Marduk Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 yookeer: Pisałem już w odpowiedzi icecoldowi parę postów wyżej ;). dekiel: Nie. Prywatnie siedzę na bamboo A5. Może za jakiś czas zmienię, bo w pracy cały czas siedzę na intuosach i się sporo wygodniej pracuje. Scatmax:Nie spotkałem jeszcze osoby, która do efektów doszłaby w inny sposób ;) Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2010 (edytowane) Przez ostatnie dwa miesiące różnie to bywało z tym moim malowaniem dla siebie. Szczerze mówiąc to po pracy nie mazałem praktycznie wcale (czasem tylko zaglądałem do szkicownika). Wrzucam hurtem jakieś zaległe rzeczy z września i października. W większości nie pokończone. Mam nadzieję, że się zmotywuję i do części jeszcze wrócę. Edytowane 29 Czerwiec 2010 przez Marduk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 Ostatnia wyglada bardzo bardzo i IMo ma spory potencjał, takze w tym innym ustawieniu kompozycyjnym którego tu nie pokazałeś ;) Co do dziewczyny to chetnie bym w niej zobaczył coś z tej: http://2.bp.blogspot.com/__BaSMyeUdac/ShveZAVUSZI/AAAAAAAAAL4/znc1mQkiHNk/s1600-h/girl.jpg ten feeling jest mega, czuć że postać żyje i czuć bryłowość elementów twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 ten twój dirty style bardzo mi leży :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 ostatni obrazeczek najbardziej zarzadza, reszta tez fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 Zadne to nowosci jak sie queryland obserwuje ;P Noo, ale z racji ze jakosc ponadczasowa to sobie napisze ze wymiataja i ze to jedna z moich ulubionych teczek na maksie ;) swietna palete barw sobie wypracowales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 Ostatnie 2 świetnie wykonane... moim rodzynkiem jest numer 1 z kataną choć tam niebezpiecznie wybija się do przodu baldachim na dalszym planie tuż po lewej z bardzo podobnie oświetlonymi kolorami jak na czapeczce... kobieta bardzo ładna, dziadek ma zbyt sztuczną brodę może przez to że uboga kolorystycznie... poza tym bardzo dobrze się dzieje w tej teczce, pozdrawiam i mam nadzieję, że te pozytywne komentarze/opinie i uwagi zmobilizują do dalszej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 fajne kolory w samuraju, kobitce i kolezce z tunelami...naprawde imponujace prace- pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Uwielbiam ten brudny szarpany styl, nie wierze we wrozki, ale wroze ci kolorowa przyszlosc kolego Marduk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Kolejno: 1st- Samurai 2nd- dirty street 3rd- Tunnel guy Czysto i przyjemnie brudzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxbielecki Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 swietne pracki i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 no kurczę, jest klimacik. I te syfki wyglądają tak profesjonalno-lekko. Mam nadzieję, że jednak trochę pracy musiałeś w to włożyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Swietne speedy! Ale olowek jednak odbiega od reszty, od tych tabletowych. Pozdro. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 Nie zdawałem sobie nawet sprawy, że mnie tu na tym forum 9 miesięcy nie było O_o. Na koniec obrazek inspirowany Yakuza Girl Mayk'a: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Podoba mi się...wszystko mi się podoba. Witamy z powrotem :) Portret bardzo fajny. Dobry portrecik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Super rzeczy, ten portret brodacza szczególnie - bardzo fajnie malarski. Na blogu też masz pan niezłe wyczesy :) Jak było na MADE? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Jako miłośnik szczątków, to czaszeczka mi przypadła do gustu=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 szkoda ze w sushi nie blokowałeś sobie kształtów tych nieorganicznych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Zapomniał o kolegach :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloksiezyc Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Sumo z "rękawkami" rulezzzz:) i portret brodacza zacny + 100ptk za dirty:) malarsko=bardzo bardzo wyjeb..w kosmos:) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 koleś z broda jest świetny, az sie "the road" przypomniał :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2011 Dzięki wszystkim ;). aspenboy: Co do MADE... minęło już kawał czasu. Jeśli dobrze pamiętam to było mega zajeb.... super ;) Troche ten wyjazd kosztował, ale było warto. To teraz konkrety. Nie lubie wydziubanych prac robić, ale czasem trzeba. To akurat na Dungeon Delve Challange na ArtOrder (może ktoś kojarzy)... niestety nie wyrobiłem się z wrzuceniem pracy, więc finalnie wyszło, że ten kawał obrazka powstał tylko dla własnej przyjemności ;) Zainteresowanych zapraszam na bloga: http://borntodraw.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 I dla naszej przyjemności też, bo to prawdziwa przyjemność popatrzeć na taki pokaz kunsztu. Piękne detale, zwłaszcza ta plama krwi to dla mnie mistrz świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Git! Ale na blogu ostatnie wrzuty jeszcze fajniejsze... szkice masz kozackie... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Mnie to przeraża że na taką prackę trzeba przeznaczyć wiele czasu. Też był bym zwolennikiem szybkiej twórczości ale wtedy nie prezentuję się tak ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Jak zwykle mocne. Ilustracyjno-okładkowy klimat. Podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 b fajne plastycznie oleiscie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 mocne ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 14 Styczeń 2011 Share Napisano 14 Styczeń 2011 Ale żeś się wyrobił. WOW Blog przestudiowałem;)i będę wracał. Te subtelności i te smaczki...i czasem jak trzeba tak surowo.Super. pzdr. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 Hey Marduk. Kawal dobrej roboty, ale jak zawsze zostaje troche miejsca na ew poprawki i zmiany. Mam nadzieje ze sie nie pogniewasz, ale zrobilem maly over ktory zobrazowal bym, jak ja to mniej wiecej widze. Powyzej oryginal. Ponizej moja wersja. Troche odchudzilem go na twarzy, dodalem jakas fryzure, lysy byl ok, ale jakos do mnie nie przemawial. Zmienilem gets dloni, teraz wyglada to tak jakby wlasnie upuscil miecz z przerazenia, ktorego to efekt dodatkowo poteguje wyraz twarzy ktory mu zrobiles (swietny ). Poszarpalem tez troche krawedzie zbroi i gdzie niegdzie delikatnie zmienilem kszalty ich krawedzi, gdyz momentami byly namalowane zbyt sterylnie, niby z tekstura a nowki jak prosto z paczki, do tego nienaturalnie idealnie proste. Za wszelkie bledy przepraszam ale jest 5.43 i ledwo widze na oczy, dobranoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 No no, bardzo ładny art, zgadzam się z przedmówcami, ta krew jest świetnie namalowana. Poprawki ICE'a dużo wnoszą. Jedyne co tam mi nie pasuje to trochę mdłe kolorki przez użycie jedynie zimnych tonów. Szczególnie to światło lampy jakieś blade się wydaje. No i kadr, trochę zjeżdża wszystko w prawo - na overze kierunek tych gałęzi na pierwszym planie jeszcze bardziej to potęguje - wystarczyło by je odbić w poziomie i wszystko było by na swoim miejscu. Może jeszcze warto było by wyeksponować lepiej tamte postacie z tyłu, jakimś mocniejszym światłem lub cieniem. Podejrzewam, że już do tego obrazka nie wrócisz więc to takie rady/nie rady, mimo wszystko warto wspomnieć. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 Milo popatrzec na Twoje pracki ;) Ciesza oko i ladnie inspiruja ;) Gratki za skilla i pozdrowionka od starego znajomego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) fajna bryła w tym ostatnim i wogole ładne wykonanie, tylko lampa którą trzyma przed sobą jakby wogole nie oświetlała postaci i otoczenia ładnie działa światło z tyłu więc może poprostu zmienic lampę np na jakąś gasnącą własnie, edit: w sumie tam to tylne światło przechodzi przez szkło i rozświetla je tak i może jest dobrze, ale jakoś tak mie to myli i czytam lampe jak żródło światła. Edytowane 15 Styczeń 2011 przez WWWoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 15 Styczeń 2011 Share Napisano 15 Styczeń 2011 B. fajna klimatyczna pracka - swiatelko z latarenki faktycznie moglo by troche bardziej postac oswietlac. Jezeli chodzi o overka to sie z Ice'm nie zgadzam poprzez wlosy zmienia sie charakter postaci (wiec i zamysl tworcy-troche tak jak gdyby z goblina w elfa sie zmienia) dlon u Ica jest bardziej dramatyczna ale pyt. czy Marduk tam wlasnie chcial skupic nasza uwage.Ogolnie bardzo PRO. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi