asblaze Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 (edytowane) Witam. Zastanawiałem się czy nie umieścić tego w dziale "Rigging&Animation", ale ponieważ zwykło umieszczać sie tu wszystko co się rusza, począwszy od 2 sek lipsynchu na prezentacjach modeli kończąc, więc bez wyrzutów sumienia umieszczam to w tym dziale. Jest to dla mnie w pewnym sensie sposób zatknięcia chorągiewki na drodze mojego rozwoju. Forma wizualna może nie jest porażająco atrakcyjna, ale nie takie było założenie tego reela. Miłego oglądania. Edytowane 27 Marzec 2010 przez asblaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Witam, Dobrze jest :), a najbardziej to podobał mi się ten short z łyżwiarką - płynność, swoboda i co najważniejsze - wyczucie ciężaru. Ps. program w którym riggowałeś smoka to XSI ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 duzo dobry reel ! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Witam!! no piekna robota!! ps. "widze ze sama elita robi "dla ciebie" modele" :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 jeszcze mi sie sciaga filmika ale widze ze masz smoka. Tez mam smoka.. i o dziwo podbnego. http://www.pierzak.com/portfolio/3d/smok.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKextreme Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 No stary wymiatasz super reel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 hmm. no stary .. gratulacje :) miodzio.! jeden bug :) znalałem w smoczku.. przy lewyn nozdrzu :0 a;e to i tak się umywa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 super ja dla mnie, gratki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Gratulacje, bardzo przyjemie to wszystko wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 spodziewalem sie chały a okazalo sie calkiem ciekawe :) bardzo mi sie spodobalo. Mam nadzieje ze gdzies tak za rok tez bede tak potrafil :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Imho jestes lepszym riggerem, niz animatorem ;) Bardzo zacne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Łyżwiarka wymiata :) aż szkoda, że tak krótko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 To fragment z pracy do bitwy3d. Poszukaj na forum calosci, chociaz moze juz nie byc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 wypasiony reel :) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 SUPER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Fajne demo – dobre riggi (łatwe w obsłudze) dużo skryptów (to lubię :) ) ale trochę brakuje rzeczy bardziej zaawansowanych –np. przełączania z IK/FK, graficznego interfejsu postaci (za dużo parametrów w menu) Mimo to ogólne wrażenie bardzo pozytywne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Fajna prezentacja, ostatnio ciężko o dobrego animatora takze napewno znajdziesz szybko nowe lepsze zlecenia :), gratki za złożenie tego w całkiem zgrabną całośc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 ... napewno znajdziesz szybko nowe lepsze zlecenia :) Błażej ... nie wiem co na to Twoja żona ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 dino_kontroler_dupa :)))) jednym słowem bardzo mi sie podoba :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 jest bardzo dobrze pozd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 SZACU BLASZKA! bardzo mnie ucieszylo to co zobaczylem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 czesc:) Napisze cos z samego rana, choc nie jestem w nastroju, gdyz snil mi sie pudzian;) Ale do rzeczy. Bardzo fajny reel, pasuje do Twoich klubowych zainteresowan;) Mysle, ze o pewnej porze moglbys go nawet na imprezie puscic na jakims megaspocie;) i duzo ludzi by sie powkrecalo jak znajomy znajomego niegdys na kwasa, ktory okazal sie wycietym na szybko kartonikiem pomalowanym flamastrem;) Fajnie jest possac kawalek pudelka od telewizora majac przy tym jeszcze niezla jazde;) BTW milo patrzec jak robisz postepy..... no i jak juz mowilem kiedys w kuchni, do zobaczenia w Blizzardzie;) Pozdrawiam, Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 No Ba. Wszystkie Blzaki to fajne chlopaki i najlepsi riggerzy ;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Dziękuję wszystkim... bardzo miło zobaczyć Wasze pozytywne opinie które nagromadziły się przez weekend ;) charlie -> Max & Maya nielot -> raczej na odwrót ;) rudylew -> smooth likwiduje tego buga ;) Reanimator -> Mam nadzieję, że kiedyś będziesz miał powód do zmiany zdania ;) pionix -> jeśli nie ma jej w archiwum bitew to umieszczę całość gdzieś na serwerze andy_a-> do tej pory nie znalazłem satysfakcjonującego mnie rozwiązania przełącznika FK/IK tak samo konstruowanie graficznego interface jeszcze mnie przerasta. Mel pod tym względem jest straszny... albo ja go strasznie nie umiem ;) Ale pracuje nad tym :) jaras -> Wolę jej nie pytać ;P pawel -> Milo mi Ciebie zaskoczyć ;P Wasze opinie pomogły mi podjąć decyzje o zamieszczeniu tego na CGTalk. :D Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Bardzo fajny reel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 niezly reel - z ilu lat on jest? bo ta lyzwiarke to pamietam - chyba ze dwa lata temu taka bitwa byla?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 no w sumie to jest z ostatniego roku... łyżwiarka tylko odstaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 o qrde ale reel! super rigg i animation, naaaprawdę dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAlGER Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 bardzo fajne i sorrki za głupie pytanie ale jak np. miałeś tego smoka i tam np. opcje latania, bieganie itd. (wiem że niema takich w oprogramowaniu) ale czy to zrobiłeś na zasadzie nagrania jakiegoś ruchu a potem tylko jego odtwarzania? nie wiem np. w skrypcie czy gdzieś zapisałeś żeby tam ta i ta kość obracała sie o tam x stopni, potem znowu o ileś i tak np. miałeś ruch jednego skrzydełka? Bo później o ile dobrze widziałem to miałeś w grupach (np. latanie) podgrupy, którymi były ruchy konkretnych części ciała, tak? Sorrki jeszcze raz za głupie pytanie. Ale mógłbyś troszkę opisowo wyjaśnić i rozwiać moje wątpliwości;)? Pozdrawiam i powodzenia życzę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fps Napisano 25 Marzec 2010 Share Napisano 25 Marzec 2010 Bardzo fajne rigi. Smok szczególnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 27 Marzec 2010 Autor Share Napisano 27 Marzec 2010 hihi - miło, że ktoś odkopał ;) Animacje wpięte w postać smoka to klipy z TRAX Editora - zaanimowane własnoręcznie :) To był jeszcze okres kiedy wierzyłem, że można bezboleśnie połączyć TRAXa z kluczowaną animacją. Teraz raczej użyłbym Animation Layers. Pozdrawiam Blaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Marzec 2010 Share Napisano 27 Marzec 2010 skoro wątek został odkopany to chciałem zauwazyc ze link nie bangla ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 27 Marzec 2010 Autor Share Napisano 27 Marzec 2010 Już bangla ;) poprawiono :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi