krzyhhh Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Witam! Tak to już koniec mojego wipa. Serdecznie dziękuję wszystkim za cenne redy na forum i priv. „Please stop” jest pracą o charakterze antynikotynowym… a przede wszystkim jest sprzeciwem dla biernego palenia przez dzieci. pierwsza wersja: http://www.theunicorn.republika.pl/galery/stop.jpg Wykonane wszystko w 3dsmax +vray ,lecz największe znaczenie dla ostatecznego efektu miała kompozycja w PS Sam render trwał około 10h w 3000x4000 (p4 2.5ghz 512 ram +p cel 2,53 768ram ) Jest to moja pierwsza praca tego typu, więc ciekaw jestem jak to ocenicie ;) Pozdrawiam
Gość obo Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Troche nie rozumiem tej pracy, ale wrażenia wizualne jak najbardziej pozytywne :)
kubi Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Przesłanie troszkę mało czytelne, ale pomysł fajny.
illy Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 wywal dym a daj lepiej jakies haslo typu Pleas stop smoking. Bedzie imho lepiej. Render super. Pomysl jeszcze lepszy
Remedy Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Paluszki bachora jakieś nie cacy. :) Reszta całkiem git gitara.
Hynol Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Bardzo fajnie się skończyło. Troszke mi ten dym nie pasi i nie jest dla mnie bezpośrednio czytelne przesłanie (szkoda że nie widac jakiegoś papierosa na renderze. Wizualnie cool :).
!Ewert Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 dziecko ma troche za duze oczy;p ale ogólnie dobrze...ale bez rewelki
Vorek Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Wiesz co mi się podoba, wiesz co bym mienił. Szkoda że nie pociągnąłeś tego dalej. Ale jest fajnie :) Pozdrawiam
Pionier Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 przede wszystkim gratulacjie ukonczenia pracy! mi osobiscie sie podoba, jest ok :) 3D sie cieplo! pionier.
Matchias Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Czy ja na półce widzę trylogię Tolkiena? :)
SWRSC Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 troszkie kiepskie materiały, ale nie o to tutaj chodzi :) wywal dom, bo rzeczywiście nie pasuje. Ogolne wrażenie pozytywne
Ania Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 misio i dzieciak świetne, to niebieskawe oświetlenie z prawej też bardzo dobrze wyszło, kołdra nienajlepiej wyszła. przesłanie byłoby nieczytelne gdyby się nie wiedziało o co chodzi. może gdybyś zamiast dwóch listków dał tam papierosa zapomniałeś literki "y" w adresie swojej strony internetowej.
DraB Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Graty, Mi się podoba wszystko. Jak dla mnie przesłanie tego obrazka jest takie "Rodzice, nie palcie przy swoich dzieciach"
krzyhhh Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 obo: dzięki:] KLICEK: dzięki .. hm.. roxuje ? to to samo co jazzy lub wyczesany ? xD Oo _kuba_ : thx:) illy: dzięki.. a co do rendera to bym się sprzeczał :) sam render był nie ciekawy :) Remedy: co do paluszków... hm.. to jest organika.. tego się ciągle uczę. Hynol: hm.. no teżo tym myślałem.. ale jednocześnie nie chciałem aby to było za dosłowne ;) (w i chyba przez brak dosłowności przesłanie nie jest do końca zrozumiane) Tomuś: oczy.. hm.. dzieci są nie proporcjonalne ;) Vorek: noo dzięki vorek za rady .. nie ciągnę tego dalej bo wolę lepiej zrobić następną pracę Pionier: dzięki ;) Matchias : haha tak tak LOTR ;) a na dolnej półce jest książka 3dsmaxa "projekty i rozwiązania" ;) SWRSC: dzięki.. hm.. tak o ten dym wszystkim chodzi.. ale bez niego to w ogóle nie będzie wiadomo po co ta maska Ania: szmaty szmaty.. szmaty... agrgrgrgrgr... nie cierpię tego :) nie idzie mi to w ogóle nawet pluginem :) ale pracuję nad tym.. (ps. dzięki za "y" ze zmęczenia nie widziałem tego :)) ) Georgas : dzięki ;) DraB: dzięki :] cieszę, że ogólnie się podoba :) trochę nie do końca mi wyszło z ukazaniem przesłania... hm.. ale moim zdaniem nie potrzebnie sugerowałem je.. wystarczy, że daje do myślenia ... i można to różnie zinterpretowć. pozdrawiam
mkk3a Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 mi akurat to niebieskie swiatlo jakos nie pasi, ale ciezko powiedziec czemu. co do przeslania, to nigdy bym nie powiązał tego dymu i maski z paleniem. dym uznałem jako element scenki a maske jako cos w falloutowych klimatach :)
Gość George82 Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Piknie - gratuluje, choc przeslanie faktycznie troche nieczytelne. Najlepszy ten czajniczek w glowie lozka...;) Pozdrawiam
krzyhhh Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 mkk3a : chyba za dużo gier ;) dzięki:] George82 : kiedyś Ania coś fajniego napisała i tweety miał to w sygnaturce "czajników nie należy się wstydzić" ;)
tutomash Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 bardzo mi się podoba sam jestem biernym palaczem fajny pomysł, ciekawie zrobione, ale dodał bym więcej dymu..
maczuga Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 wykonanie fajne, pomysł dobry, ale jak bym nie widział wipa, to tylko po znaczku w rogu bym się domyślił że to jest pracka przeciwko paleniu. 9/10
peterr Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 bardzo fajne ,ale ten dym nie jest czarny i gęsty ...no na pierwszy rzut oka go nie zauważyłem:P pozdro
slayer2004 Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Fajna praca. Jak dla mnie przesłąnie dość czytelne :)
krzyhhh Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Napisano 23 Grudzień 2006 dzięki:) hm przesłanie jest czytelniejsze.. ale czy tchnicznie to wygląda dobrze ? czy te papierosy na podłodze pasują.. ? (są dodane w PS.. i nie jestem pewny czy się to komponuje )
Weapon Of Choice Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Praca fajna, przesłanie jak dla mnie jest zrozumiałe od pierwszego spojrzenia. Pzdr. ps. mógłbyś rzucić sam scr modelu dzieciaka bez maski (no jak nie można inaczej to z maską).
Maqs Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Jak dla mnie pracka czytelna i solidnie wykonana. Bardzo mi sie podoba, gratulacje.
pecet Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 spoko praca, najfajnie wyszła ta zabawka :) co do przesłania może bym się domyślił.
Gen.Baton Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Uznacie że jesyem porąbany ale w żeczy samej rozumiem przesłanie tej pracy i doceniam to. Pracka roxx
krzyhhh Napisano 25 Grudzień 2006 Autor Napisano 25 Grudzień 2006 dzięki panowie ;) czyli czas na coś kolejnego.. tyle że teraz czas low-poly się nauczyć:) pozdrawiam
tadzio Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 a na puleczce Tolkien lezy;-) czyzby? he he he he....
SSn4k3 Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 Fajnee, fajne. Ten dym troche mi nie pasuje, ale ogolnie pozitiv. Ja tam lubie palić;D
krzyhhh Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Napisano 29 Grudzień 2006 pracka pojawiła się na cgsociety jeżeli uważacie że zasługuje na jakiekolwiek gwiazdki to bardzo bym prosił o mini wsparcie :) http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=445434 pozdrawiam
Mivan Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Jako że jestem fanem masek przeciwgazowych MUA - 10/10 JWypas!
Rekomendowane odpowiedzi