OmeN2501 Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Ojej widze ze sie spoznilem na niezla imprezke :( Zadnego z tutoriali nie moge sciagnac a szkoda bo z komentarzy wnioskuje ze kupa dobrych klickowych rad czeka :/ Pozmozecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Zapewne cos serwer szaleje bo wczoraj je sciagnalem oprocz jednej lekcji;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Ja nie mogę ściągnąć 10-12:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 to moze wam zadziala http://isohunt.com/download/17445804/zbrush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 a ja nie mam tylko 12:( edit:do trojki http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=501175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Kurcze, pogubiłem się w tych waszych komentach, których części wam brakuje, napiszcie jeszcze raz ładnie, składnie, to wrzuce co potrzeba np na rapidshare, bo mam na dysku wszystkie 12 części :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Lesson 12 divshare.com Lesson 11 divshare.com Lesson 10 divshare.com Lesson 09 divshare.com Lesson 08 divshare.com Lesson 07 divshare.com Lesson 06 divshare.com Lesson 05 divshare.com Lesson 04 divshare.com Lesson 03 divshare.com Lesson 02 divshare.com Lesson 01 divshare.com 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 No to ja poproszę jeszcze 10 i 11:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 czesc Streaker jak bys mogl to wrzuc od lekcji 4 bo nie moge nic wiecej pobrac bardzo dziekuje pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 PART10 http://rapidshare.com/files/34435058/zbrush_lesson10.part1.rar http://rapidshare.com/files/34439537/zbrush_lesson10.part2.rar PART 11 http://rapidshare.com/files/34122102/zbrush_lesson11.part1.rar http://rapidshare.com/files/34286681/zbrush_lesson11.part2.rar[/Code] PART 12 [code]http://rapidshare.com/files/34426385/zbrush_lesson12.rar Widzę, że wszyscy już zdążyli ściągnąc od Przybysza, więc nie ma sensu, żeby dalej uploadował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 bóg wam zapłać dobry człowieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 klickowe lekcje sa tez: nordforge.com/klicek/zbrush_lessonnumer.txt po sciagnieciu nalezy zmienic rozszerzenie z .txt na .rar przyklad: nordforge.com/klicek/zbrush_lesson9.txt chwilowo brakuje lekcji 12 i osemka wyglada na uszkodzona (ale na dniach podmienie na poprawna); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Dodałem resztę linków do postu #207 jakby kto szukał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Wielkie dzieki za lekcje ale mam pytanie odnosnie zmappera ,gdy exportuje model do zbrusha to exportuje go zmapowanego,ale niewiem czemu zmapper chce abym go zmapowal tak jakbym tego nie zrobil ;/ dopiero jak wezme automatyczne mapowanie w zbrushu to wtedy dziala mi zmapper ;/ wie ktos czego moze to byc przyczyna? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
]v[ax Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Wieeelkie dzięki ;) Wymiatasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
]v[ax Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Mam mały problem ;P utknąłem w lekcji 10 (ok 30min) :( Gdy załaduje te texture wszystko jest OK ale gdy pojde lvl wyżej robi sie takie coś :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 pewnie exportowałes model do 3dsmaxa i pozmieniały sie numerki vertextow, sprawdz ustawienia w zbrushu czy masz takie jak u mnie, oraz czy w 3dsmaxie masz wszystko dobrze poustawiane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niunia Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Buuu nie mogę ściągnąć trzech ostatnich lekcji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Kobiety... : http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=546290&postcount=210 http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=545857&postcount=207 nawet sprawdziłem i linki działają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niunia Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Cio kobiety, nio cio? :P Dziękuję :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niunia Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Dziwne ten wątek ma raz 8 stron a raz 22 :> Streaker 11 lekcja jest uszkodzona chlip Edit Tzn uszkodzone jest archiwum rar :/ błąd CRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 Witam odswiezyłem linki Wszystkiego tutoriale bede kompresowane tym kodekiem "rmvb" - trzeba ściagnać playera, jezeli jeszcze go nie macie to odsylam tutaj : KODEK!! Ok jeszcze raz wszystkich zapraszam do pomocy !! Piszcie co jeszcze chcielibyście wiedziec, jezeli bede cos wiedział na ten temat na pewno się podziele ! Lekcja 1 - interface ! co w wideo ? : - ustawienia preferencji co i jak - ogolny przeglad kilku "potrzebnych" rollautów - jak zmienić pozycje ikon w interfacsie Lekcja 2 : Basemesh z Zspheresów -co w wideo ? : Tworzenie basemesha za pomoca zsphersow, kilka zasad co jak i dlaczego. Lekcja 3 : Basemesh z Wingsa co w wideo ? : - Tworzenie basemesha - import basemesha Lekcja 4 : Bump map + Disp map co w wideo ? : - ustawienia wiuportu - zasady tworzenia "ostrych" krawedzi na obiektach low poly - tworzenie bump mapy - tworze oraz wyswietlanie dispmapy Lekcja 5 : Zb>Max>Zb co w wideo ? : - mappowanie - morph target - export do maxa + zmiana pozy modelu oraz rozne poprawki - import do zbrusha + nałożenie detalu, który zrobiliśmy wczesniej (bez użycia dispa- dzieki czemu możemy do modelu wprowadzać rózne poprawki w mapowanie, pozie itp) Lekcja 6 : Zb>Max>Zb co w wideo ? : - ustalanie bryły głownej - modelowanie ust Lekcja 7 : Alien : Oczy co w wideo ? : - poprawianie bryly - uzywanie maski - modelowanie oka Lekcja 8 : Alien : Nosek co w wideo ? : - modelowanie nosa - modelowanie szyji i kregoslupka - poprawa ogolna Lekcja 9: Alien : Detale vol1 co w wideo ? : - poprawki - detal nad oczami - detal przy uchu - poprawa glowy Lekcja 10 : Alien : Koniec co w wideo ? : - poprawki bryly - dodawanie detalu - modelowanie zyły i zmarszczek - mapowanie zbrush >wings3d > zbrush - poprawki 3dsmax - wprowadzenie do projection mastera - tworzenie mapy bump do wykorzystania przy disp i normie Lekcja 11 : Normalmapping co w wideo ? : - tworzenie normalmapy za pomoca zmmapera z detalem z bitmapy - omowinie najwazniejszych opcji zimapera - tworzenie lowpoly w wings3d - wypalanie detalu z modelu hi na low za pomoca zmappera Lekcja 12 : Disp co w wideo ? : - omowienie mdp2 - wypalenie dispa - export modelu - pokazanie jak obliczyc alpha depth factor - render displacemntu za pomoca vreja i finalrender mam nadzieje ze sie przyda :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Ja dzisiaj też z nudów zajrzałem, czy czegoś nowego ludziska nie napisały i widze, że podobno 11-stka z mojego uploadu jest uszkodzona (tylko czemu nie dostałem powiadomienia na mail o odpowiedzi wcześniej ?), więc jeszcze raz wrzuciłem: http://rapidshare.com/files/43212061/zbrush_lesson11.part1.rar http://rapidshare.com/files/43235883/zbrush_lesson11.part2.rar Widze, że Klicek mnie wyprzedził, ale może i tak ktoś skorzysta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roszondas Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Klicku! Git! Normalnie chyba zmienię orientację płciową :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 pod czwartą lekcją jest piąta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 A pod piątą szósta i co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 heh źle się wyraziłem xD zamiast linku do czwartej części jest link do piątej ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertkk Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 trochę ponarzekam. po 1, czesto sie zacinasz. nieustanne mowienie yyy, aaa, eee itd. nie zachęca do oglądania i lekcja robi sie mdła. po 2, bardzo slabu nagrany głos. sprobuj zrobić boost mikrofonu, postaraj sie nagrać głos lepiej, jeśli już bierzesz sie na VT. po 3, weź pod uwagę początkujących grafików 3d. Operujesz terminami, które nie dla wszystkich maja znaczenie. Postaraj sie wytłumaczyć w dwóch zdaniach, krótko i na temat, co dany termin oznacza. po 4, za szybko "jeździsz" myszką po ekranie. to sprawie wiele trudności w załapaniu informacji, jako że VT powstały głownie dlatego by słyszeć i widzieć co w danej chwili nauczyciel chce nam przekazać. moja rada jest taka, uspokój sie przez nagraniem, przemysł na początku o czym będziesz mówił, staraj sie konkretnie i powoli wyjaśniać zagadnienie. Ty może poza nagraniem zapieprzasz myszka po ekranie, to nie znaczy ze od razu każdy będzie czytał ci w myślach na nagraniu. było b bardzo miło gdybyś wział do siebie moje rady i następny VT zrobił jak należy. pozdrawiam Hubert. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Chcialem skomentowac powyzszy post ale juz sie zmeczylem na sama mysl :/ hubertkk - powiem ci tak - podziekuj mu ze mu sie chcialo i nie wymadrzaj sie. To raczej nie sa tutki dla noobow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 nie no lajcik chlopaki, spoko nastepnym razem bede sie starał robic jak mowisz ;) tym razem był to pełen spontan, po prostu wiedzialem mniej wiecej o czym chce mowic itp, nic staralem sie nie wycinac (chyba ze przeklenstwa i rzucanie myszka o sciane ;)), mimo ze moj mozg ma dwa rdzenie, pamietam ze było ciezko robic cos i jednoczesnie mowic, wiec przydaloby sie troche wyrozumialosci ;) mimo ze nastepnym razem mysle bedzie lepiej, chociaz raczej juz nie przewiduje zadnych tutow :) pozdrawiam ogladajacych, mam nadzieje ze ogarniecie jednak te tutki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 nie no, nie poznaję kolegi ... cóż za kultura i obycie towarzyskie co do tutków to oczywiście oglądamy i podziwiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubertkk Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 nie no lajcik chlopaki, spoko nastepnym razem bede sie starał robic jak mowisz ;) tym razem był to pełen spontan, po prostu wiedzialem mniej wiecej o czym chce mowic itp, nic staralem sie nie wycinac (chyba ze przeklenstwa i rzucanie myszka o sciane ;)), mimo ze moj mozg ma dwa rdzenie, pamietam ze było ciezko robic cos i jednoczesnie mowic, wiec przydaloby sie troche wyrozumialosci ;) mimo ze nastepnym razem mysle bedzie lepiej, chociaz raczej juz nie przewiduje zadnych tutow :) pozdrawiam ogladajacych, mam nadzieje ze ogarniecie jednak te tutki :) nie zrozum mnie złe, ostatnie czego bym chciał to tego byś mnie złe zrozumiał. biorac pod uwagę, nie ukrywajmy to, ze w necie VT jak już są to są płatne, i trzeba biegać po torrentach i innego rodzaju mułach zęby ściągnąć, Ty dałeś przykład i zrobiłeś zupełnie za friko! .. i to po polsku, co dla nie znających języka, jest jak strzał w 10! nie zapomniałem, że musiałeś włożyć w to trochę pracy, i jak najbardziej to doceniam. proszę jednak, byś potraktował moje spostrzeżenia jak wskazówki, nie atak. napisałem tylko to, co najbardziej mnie raziło. Jeśli innym Twoje tutki pomogą (o czym jestem przekonany), to dobrze! mi raczej nie, ponieważ przez +/- pół tutka nie wiem co do mnie mówisz :} a myślę, ze najlepszą satysfakcją dla Ciebie było by to, żeby jak najwięcej osób naprawdę ZROZUMIAŁO co chcesz przekazać. Byc może jest to związane z tym, ze jestem początkujący w dziedzinie 3D :} jednak mimo Twojej deklaracji, będę czekał na kolejne lekcje, by nie tylko zobaczyć jak idą postępy ;} ale również sie czegoś NAUCZYĆ! może nawet reedycje poprzednich ;] ? pozdrawiam serdecznie! Hubert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 spoko rozumiem :) zapisalem i bede pamietal :) 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 no, tutki sie przydaja nawet zupełnie poczatkujacym w dziedzinie zbrush - czekam tylko na VT pod tytułem " Co jest w Zbrushu 3 takiego czego nie ma w 2 - omówienie nowych opcji" , nie żebym coś sugerował.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinal Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Klicek, nie sluchaj gada (hubertkk). Jak taki madry to niech sam zrobi. Mi tuty bardzo pomgly. Wiele z nich wynioslem i wcale nie uwazam zebys zle to zrobil. Jest super. Inaczej niz w tych wszystkich sztywno gadanych tutach. Pozdrawiam i bierz sie za cos nastepnego. Respecto :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Tutki są super zawaliste i wielkie dzięki za nie Klicek!!!!!!!!!!!! prawdą też jest ze ktoś zupełnie zielony nie połapie się w niektórych sprawach np mapowania, displacment ja dopiero teraz zaczynam łapać o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 miodzio!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ pozdro. dla KLICKA! ]8) wielkie dzieki...wlasnie zaczynam odswiezac znajomosc z bruszkiem i spadlo mi to jak z nieba:D jeszcze raz dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 dzieki za świetna inicjatywę, i czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość vredina_zla Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 dobrzy ludzie! pomocy, do tej pory miałem do czynienia z zbrush 2, teraz mam 3.1 -mówiąc szczerze interfejsy i działanie różnią się nieco.... jak w 3.1 mogę dodać obiekt multimarkerem? obiekty lokalizują mi się zawsze dodając przez pochłoniecie mniejszych przez większe wokół jednego punktu...(?!) i pomimo zaznaczonego zachowania pozycji itd -wszystkiego co działało w wersji 2, tu zawodzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość vredina_zla Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 KLICEK! moźe coś doradzisz z tym multimarkerem? jak w wersji 3.1 dodać obiekty? będę wdzięczny:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek07 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Po prostu REWELACJA :)))) Dzięki Klicek! Obejrzę wszystkie, potem skomentuje ;) PS. Kiedy do Zbrusha 3.1 ???? :) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Lekcje po prostu wspaniałe, normalnie nauczyciele się chowają po kątach. Jakby taki ~Klicek pracował w każdej szkole, to poziom nauczania był by najwyższy na świecie. A poza tymi komplementami, też mnie interesuje kiedy do Zbrush'a 3.1, ale i tak, z tego można się nauczyć masę rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 w 3.1 nie ma dużo opcji które prezentujesz w tutkach :( niektóre rzeczy nie wiem jak zrobić poza tym to mój pierwszy program w 3d nie wiem czy przypadkiem nie zacząć najpierw od 3d maxa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 zacznij od wingsa 3d, KLICEK zrobił opis podstawowych opcji tego programu, bardzo polecam, bo w wingsie wszystko jest tak proste a jednocześnie są tam najważniejsze fundamentalne zasdy 3d tu http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=28802&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Styczeń 2008 Share Napisano 23 Styczeń 2008 thx man ^^ ale juz troszke sie połapałem w zbrushu ale z wingsa napewno skorzystam a i świetne tutki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Właśnie Klicek, kiedy zrobisz na 3.1 ? ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Szokujecie mnie swoją roszczeniową postawą :P Macie kawał solidnej roboty za fraje i za to podziękujcie (dzięki Klicek :) ), a jeśli zdecyduje się zrobić do 3.1 do jeszcze raz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heads Hunter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Przydatna rzecz, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 dosyć ciężkie zadanie ale czy mógłbym prosić o uploada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 prosze tutaj znajduja sie all wideotuty, niestety chwilo wcześniejsza domena nie dziala ... http://www.bearsfromwoods.com/videotutoriale/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi