zglasza, a jeszcze mniej jakis konkretnych.. az w jakis obcokrajowcach szukamy. Swoja droga ciekawi mnie jak wyewoluowales :)