Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

ptasior jest tropche zelowaty, a zwierzak na glebie raczej nie:]

pozatym jak sie z aniego zabiore bedzie widac ze to cos blizej stwonoga stoi

pomysl01_013szkic.jpg

Edytowane przez ortheza

• Odpowiedzi 862
  • Wyświetleń 154,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

piszeco widze =]

1 plan git, rośliny dużo lepiej

Edytowane przez Bedyk
zc

Napisano

Zerknijcie na tą prackę z bardzo daleka lub ze zmrużonymi oczami=]. Wygląda jak duży kwiat. Przyjemne morskie kolorki. Pzdr.

Napisano

mi wystarczyło że okulary zdjąłem XD astygmatyzm + krótkowzroczność czasem się przydają xDD

Napisano
Zerknijcie na tą prackę z bardzo daleka lub ze zmrużonymi oczami=]. Wygląda jak duży kwiat. Przyjemne morskie kolorki. Pzdr.

Rzeczywiście. ;0 Powiem szczerze, że znacznie bardziej podoba mi się speed, niż te bardziej zdetalizowane pracki.

Napisano

Gdyby praca z forumowego challenge miała panoramiczne proporcje, przestrzenność i monumentalność wgniotłaby mnie w fotel (a raczej w łóżko za mną, bo oparcie mi się urwało). Chociaż nie zmienia to faktu, że praca bardzo mi się podoba - rześkie kolory i formy są zdecydowanie w moim guście.

Spidzior bardzo dynamiczny - tylko 1.5h?!

Napisano
  • Autor

cos kolo tego, ale nie licze paru dni wciagu ktorych mi ten obraz po glowie chodzil.

Napisano

Ujme to tak.

Cezsto ( nie zawsze ! ) gdy widze, jak zaczynasz prace, to przewaznie mi sie ona nie podoba, kolory jakies kiepskie, czesto mdle, jakies bloto tu i tam.

Ale kiedy widze final, to jak dwa rozne swiaty, potwierdza sie powiedzenie

"wazne, jak facet konczy, nie jak zaczyna" ;]

Szacunek Ortheza, zreszta zasluzony!

Napisano

Pasowały by tu słowa Omena który odpowiadał na czyjeś pytanie jak przeważnie zaczyna. Odp: Nie chciałbyś wiedzieć jak powstaje kiełbasa. =]

Budynek bardzo fajny kojarzy mi się z Marońskim :P i bardzo mi się podoba to latające-galaretowate cuś u góry. Pzdr.

Napisano
  • Autor

wstawiam wipka z obecnego chc. jakby ktos jescze chial wziac udzial to zapraszam :)

Szmugler Dan Verne:

dan_verne02m.jpg

Napisano

dla mnie bomba,

zabawny koncept,

i fajna luzna krecha bez napinki, czyli...ortheza

Napisano

przez pierwsze 4 sekundy jak zobaczylem ostatni obrazek to myslalem ze to render :] dopiero pozniej sie dopatrzylem ze niekoniecznie ;]

Napisano

Bardzo mi się ten przemytnik podoba :). Tym bardziej, że Ortheza (chyba) namalował go zmęczony skrobaniem postaci do pewnej gry, którą współtworzy(my) :). Zastanawiam się, czy nie poprosić Cię, Ortheza, żeby tego gościa też wykorzystać... Chociaż nie będzie do końca pasował ;).

Napisano

ortheza, czy moje skojarzenia ze świerszczem są przypadkowe? ;]

Napisano

dziwna kompozycja, moze trzeba bylo nieco powyginac ta linie graniczna 2 swiatow.

Obrazek z prawej bez zastrzerzen - fajny i subtelny, w tym z lewej przydaloby sie uwypuklic przestrzennosc

maly over

http://img515.imageshack.us/img515/9442/ortc.jpg

Co do poprzednich prac - mam wrazenie ze za duzo dziubiesz malym pedzlem,i wyglada to jakbys kolorowal kredkami - to daje wrazenie wymeczenia pracy.

Wydaje mi sie ze zostawiasz widoczne ciemne linie szkicu a to nie jest fajne w skonczych pracach.

Podoba mi sie ta pionowa praca z #763 , całe tło swietnie namalowane

Na dole stworek fajny, rosliny maja za to nieprzyjemne kreskowanie w cieniowaniu (ono moze by bylo fajne gdyby bylo luzniejsze i nie tak powtarzalne) wyglada to jakos tak oldskulowo. Stworek u gory tez miejscami za sztywno malowany.

Sie rozpisalem i pomarudziłem, mam nadzieje ze sie to przyda do czegos :)

Napisano
  • Autor

dzieki serdeczne :-) linie szkicu juz eliminuje z prac mam takich bledow coraz mniej.

wiecej takich postow prosze.

wstawiam dziesiejszy wip, jak na razie jakies 3h.

enviro_002m.jpg

Napisano

miazga!

świetny klimat, a to dopiero wip...

nie wiem co masz w planach ale dla klimatu dodałbym intensywności temu lekkiemu rózowemu światłu.

Napisano

3h? Wygląda jak już prawie skończone =]. Kolorki świetne. Ładnie wykończ i nie zamęcz czego nie potrzeba.

Napisano

to poprzednie było słabe, ale to ostatnie jest naprawde świetne. nie ruszaj już go bo zepsujesz :P

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze,

mimo waszych usilnych prosb jednak sprobuje cos popsuc.

czasem moze wyjsc to na dobre :-)

Jest pare rzeczy ktore trzeba jeszcze poprawic wg mnie, ale zobaczymy.

Napisano
  • Autor

garsc szkicorow plus pierwsza proba zrobienia ilustracji z wykorzystaniem fotek i podmalowaniem.

attachment.php?attachmentid=78517&stc=1&d=1299450727

attachment.php?attachmentid=78518&stc=1&d=1299450737

296.mari_01_014m.jpg

Edytowane przez ortheza

Napisano

nr 2 mi się najbardziej podoba, tylko przydałby się większy kontrast, teraz te pnącza w narożnikach są zbyt czarne w porównaniu do reszty.

w ostatnim skały plus niebo fajnie ; ), ale budynek wygląda nienaturalnie w szczególności góra.

Napisano

bardzo fajne

zrezygnowałbym z tych rupiaci na pierwszym planie,

światło i jakis cień może dla lekkiej sugestii istnienia "czegoś" i dla pobudzenia wyobraźni widza

pozdrawiam

Napisano

Ostatni wip świetnie oświetlony. I moim zdaniem rupiecie są ok. Przyczepiłbym się tylko do czarnej (?) plamy w lewym górnym rogu.

Obrazek z historią :) Będziesz kończył?

Napisano
  • Autor

bedziesz :]

tylko ostatnio nie mam zbytnio czasu :( mam kilka prac do skonczenia...

ale juz niedlugo bedzie wielkie odrabianie strat i cos sie zacznie znowu tu pojawiac.

Napisano

ouuu....rewelacja ;> nie pasuja mi tylko Ci trooperzy na 2 planie :) mogliby byc bardziej dopieszczeni :)

Napisano
  • Autor

dzieki :)

a tak na marginesie to postac powstawala do miekkiej okladki "rakietowe szlaki" ktora zmeczylismy razem z Tomkiem Maronskim.

Ale rozwinalem to dalej, zmienilem lepetyne i obudowalem scena.

goroo: mogliby ale musialbym ich mazac w wyszej rozdzialce i pozniej pomniejszac, troche braklo cierpliwosci :)