serratus Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Warto oblookać, są naprawdę niezłe nagrody :] http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=59&t=510564&page=1&pp=15 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Szukam duetu do Shorta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 O jejku jejku! Mocna sprawa! Przynajmniej jakiś ludzki temat, a nie jak ostatnio.. Zamierza ktoś startować oprócz kolegi powyżej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 E tam, ja zawsze startuje. Zawsze i we wszystkim, hue hue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 25 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Ja też chciałbym wystartować. Mam prawie wszystko co potrzeba : czas, chęci, pomysły :], ale jest jeden problem - nie mam za dużego doświadczenia w animacji :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Jak czas znajde to w kategorii ilustracja. Może szans za dużych na cokolwiek nie ma, ale trzeba próbować ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sisio Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 roadrunner - nikt nie każe Ci przecież robić animacji, jest też przecież kategoria ilustracja. Poza tym kategoria 'animacja' nie wymaga od Ciebie od razu jakiegoś zaawansowanego animowania (w przeciwieństwie do 'krótkiego filmu' imho) - może toto trwać nawet 10 sekund i np. demonstrować złożoność modelu (a przynajmniej ja tak to zrozumiałem). Tak więc znajdzie się coś dla każdego :) S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 no nagrody nawet nie są takie najgorsze :D 90,000 $ hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 W dobra strone poszly moim zdaniem challenge, jest trudniej troche, ale jednak poziom nagrod wymaga poziomu laureatow. No i w koncu nie bedzi dyskusji ze 4th runner up powinien byc 2nd, a 3rd powinien miec grand prize :) Ja startuje jak zawsze, moze uda sie. Tym bardziej ze mozna z jedna praca startowac do ilustracji i do 3d model/anim. Oczywiscie z inna postprodukcja, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Mysle, ze tak bedzie. Gusta ludzi i sedziow nie raz mnie zaskoczyly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 osomik :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 cos tak czulem ze sie szykuje kolejna bitewka bo usuneli stara ;) powiem to co klicek--> osomik :D bardzo podoba mi sie pomysl z open category prizes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 No tak, fajnie to wyglada wszytsko - naprwde nizely pomysl z kategoriami a nie miejscami (choc nie zazdroszcze sedziowania :P) Martwi mnie tylko dyskryminacja 2d pod ktora podlega (ledwo) tylko jedna otwarta kategoria... no ale coz poradzic... Procz standardowej ilustracji moze uda mi sie animacje zaatakowac :D A co :P edit: No i jak tos z Polski wygra... za takie nagrody cło zabija -____- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 nowy temat jest świetny, luźny, otwarty, zupełnie inaczej niż ostatnio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 A taka nasza "scena 3d" to podchodzi pod "model 3d" czy "illustration" ? Bo nie udało mi się wyczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Klicek, co to znaczy "osomik"? OmeN, co to znaczy, że "cło zabija?" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 No ze jak cos ci z USA przychodzi (a glowna nagroda jest calkiem wypasny komp i troche drogiego softu) to placisz w sumie jakies 30% cla i VAT od wartosci rynkowej tego co wygrales, tak zeby wspierac budowe IV RP :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 No Jaras sporo zaplacil za nagrody ... clo clo ;) Osomik - awesome DUDE ! you rock ! mamafaka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 O żesz! Złodzieje! BTW: jest już pierwszych trzech odważniaków:) http://features.cgsociety.org/challenge/strange_behavior/view_entries.php?view=Illustration&sort=lastupdate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Wystarczy kazać przysłać 3dmaxa w pudełku po płycie britnej i wychodzi 15 zł cła ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 SoAd -> ilustracja w technice 3D to nasza scena3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Wystarczy kazać przysłać 3dmaxa w pudełku po płycie britnej i wychodzi 15 zł cła ;p Ta, a boxx'a w obudowie od pralki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 raczej po siakimś pentium 133 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 hmm fajne czy jak chcę animation, to wystarczy ruszyć kamerą? bo nie zdołałam tam tego wyczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 No prawie. Lepiej sie wczytaj, bo zasady sa nieco skomplikowane tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 serwus :) heh, ciekaee czy można odmówić przyjęcia nagrody :D ? Teoretycznie to głupie, ale może być ktos, komu max sie naprawde nie przyda, cło trzeba zapłącić, a odsprzedać maxika nie można. ( tzn takie zapisy producent probuje forsowac) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Ja tez startuje. Akurat temat pokrywa sie idealnie z tym co mam w glowie od dluzszego czasu i co zamiezalem zrobic w niedalekiej przyszlosci. Do zobaczenia w natsepnej bitwie :) ps. Czy mozna wykorzystac 3d skan jako referencje do modelu czy kluci sie to moze w jaki kolwiek sposob z regulaminem ? W koncu jest to kolejne narzedzie jakiego uzywa sie na codzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Wszystko musi byc oryginalne, wiec tworzenie z gotowca jest be :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Ranimator - rozumiem o co biega, wiem ze to kontrowersyjne zagranie dla tego tez sie pytam. Czy jest jakis konketny punkt ktory zabrania czegos takiego (ja sie nie doszukalem) ? Nie nazwal bym tego gotowcem, poniewaz siatka bedzie zupelnie przebudowana. Chodzi mi o jak najszybsze i najwierniejsze odwzorowanie mojej facjaty. Problemem nie jest modelowanie , tylko osiagniecie satysfakcjonujacego wyniku w rozsadnym czasie. Napewno nie wykorzystam kopi skanu, bo doskonale zdaje sobie sprawe z tego iz takie zagranie nie wchodzi w rachube. Jesli takie rozwiazanie nie jest zabrobione przez regulamin, oznaczo to ni mniej ni wiecej , ze jest dozwolone. Oczywiscie zaznaczyl bym iz glowa jest modelowan dzieki wykporzystaniu skanu 3d jako ref. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 chcieliśmy startować jako druzyna Aktimela w kategorii short animation bo mielismy fajny pomysł ale jak doczytałem że trzeba robić w/g załączonego przez nich scenariusza to się obraziliśmy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Ja startuje w shorcie, mimo nieco dennego scenariusza. Poki co robie sam, ale bede chyba musial znalezc kogos do renderingu chociazby. XSI do wziecia ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Panowie, po takie nagrody trzeba się w banku zapożyczać :] Z chęcią poobserwuję wasze wypociny bo żeby całość machnąć samemu to się nie porwę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 barton_fink spokojnie skanuj :) pokazujesz model po prostu i koniec, nikogo nie interesuje jak go zrobiles, piszesz ze zrobiles, a watpliwosci nie ma skoro to Twoja facjata. takze nie widze przeszkod. O skanerze 3d nie ma sensu wspominac nawet! Ludzie i tak korzystaja z gotowcow ktore mieli! nie wierze zeby kazda twarz robili od poczatku, biora co mieli i przebudowuja... nei wiem czy kojarzycie takiego ziomka DimitrisLiatsos, niezle nawet mu wychodza rzeczy, ale modele ludzi byly do siebie podobne miedzy challenge'ami :) Ja z kolei wykorzystam pomysl z bitwy3d ktorej teraz z przyczyn zawodowych nie udalo mi sie zaczac nawet, wiec rowniez ktos na upartego mogl by sie przyczepic. Ale po nieduzych modyfikacjach konceptu moim zdaniem bedzie pasowal L( powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Zali nie o same nagrody chodzi, jak to Ktoś ładnie powiedział, a o sam start w tak prestiżowej imprezie ;]. Temacik ładny :]. Być może warto spróbować. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 nie no ciekawie ,polukam na pracki:P chyba czasu nie mam na start:P ani super warsztatu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 chcieliśmy startować jako druzyna Aktimela w kategorii short animation bo mielismy fajny pomysł ale jak doczytałem że trzeba robić w/g załączonego przez nich scenariusza to się obraziliśmy ;) a nie można walnąć szorta w kategori animejszyn wg własnego scenariusza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 można, ale nie jako drużyna musiałbyś schować klicka pod stołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 fakt że za szorta dali trochę więcej nagród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Nic straconego, chlopcy: The Animation category is where you can enter all animations -- character animations or your own full blown short film. The judging for Master and Excelence awards in this category will focus on animation and story telling. Perhaps we should have stressed this more in the category descriptions, but I didnt want to scare of all the people who will be using the Animation category as a vechile for the texturing & modelling etc. In the Animation category you are free to develope your own story. It's only Short Film entries that must be bassed on the screenplay provided. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Kurde... ilustracja ma już ponad 200 uczestników... i tera bądź tu mądry i wymyśl coś oryginalnego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Tak przegladam sobie prace na ilustracje - jacy kilerzy zejechali na ta edycje to glowa mala, nawet nie wiem czy cos robic... A po obejrzeniu jak powstawal trailer ktory wygral poprzednia edycje, to w dziale film tez nie ma czego szukac... masakryczny poziom konkursu sie szykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 hehe... to do roboty WSZYSCY!!! max3d.pl ma zdominowac ten challenge:D:D miejsca 1-9:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 w dziale "medal pokonanych" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturro Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 polacy w historii bardzo czesto byli "moralnymi" zwyciezcami :):) ale powaznie, to nie widze przeszkod zeby to byl polski challenge, moze byc ciezko istniec na podium skoro sa tylko 2 miejsca na kategorie, ale wsrod honourable mentions czemu nie :D powodzenia startujacym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi