Nezumi Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Alleluja - mapowanie ;) Ale co dalej? Czy KONIEC oznacza juz KONIEC czy dowalisz jeszcze jakies cus - powiedzmy te obiecane uszy i nos (bardziej ludzkie ;) ) Wielkie dzieki za wlozona mase pracy i za swetne tutoriale z undergroundowym "feelingiem" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Klicku aniołkiem jesteś, świetne tutoriale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 juz sie sciaga wiec zaraz sobie obczaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Super że już wykończyłeś aliena ;) Jak zawsze rządzisz !!! Gdyby tak Cię zkolnować to nie trzebaby było nigdzie indziej tutków szukać :) Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!!!!! sorki że krzycze na forum;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Normalnie mistrzostwo :) dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 Moze załorzymu sekte jakas? "Secta Sculpującego Klicka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 pobrałem mirror 2,3,4 i zapisałem jako rar i nie mozne rozpakowac(nie znaleziono archiwów). co trzeba zrobic? ps.KLICEK lesson_10 super:) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Bartus może to coś z twoim packerem albo nie zładowało się do końca, bo ja wczoraj zładowałam wszystkie i wszystkie działają. (oprócz 2, tego nie ładowałam) może musisz zainstalować packer do rara (np. winrar) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 chyba oczywiste ze mam winrar'a edit: chciaz 3 i 4 działają tylko 2 nie działa jak robie otworz za pomocą-->winrar edit2: ale juz mozna pobrac normalnie(z rozszezeniem *.rar) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 KLICEK jak patrzylem w wip ie gdzie robiles spider man a to robiles najpierw model low poly, pewnie niepozbawiony trojkatow;), a pozniej model high poly ?, model high poly byl robiony z tej bazy low poly wczesniej ? , jak to rozwiazales bo wrzucenie modelu z trojkatami do z brusha wydaje mi sie troche klopotliwe, ciekaw jestem jak optymalnie sobie organizujesz prace przy takim modelu?, tzn co robisz najpierw co potem, wydaje mi sie ze w tutkach prezentujesz troche inna metode, tzn z glowy high poly masz zamiar zrobic glowe low poly a potem na to nalozyc normal mape, a moze to tylko moje subiektywne odczucie, moze robiles spider man a calkiem podobna metoda, jesli chce ci sie jescze robic jakies tutki a rozumiem ze to moze byc troche meczace to mozesz zrobic taki jak powstaje taki model do gry wlasnie, cos jak spider man, czy robocop, zrobienie tlowia czlowieka w wingsie tez bylo by fajne ale to wiesz takie moje luzne pomysly ;) bo i tak juz zrobiles kawal dobrej roboty Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 dzieki panie i panowie :D Adek wlasnie to nagrywam do czesci 11 :))) stay tuned Klicku aniołkiem jesteś, świetne tutorialedzieki :D 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Oj klicek dzieki tobie wszystko staje sie łatwiejsze ;* ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Jak ktoś na tym forum jeszcze nie dał Klickowi repa to jest świnia i powinien dostać permanentnego bana :P dzięki :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk4sz Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 ten Koleś jest geniuszem :):):) ale niestety nie mogę ściągnąć 2,6,7,8,9,10 PROSZĘ O POMOC :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 (edytowane) Ziomus LOL :D luk4sz - w pierwszym poscie masz wszystkie dzialajace linki :) Lekcja 11 : Normalmapping co w wideo ? : - tworzenie normalmapy za pomoca zmmapera z detalem z bitmapy - omowinie najwazniejszych opcji zimapera - tworzenie lowpoly w wings3d - wypalanie detalu z modelu hi na low za pomoca zmappera Edytowane 22 Maj 2008 przez KLICEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 UUUU na to czekalem :D Niezle - juz ci nie bede slodzil bo sie w jakas primadonne zamienisz i bedzie slabizna... Jedno ALE. ALE czemu w tym "superprogramie" Wings a nie w Maxie? :/ A tak dla odmiany ponarzekam a nie ze wszystko super :P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 na to czekalem!dzieQwka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 KLICEK- jesteś wspaniały!! :) Lesson 11 sie ściąga... 71%... ale wolno idzie :D PS kurde, co jest z tym, że nie mogę dać Ci punkta raputacji?? Ja chcę Ci dać repa!! Ja chcę!! XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Klicek - z tym "gdzie moj lizak" to dogiales LOL Wystraszylem swoim rechotem kota - przez ciebie! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 widze ze super sprawa z z_mapperem, dzieki za wytlumaczenie jak robiles tego spidera;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Ludziska przestancie go tak lizac...bo wpadnie jeszcze w depresje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Jonasz za niesubordynacjie i nie chwalenie Klicka Klicek ...czy wypalanie mapy Difuse w ZBrobi sie tak samo jak Normalke?Chodzi o to zeby narysowac mapke pod zbrusha w photoshopie...chyba ze to w 12 czesci bedzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 jezeli rysujesz, difius to tak jak bump, tylko poprostu zamiasts malowac w cieniach szarosci to rysujesz koloru i nie wlaczasz materialu do bumpa to wszystko :) texture exportujesz z zakldki "texture" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 To teraz czekam na to ucho i nos obiecane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk4sz Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 OK dzieki mam juz wszystkie tylko czemu 6 jest w txt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 3 Marzec 2007 Share Napisano 3 Marzec 2007 luk4sz> wogóle nie czytasz postów Klicka...juz powtarzał kilka razy ze plik txt nalezy zmienic rozszerzenie na rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 no i co?? tak zwany "stop wątek"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 tak :):) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 @Klicek - Czyli juz nie bedziesz dorzucal tutaj nowych tutkow? Pytam bo sobie ladnie nagrac chce plytke z caloscia twojej tworczosci w tym watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 jeszcze sie wstrzymaj raczej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 OK, cicho sza... Nic nie mowie, czekam.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Klicior Modellatorem:) Senkju:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 klicek fajny masz user title taki na czasie ;) dzieki za tutki alienek super :) pokaz go w galeri :) o moglbys pokazac jak zrobic texturke tego aliena :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Podpisze sie ze jak juz poleciec to globalnie - pokaz teksturke. Chyba ze juz tam grzebiesz cos na bitwe i nie masz czasu? :P [edit] No i sie skonczylo - pewno po bitwie cos powstanie... Oby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Klicek - oglądnij to sobie: http://maltaannon.com/tutorials/Audition/HissAndRumble/ - This is a must see for anyone who wants to record his own tutorials. See how to remove hiss and rumble noise from low quality recording. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Marzec 2007 Autor Share Napisano 15 Marzec 2007 (edytowane) hej dzieki Streaker spoko na pewno sie przyda :) chlopaki dajcie troche czasu musze sie uporac z kilkoma rzeczami, tak wiec do 20 jestem wykluczony w zasadzie z bycia na forum, jak tylko bede mial chwile to nagram zalegla czesci :) edit : Ok nagralem to co powinienem juz dawno :) milego sciagania : Lekcja 12 : Disp rendering co w wideo ? : - omowienie mdp2 - wypalenie dispa - export modelu - pokazanie jak obliczyc alpha depth factor - render displacemntu za pomoca vreja i finalrender Edytowane 22 Maj 2008 przez KLICEK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 Super :) w prosty sposób pokazujesz coś do czego trzeba jakiś czas dochodzić kminić czytać tutoriale i tak dalej:) ps.ten multi disp2 mi sie nie chce odpalic:D [kiedys działał a teraz problemy ale spoko] pozdro i dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 ju ar bek!:D Dzieki po raz n-ty! Teraz teksturka jeszcze zostala, czy co? Zobaczymy co tam wymyslisz znowu fajnego ;) W kazdym razie "z Klickiem displacement staje sie prostszy" :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Klicek dzięki za podzielenie sie wartościowymi informacjami, świetne sa twoje tutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Jest 17sty - mimo ze glosy zachwytu nieco przebrzmialy - nie poddawaj sie Klicek - mam nadzieje ze jeszcze podrzucisz cos po 20 ;) Respekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Marzec 2007 Autor Share Napisano 18 Marzec 2007 Nezumi powoli bede konczył juz serie tutoriali :) jeszcze podrzuce ucho i moze o nosie i mysle ze przelalem cala swoja wiedze :) zobaczymy :) za niedlugo wychodzi zbrush 3.0 no nie moge sie doczekac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Oj tak - pomimo ze wciaz musze pracowac nad swoimi umiejetnosciami i ktos moglby powiedziec ze po co mi nowa wersja jak nie znam doskonale poprzedniej, to jednak wiele opcji z 3ki zwyczajnie ulatwia prace. Juz niecaly miesiac zostal... Podrzuc ucho i w koncu nagram sobie to na plytke razem hahaha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Z3 ach coś dla mnie:) nie będe musiał myśleć o wszystkim na początku bo w każdej chwili można zrobić co się chce :) nareszcie hehe:) już czekam na tutki do Z3! uuch będzie się działo! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki64 Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 wielkie dzieki KLICEK za te tuty. glownie siedze w 2d, ale bardzo zainteresowal mnie zbrush a twoje tutki sa bardzo dobre i pomagaja w obsludze tego jakze swietnego programu :D tylko mam jedna prosbe, pokazalbys jeszcze w tutku jak zrobic jakas fajna texturke, zeby ta postac nie byla takim modelikiem tylko juz jak jakis fajny kolorowy ufok :D na zakonczenie serii :D a potem poslac do GNOMONA i sprzedawac DVD :D hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Nie chce narzekac ale to juz 24ty :D:D:D a tu newsa niet. Czekam na zakonczenie sagi z niecierpliwosia podobna tej z jaka czekam na odpowiedz w sprawie wizy do Kanady :) [edit] 27 a tu nic - chyba nagram to co jest - dzieki Klicek! kawal swietnej roboty odwaliles! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 przepraszam że troszke odgrzewam ale czy ma ktoś może 3 ostatnie części ?? bo serverek nie bardzo chce się nimi podzielić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 wiem klicku, żeś raczej zmęczony i zdaje sobie sprawe,że takie robienie tutków musi być po trochu wkurzające ale przydałoby się kontynułować ten wątek w wersji 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 fajne tutki do Z3 pokazujące nowe funkcje są tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Za Renualem - Klicek - dzieki twoim tutkom przekonalem sie do Wingsa (******** program!), usta moich postaci wygladaja jak usta nie jak nie przymierzajac cipka w poziomie... Jak znajdziesz czas - mozesz cos wymeczyc pod Zbrusha3. Przy okazji - czy KTOKOLWIEK widzial gdzies tutorial lub sam wie jak wykorzystac cos co w filmiku reklamujacym bylo pokazane jako "concept sculpting"? Bede BARDZO wdzieczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 czesc kurcze nie moge sciagnac od lekcji nr 4 w dol nic pomozcie :] moze ktos to udostepnic ?? Klicku lub jak ty moze bedzisz mial czas to cos tam z tym zrobisz bardzo dziekuje :] bo wypalanie normala itp bardzo by soe mi przydalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi