Bacry Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 jakiś czas temu wpadł mi w oko pewien obraz (prosty i pewnie dla niektórych sztampowy) i pomyślałem że można by go zrobić w 3d, a że dostałem w pracy przechodzoną drukarkę HP designjet serii 500 chcę to sobie potem druknąć w większym formacie. obraz i co do tej pory zrobiłęm w załącznikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 no pięknie się zapowiada rewelacyjne budynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Fajny klimacik, zobaczymy, jak będzie dalej :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 fajne fajne, chociaz nie wiem czy ten bump na budynkach nie jest zbyt wyraźny, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 26 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2007 drugi budynek jest jeszcze w fazie produkcji więc bump będzie jeszcze zmniejszony :D a w ramach promocji jeszcze auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Chyba Złota Galeria się szykuje;) Piękny początek, powodzenia w dalszej pracy;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 super pomysl. swietne wykonania jak do tej pory. Nie moge sie doczekac kolejnych update'ow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Budynki są naprawde rewelacyjne.... ;) Ile czasu robiles ten samochód.... ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 no i super, jedziesz dalej...(super auto);d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 Trudno mi powiedzieć ile robiłem samochód, ponieważ robię to wszystko w wolnych chwilach, których niestety za wiele nie mam. Tak też prezentuje się zakończenie drugiego budynku i progres trzeciego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 bajerr:D:D tylko czy maszyna wytrzyma??:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 super tekstury :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 bedzie sie dzialo, piknie ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 budyneczki śliczne, fajny klimat, az mi sie przypomnialo moje city17... jedyne co tak mi sie rzucilo w oczy po krotkim obejrzeniu, to pękniecia na tym renderze lepiej je zrobić cienką czarną linią i zrezygnować z bumpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 fajne...podobają mi sie te budyneczki.....na ostatnim moze ta powtarzalnośc rys na tynku jest denerwująca ale pewnie i tak tego w finalnym nie bedzie widac...naprawde fajne. Edit: długo cos ci liczy ten pierwszy budynek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 długo liczy... kwestia przyzwyczajenia :( Mam nadzieję że komputer da radę w razie czego pobawimy się warstwami (w końcu kiedyś trzeba zacząć) Ostateczna wersja budynku trzeciego (jescze tylko klamka w drzwiach). Pozdrawiam B. p.s. nie mogę dojść jak to jest z tym wyświetlaniem obrazka w pierwszym poście :) p.s.s obrazek liczył się także 50 min :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 bardzo sympatyczne budynki pokaż ustawienia to może coś się powie jak przyspieszyć render ale tak na oko przypisałabym winę dachówkom, one są każda osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 dachówka to displace vraya a ustawienia jak znajdę chwilę to wrzucę screeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 hmm a masz mapke tego dispa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 bardzo miłe textury, model tez bardzo fajny;d pozdr0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 więc po kolei nastawy rendera vray sun ze skay'em i fizyczna kamera vraya dalej w załączniku. a displaca mam, zrobiony w prosty sposób, najpierw zrobiłem w maxie jedną dachówkę ustawiłem w rzędach po 5 i zrenderowałem w widoku z góry dodając render element vrayZDepth. trochę trzeba się było pobawić odległościami ale efekt jest zadowalający w prezencie mapka w załączniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 daj pod rQMC Sampler Adaptive Amount: 0,95 Noise Trheshold: 0,1 i powinno pójść sporo szybciej a tylko ciut brzydziej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2007 nie no wielkie dzięki idzie dużo szybciej przewidywany czas zakończenia to teraz tylko 20 min. POzdrawiam i dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 Powoli zaczynam wszystko ustawiać na scenie i komputer ledwo ciągnie. Czas obliczeń nie wielki ale praca w viewporcie to masakra:D Noise i rozmiar na razie roboczy:D Pozdrawiam B. edit: jeszcze jeden obraz tym razem z mgłą i autem i bez szumu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 coś za mglisto, ale praca bardzo ladna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Echh.... powstrzymać się nie mogłem: Przebieram nogami i czekam na finał;) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Touch, super bajer! zakochalem sie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 super ;d;d;d;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 no fajna tak kartka :D macie jakieś patenty na mgłę w vray'u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Co do mgły to nie wiem a mógłbyś jeszcze texturę dachówki diffuse dać? Co do pracy to wypas Ci wychodzi pozdr0;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 diffuse dachówek to zwykła czerwień, plus textura displaca tak na 10- 20 %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Żeby troszkę odświerzyć wątek i żebyście sobie nie pomyśleli, że nie będzie końca tej 'wspaniałej' pracy oto kolejny progres: Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 para z kawy wyglada jak lod troche, a tak ogolnie to git robota! pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 ale drzewko poprawisz, prawda? bo tak to narazie pięknie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Hej fajnie jest, ale wydaje mi się , że mgła jest niepotrzebna, albo za mocna i się tak szaroburo robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 tak, więcej kontrastu! co do drzewek i pary z kawy to myślę, że one maja imitować malarski pędzel-nie mylę się? wkażdym bądź niesamowicie Ciwychodzi ten klimat " namalowania", jak Ty to w ogóle robisz 0_o?! Słyszałam o czymś takim, może widziałam z parę pracek na takiej zasadzie, ale jest to bardzo żadkie i nigdzie nie piszą jak to zrobić.. pozdrawiam-ja tam głosuję na gwiazdki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 brakuje popielniczki na stole, oraz drobnego wazoniku z kwiatkiem kubek na planie pierwszym wygląda zbyt masywny i ma za mały uchwyt jak na tą masywność w latarni nie ma żarówki przedmówcy mają rację co do kontrastu, ewentualnie mógłbyś dodać duże rozmazane cienie, tak żeby wyglądało że w niektórych miejscach słońce się przebija przez chmury a w innych nie (byłby ładny efekt na tym placu, który jednak jest bardzo jednolity i troszkę nudny). w tle bym dała chmurki zamiast jednolitego nieba. świetnie wyszedł zamsz na obiciach krzeseł, obrus też ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 latarnia nie ma nietylko żarówki ale także szybki ;) popielniczki i wazonika nie ma na orginale więc trudno mi powiedzieć czy będzie na końcowym renderze. Brakuje także paru textur, między innymi na placu czy na okiennicach budynku. Na krzesłach będą siedzieć dwie para, która częściowo wypełni kadr więc zmieni się cały odbiór obrazu. Nie bardzo wiem jak będzie z drzewami, one najwięcej kłopotu mi sprawiają (komputer się na nich wykłada przy obliczaniu IR w większej rozdzielczości). Całość chcę pociągnąć autopaintem z PainteraX, żeby osiągnąć malarski efekt :D. a mgła musi być żeby ostatni plan nie był widoczny (bo tam nie ma za wiele :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Świetne - przypomniała mi się stara dobra Mafia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TouchThis Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 ʎzɔo ʍ ǝɾnłʞ lɐʇǝp 'ɹǝɾɐq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 czasem jak patrze na prace takie jak ta, to sie zastanawiam co ja tu k... robie?! swietnie to wyglada jak na razie, czekam z niecierpliwoscia na modele pary siedzacej przy tym stoliku. czy to obicie na krzesle to z vray-materials.de ? (bo tez wlasnie jakies takie testuje u siebie :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Wszystkie materiały mojego autorstwa, a niektóre z nich zdziwili byście się jak proste :D jak znajdę chwilę to podam ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lestat85 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Jak dla mnie bomba. Może dlatego, że mam sentyment do klimatu wczesnych lat XX-go wieku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi