Napisano 16 Marzec 200717 l Witam. Zastanawiałem się czy nie umieścić tego w dziale "Rigging&Animation", ale ponieważ zwykło umieszczać sie tu wszystko co się rusza, począwszy od 2 sek lipsynchu na prezentacjach modeli kończąc, więc bez wyrzutów sumienia umieszczam to w tym dziale. Jest to dla mnie w pewnym sensie sposób zatknięcia chorągiewki na drodze mojego rozwoju. Forma wizualna może nie jest porażająco atrakcyjna, ale nie takie było założenie tego reela. Miłego oglądania. Edytowane 27 Marzec 201014 l przez asblaze
Napisano 16 Marzec 200717 l Witam, Dobrze jest :), a najbardziej to podobał mi się ten short z łyżwiarką - płynność, swoboda i co najważniejsze - wyczucie ciężaru. Ps. program w którym riggowałeś smoka to XSI ? Pozdrawiam
Napisano 16 Marzec 200717 l Witam!! no piekna robota!! ps. "widze ze sama elita robi "dla ciebie" modele" :) pozdro i powodzenia
Napisano 16 Marzec 200717 l jeszcze mi sie sciaga filmika ale widze ze masz smoka. Tez mam smoka.. i o dziwo podbnego. http://www.pierzak.com/portfolio/3d/smok.htm
Napisano 17 Marzec 200717 l hmm. no stary .. gratulacje :) miodzio.! jeden bug :) znalałem w smoczku.. przy lewyn nozdrzu :0 a;e to i tak się umywa:D
Napisano 17 Marzec 200717 l spodziewalem sie chały a okazalo sie calkiem ciekawe :) bardzo mi sie spodobalo. Mam nadzieje ze gdzies tak za rok tez bede tak potrafil :P
Napisano 17 Marzec 200717 l To fragment z pracy do bitwy3d. Poszukaj na forum calosci, chociaz moze juz nie byc...
Napisano 17 Marzec 200717 l Fajne demo – dobre riggi (łatwe w obsłudze) dużo skryptów (to lubię :) ) ale trochę brakuje rzeczy bardziej zaawansowanych –np. przełączania z IK/FK, graficznego interfejsu postaci (za dużo parametrów w menu) Mimo to ogólne wrażenie bardzo pozytywne :)
Napisano 17 Marzec 200717 l Fajna prezentacja, ostatnio ciężko o dobrego animatora takze napewno znajdziesz szybko nowe lepsze zlecenia :), gratki za złożenie tego w całkiem zgrabną całośc :)
Napisano 17 Marzec 200717 l ... napewno znajdziesz szybko nowe lepsze zlecenia :) Błażej ... nie wiem co na to Twoja żona ? ;)
Napisano 19 Marzec 200717 l czesc:) Napisze cos z samego rana, choc nie jestem w nastroju, gdyz snil mi sie pudzian;) Ale do rzeczy. Bardzo fajny reel, pasuje do Twoich klubowych zainteresowan;) Mysle, ze o pewnej porze moglbys go nawet na imprezie puscic na jakims megaspocie;) i duzo ludzi by sie powkrecalo jak znajomy znajomego niegdys na kwasa, ktory okazal sie wycietym na szybko kartonikiem pomalowanym flamastrem;) Fajnie jest possac kawalek pudelka od telewizora majac przy tym jeszcze niezla jazde;) BTW milo patrzec jak robisz postepy..... no i jak juz mowilem kiedys w kuchni, do zobaczenia w Blizzardzie;) Pozdrawiam, Pawel
Napisano 19 Marzec 200717 l Autor Dziękuję wszystkim... bardzo miło zobaczyć Wasze pozytywne opinie które nagromadziły się przez weekend ;) charlie -> Max & Maya nielot -> raczej na odwrót ;) rudylew -> smooth likwiduje tego buga ;) Reanimator -> Mam nadzieję, że kiedyś będziesz miał powód do zmiany zdania ;) pionix -> jeśli nie ma jej w archiwum bitew to umieszczę całość gdzieś na serwerze andy_a-> do tej pory nie znalazłem satysfakcjonującego mnie rozwiązania przełącznika FK/IK tak samo konstruowanie graficznego interface jeszcze mnie przerasta. Mel pod tym względem jest straszny... albo ja go strasznie nie umiem ;) Ale pracuje nad tym :) jaras -> Wolę jej nie pytać ;P pawel -> Milo mi Ciebie zaskoczyć ;P Wasze opinie pomogły mi podjąć decyzje o zamieszczeniu tego na CGTalk. :D Jeszcze raz dziękuję.
Napisano 19 Marzec 200717 l niezly reel - z ilu lat on jest? bo ta lyzwiarke to pamietam - chyba ze dwa lata temu taka bitwa byla?!
Napisano 24 Marzec 201014 l bardzo fajne i sorrki za głupie pytanie ale jak np. miałeś tego smoka i tam np. opcje latania, bieganie itd. (wiem że niema takich w oprogramowaniu) ale czy to zrobiłeś na zasadzie nagrania jakiegoś ruchu a potem tylko jego odtwarzania? nie wiem np. w skrypcie czy gdzieś zapisałeś żeby tam ta i ta kość obracała sie o tam x stopni, potem znowu o ileś i tak np. miałeś ruch jednego skrzydełka? Bo później o ile dobrze widziałem to miałeś w grupach (np. latanie) podgrupy, którymi były ruchy konkretnych części ciała, tak? Sorrki jeszcze raz za głupie pytanie. Ale mógłbyś troszkę opisowo wyjaśnić i rozwiać moje wątpliwości;)? Pozdrawiam i powodzenia życzę:)
Napisano 27 Marzec 201014 l Autor hihi - miło, że ktoś odkopał ;) Animacje wpięte w postać smoka to klipy z TRAX Editora - zaanimowane własnoręcznie :) To był jeszcze okres kiedy wierzyłem, że można bezboleśnie połączyć TRAXa z kluczowaną animacją. Teraz raczej użyłbym Animation Layers. Pozdrawiam Blaze