nielot007 Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Witam!! chciałem w tej bitwie wkoncu cos skonczyc :) wiec zalozeniem bylo aby bylo malo do robotey czyli malo modelowania texturowania itp. ciezko bylo znalesc fajny temat ktorego by tu nie bylo :) powiem narazie w skrocie ze to ma byc plod najbardziej zblizone do pierwszego obrazka :) jeszcze koncepcja sie moze diametralnie zmienic :) ale zobaczymy pozniej :) nie ma wsumie duzo do modelowania/tex ale sa to (wedlug mnie) "rzeczy" bardzo trudne do pokazania tego co maja pokazac :) koncepty: http://www.retrouversonnord.be/fichiers_retrouversonnord/foetus.jpg http://www.tonya.me.uk/graphics/Baby/Misc/week16-foetus-larger.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Witamy kolejnego bitewnika, powodzenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Dziwny temat, bo akurat "to" małe piękne nie jest imo ;P Ale oczywiście powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qDevil Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Ciekawy temat. Wydaje się trochę ciężki. Myślę że przydałoby się trochę elementów fantastycznych tak dla urozmaicenia:D. Powodzenia w bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Może coś w tym stylu? Jak sam napisałeś, do modelowania może dużo nie będzie, ale pewnie więcej czasu poświęcisz na materiały i oświetlenie. :) W każdym razie... powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 widziałem 2 naprawde dobre płody CG w tym jedną animkę, twój może być trzeci :) w sumie to wystarczy SSS dobry zrobić i będzie git, tak mi się zdaje, chyba :) powodzenia bitewniku ;) -Edit- chyba mówiłemn o tym co greg_jg pokazał wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 A moze cos takiego? http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=441551 Zobacz jakie jes piękne (błłłłłłłłłłłłłłłłłłłłeeeee!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 To się nazywa wyzwanie... Co do pracki z forums.cgsociety.org, to porównując ją z referką zamieszczoną na tej stronie można śmiało stwierdzić, że technicznie jest to mistrzostwo świata. Gdyby ktoś zrobił coś podobnego w tej bitwie to sukces murowany. Z niecierpliwością czekam na efekty. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Życzę przyjemnej pracy nad projektem :) jeśli uda Ci zrobić się coś podobnego do tej reklamy (chyba Netii o ile dobrze pamietam :) ) to będziesz na pewno w pierwszej trójce. Powodzonka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Kozacki temat, będę kibicował, powodzenia! To z cgtalku właśnie chciałem pokazać ale już mnie SoAd uprzedził;) greg_jg-> no to imo świetne jest na koncept! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 WitaM!! dzieki za komentarze :) vorek--> dzieki :) obo--> hehe wiem ze dziwny :) ale akurat to piekno nie jest zewnetrzne ;) qDevil-->dzieki , wlasnie wiem ze ciezki ale fantastyki nie bedzie :) nie lubie takich klimatow :) greg_jg-->dzieki :) watpie zebym zrobil w takim wlasnie kadrze chcialbym uchwycic cala postac i pepowine :)ale dzieki za refke napewno sie przyda :) jesli chodzi o tex i sss swiatelko z tym bedzie problem ale jakos chyba wyjdzie ;) fikołek-->dzieki :) watpie zeby moj byl trzecim fajnym :) sie ciagle wacham w czym renderowac mental vs vray :D SoAd-->powiem szczeze ze ten obrazek byl moja motywacja :D adam_m-->dzieki :) racja tamta pracka to mistrzostwo swiata :) Koniu_PL-->dzieki :) bede sie staral :) Lewus--> dzieki :) postaram sie dzisiaj zaczac robic bobasa :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryHoo Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Super temat. Fotki, które przedstawiłeś są świetne, ale lepiej byłoby chyba pokazać płód z późniejszego okresu rozwoju, gdy rysy twarzy i części ciała płodu wyglądają bardziej "dziecięco". Możesz powalczyć jeszcze specyficznymi, śmiesznymi, ciekawymi pozami i mimiką twarzy lub ilością płodów w ciąży :) .... Heh, potraktuj to jako wolne dywagacje. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 KryHoo--> dzieki :) dzieki za rady :) a tu pierwszy progress narazie poczatek tworzenia poczatku bazy pod model :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Ja to już czekam na sss!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Panie nielot007 - powodzenia życzę :) O model się nie muszę martwić, także poczekam na pierwsze testy ze światełkiem i shaderkami, które tutaj będą bardzo ważną rolę odgrywały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Nielot super temat wybrałes :) myslalem nad nim :) ale chcialem zrobic płod ktory ma kilka tygodni (chyba) gdzie widac strune kregowa :D moze to nie najlepszy obrazek, ale nie znam odpowiedniej frazy in inglisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 w czym renderowac mental vs vray :DJeżeli chcesz zrobić dobry SSS to V-ray odpada... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 bleee :D sam fakt jest piekny ale obraz nie :D:D ale i tak jest ok hehe atakuj, atakuj tak jak klicek mówi(akurat tu klicek tego nie mówi ale ogólnie pewnie tak mysli tylko nie napisał wiec atakuj bez wzgledu na to :D:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 czesc nielot :) bardzo interesujący temacik, zycze powodzenia i wogle ;P pozdraiwam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 no, no nielot już jestem ciekawy końca pracki a tu tak daleko do maja! życzę powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 Nie wiem czemu takie scenki mi sie z Odyseja Kosmiczna 2001 kojarza ;). Zgadzam sie, ze decydowac tu beda w zasadzie oswietlenie i materialy, ale faze modelingu tez mam zamiar sledzic :). GL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 hmmm, piękne xD mam nadzieje ze się uda Nielot powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 Witam!! dzieki za posty :) i za mile komntarze ;) idzie mi to jak krew z nosa :( narazie proba zrobienia glowy :) wiem ze za duzy detal tej glowy jak na razie bo powinny byc tylko zarysy :) ale spoko to sie naprawi :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 to sie naprawi Będzeisz później usuwał detal? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 nawet nie chodzi o detal, ale embrion powinien byc bardziej obły , chodziaz w sumie mozesz to zalatwic sss z małym scale factor, no nic pracuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 nawet nie rob bez refek ;) glowa dziecka ma inne proporcje niz doroslego, a tym bardziej emrionu ;) ps. jak mozesz to prosze dodawaj miniaturki (2 raz prosze i nic ;() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 idzie mi to jak krew z nosa :( To znaczy że będzie cool, jak na razie dla mnie spoko wygląda, daj coś więcej. Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 jak na razie wygląda na twarz dorosłego, ale ładna twarz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Większe usta, pucołowate poliki i duże oczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 Witam!! dzieki za komentsy/rady ;) piotrek--> hehe no wlasnie sam wiem ze to dziwne :D ttaaddeekk--> :) bwedzie bardzije obyl bedzie bardzo obly ;) klicek--> referki sa oczywiscie ;) wiadomo ze inne i to bardzo inne :) za ps'a sorki ;) kuba-->buahaha jasne :D fikolek--> w sumie racja ale jakbys zobaczyl referke (ktorej nie pokaze ;)) to bys zmienil zdanie :D kuba--> yes sir :D iczy beda zamkniete tzw mozliwe ze beda wypukle :D sie zobaczy ;) pozdro edit: ok tyle zrobilem ale jak widze za duzy bedzie :( wiec chyba bede robil od nowa :) jak macie jakies fajne zdjecia takich maluchow to bede wdzieczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Może spróbuj "zrelaxować" siatkę, albo spheriphy jakieś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 po co Ci zdjecia nielot ? :) jak czegos nie mozesz znalezc odpowiedniego zrob przyblizona bryle i zacznij ja szybko zmieniac np. softem az "poczujesz" ze to jest to czego szukasz wtedy przestajesz i robisz detal, poprawiasz to co zepsul soft ;) podpowiem, zrob malutki nosek ale bardzo prosty nie zaznaczaj tak nozdrzy jak u doroslego do tego zrob male ale pulchniutkie usteczka duze poliki i duze oczy i dosc duza glowe, mozesz troszke znieksztalcic bazowa czaszke w gore powodzenia, staraj sie modelowac dziecko jak kobiete ;) czyli oble ksztalty bardzo pulchniutkie staraj sie unikac ostrych kantow. Kobiete niby robi sie latwiej ;) a tak naprawde 100 razy trudniej jest ja wymodelowac niz tego brzydkiego samca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Ale minka ogólnie wygląda bardzo fajnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 piękny temat, życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Wygląda jak 4-miesięczne dziecko. Ktoś tu chyba robi podobne więc można porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 no jestem ciekaw jak sobie poradzisz z shaderami skóry. mental jak wiesz idealnie się do tego nadaje (patrz Matrix III i scena z uderzeniem Agenta Smitha) więc liczę na Ciebie młody padawanie :) Pozdrawiam i trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 tutaj może coś interesującego dla ciebie. prezentacja, troche ujęć tam masz i sobie poczytać tez możesz:D http://www.sendspace.com/file/zdx3h1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 hejka! Nielot, nie wiem czy ktoś już o tym wpsominał, nie prześledziłem całego wątku, ale dobrym źródłem inspiracji mógłby być teledysk "Teardrops" zespołu Massive Attack... pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 hejka! Nielot, nie wiem czy ktoś już o tym wpsominał, nie prześledziłem całego wątku, ale dobrym źródłem inspiracji mógłby być teledysk "Teardrops" zespołu Massive Attack... pozdrawiam! dokladnie! oraz ten klip za filmu Pan's Labyrinth w wykonaniu Antropusa: http://antropus.cgsociety.org/gallery/458024/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 nielot007 - w matrixie1 bodjaze byl pokazany chyba plod podlaczony z rureczkami (z tego co pamietam w scenie w ktorej morfeusz mowil ze ludzkie cialo potrafi wytworzyc tyle energii co akumulator) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 nawet tego samego dnia! :) ale jak z godziny wynia to ja pierwszy:P hehehe pozdrawiam i bede sledzil watek powoodzenia ps. plod 2d i 3d na podium???? hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 hehe no wlasnie tez patrzylem na godzine otowrzenia watku i wychodzi na to ze zgapilem temat :D:D ps. plod 2d i 3d na podium???? hehe hehe nie mialbym nic przeciwko :D zaczlem dzisiaj modelowac wiec sie nie martwcie postaram sie skonczyc :D na posty odpowiem pozniej bo mnie nie ma :D ale dzieki za komentsy i za zdjecia materialy itp. :) baaaaardzo sie przydaly :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 cisnij cisnij! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 Witam!! wiec tak : jesli chodzi o renderer to bedzie to oczywiscie mental :)gdyz sss ma boski ;) glowe zrobilem na nowo bo tamten za "stary" byl ;) teledysku "teardrops" niewidzialem musze luknac :) Xiz0r bardzo dzieki za pliczek :D animka antropusa super bardzo pomocne :) dzieki wszystkim za pomocne linki itp itd :) klicek oczywiscie ze kobitke trudniej zrobic a dziecko jeszcze trudniej od kobitki :D taka hierarchia czym mlodszy tym trudniej :D Tortur hehe cisne cisne :D narazie 3dni pracy wieczorkami :) mecze sie z bryla i z wszystkim :)ale jako tako wychodzi :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Imo jest duużo lepiej niż wcześniej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 Witam!! dzieki Lewus :) takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Model super- jedziesz z tym koksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi