Napisano 14 Styczeń 200718 l wreszcze mi się udało to skończyc troszku roboty było ale się opłaciło...scenka nadal wip ale reszta to photoshop i wsio :)...co do animacji to wiem ze rewelacja nie jest bo animatorem nie jestem ale widać modelik przynajmniej jak nalezy :) animation stills : scene wip : animacja: (render mimo ze w default sceneline to pare nocek mnie kosztował mam nadzieje ze troszke się spodoba) http://rapidshare.com/files/11691577/Object_3D-S_Drive_render_.mov.html
Napisano 14 Styczeń 200718 l no robi wrazenie:D choc tez nie wiem co to jest:p ekstra detalik;] czuje ze bedzie mala nagroda:p
Napisano 15 Styczeń 200718 l Jak pamiętam, ten model pokazywałeś jakiś rok temu. Wydawało mi się wtedy że to było ogromne. A teraz jak widzę go w niewielkim hangarze to nie robi takiego wrażenia. Modeling już wtedy wydawał mi się świetny ale tekstury mi się nie podobają, wyglądają jak jakaś garbowana skóra albo ściana. Za bardzo wpadają w beż. Apropo czy to nie przypadkiem tekstury z cgtextures.com? Mimo to jest świetnie
Napisano 15 Styczeń 200718 l Nie no super ale niewiem co to jest. Modeling jest fascynujący (detale). Mnie się podoba bardzooo :)
Napisano 15 Styczeń 200718 l mi to przypomina odwrócone silniki rakietowe czy cuś.... ogólnie EXTRA :D
Napisano 15 Styczeń 200718 l no co Wy, przecież to jest latająca perkusja jak w mordę strzelił:-D. Bardzo ładnie, Gratki!
Napisano 15 Styczeń 200718 l Autor no tak umieściłem modelik ale zapomniałem napisac co to hehe...już wyjasniam: modleik był robiony do projektu galaxy XQ - miał to być film animowany na podstawie noweli sci-fi(która o ile pamietam nie została jednak wydana), a ten modelik tutaj przedstawia maszyne zdolną zmieniać trajektorie lotów niewielkich asteroid, całoś była oparta na technologi zamiany materi w energie - czyli maszynka jest transportowana na asteroide(transportowiec był kiedys w wipach i nadal jest wip niestety)tam się miała w wiercic w powierzchnie i zaminiać materie asteroidy w energie ptrzebną do odpalenia silników - cztery potezne silniki sa umieszczone na rdzeniu który lepiej troszke widac na animacji, z rdzenia na dole miał byc wystrzeliwany promień cos na wzór ogromnego lasera.Całośc ogólnie miała przypominac współczesne silniki rakietowe i to się chyba udało :) Troszke to wszystko wysrubowane ale taki był scenariusz no i w końcu to sci-fi takze można sobie pozwolic na takie bajery :) Co do tekstur to DaveBorck masz dobre oko - tak wykorzystałem pare tamtejszych teksturek jako półprodukty :)co do skali no to moze i masz racje troszke na scence jej nie widać, możliwe ze kilka postaci pracujacych w około by pomogło ale hangar raczej ma wygladac na opuszczony.
Napisano 15 Styczeń 200718 l nie wiem co to jest ale robi wrażenie:) ale to wip jak dla mnie modeling niesamowity:)
Napisano 15 Styczeń 200718 l Właśnie, skala mi się nie zgadzała, bo dobrze pamiętałem, że to ma być silnik rakietowy do przesuwania asteroidów.(takie to na mnie zrobiło kiedyś wrażenie:) Więc wyobrażałem sobie coś nawet znacznie większego od silników z promu kosmicznego. Takiego giganta jak 5 piętrowy blok, w moim mniemaniu tylko taki duży silnik byłyby w stanie przesunąć asteroidę. Tak sobie przynajmniej wtedy wyobraziłem:)
Napisano 15 Styczeń 200718 l DaveBorck---> ...ależ gabaryty tego są właśnie w okolicach pięcio-piętrowego budynku;) Spójrz na przykład na drabinkę i już można coś sobie na temat ogólnej proporcji powiedzieć;) Znakomicie się to prezentuje, jak i samo zostosowanie bardzo interesujące;) Pozdrawiam;)
Napisano 16 Styczeń 200718 l Model bardzo ładny, texturki są dobrze dobrane :) Całość bardzo ładnie się prezentuje :) Szkoda jedynie że otoczenie jest bez tex. Pozdrawiam.
Napisano 16 Styczeń 200718 l Wszyscy Ci tak słodzą, więc pomimo że model mi się bardzo podoba, zdobęde się na wysiłek pod kątem krytyki. Tekstury są zrobione troszke jak dla low poly, w gameartowym, malowanym stylu. Są mało fotorealistyczne. Oczywiście jeżeli taki był zamiar, to jest bardzo dobrze, ale imho można by o wiele więcej wyciągnąć z modelu pracując jeszcze nad shaderami, teksturami i światłem. Pozdrawiam.
Napisano 16 Styczeń 200718 l A ja tez dosłodze... Powiem, ze to jest boskie, imponujace...robi wrażenie...i wogóle fajne jest.
Napisano 16 Styczeń 200718 l ja ! ja ! ja wiem co to jest :D To jest mina z StarCrafta , ta u terranów :) poza tym fajna rzecz z tego , a szczególnie texturing(w filmiku)
Napisano 16 Styczeń 200718 l Heh kurde ! podoba mi się twój styl stary :) twoje prace to naprawdę perełki ;]
Napisano 16 Styczeń 200718 l Lubie takie rzeczy, fajny model, teksturki tez, fajna stylizacja, animacja juz nie taka super, ale nie bede sie czepial, podoba mi sie ogolnie.
Napisano 17 Styczeń 200718 l Okropnie bardzo fajne. ;) Troszkę zwiększyłbym tiling teksturki podstawę tego hangaru, a dokładniej chodzi mi o teksturkę węża. Poza tym jest cacy. :)
Napisano 17 Styczeń 200718 l bardzo fajne ... robi wrazenie ... choc tak jak Hynol mowil, ja tez myslalem na poczatku ze to jest low poly, w kazdym razie calosc wyglada ekstra
Napisano 18 Styczeń 200718 l Przepiękny modelik ... Tekstury też świetne ... No co tu dużo gadać - rewelka :)
Napisano 18 Styczeń 200718 l Na mnie równiez zrobiła ta pracka niesamowite wrażenie... Brawo! Kawał dobrej roboty!!!
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor no nieźle tyle pozytywnych komentarzy to nigdy nie miałem :)...dzięki wszystkim bardzo mi miło słyszec ze się podoba mimo, że wiekszośc nie wie co to hehe :)
Napisano 18 Styczeń 200718 l Obejrzałem grafikę oraz animację i przyznaję, ze odwaliłeś kaaawał solidnej roboty, gratuluję. Czy możesz zdradzić, ile czasuzajęcło Ci dokładnie zrobienie tej sceny? BTW: animacja fajna, ale mechanizmy ruszają się strasznie niemrawo. Więcej ruchu generuje sam obrót kamery. Jakkolwiek jest to kolos i porusza się zgodnie ze swoim przeznaczeniem, to aż prosi się tutaj o bardziej zdecydowane ruchy...
Napisano 18 Styczeń 200718 l zdradze wam co to jest to jest , to urzadzenie przyczepia sie do meteorytu i zmienei jego trajektorie , ten model zamieszczal autor tylko na inym forum :) PS : jak tam new dawn idze ? pozdro
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor Shogun 3D - trudno powiedziec bo robiłem model z przerwami i to dużymi takze nawet nie pamietam kiedy zaczołem :)..pozatym wiele rzeczy uczyłem sie w trakcie co tez wydłuzyło czas no i nie miałem gotowego konceptu ani na papierze ani w głowie.Jedynie co wiem to ile zajeło robionie wszystich tekstur - ponad tydzien intensywnej pracy - nie wliczajac testów bump i specular map. Hej Ema..co tam u ciebie słychac?? a co do ND to idzie całkiem nieźle ale za wiele nie moge zdradzać jak sam wiesz :)
Napisano 25 Styczeń 200718 l dobry modeling, dopracowane szczegóły no i teksturki niczym sobie świetna praca gratuluje, naprawde mi sie podoba pozdro