Mrw1980 Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 wreszcze mi się udało to skończyc troszku roboty było ale się opłaciło...scenka nadal wip ale reszta to photoshop i wsio :)...co do animacji to wiem ze rewelacja nie jest bo animatorem nie jestem ale widać modelik przynajmniej jak nalezy :) animation stills : scene wip : animacja: (render mimo ze w default sceneline to pare nocek mnie kosztował mam nadzieje ze troszke się spodoba) http://rapidshare.com/files/11691577/Object_3D-S_Drive_render_.mov.html
Touch Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 No to stary pozamiatałeś...xD zaraz obejrzę animację.... ufff;))
JohnZi Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 no robi wrazenie:D choc tez nie wiem co to jest:p ekstra detalik;] czuje ze bedzie mala nagroda:p
DaveBorck Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Jak pamiętam, ten model pokazywałeś jakiś rok temu. Wydawało mi się wtedy że to było ogromne. A teraz jak widzę go w niewielkim hangarze to nie robi takiego wrażenia. Modeling już wtedy wydawał mi się świetny ale tekstury mi się nie podobają, wyglądają jak jakaś garbowana skóra albo ściana. Za bardzo wpadają w beż. Apropo czy to nie przypadkiem tekstury z cgtextures.com? Mimo to jest świetnie
bloo1010 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Nie no super ale niewiem co to jest. Modeling jest fascynujący (detale). Mnie się podoba bardzooo :)
hkropinski Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 heh... nikt nie wie co to... i ja tez;) ale wyglada ciekawie... pozdr
slayer2004 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 mi to przypomina odwrócone silniki rakietowe czy cuś.... ogólnie EXTRA :D
Death Metal Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 no co Wy, przecież to jest latająca perkusja jak w mordę strzelił:-D. Bardzo ładnie, Gratki!
Mrw1980 Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Napisano 15 Styczeń 2007 no tak umieściłem modelik ale zapomniałem napisac co to hehe...już wyjasniam: modleik był robiony do projektu galaxy XQ - miał to być film animowany na podstawie noweli sci-fi(która o ile pamietam nie została jednak wydana), a ten modelik tutaj przedstawia maszyne zdolną zmieniać trajektorie lotów niewielkich asteroid, całoś była oparta na technologi zamiany materi w energie - czyli maszynka jest transportowana na asteroide(transportowiec był kiedys w wipach i nadal jest wip niestety)tam się miała w wiercic w powierzchnie i zaminiać materie asteroidy w energie ptrzebną do odpalenia silników - cztery potezne silniki sa umieszczone na rdzeniu który lepiej troszke widac na animacji, z rdzenia na dole miał byc wystrzeliwany promień cos na wzór ogromnego lasera.Całośc ogólnie miała przypominac współczesne silniki rakietowe i to się chyba udało :) Troszke to wszystko wysrubowane ale taki był scenariusz no i w końcu to sci-fi takze można sobie pozwolic na takie bajery :) Co do tekstur to DaveBorck masz dobre oko - tak wykorzystałem pare tamtejszych teksturek jako półprodukty :)co do skali no to moze i masz racje troszke na scence jej nie widać, możliwe ze kilka postaci pracujacych w około by pomogło ale hangar raczej ma wygladac na opuszczony.
!Ewert Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 nie wiem co to jest ale robi wrażenie:) ale to wip jak dla mnie modeling niesamowity:)
DaveBorck Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Właśnie, skala mi się nie zgadzała, bo dobrze pamiętałem, że to ma być silnik rakietowy do przesuwania asteroidów.(takie to na mnie zrobiło kiedyś wrażenie:) Więc wyobrażałem sobie coś nawet znacznie większego od silników z promu kosmicznego. Takiego giganta jak 5 piętrowy blok, w moim mniemaniu tylko taki duży silnik byłyby w stanie przesunąć asteroidę. Tak sobie przynajmniej wtedy wyobraziłem:)
Touch Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 DaveBorck---> ...ależ gabaryty tego są właśnie w okolicach pięcio-piętrowego budynku;) Spójrz na przykład na drabinkę i już można coś sobie na temat ogólnej proporcji powiedzieć;) Znakomicie się to prezentuje, jak i samo zostosowanie bardzo interesujące;) Pozdrawiam;)
arch515 Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 ostro!!!zajefajne!!!!!!pozdrawiam i gratuluje finiszu.
chveti Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Model bardzo ładny, texturki są dobrze dobrane :) Całość bardzo ładnie się prezentuje :) Szkoda jedynie że otoczenie jest bez tex. Pozdrawiam. 1
Hynol Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Wszyscy Ci tak słodzą, więc pomimo że model mi się bardzo podoba, zdobęde się na wysiłek pod kątem krytyki. Tekstury są zrobione troszke jak dla low poly, w gameartowym, malowanym stylu. Są mało fotorealistyczne. Oczywiście jeżeli taki był zamiar, to jest bardzo dobrze, ale imho można by o wiele więcej wyciągnąć z modelu pracując jeszcze nad shaderami, teksturami i światłem. Pozdrawiam.
CzAk1 Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 A ja tez dosłodze... Powiem, ze to jest boskie, imponujace...robi wrażenie...i wogóle fajne jest.
Levus Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Dla mnie też rewelacja. Nie ważne co to, cieszy oczy:) Pozdrawiam!
lord_saskybody Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 ja ! ja ! ja wiem co to jest :D To jest mina z StarCrafta , ta u terranów :) poza tym fajna rzecz z tego , a szczególnie texturing(w filmiku)
Kruku Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Heh kurde ! podoba mi się twój styl stary :) twoje prace to naprawdę perełki ;]
Chalek Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 Lubie takie rzeczy, fajny model, teksturki tez, fajna stylizacja, animacja juz nie taka super, ale nie bede sie czepial, podoba mi sie ogolnie.
Jonasz_Real Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Okropnie bardzo fajne. ;) Troszkę zwiększyłbym tiling teksturki podstawę tego hangaru, a dokładniej chodzi mi o teksturkę węża. Poza tym jest cacy. :)
Adek_CG Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 bardzo fajne ... robi wrazenie ... choc tak jak Hynol mowil, ja tez myslalem na poczatku ze to jest low poly, w kazdym razie calosc wyglada ekstra
tutomash Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 swietna praca bardzo mi sie podoba zwlaszcza dopracowane textury
Koniu_PL Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Przepiękny modelik ... Tekstury też świetne ... No co tu dużo gadać - rewelka :)
Homa Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Na mnie równiez zrobiła ta pracka niesamowite wrażenie... Brawo! Kawał dobrej roboty!!!
Mrw1980 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 no nieźle tyle pozytywnych komentarzy to nigdy nie miałem :)...dzięki wszystkim bardzo mi miło słyszec ze się podoba mimo, że wiekszośc nie wie co to hehe :)
Shogun 3D Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Obejrzałem grafikę oraz animację i przyznaję, ze odwaliłeś kaaawał solidnej roboty, gratuluję. Czy możesz zdradzić, ile czasuzajęcło Ci dokładnie zrobienie tej sceny? BTW: animacja fajna, ale mechanizmy ruszają się strasznie niemrawo. Więcej ruchu generuje sam obrót kamery. Jakkolwiek jest to kolos i porusza się zgodnie ze swoim przeznaczeniem, to aż prosi się tutaj o bardziej zdecydowane ruchy...
zaki79 Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 yoyo! toż to najlepsza chodząca perkusja, jaką w życiu widziałem! ;-)
flesz_gordon Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 swietne fajnie to wydziubales :) kul detal
ema421 Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 zdradze wam co to jest to jest , to urzadzenie przyczepia sie do meteorytu i zmienei jego trajektorie , ten model zamieszczal autor tylko na inym forum :) PS : jak tam new dawn idze ? pozdro
Mrw1980 Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 Shogun 3D - trudno powiedziec bo robiłem model z przerwami i to dużymi takze nawet nie pamietam kiedy zaczołem :)..pozatym wiele rzeczy uczyłem sie w trakcie co tez wydłuzyło czas no i nie miałem gotowego konceptu ani na papierze ani w głowie.Jedynie co wiem to ile zajeło robionie wszystich tekstur - ponad tydzien intensywnej pracy - nie wliczajac testów bump i specular map. Hej Ema..co tam u ciebie słychac?? a co do ND to idzie całkiem nieźle ale za wiele nie moge zdradzać jak sam wiesz :)
Gość Raffaello Napisano 25 Styczeń 2007 Napisano 25 Styczeń 2007 dobry modeling, dopracowane szczegóły no i teksturki niczym sobie świetna praca gratuluje, naprawde mi sie podoba pozdro
Rekomendowane odpowiedzi