Napisano 7 Marzec 200718 l Witam!! chciałem w tej bitwie wkoncu cos skonczyc :) wiec zalozeniem bylo aby bylo malo do robotey czyli malo modelowania texturowania itp. ciezko bylo znalesc fajny temat ktorego by tu nie bylo :) powiem narazie w skrocie ze to ma byc plod najbardziej zblizone do pierwszego obrazka :) jeszcze koncepcja sie moze diametralnie zmienic :) ale zobaczymy pozniej :) nie ma wsumie duzo do modelowania/tex ale sa to (wedlug mnie) "rzeczy" bardzo trudne do pokazania tego co maja pokazac :) koncepty: http://www.retrouversonnord.be/fichiers_retrouversonnord/foetus.jpg http://www.tonya.me.uk/graphics/Baby/Misc/week16-foetus-larger.jpg pozdro
Napisano 7 Marzec 200718 l Dziwny temat, bo akurat "to" małe piękne nie jest imo ;P Ale oczywiście powodzenia ;)
Napisano 7 Marzec 200718 l Ciekawy temat. Wydaje się trochę ciężki. Myślę że przydałoby się trochę elementów fantastycznych tak dla urozmaicenia:D. Powodzenia w bitwie
Napisano 7 Marzec 200718 l Może coś w tym stylu? Jak sam napisałeś, do modelowania może dużo nie będzie, ale pewnie więcej czasu poświęcisz na materiały i oświetlenie. :) W każdym razie... powodzenia!
Napisano 7 Marzec 200718 l widziałem 2 naprawde dobre płody CG w tym jedną animkę, twój może być trzeci :) w sumie to wystarczy SSS dobry zrobić i będzie git, tak mi się zdaje, chyba :) powodzenia bitewniku ;) -Edit- chyba mówiłemn o tym co greg_jg pokazał wyżej
Napisano 8 Marzec 200718 l A moze cos takiego? http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=441551 Zobacz jakie jes piękne (błłłłłłłłłłłłłłłłłłłłeeeee!)
Napisano 8 Marzec 200718 l To się nazywa wyzwanie... Co do pracki z forums.cgsociety.org, to porównując ją z referką zamieszczoną na tej stronie można śmiało stwierdzić, że technicznie jest to mistrzostwo świata. Gdyby ktoś zrobił coś podobnego w tej bitwie to sukces murowany. Z niecierpliwością czekam na efekty. Powodzenia.
Napisano 8 Marzec 200718 l Życzę przyjemnej pracy nad projektem :) jeśli uda Ci zrobić się coś podobnego do tej reklamy (chyba Netii o ile dobrze pamietam :) ) to będziesz na pewno w pierwszej trójce. Powodzonka ;)
Napisano 8 Marzec 200718 l Kozacki temat, będę kibicował, powodzenia! To z cgtalku właśnie chciałem pokazać ale już mnie SoAd uprzedził;) greg_jg-> no to imo świetne jest na koncept!
Napisano 8 Marzec 200718 l Autor WitaM!! dzieki za komentarze :) vorek--> dzieki :) obo--> hehe wiem ze dziwny :) ale akurat to piekno nie jest zewnetrzne ;) qDevil-->dzieki , wlasnie wiem ze ciezki ale fantastyki nie bedzie :) nie lubie takich klimatow :) greg_jg-->dzieki :) watpie zebym zrobil w takim wlasnie kadrze chcialbym uchwycic cala postac i pepowine :)ale dzieki za refke napewno sie przyda :) jesli chodzi o tex i sss swiatelko z tym bedzie problem ale jakos chyba wyjdzie ;) fikołek-->dzieki :) watpie zeby moj byl trzecim fajnym :) sie ciagle wacham w czym renderowac mental vs vray :D SoAd-->powiem szczeze ze ten obrazek byl moja motywacja :D adam_m-->dzieki :) racja tamta pracka to mistrzostwo swiata :) Koniu_PL-->dzieki :) bede sie staral :) Lewus--> dzieki :) postaram sie dzisiaj zaczac robic bobasa :D pozdro
Napisano 8 Marzec 200718 l Super temat. Fotki, które przedstawiłeś są świetne, ale lepiej byłoby chyba pokazać płód z późniejszego okresu rozwoju, gdy rysy twarzy i części ciała płodu wyglądają bardziej "dziecięco". Możesz powalczyć jeszcze specyficznymi, śmiesznymi, ciekawymi pozami i mimiką twarzy lub ilością płodów w ciąży :) .... Heh, potraktuj to jako wolne dywagacje. Powodzenia!
Napisano 8 Marzec 200718 l Autor KryHoo--> dzieki :) dzieki za rady :) a tu pierwszy progress narazie poczatek tworzenia poczatku bazy pod model :D
Napisano 8 Marzec 200718 l Panie nielot007 - powodzenia życzę :) O model się nie muszę martwić, także poczekam na pierwsze testy ze światełkiem i shaderkami, które tutaj będą bardzo ważną rolę odgrywały :)
Napisano 8 Marzec 200718 l Nielot super temat wybrałes :) myslalem nad nim :) ale chcialem zrobic płod ktory ma kilka tygodni (chyba) gdzie widac strune kregowa :D moze to nie najlepszy obrazek, ale nie znam odpowiedniej frazy in inglisz ;)
Napisano 8 Marzec 200718 l w czym renderowac mental vs vray :DJeżeli chcesz zrobić dobry SSS to V-ray odpada... ;)
Napisano 8 Marzec 200718 l bleee :D sam fakt jest piekny ale obraz nie :D:D ale i tak jest ok hehe atakuj, atakuj tak jak klicek mówi(akurat tu klicek tego nie mówi ale ogólnie pewnie tak mysli tylko nie napisał wiec atakuj bez wzgledu na to :D:D)
Napisano 8 Marzec 200718 l czesc nielot :) bardzo interesujący temacik, zycze powodzenia i wogle ;P pozdraiwam!
Napisano 9 Marzec 200718 l no, no nielot już jestem ciekawy końca pracki a tu tak daleko do maja! życzę powodzonka
Napisano 9 Marzec 200718 l Nie wiem czemu takie scenki mi sie z Odyseja Kosmiczna 2001 kojarza ;). Zgadzam sie, ze decydowac tu beda w zasadzie oswietlenie i materialy, ale faze modelingu tez mam zamiar sledzic :). GL
Napisano 16 Marzec 200717 l Autor Witam!! dzieki za posty :) i za mile komntarze ;) idzie mi to jak krew z nosa :( narazie proba zrobienia glowy :) wiem ze za duzy detal tej glowy jak na razie bo powinny byc tylko zarysy :) ale spoko to sie naprawi :) pozdro
Napisano 16 Marzec 200717 l nawet nie chodzi o detal, ale embrion powinien byc bardziej obły , chodziaz w sumie mozesz to zalatwic sss z małym scale factor, no nic pracuj :)
Napisano 16 Marzec 200717 l nawet nie rob bez refek ;) glowa dziecka ma inne proporcje niz doroslego, a tym bardziej emrionu ;) ps. jak mozesz to prosze dodawaj miniaturki (2 raz prosze i nic ;()
Napisano 16 Marzec 200717 l idzie mi to jak krew z nosa :( To znaczy że będzie cool, jak na razie dla mnie spoko wygląda, daj coś więcej. Powodzenia!!
Napisano 16 Marzec 200717 l Autor Witam!! dzieki za komentsy/rady ;) piotrek--> hehe no wlasnie sam wiem ze to dziwne :D ttaaddeekk--> :) bwedzie bardzije obyl bedzie bardzo obly ;) klicek--> referki sa oczywiscie ;) wiadomo ze inne i to bardzo inne :) za ps'a sorki ;) kuba-->buahaha jasne :D fikolek--> w sumie racja ale jakbys zobaczyl referke (ktorej nie pokaze ;)) to bys zmienil zdanie :D kuba--> yes sir :D iczy beda zamkniete tzw mozliwe ze beda wypukle :D sie zobaczy ;) pozdro edit: ok tyle zrobilem ale jak widze za duzy bedzie :( wiec chyba bede robil od nowa :) jak macie jakies fajne zdjecia takich maluchow to bede wdzieczny :)
Napisano 17 Marzec 200717 l po co Ci zdjecia nielot ? :) jak czegos nie mozesz znalezc odpowiedniego zrob przyblizona bryle i zacznij ja szybko zmieniac np. softem az "poczujesz" ze to jest to czego szukasz wtedy przestajesz i robisz detal, poprawiasz to co zepsul soft ;) podpowiem, zrob malutki nosek ale bardzo prosty nie zaznaczaj tak nozdrzy jak u doroslego do tego zrob male ale pulchniutkie usteczka duze poliki i duze oczy i dosc duza glowe, mozesz troszke znieksztalcic bazowa czaszke w gore powodzenia, staraj sie modelowac dziecko jak kobiete ;) czyli oble ksztalty bardzo pulchniutkie staraj sie unikac ostrych kantow. Kobiete niby robi sie latwiej ;) a tak naprawde 100 razy trudniej jest ja wymodelowac niz tego brzydkiego samca ;)
Napisano 19 Marzec 200717 l Wygląda jak 4-miesięczne dziecko. Ktoś tu chyba robi podobne więc można porównać.
Napisano 19 Marzec 200717 l no jestem ciekaw jak sobie poradzisz z shaderami skóry. mental jak wiesz idealnie się do tego nadaje (patrz Matrix III i scena z uderzeniem Agenta Smitha) więc liczę na Ciebie młody padawanie :) Pozdrawiam i trzymam kciuki
Napisano 19 Marzec 200717 l tutaj może coś interesującego dla ciebie. prezentacja, troche ujęć tam masz i sobie poczytać tez możesz:D http://www.sendspace.com/file/zdx3h1
Napisano 21 Marzec 200717 l hejka! Nielot, nie wiem czy ktoś już o tym wpsominał, nie prześledziłem całego wątku, ale dobrym źródłem inspiracji mógłby być teledysk "Teardrops" zespołu Massive Attack... pozdrawiam!
Napisano 21 Marzec 200717 l hejka! Nielot, nie wiem czy ktoś już o tym wpsominał, nie prześledziłem całego wątku, ale dobrym źródłem inspiracji mógłby być teledysk "Teardrops" zespołu Massive Attack... pozdrawiam! dokladnie! oraz ten klip za filmu Pan's Labyrinth w wykonaniu Antropusa: http://antropus.cgsociety.org/gallery/458024/
Napisano 21 Marzec 200717 l nielot007 - w matrixie1 bodjaze byl pokazany chyba plod podlaczony z rureczkami (z tego co pamietam w scenie w ktorej morfeusz mowil ze ludzkie cialo potrafi wytworzyc tyle energii co akumulator)
Napisano 24 Marzec 200717 l nawet tego samego dnia! :) ale jak z godziny wynia to ja pierwszy:P hehehe pozdrawiam i bede sledzil watek powoodzenia ps. plod 2d i 3d na podium???? hehe
Napisano 24 Marzec 200717 l Autor hehe no wlasnie tez patrzylem na godzine otowrzenia watku i wychodzi na to ze zgapilem temat :D:D ps. plod 2d i 3d na podium???? hehe hehe nie mialbym nic przeciwko :D zaczlem dzisiaj modelowac wiec sie nie martwcie postaram sie skonczyc :D na posty odpowiem pozniej bo mnie nie ma :D ale dzieki za komentsy i za zdjecia materialy itp. :) baaaaardzo sie przydaly :D pozdro
Napisano 26 Marzec 200717 l Autor Witam!! wiec tak : jesli chodzi o renderer to bedzie to oczywiscie mental :)gdyz sss ma boski ;) glowe zrobilem na nowo bo tamten za "stary" byl ;) teledysku "teardrops" niewidzialem musze luknac :) Xiz0r bardzo dzieki za pliczek :D animka antropusa super bardzo pomocne :) dzieki wszystkim za pomocne linki itp itd :) klicek oczywiscie ze kobitke trudniej zrobic a dziecko jeszcze trudniej od kobitki :D taka hierarchia czym mlodszy tym trudniej :D Tortur hehe cisne cisne :D narazie 3dni pracy wieczorkami :) mecze sie z bryla i z wszystkim :)ale jako tako wychodzi :) pozdro