Miłosz3ds Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Wreszcie pojawiła sie polska wersja książki 3ds Max 8 Bible! Ma ona prawie 1500 stron, na których są lekcje i porady, jak korzystać z Maxa i dodatków do niego. Więcej informacji pod adresem: 3ds Max 8. Biblia - Wydawnictwo HELION Jest tutaj przykładowy rozdział z książki i spis treści. Pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 O, super, dzięki za newsa, pare dni temu jej szukałem i jeszcze nie bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 no, w końcu, po latach doczekaliśmy się pełnej "Biblii" maxa a nie wyrwanych rozdziałów jak to było do tej pory. Jeżeli od wersji 4 poziom nie spadł to myślę że obowiązkowa pozycja dla wszystkich zaczynających przygodę z programem, a i dla doświadczonych pewnie coś się znajdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 O, super, dzięki za newsa, pare dni temu jej szukałem i jeszcze nie bylo :) Spox, też się na nią strasznie śliniłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CG_Adam_Dedyk Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Oh ide ja kupić na 100% jutro albo pojutrze wkońcu do głównej siedziby helionu mam z kilometr[Gliwice:D]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 heh. no to teraz kto zada pytanie jaką książkę kupić z miejsca zostanie ukamienowany :] przejdę się do empiku i zobaczę co za herezje tam powypisywali ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Witam!! oo 1500 stron no no :) choc nie wiem czy teraz w tych czasach zwykle tutki sa oplacalne :) wedlug mnie wiekszosc osob by siegnelo po taka ksiazke ale "napisana" w postaci video :) czyli takie video "tutoriale" o podstawach (ktore sa w ksziazkach) wedlug mnie lepiej by sie sprzedalo i mniej roboty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 chetnie poczytam, na pewno bedzie duzo dobrego stafu mam nadzieje ze sie nie zawiode :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 nielot - jasne, teraz wszyscy chcą tylko video tutki, najlepiej z komentarzem, ale powoooli, a w ogóle to jakby samo się robiło i jeszcze kawę zaparzyło :D I dziwić się że poziom czytelnictwa w polsce spada na łeb. Ja wolę mieć informację pisaną, a najlepiej pisaną na papierze, można oderwać gały oczne od monitora na chwilę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 no ale numerek już mogli zmienić na 9 :P fajnie że w koncu to wydali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 nielot - jasne, teraz wszyscy chcą tylko video tutki, najlepiej z komentarzem, ale powoooli, a w ogóle to jakby samo się robiło i jeszcze kawę zaparzyło :D I dziwić się że poziom czytelnictwa w polsce spada na łeb. Ja wolę mieć informację pisaną, a najlepiej pisaną na papierze, można oderwać gały oczne od monitora na chwilę ;) hehe nie chodzi tutaj o to ze chce zaniku czytelnictwa w polsce a tylko o to ze v.t. sie bardziej opaca teraz robic :) ja nie mam nic przeciwko ksiazka :D sam zaczynalem od "po prostu 3dsmax" przeczytalem cala i gdyby nie ona niebylo by mnie tutaj :D wiec mnie tylko chodzi o oplacalnosc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Jak ktos to dorwie w łape to niech powie co i jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 tararara czuje blusa, tararara musze ja miec;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 W końcu im się udało! Przekładali premierę od lutego... Ciekawi mnie "wiarygodność" tłumaczy. Czy mają pojęcie o maxie czy tylko tłumaczyli bo kasa byla do wzięcia. Zna może ktoś te osoby? Z pewnością będzie to wielki sukces finansowy Helionu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 nielot007 ja wolę wersję pisaną tutoriali, a to z tego powodu ze mozna powoli studiować kartke po kartce, a videotutka oglądając jeśli chce sie po kroku robić to trzeba przechodzić z maxa do odtwarzacza i na odwrót a tak ładnie książeczka lezy obok klawiatury, myszki a ty ładnie siedzisz w maxie i ogólnie trudniej jest "skopiować" wygląd modelu robionego na videotutku niż z pisma ze screnami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Wasko jest w Platige, ale czesciej Marcin ;)) Za to W. Pazdur ma na koncie juz knizki o maxie, a do tego - jezeli to ten sam - to pracowal przy Painkillerze.___ Jezeli ta ksiazka jest tak samo dobra Biblia jak Biblia Photoshopa, to na pewno warta jest kazdej zlotowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 10 Maj 2007 Share Napisano 10 Maj 2007 Sądzę ze tej ksiązki nie trzeba polecać ludziom którzy chcą bardziej poznać to czym sie pasjonują. Musi być w biblioteczce każdego maniaka studia 3d maxowego. już sobie zamówiłem. mam nadzieje ze jak wrócę do polski to juz bedzie czekała na mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Zastanawia mnie jedno - dlaczego polskie wydawnictwa nie wspolpracuja z tymi anglojezycznymi i teraz wydaja wielki hit - Biblia do maxa... 8. Jak sie doczekaja Polacy dziewiatki to juz bedzie max 10 - itd... Smutne troche... Tlumaczenie musi trwac ale do licha - nie az tyle :O Ale ksiega zacna - fajnie ze Polacy nie gesi i swa biblie maja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Czas i kasa. Cud, ze w ogole to wydaja. Polski rynek nie jest chyba jaskos zabojczo dochodowy. Co z tego, ze 8? Az tak sie nie roznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 nielot007 ja wolę wersję pisaną tutoriali, a to z tego powodu ze mozna powoli studiować kartke po kartce, a videotutka oglądając jeśli chce sie po kroku robić to trzeba przechodzić z maxa do odtwarzacza i na odwrót a tak ładnie książeczka lezy obok klawiatury, myszki a ty ładnie siedzisz w maxie i ogólnie trudniej jest "skopiować" wygląd modelu robionego na videotutku niż z pisma ze screnami no nie wiem czy trudniej jest skopiowac obiekt z videotutka :) zalezy tez jak jest ksiazka napisana jak zaczynalem maxa(bo ta siazka chyba jest dla poczatkujacych) a mialem ksiazke "po prostu 3ds max" to mialem nieraz problem ze znalezieniem odpowiedniej funkcji modyfikatora czy innych badziectw :D napewno zaleta ksiazki jest to ze mozna ja czytac/zbarac wszedzie i wszedzie poczytac :) ale w videotutorialu mozna dokladniej nauczyc obslugi programu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Niema tam nic czego bym nie znalazł w helpie maxa Szkoda kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 oj wydaje mi się, że jednak są rzeczy których nawet nie wiedziałbyś jak szukać w helpie. Wnioskuję to tylko z próbki tekstu jaką czytałem i nie wiem czy będzie to tam zawarte ale nie osądzałbym wydania tak pochopnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Ja nie zniechęcam do kupna, wręcz przeciwnie ci co zaczynają zabawe z maxe powinni kupić tą książkę i to szybko za nim się wyczerbie Ale ja jej nie kupie, niestety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 a ja sobie zakupie, jeszcze nie miałem tak grubej książki :), szacuneczek dla helionu że wydają takie pozycje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 Fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarlogPL Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Mam pytanie... ...Jeżeli używam wersji 3ds max 9 to czy warto kupić tą książkę? Mam nadzieję, że wiele różnić się nie będzie, o już składam zamówienie ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Nie ekscytujcie się tak :) Jak to się zwykło pisać na forum - nie znajdziecie tam niczego, czego nie ma w Internecie i w manualu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen1 Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Robię grafikę na maksie od 4 miesięcy i kupiłem już 2 książki o 3Ds max wydawnictwa Helion i jestem z nich zadowolony, dlatego myślę nad kupnem tej, tym bardziej, że korzystam właśnie z 3Ds max 8. : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Nie ekscytujcie się tak :) Jak to się zwykło pisać na forum - nie znajdziecie tam niczego, czego nie ma w Internecie i w manualu :) ha! myślę Piotrze, że gdyby to była ksiązka do Maya to byś się i ekscytował i kupił;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Jak to się zwykło pisać na forum - nie znajdziecie tam niczego, czego nie ma w Internecie i w manualu :) Co innego zbierać te wszystkie okruchy informacji z internetu lub przy słabej znajomości angielskiego lukać w manul . A co innego mieć to wszystko w jednym kawałku po polsku i zawsze pod ręką. Dobrze sie stało ,że wydali tą cegłę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 yyy przykładowy rozdział b. kiebski. mogli pokazać jak dobrze uczesać człeka bo to jest prawdziwy problem. w helpie jest też w jednym kawałku i do tego bardziej szczegółowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Co innego zbierać te wszystkie okruchy informacji z internetu lub przy słabej znajomości angielskiego lukać w manul . A co innego mieć to wszystko w jednym kawałku po polsku i zawsze pod ręką. Właśnie o to chodzi - dla kogoś stosunkowo nowego, kto zaczyna z maxem, takie książki jak najbardziej. Natomiast dla kogoś, kto codziennie w maxie spędza po kilka godzin to już, moim zdaniem, przestaje być interesująca pozycja. Jak wiadomo, zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć, nawet z książki dla najbardziej początkujących, ale manual po osiągnięciu pewnego poziomu jest najbardziej przydatnym zbiorem informacji o pakiecie, jaki może być. Ewentualnie jakieś specjalistyczne pozycje, które sięgają bardzo głęboko w konkretne aspekty oprogramowania. Tomek - też w sumie racja. Zawsze jest ta ciekawość, co tam interesującego powypisywali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 12 Maj 2007 Share Napisano 12 Maj 2007 Nie przegladalem tego, ale w kazdej ksiazce na ten temat znalezc mozne chyba cos wrtosciowego. Ci ktorzy siedza dluzej w cg pewnie mniej, a ci co krocej -wiecej. choc fakt ze mozna w necie znalezc info na prawie kazdy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Byłem wczoraj w EMPiKu i panienka z okienka stwierdziła, że nie mają tego ani na półce ani w planach dostaw... Innymi słowy póki co to tylko http://www.helion.pl i kurier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 helion fajna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 Kupiłbym sobie.. gdyby nie ta cena ;) F1 jest tańsze ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beliar Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 A ja zmowilem kurierem w czwartek i czekam ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 13 Maj 2007 Autor Share Napisano 13 Maj 2007 A ja zmowilem kurierem w czwartek i czekam ;( szczęściarz:D ja chyba też niedługo będe musiał:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dzubei Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 dobra pozycja dla osób zaczynających zabawę z maxem, trudno jednak w niej znaleźć coś czego nie było w oficjalnych tutkach maxa czy user references... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 a ja sie zawiodlem troche na te ksiazke, nie chodzi mi o tresc, bo wiadomo ze w takich pozycjach to jest zwykly opis programu i nie mozna oczekiwac nie wiadomo czego, same podstawy jedynie ale za to w calosci, w jednym miejscu i zawsze mozna wziac do kibelka i poczytac;) ale: wydalem na te ksiazke 150zl i to nawet nie jest w kolorze, np. taki rozdzial o materialach nie w kolorze beznadziejnie wyglada, kilka badz kilkanascie stron jest rozmytych, tekst jest nie ostry, co jest wkurzajace, kilka kartek jest po prostu brudnych , 150 zeta to nie jest malo i panowie z helionu mogli sie postarac, ksiazka mam wrazenie jest wydana na szybko bardzo, max 9 juz dawno jest a oni jeszcze nie wydali ksiazki o 8 wiec trzeba bylo sie spieszyc pewnie, co absolutnie nie jest zadnym usprawiedliwieniem zwyklego niedbalstwa gdyby cos takiego bylo o Mayi albo o XSI to bylbym pewnie super ucieszony:)mimo wszystko, ze wiele rzeczy jest po prostu w helpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 @e=mc^2 Kup sobie http://www.cgtoolkit.com/artofxsi.htm za 69$ z DVD super wypas druk na 424 stronach. Lepszy deal, heh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 e=mc^2, to gdzies Ty kupil swoja ksiazke? To ze nie jest w kolorze to rozumiem, moja tez nie jest, ale ze tekst masz nieostry i kartki masz brudne to cos jest nie tak :|, z moim wydaniem jest ok, na razie dopatrzylem sie tylko kilku literowek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nextgen Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Od niedawna jestem szcześliwym posiadaczem tej giga poradni:) Cena nie grała dla mnie roli,chciałem za wszelką cenę dostać ogrom wiedzy na temat 3ds'a i dostałem...przejrzałem kilka ćwiczeń i naprawde są przydatne by poznać magię 3d.Siedzie już w nim 4lata,lecz o wielu rozwiązaniach nie wiedziałem,męczyłem sie standardowymi sposobami..jestem bardzo zadowolony...Polecam..mimo drogiej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość e=mc^2 Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Pionier no w helionie kupilem, przez neta, nie no spoko trafila mi sie troszke gorsza wersja ale luz,mialem zly dzien i chcialem sobie ponarzekac na cos;) Gordy a ty kupiles sobie Art of XSI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 jak myslicie czy warto kupić biblie do MAX'a 8 czy lepiej poczekać az 9 wyjdzie? (bo mam maxa 9) a poza tym czy ta książka nadaje się dla poczatkujacych? (mam za sobą ćw. praktyczne w 3DS max 9 wydawnictwa helion bo jakby inaczej :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Pionier no w helionie kupilem, przez neta, nie no spoko trafila mi sie troszke gorsza wersja ale luz,mialem zly dzien i chcialem sobie ponarzekac na cos;) Gordy a ty kupiles sobie Art of XSI? Po co przecież ja wszystko wiem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Napisał jezyk: jak myslicie czy warto kupić biblie do MAX'a 8 czy lepiej poczekać az 9 wyjdzie? (bo mam maxa 9) a poza tym czy ta książka nadaje się dla poczatkujacych? (mam za sobą ćw. praktyczne w 3DS max 9 wydawnictwa helion bo jakby inaczej :P) Książka jak najbardziej nadaje się dla początkujących i nie masz co się martwić, że czegoś nie zrozumiesz, a jak nawet nie zrozumiesz to zawsze możesz zapytać i potem do niej wrócić :). Poza tym Max 9 od 8 wiele się nie różni. Jak już poznasz podstawy to później nauczenie się kilku nowych rzeczy ze zwykłych tutoriali nie powinno sprawić problemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 to se chyba zakupie:p ale jednak 147 zł jak na 15- latka to przerażajaca perspektywa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 Jeśli znalazłeś $4000 na maxa to powinno dać radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 od czego jest internet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi