Napisano 21 Grudzień 200618 l Witam! Tak to już koniec mojego wipa. Serdecznie dziękuję wszystkim za cenne redy na forum i priv. „Please stop” jest pracą o charakterze antynikotynowym… a przede wszystkim jest sprzeciwem dla biernego palenia przez dzieci. pierwsza wersja: http://www.theunicorn.republika.pl/galery/stop.jpg Wykonane wszystko w 3dsmax +vray ,lecz największe znaczenie dla ostatecznego efektu miała kompozycja w PS Sam render trwał około 10h w 3000x4000 (p4 2.5ghz 512 ram +p cel 2,53 768ram ) Jest to moja pierwsza praca tego typu, więc ciekaw jestem jak to ocenicie ;) Pozdrawiam
Napisano 21 Grudzień 200618 l Troche nie rozumiem tej pracy, ale wrażenia wizualne jak najbardziej pozytywne :)
Napisano 22 Grudzień 200618 l wywal dym a daj lepiej jakies haslo typu Pleas stop smoking. Bedzie imho lepiej. Render super. Pomysl jeszcze lepszy
Napisano 22 Grudzień 200618 l Bardzo fajnie się skończyło. Troszke mi ten dym nie pasi i nie jest dla mnie bezpośrednio czytelne przesłanie (szkoda że nie widac jakiegoś papierosa na renderze. Wizualnie cool :).
Napisano 22 Grudzień 200618 l Wiesz co mi się podoba, wiesz co bym mienił. Szkoda że nie pociągnąłeś tego dalej. Ale jest fajnie :) Pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200618 l przede wszystkim gratulacjie ukonczenia pracy! mi osobiscie sie podoba, jest ok :) 3D sie cieplo! pionier.
Napisano 22 Grudzień 200618 l troszkie kiepskie materiały, ale nie o to tutaj chodzi :) wywal dom, bo rzeczywiście nie pasuje. Ogolne wrażenie pozytywne
Napisano 22 Grudzień 200618 l misio i dzieciak świetne, to niebieskawe oświetlenie z prawej też bardzo dobrze wyszło, kołdra nienajlepiej wyszła. przesłanie byłoby nieczytelne gdyby się nie wiedziało o co chodzi. może gdybyś zamiast dwóch listków dał tam papierosa zapomniałeś literki "y" w adresie swojej strony internetowej.
Napisano 22 Grudzień 200618 l Graty, Mi się podoba wszystko. Jak dla mnie przesłanie tego obrazka jest takie "Rodzice, nie palcie przy swoich dzieciach"
Napisano 22 Grudzień 200618 l Autor obo: dzięki:] KLICEK: dzięki .. hm.. roxuje ? to to samo co jazzy lub wyczesany ? xD Oo _kuba_ : thx:) illy: dzięki.. a co do rendera to bym się sprzeczał :) sam render był nie ciekawy :) Remedy: co do paluszków... hm.. to jest organika.. tego się ciągle uczę. Hynol: hm.. no teżo tym myślałem.. ale jednocześnie nie chciałem aby to było za dosłowne ;) (w i chyba przez brak dosłowności przesłanie nie jest do końca zrozumiane) Tomuś: oczy.. hm.. dzieci są nie proporcjonalne ;) Vorek: noo dzięki vorek za rady .. nie ciągnę tego dalej bo wolę lepiej zrobić następną pracę Pionier: dzięki ;) Matchias : haha tak tak LOTR ;) a na dolnej półce jest książka 3dsmaxa "projekty i rozwiązania" ;) SWRSC: dzięki.. hm.. tak o ten dym wszystkim chodzi.. ale bez niego to w ogóle nie będzie wiadomo po co ta maska Ania: szmaty szmaty.. szmaty... agrgrgrgrgr... nie cierpię tego :) nie idzie mi to w ogóle nawet pluginem :) ale pracuję nad tym.. (ps. dzięki za "y" ze zmęczenia nie widziałem tego :)) ) Georgas : dzięki ;) DraB: dzięki :] cieszę, że ogólnie się podoba :) trochę nie do końca mi wyszło z ukazaniem przesłania... hm.. ale moim zdaniem nie potrzebnie sugerowałem je.. wystarczy, że daje do myślenia ... i można to różnie zinterpretowć. pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200618 l mi akurat to niebieskie swiatlo jakos nie pasi, ale ciezko powiedziec czemu. co do przeslania, to nigdy bym nie powiązał tego dymu i maski z paleniem. dym uznałem jako element scenki a maske jako cos w falloutowych klimatach :)
Napisano 22 Grudzień 200618 l Piknie - gratuluje, choc przeslanie faktycznie troche nieczytelne. Najlepszy ten czajniczek w glowie lozka...;) Pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200618 l Autor mkk3a : chyba za dużo gier ;) dzięki:] George82 : kiedyś Ania coś fajniego napisała i tweety miał to w sygnaturce "czajników nie należy się wstydzić" ;)
Napisano 22 Grudzień 200618 l bardzo mi się podoba sam jestem biernym palaczem fajny pomysł, ciekawie zrobione, ale dodał bym więcej dymu..
Napisano 22 Grudzień 200618 l wykonanie fajne, pomysł dobry, ale jak bym nie widział wipa, to tylko po znaczku w rogu bym się domyślił że to jest pracka przeciwko paleniu. 9/10
Napisano 23 Grudzień 200618 l bardzo fajne ,ale ten dym nie jest czarny i gęsty ...no na pierwszy rzut oka go nie zauważyłem:P pozdro
Napisano 23 Grudzień 200618 l Autor dzięki:) hm przesłanie jest czytelniejsze.. ale czy tchnicznie to wygląda dobrze ? czy te papierosy na podłodze pasują.. ? (są dodane w PS.. i nie jestem pewny czy się to komponuje )
Napisano 23 Grudzień 200618 l Praca fajna, przesłanie jak dla mnie jest zrozumiałe od pierwszego spojrzenia. Pzdr. ps. mógłbyś rzucić sam scr modelu dzieciaka bez maski (no jak nie można inaczej to z maską).
Napisano 23 Grudzień 200618 l Jak dla mnie pracka czytelna i solidnie wykonana. Bardzo mi sie podoba, gratulacje.
Napisano 23 Grudzień 200618 l spoko praca, najfajnie wyszła ta zabawka :) co do przesłania może bym się domyślił.
Napisano 24 Grudzień 200618 l Uznacie że jesyem porąbany ale w żeczy samej rozumiem przesłanie tej pracy i doceniam to. Pracka roxx
Napisano 25 Grudzień 200618 l Autor dzięki panowie ;) czyli czas na coś kolejnego.. tyle że teraz czas low-poly się nauczyć:) pozdrawiam
Napisano 26 Grudzień 200618 l Fajnee, fajne. Ten dym troche mi nie pasuje, ale ogolnie pozitiv. Ja tam lubie palić;D
Napisano 29 Grudzień 200618 l Autor pracka pojawiła się na cgsociety jeżeli uważacie że zasługuje na jakiekolwiek gwiazdki to bardzo bym prosił o mini wsparcie :) http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=445434 pozdrawiam