Hindus Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 swietna ta pani - tylko biust cos odbiega od normy. Ale całkiem fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 efekt przedluzajacej sie ciszy w.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Nie no wymiękam ;), pomysł ze składem i lokomotywką super, jednak przyczepię się do wagonu zaraz za lokomotywą powinien mieć ciut większy przód. //pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 dzieks..fajie ze sie podoba :) jeszcze taki speedowy koncept na rozruch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 maziaj wieczorny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 fajnie materiał wyszedł, ogoolnie kojarzy mi się z tybetańskim mnichem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 no z glowa jest cos nie tak...tylko nie moge dojsc co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 macieG, co do głowy, to jest za duża, brakuje szyi i za bardzo ją uprościłeś Na Twoich pracach postacie sprawiają wrażenie mokrych, za dużo błysków używasz, jak robisz jakieś odbicie światła to daj je mniej jasnym kolorem, bo teraz to światło odbija się jak od kropelek wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 z tymi mokrymi postaciami to racja..dzieki..sam bym jeszcze pewnie dlugo nie doszedl do tego..ale faktycznie tak jest:) [glowa tez za wielka btw. :)] spid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 10 Maj 2008 Autor Share Napisano 10 Maj 2008 podziubalem jeszcze temat ze speedpaint...mam nadzieje to skonczyc moze...wiec wszelkie uwagi krytyczne mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 bardzo fajne prace szczególnie z 97 i 105 postu na ostatniej brakuje mi lekkiego detalu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 22 Maj 2008 Autor Share Napisano 22 Maj 2008 detal...odwieczna bolączka :) speed z tej edycji tez troche podmalowlem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 nosz...ilez mnie tu nie bylo...chyba z rok niespelna kreski nie postawilem... ciekawe czy ktos jeszcze pamieta hehe :) ale cos mnie tchnelo dzis zeby odkurzyc tablet...taki 2,5h szkic bez sensu na rozruch...kto wie moze znowu zaczne regularniej.. pzdr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Ostatnia ciekawa, wykończ bo zapowiada się dobrze. Można te postacie śmignąć na lewą stronę obrazka, albo je odwrócić bo uciekają z kompozycji i kompletnie odciągają uwagę od różowego królika. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 dzieki...podejrzewam ze z checiami do wykanczania moze byc ciezko :)...predzej cos nastepnego smigne..co do postaci to zalozenie bylo takie ze mialy ostroznie obchodzic krolika..stad sa na uboczu..ale moze faktycznie niezbyt fortunnie..zwlaszcza teraz widze ten kolor kurtki jest jakis obcy mocno.. ło matko..i to oko krolika krzywe takie :D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 świetny kolor ci wyszedł w tym ostatnim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 na moje oko w 1 trochę siadł kolor, ale myślę, że w tygodniowym spidpaintingu nota byłaby wysoka królik broczy krwią z pyska, chyba że się umazał odgryzając sobie prawą łapę ;] ogólnie 2 mnie nie przekonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Mi sie krolik na maksa podoba! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) taaki szkic..1,5h...mocno wtorny..ale lubie ten temat...on mnie chyba mniej :) Edytowane 11 Marzec 2009 przez maciekG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 bardzo smaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 dajesz wiecej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 łoo niezłe to ostatnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 16 Marzec 2009 Autor Share Napisano 16 Marzec 2009 heh...dzieki... to oczywiscie powinno isc do speedow...gdyby nie to ze chyba siedzialem nad tym 5h !!!...szok..nie wiem jak to sie stalo..gdzies sie zapetlilem...i z 10 razy przerabialem kadr i tlo...bleh..a mial byc taki relaksacyjny malunek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 taki chwilę dłuższy obrazek z wieczora...troche jak z podręcznika wyszło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 cool ;) wez no moze troszke color balancem ten niebieski toksyczny bardziej w jakies strawne strony podciagnij, bo to jedyna rzecz, ktora jest niefajna w tym obrazku. lodz ma fajowa fakturke :) fajnie widziec, ze cos mazesz jednak, jak za starych dobrych lat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 fajnie, jak to zobaczylem to pomyslalem ze to jakis olejak =] jak dla mnie blekit moze malo naturalny, ale wydaje mi sie ze jakbys poszukal bardziej prawdopodobnego odcienia to bys troche "uspal" ten obrazek wydaje mi sie tez ze "komin/wieza"kieruje sie na w prost widza a nie tak jak lodz, to chyba kwestia tego zeby dac wieksza oswietlona polac po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2009 hejo...dzieki z tym niebieskim to moze troche przegialem..ale wydaje mi sie ze jednak znow nie tak za duzo...lodowce jednak maja to do siebie ze lapia takie dziwne kolory...zwlaascza jak swiatlo przeswieca przez nie... ze sie posluze jako przyklad takimi obrazkami : http://www.destination360.com/north-america/us/alaska/images/s/alaska-portage-glacier.jpg http://www.travel-destination-pictures.com/data/media/43/sawyer-glacier-alaska_185.jpg https://cornforthimages.3dcartstores.com/assets/images/lamplugh%20glacier%20ice%2010_glacier%20bay%20national%20park,%20alaska.jpg tzn. nie mowie ze tak mi wyszlo :) ale chcialem taki efekt sprobowac osiagnac... co do kiosku ubota to chyba racja..w ogole on jakos slabo wyszedl dosc.. a fakture samej lodzi to chcialem zrobic jak u morbida..nie bede ukrywal ze sie inspirowalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 świetne klimatyczne prace :D takie trochę straszne :D ten królik mnie totalnie rozbroił :D a w tym statku zrobiłeś BARDZO FAJNE NIEBO, ale sam statek nie ma głębi, a przydałaby się jakaś. nawet w sensie zeby rozmyć dalszy plan a pierwszy wyostrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2009 hejo ho, dzieki za komenty.. wrzucam pare mazów plenerowych z zeszlego tygodnia...takie rozruchowe troche byly..jeszcze z tydzien i by bylo dobrze :] pzdr. szpital zakaźny Wysoka Łąka el. w Pilchowicach ratusz w Goerlitz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Piękna ta pierwsza akwarela przedstawiająca szpital, ciekaw jestem co stworzysz jak już się rozruszasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2009 dzieki... wrzucam jeszcze jedna..z dzis..pewnie ostatnia tego roku..bo watpie zeby czekaly mnie jeszcze jakies dni sloneczne..ale kto wie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 hmmm w ostatniej akwarelce obrazek jest nie wiem czemu podzielony na dwie strefy - taka mocna i w ciemnych kolorach po prawo w tle i taka różowo ulotna po lewo... To jakiś świadomy zabieg? Bo jeśli nie to czemu bliżej jest jaśniej i zimniej? W ogóle obie te strony tak mało ze sobą współgrają, że na początku zastanawiałam się, czy to nie są dwa oddzielne rysunki. Woda zbyt mocna... Moim zdaniem wygląda bardziej jak bagno...i nie wiem za bardzo, co się w niej odbija, bo budynki powinny bardzo delikatnie, a mocniej łódki. Ładnie te łódki namalowałeś. Te drzewko przy budynku w tle też fajne, bo te bliżej trochę zbyt ulotne jak na pierwszy plan... Ten budynek w tle wygląda ogólnie spoko i fajne ma kolory, ale jak na taką odległość to zbyt mocno i za dużo warstw chyba... tyle ode mnie... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2009 hej dzięki za rzeczowe uwagi..na pewno się przydadzą :] właśnie tak ostatnio zauważyłem, że mam spory problem z utrzymaniem spójnej całości akwareli...zastanawiam się czy to nie złe nawyki z tabletu..gdzie można bezkarnie podciągać kontrast..zmieniać kadr i kompozycje.. z tymi chłodnymi kolorami to chyba wina zdjęcia porównując z oryginałem..ale prawa strona pewnie i tak jest za lekko..a i prawdę mówiąc to ten kanał wyglądał jak bagno :] pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2009 kolejna sztywniacka akwarela z kapryśną pogodą....ale powoli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Ładne faktury zrobiłeś i klimat czuć... Bardzo ładnie malowana ta wieża w tle i parasole, ale ten widoczny kawałek po prawej stronie jest według mnie zbyt jasny i podobny kolorystycznie do wieży i przez to nie czuć planów - szczególnie na dole to ginie i nie wiem jak daleko jest od obserwatora. Ogólnie góra fajnie, ale przyziemiu trochę brakuje - np nie ma takiej świetnej faktury jak góra i jest jakby niedopracowane, a to dzięki dopracowaniu przyziemia budynki będą "siedzieć"... Więc jakbyś posiedział tu jeszcze nad dołem to byłaby naprawdę spoko praca ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2009 dzięki za ciepłe słowa :) uwagi jak zwykle celne...wezme sobie na pewno je do serca.. a poki co wrzucam jeszcze jedną...wcześniejszą niż te dwie..ale dopiero co ją podkończyłem po paru dniach.... ..chyba pierwszy raz w zyciu rowery malowalem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Świetna praca.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2009 thx. kolejny szkic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Architekturka czadowa! Mógłbyś wrzucić jakiś "step by step" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Ładne akawrelki :) tez chyba zaczne nimi cos malować, fajnie sie rozmywają. Na jakim papierze malujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 heej..dzieki..fajnie ze cos sie podoba :] z tym step by step to na razie ciezko chyba...jeszcze caly czas czuje ze sie rozmalowuje dopiero i sam szukam jak maja wygladac te obrazki...wiec nie czuje sie jeszcze na silach robic "tutoriali" :] co do papieru to maluje na takim jak mi wpadnie w rece...nie przywiazuje jakiejs specjalnej uwagi..byle akwarelowy :) (chociaz pare prac z zeszlej strony to zwykly jakis szkicownik)..te powyzej to jakies akwarelowe fabriano..15% bawelny..tanie :] no..i znowu nie mam dostepu do skanera (weekend) wiec wrzucam poki co fotke (troche psuje jednak)..akwy z dzisiaj..bo akurat slonce wyszlo..:) pzdr. ps. te chalupy na prawde sa takie krzywe..:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Impresiw! A pod takie akwarelki robi sie jakis delikatny szkic olowkiem, czy od razu wali plamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Ja tez maluje na takim jaki w rece wpadnie, ale akwarelami jeszcze nie malowalem, mam jakis blok do akwareli i zwykle kartki roznego formatu. Mysle, ze lekki szkic trzeba zrobic :) , fajny efekt mozna tez uzyskac malujac po akwarelkach cienkopisem wtedy on tez sie rozmazuje. Maciek., [ tak swoja drogą tak samo sie nazywam, a moje nazwisko zaczyna sie od litery G :) ] malujesz te akwarelki z natury czy ze zdjęć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 hej.. wiec co do szkicy/podrysów to sa rozne szkoly...sa ludzie ktorzy robia bardzo dokladne podrysy, praktycznie ze wszystkim co chca narysowac..mi to jakos nie podchodzi..bo wtedy gdy sie dochodzi to etapu nakladania farby zaczyna sie wypelnianie konturow i kolorowanka..zamiast obserwowania dalszego itp..wiec ja raczej unikam podrysow..chociaz ostatnio, jako ze mam zawsze problem ze mi sie nic nie miesci w kadrze :), zaczalem sobie robic takie kilka kresek doslownie, zaznaczajace gdzie co ma mniej wiecej byc..linia dachu..moze jakis zbieg glowny etc.. tutaj mniej wiecej to widac http://img200.imageshack.us/img200/6255/img0005mb.jpg a widac dlatego ze w trakcie malowania jednak olalem podrys i zrobilem mocniejszy zbieg :) jeszcze kolejna..bardzo dobra opcja.. to robienie podrysu bardzo jasna i slaba warstwa akwareli..zaznaczasz sobie slaba farba gdzie co ma byc..i w sumie potem plynnie dochodzisz od szkicowania do rysowania.. to tak w skrocie..pewnie sa jeszcze jakies inne metody..ale moja wiedza sie tu konczy :) graficMac..no zbieg okolicznosci :)...wszystkie powyzsze sa z natury...to jest duzo przyjemniejsze moim zdaniem..bo rysujesz miejsce w ktorym siedzisz, w danym momencie..a nie taki zamrozony kadr..poza tym aparat zmienia swiatlo i kolory troche.. no ale jako ze zaczalem na nowo malowac tego lata..to jeszcze nie wiem jak to bedzie jak jesien przyjdzie..pewnie bede robil jakies cwiczeniowki ze zdjec..zeby nie wychodzic znow z wprawy..mysle ze warsztatowi moze to posluzyc :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Jeszcze nigdy nie rysowalem, malowalem z natury na zewnatrz [ nie w domu ], trzeba bedzie zacząc zreszta to duzo przyjemniejsze chyba. Malowanie z natury imo jest bardziej wartosciowe, ciekawsze i o wiele wiecej uczy niz malowanie ze zdjecia. Interesujące budynki znajdujesz :) ...w Warszawie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 (edytowane) Malowanie z natury imo jest bardziej wartosciowe, ciekawsze i o wiele wiecej uczy niz malowanie ze zdjecia. Pewnie tak jest, ale żeby nie być hipokrytą, trzeba by dodać że z tego co obserwuję, w tym "światku" wielu ludzi uczy się przede wszystkim malowania ze zdjęć albo kopiując innych :) Mam na myśli takie gnomonworkshopowe malowanie, nie jakiś głęboki artyzm. Ale i tak z rysowaniem z czegokolwiek to myślę że jest tak, że lepiej już nawet przerysowywać spidermana, byle robić coś, cokolwiek... a nie jedynie marudzić na forum o wyższości rysowania i malowania z natury nad całą resztą świata :D Akwarelki są super, aż chce się pracować nad warsztatem, żeby kiedyś malować takie piękne rzeczy. Edytowane 19 Wrzesień 2009 przez SBT77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 tez uwazam ze kazdy niech sobie mazia jak chce....dla mnie akwarela to jest sposob na spedzanie wolnego czasu i dlatego maluje w plenerze bo mi to sprawia wieksza przyjemnosc.. fakt ze malujac ze zdjecia obraz jest juz wstepnie przetworzony przez aparat...ale to mysle ze zalezy co kto chce osiagnac...jak chcesz fotorealistyczny kadr to pewnie latwiej jest zrobic to ze zdjecia..jesli chcesz oddac klimat i charakter miejsca to mysle lepiej jest go poczuc na miejscu :) heh..a co do budynkow to mam troche nie aktualny profil..nie mieszkam juz w warszawie..przynajmniej na razie...ale i w stolicy jest mase ciekawych obiektow do rysowania..trzeba tylko sie ruszyc i poszukac troche.. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Architektora ktora malujesz + rowery + kanały wodne :) kojarzy mi się z Amsterdamem. Szczególnie ta ostatnia akwarela... aaa no wlasnie tam jest duzo takich krzywych budynków, dziwnie to wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2009 nie Amsterdam, a Delft akurat..ale tez Holandia wiec klimaty podobne :] szybki taki..bo slonce uciekalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graficMac Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Wiedziałem, ze cos z Holandią, byłem w Amsterdamie w tym roku jakis czas ;] Słynna porcelana z Delftu ;D Architektura naprawde super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi