Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

A ja mam następujęca pytanie.

Na egzaminach wstępnych na Architekturę w Szczecinie stawia się przedze wszystkim na odważną kreskę, "machnięte" rysunki, dostosowanie do formatu i kompozycję.

W Krakowie większość ludzi bardzo "cykała" rysunki. Pierwszy raz widziałem by ktoś używał na formacie A2 małego wyciskanego ołóweczka, a kubuś jest tam chyba uważany za narzędzie barbarzyńców. Ludzie używający linijki też się tam zdarzali. Rysunki były dość mocno kontrastowe. Nie wiem na co patrzyła komisja, ale takie tendencje zauważyłem u większości tam egzaminowanych.

I tu moje pytanie: Jak jest w Poznaniu? Na co zwracać uwagę? Szybka odważna kreska i walor, czy może bardzo dokładne i gładkie cienie, jak w kolorowance? Kompletnie nie wiem jak mam tam rysować, jestem zdezorientowany po Krakowskich doświadczeniach.

Tak czy siak, wiem już, że rysunek w Szczecinie zdałem. Kraków raczej obleję, bo mi tam kompletnie nie poszło.

Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie wskazówki.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Wyświetleń 239,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W Krakowie wychodziłem po 2h jak cała reszta była dopiero w trakcie budowy brył. hehe Ciekawe co z tego wyjdzie. ;)

Ale jak dziewczyna obok mnie wyjęła linijkę i zaczęła nią kreślić, to prawie ze stołka spadłem. :D

Napisano

eee, miałem iść na KSW na Fotografie czy cuś, a tu zniknęło O_o

jest coś w Krk gdzie:

-nie trzeba umieć matematyki

-nie zdaję się wstępnych i przyjmują wszystkich z maturą

-nie wymagają za wiele

-i w ogóle liczy się dla nich kasa

?????:D

[+]

Chłopcy od nas są we Wrocku na grafice komputerowej, dobrze pamiętam?

pytanko ile to kosztuje i czy ktoś się wybiera tam z poza wrocławia?

Napisano

chciałem oznajmić (tak, wiem, nie było mnie od roku na forum ,ale matura, praca etc. ciężko było o czas ^^ ), iż od przyszłego roku kontynuuję edukację na Politechnice Wrocławskiej. Chciałem się spytać kto już tam jest bądź będzie, by mieć listę osób na piwo.

Napisano

misiaczki znacie moze jakas szkole z graficzka w warszawie ? wszystko jedno czy platna czy nie, wazne zeby byly zaoczne

chyba polsko japonskie cos tam jest, ale jakos nie moge sie przebic przez to :D

Napisano
misiaczki znacie moze jakas szkole z graficzka w warszawie ? wszystko jedno czy platna czy nie, wazne zeby byly zaoczne

chyba polsko japonskie cos tam jest, ale jakos nie moge sie przebic przez to :D

Klicor cho do nas! Bedziesz z Kurtem jezdzil! napewno cie przyjma!!

Napisano
chciałem oznajmić (tak, wiem, nie było mnie od roku na forum ,ale matura, praca etc. ciężko było o czas ^^ ), iż od przyszłego roku kontynuuję edukację na Politechnice Wrocławskiej.

dzięki :D

Napisano
chciałem oznajmić (tak, wiem, nie było mnie od roku na forum ,ale matura, praca etc. ciężko było o czas ^^ ), iż od przyszłego roku kontynuuję edukację na Politechnice Wrocławskiej. Chciałem się spytać kto już tam jest bądź będzie, by mieć listę osób na piwo.

ja tam bedę od przyszłego sezonu :) przynajmniej przez jakiś czas czyli dopuki mnie stamtąd nie wywalą

Napisano

pjwstk jakieś drogie jest 50 kafli aby ukończyć(za pierwszym razem).. // (tu ludzie pracy są też)

Napisano
Za odroczenie wojska sie placi !

Trzeba dobrze poszukac :) Mnie to kosztowala dobra finlandie ;P

Napisano

Hm. Plan zajęć jest w informatorze pjwstk, a czy gdzieś w necie jest to nie wiem. Jak zwykle nie mam skanera, gdy jest potrzebny.

Snm to kierunek 3 letni, więc płaci się 30tys., a nie 50:P Ale po ukończeniu na 80% ma się pracę w branży.

A ktoś na dzienne idzie?

Napisano

Przeczytałem sobie kawałek informatora PJWSTK i bardzo rozbawiło mnie zdanie:

Absolwenci wybierający specjalizacje Wizualizacja przygotowywani są w

szczególności do pracy na stanowiskach... dyrektorów artystycznych i kreatywnych w agencjach reklamowych.. Dobre ;)

Napisano
Przeczytałem sobie kawałek informatora PJWSTK i bardzo rozbawiło mnie zdanie:

Absolwenci wybierający specjalizacje Wizualizacja przygotowywani są w

szczególności do pracy na stanowiskach... dyrektorów artystycznych i kreatywnych w agencjach reklamowych.. Dobre ;)

masakra :D

Napisano
A kszałacą gdzieś prezesów wielkich spółek?

Bys musial miec ukonczona tylko jakas zawodowke! z wyszym nie biorą na te stanowiska!:P

Klicor, chce ci sie zakuowac informatyke niz raz na 2 tygodnie przyjechac do nas i sobie porysowac, porzezbic i po costamjeszcze?!

Napisano
Klicor, chce ci sie zakuowac informatyke niz raz na 2 tygodnie przyjechac do nas i sobie porysowac, porzezbic i po costamjeszcze?!

Na snm nie ma typowej informatyki.

Napisano

hoo:)

edit:[Polibuda]

Wydział Fizyki, Matematyki i Informatyki Stosowanej

· kierunek: Informatyka

· studia (rodzaj pracy): I stopnia

· system studiów: stacjonarne

status:

Zakwalifikowany do przyjęcia

no to teraz potwierdzenie i chyba spróbuje w 2 rekrutacji na agh bo sie nie udało :(

ps. w ogóle agh ma jakiś sens pod kątem grafiki?

są z 4 infy stos. , na jednej troche gegorafii na drugiej więcej fizy trzecia przemysłowa [poziom marny?] i ta na EAiE ...

yoł

Napisano

he ? taki wydzial... ? brzmi jak UJ, ale nie ma takiego... jest Fizyki, Astronomii i

Informatyki Stosowanej. I jesli to ten wydzial, to to jest szkolka raczej, a nie

studia z informatyki. Od informatyki na UJ to jest wydzial Matematyki i

Informatyki. (na fizyce jest informatyka glownie po to zeby podkrasc

studentow, teraz praktycznie kazdy wydzial se robi informatyke zeby byc

bardziej trendi).

Napisano

Maciek przyjety

Wojskowa Akademia Techniczna

stacjonarne studia cywilne - kierunek studiów: elektronika i telekomunikacja

:DDDDDDDDDDDD

W sobote wyniki z PW :P

Napisano

1) smiejecie sie z tego ze ksztalca na dyrektora, a nie wiecie jakie praktyki moga wam zalatwic

2) ktos po studiach bedzie pracowac w zawodzie - JASNE!

Napisano

1) Illy z tego co wiem to praktyki od tego roku beda w platize imaze

2) hmmm no ktos kto ma rozum i kto idzie na te studia nie po to zeby nauczyc sie grafiki wczesniej nie majac z nia doczynienia to raczej robote znajdzie ;)

Napisano

srednie

polak -81%

angol - 91%

matma - 50% i 20%

fiza - 56% i 32%

Pisalem 2 lata temu.

Skladales papeiry na wat?

Napisano

ja? hehe 32% z fizyki podstawowej, to mówi samo za siebie ;)

zamierzam złożyć na PW na Elektryczny zaocznie...

w ogóle w Warszawie to tylko są trzy uczelnie (WAT, PW, i jeszcze jakaś) gdzie jest kierunek związany z elektroniką :/

Napisano

ps. w ogóle agh ma jakiś sens pod kątem grafiki?

są z 4 infy stos. , na jednej troche gegorafii na drugiej więcej fizy trzecia przemysłowa [poziom marny?] i ta na EAiE ...

yoł

Tylko ta na EAIiE ma głębsze związki z grafiką - stosowana oczywiście. Gdybym sobie źle nie napisał odwołania to pewnie też tam bym wylądował ;) Mam tam paru znajomych - nie narzekają, ale jak na każdym kierunku EAIiE na pierwszym roku będziesz miał tylko matmę i fizę.

Poza tym AGh ma podyplomowe z grafy: http://grafika.ia.agh.edu.pl (pisałem już o tym), ale jeśli strona prezentuje poziom tych studiów to ja wolę omijać je szerokim łukiem. Wraz ze znajomymi mamy plan wykorzystać to laboratorium do niecnych celów i odpalić tam jakieś darmowe szkolenia z maxa, ale nie wiadomo czy uda nam się to pozałatwiać :)

pozdrawiam

Napisano

przyjęli mnie na agh ;]. elektronika z telekomunikacją na AEIiE ;]. M@Ti, jak bedziesz organizował, to ja z chęcia przyjdę czegoś się poduczyć ;D.

Napisano

Hmm a co wy z tą elektroniką?? Ja po zajączku nie chciałem jej już widzieć na oczy, a tu proszę, coś się zmieniło?

Napisano

potrzebujesz kwit do woja? zobacz czy masz zak.edu.pl malo i czegos sie nauczysz

a tymczasem oglaszam ze illy wraca na studia

( jedyny co 5 lat studiuje 3 letnia szkole )

Napisano

serwus :)

w radyjku słyszałem , że są wolne miejsca na fizyce i astronomii. sprawa chyba dotyczyła wrocławia, ale mysle, ze w całym kraju jest równie niskie zainteresowanie owymi kierunkami.

Ludzie, nie idzcie do wojska.

pozdrawiam i zycze powodzenia :)