kingwins Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Musiałaś to zauważyć? Musiałaś? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Teraz bardzo ładnie ! :) Kingwings, pocieszyć Cie? :) Look here: http://www.germancarfans.com/photos.cfm/photoid/3030204.002/page/2/size/regular/porsche/1.html and here: http://www.roadfly.org/magazine/galleries/detroit_auto_show_2004/Porsche-Carrera-GT-index24630,1;-139,1;.html :P Ciesz się z mojego nieszczęścia, chce to wymodelować na gwiazdke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 17 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2004 Dziękuję za wszystkie komentarze, Pussik - ja się nie cieszę z cudzego nieszczęścia, tymbardziej takiego Pussika. Pomyśl że jak to wszystko zrobisz to będziesz się czuć baaaaaardzo dobrze. A tym czasem ja sobie powolutku śmigam materiałki, do końca miesiąca mam nadzieję skończyć grata. (chyba że brazil będzie renderował kilkanaście dni ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 o w morde! ładne te wnętrze z materiałami. ale ten ręczny to nieźle kurewsko wygląda :| weź go lekko opuść żeby za bardzo nie wystawał zza fotela :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Jejciu .. ale bosko ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 jak takie bryczki beda teraz na forum :>... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 o_O. Zaje... fajne ! Extra poprostu o_O tak zrobilem. Wypas! Model siedzenia nie jest za wspanialy, ale jest gites. No i material [jak juz zauwazono] lekko pospolity ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 18 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2004 Dziękuję, Przepraszam że się nie rozpisuję, ale zapewniam że zawsze czytam z przyjemnością wszystkie komentarze i bardzo je sobie cenię. Lt.Knysha - hmm.. przez Ciebie spędziłem sporo czasu na poprawę modelu fotela. Cóż, chwała Ci za to :) Mam nadzieję że jest lepiej, jeśli chodzi o materiał to powiem tak: "jest wiejski bo taki ma być" ;) (ale krytyka zawsze mile widziana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 jak dla mnie to nadal te siedzienia wyglądają jak by były twarde :P (mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi) tylko że sam nie mam pomysłu co by można z nimi zrobić żeby tak nie wyglądały, a wymodelowane są niby dobrze :| może poprostu one takie są też w orginale ps. czarne obicia chyba były lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 Javor - dziękuję, twardo wyglądają, to dobrze, tak jak w oryginale. Mały update, w sumie to następny zrobię jak już wszystkie materiały (przynajmniej wewnątrz) zrobię, zbyt częste/małe update'y pewnie denerwują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Tobie się krócej renderuje, niż mi ładuje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow daj znać jak ci komp siądzie ...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 Hej. Komputer niedługo wybuchnie ;) Lakier karoserii to jeszcze się pewnie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 CUDO nie mam pytan moglbys dac caly samochod (render) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 powalajace i ta predkosc modelowania :D co ty wiecej dodac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 dziękuję, cały render już niedługo. Jak tylko skończę tylny reflektor i bare bzdurek dopracuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 eh... co Ci mamy pisac. Czekamy na caly render i moze wtedy jako calosc nie bedzie taki piekny (czyt, znajdziemy jakis blad hmm ale pewno nie w modelu i texturach :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 ogólnie świetnie ale jak chcieć się czegoś czepić to też można :P np -uchwyt zamka drzwi na słupku jest znacznie za mały -element mocowania lusterka wewnętrznego jest conajmniej dziwny :| (taki jest w orginale??) -można by też wyrównać troszke maske na rogach pod przednią szybą (szczelina jest nierówna i obo przy wytłoczeniu jest nierówna krawędź obok wycieraczki) ale żem sie czepił :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 OK, wrzucam tak na prubę malutki renderek (chciałem sprawdzić przy okazji czy szybciej się ładuje z onetu, mój serwer podobno wooooooolny) javor - krytyka mile widziana, więc tak: szczelina przy słupku jest nierówna ale taka ma być (tak wyczaiłem z fotografi), Element mocowania lusterka też taki jest, co do uchwytów zamków od drzwi to masz rację, poprawię je, a to przy wycieraczkach to nie wiem o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 perfekt(cyjnie)!! swietna robota!!!! bardziej mi sie podoba pierwszy render ps. czy tylnie swiatlo (dolna krawedz) nie jest kanciaste????w dwoch miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Dziękuję nielot007, jest kanciaste bo takie ma być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulczas Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 o ..wa mać!! miodziuś! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Podoba mi się. Czemu na poprzednich renderkach (nie całości), nie było AA na dachu? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 tu też nie ma, tylko pomniejszyłem obrazki i się zrobiło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Patrząc na takie modele jak Twój, zupełnie nie zgadzam się z opiniami dyskryminującymi modelarzy samochodów... Takie plewienie jakiejkolwiek przypadkowości, w pełni odtwarzanie cudzej wizji i dążenie do realizmu jest naprawdę mięsistym wyzwaniem dla talentu. Bo niech ktoś mi wytłumaczy czemu odtwarzanie konceptów postaci jest lepszym gatunkiem 3D... Modelowanie postaci bez referencji? Toż to gniotoróbstwo... Cóż zmiarzając do konkluzji... Jak na mój gust masz na równi szansę stworzyć urzekający stillek... Tyle że aby tak się stało model/postać nie wystarcza liczy się stylizacja pracy, klimat... Naprawdę tą kupką blachy możesz przekazać coś bardzo interesującego, stymulującego intelektualnie... Cóż Twój wybór. Namawiam do przemyślania finału tego wipka... ;) Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Mądre słowa Gotham wypowiedział. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Super to wygląda:) Nawet lakier całkiem dobrze wyszedł:) PS: Post Gothama powinno przeczytać kilku zagorzałych przeciwnikow CGautek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Bardzo, bardzo ładny model... Gotham ma rację.. ale nie tylko w przypadku samochodów... równie dobrze takie same słowa można wypowiedzieć odnośnie projektów architektionicznych, które już istnieją, czy wizualizacji produktów przemysłowych... sam model samochodu może być tylko częścią finału - najwazniejszą częścią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 jednak zwykle samochod stoi na szarym boxie i nijak mi tutaj o klimat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Nooo ;]. Wypas. Heh fajnie, ze sie przydalem ;). Autko mega wypasione! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Sorry za OT:) GHOTAM NA PREZYDENTA!!!!:) EOT:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 A to się wątek rozkręcił :0 Dziękuję za komentarze, Gotham - ciekawa wypowiedź. Chodzi mi po głowie zrobienie pewnej scenki, ale model (jak najwierniejszy) przede wszystkim. BTW tzw. "klimat" to kwestia gustu jedni mówią że amerykańskie samochody mają charakter a japońskie nie, dla mnie japońskie mają a amerykańskie... też, ale wolę ten japoński. PS Coś tu jeszcze napiszę, w tym temacie, narazie jestem śpiący... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 Naprawdę tą kupką blachy możesz przekazać coś bardzo interesującego, stymulującego intelektualnie... mitsubishi z przekazem? ;) dla mnie wystarczy sama stymulacja wizualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 22 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2004 SansSerif - jakiś problem z Mitsubishi? ;) Jak widać za dużo nie zrobiłem w kwestii tylnego reflektora, sam się zaskoczyłem ile czasu może zająć dopasowanie szyb i uszczelek żeby i z kabiny i na zewnątrz wszystko grało. Bawiłem się trochę renderkami, szyba jakaś taka... za biała no i brakuje AA: Ps. Czy ktoś zna jakąś gotową receptę na chrom bez pomocy Brazila czy V raya? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Lipiec 2004 Share Napisano 22 Lipiec 2004 no to nastepny ma teraz jazdeczke z materialami :). to jest byc albo nie byc tej sceny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Lipiec 2004 Share Napisano 22 Lipiec 2004 Nie no :D. Wypas. Lekko za jasna - fakt. I brak AA =] ( też fakt ;) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2004 ok, pierwsze kroki z tylnymi reflektorami (hate this part). Wyglądają narazie kiepsko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 oprucz tego że ten czerowny oddcień nie pasuje to reflektorki całkiem ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 Swietnie się to reprezentuje, ja też będę robił wnętrze :) Daj AA i zmień ten materiał wydechu, niczego się więcej nie czepiam :P Napisz ile ma ta bryka Poly osobno licząc karoserię, wnętrze, i inne. ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 - w trakcie tworzenia Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2004 ok, tylne reflektory jeszcze w produkcji, ale za to udało mi się wykombinować jakiś chrom: Co powiecie o przednich światłach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 no super CI to wychodzi, jakies konkretne plany co do finalnej scenki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 hmmmm coś się dzieje chyba niedobrego na szybie przy wycieraczkach :| (jakieś ciemne kropki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 no Kingwins, jak zrobisz tylko studyjny shocik to będzie fatalnie co najmniej coś takiego: http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=154387&page=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 23 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2004 kropki poprawione (coś tam jeszcze wyskakuje ale nawet Ribinowi wyskakiwało więc... zlewam to już) co do scenki to coś takiego chciałbym zrobić jak Ribin, ale narazie mi się nie będzie chciało przez jakiś czas :) Dzisiaj sporo czasu spędziłem poprawiająć przód (trochę agresywniejszy jest), niewielka zmiana a kupa roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 23 Lipiec 2004 Share Napisano 23 Lipiec 2004 nikt ci tego nie mówił ale za jasne są te plastiki przy oknach, i powiedz jak możesz w jaki sposób wyeksponowałeś tak ładnie te wszystkie elementy chodzi o te czarne linie między elementami. Wygląda jakby był to lekki toon z map maxa. Czy możesz też napisać jak zrobiłeś takki wg. mnie códowny lakier :) Ogólnie nie mam zastrzerzeń ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 - w trakcie tworzenia Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 24 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2004 cine-FX, te plastiki koło okien są jasne bo to błyszczący plastik i odbija się w nim biały box umieszczony nad sceną, pod innym kątem są czarne do połowy i jest ok wtedy. Jeśli chodzi o lakier to właśnie box nad sceną jest kluczową sztuczką tutaj, reszta to po prostu raytrace z ustawieniami osiągniętymi metodą prób i błędów, posiedzisz, pobawisz się pół dnia i wyjdzie :) To że widać dokładnie krawędzie to zasługa tego że są bardzo ostre no i.. raytrace, a byłoby widać jeszcze bardziej gdyby na scenie było ładne światło (teraz jest defaultowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halogen Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 witam, podoba mi sie ten model, i lakier tez jest niezly. Fajna praca ,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 24 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2004 All right, taillights done: PS. tak wiem że rura.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 wydaje mi sie ze z tylu swiatla za jasne a z przodu za ciemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 25 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2004 z przodu są specjalnie przyciemniane szkła - taka teraz moda a z tyłu za jasne? Hmm.. może dlatego że jest jasno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi