Napisano 14 Listopad 201014 l Autor ptasior jest tropche zelowaty, a zwierzak na glebie raczej nie:] pozatym jak sie z aniego zabiore bedzie widac ze to cos blizej stwonoga stoi Edytowane 14 Listopad 201014 l przez ortheza
Napisano 14 Listopad 201014 l piszeco widze =] 1 plan git, rośliny dużo lepiej Edytowane 14 Listopad 201014 l przez Bedyk zc
Napisano 19 Listopad 201014 l Zerknijcie na tą prackę z bardzo daleka lub ze zmrużonymi oczami=]. Wygląda jak duży kwiat. Przyjemne morskie kolorki. Pzdr.
Napisano 19 Listopad 201014 l mi wystarczyło że okulary zdjąłem XD astygmatyzm + krótkowzroczność czasem się przydają xDD
Napisano 19 Listopad 201014 l Zerknijcie na tą prackę z bardzo daleka lub ze zmrużonymi oczami=]. Wygląda jak duży kwiat. Przyjemne morskie kolorki. Pzdr. Rzeczywiście. ;0 Powiem szczerze, że znacznie bardziej podoba mi się speed, niż te bardziej zdetalizowane pracki.
Napisano 19 Listopad 201014 l Gdyby praca z forumowego challenge miała panoramiczne proporcje, przestrzenność i monumentalność wgniotłaby mnie w fotel (a raczej w łóżko za mną, bo oparcie mi się urwało). Chociaż nie zmienia to faktu, że praca bardzo mi się podoba - rześkie kolory i formy są zdecydowanie w moim guście. Spidzior bardzo dynamiczny - tylko 1.5h?!
Napisano 19 Listopad 201014 l Autor cos kolo tego, ale nie licze paru dni wciagu ktorych mi ten obraz po glowie chodzil.
Napisano 20 Listopad 201014 l Ujme to tak. Cezsto ( nie zawsze ! ) gdy widze, jak zaczynasz prace, to przewaznie mi sie ona nie podoba, kolory jakies kiepskie, czesto mdle, jakies bloto tu i tam. Ale kiedy widze final, to jak dwa rozne swiaty, potwierdza sie powiedzenie "wazne, jak facet konczy, nie jak zaczyna" ;] Szacunek Ortheza, zreszta zasluzony!
Napisano 20 Listopad 201014 l Pasowały by tu słowa Omena który odpowiadał na czyjeś pytanie jak przeważnie zaczyna. Odp: Nie chciałbyś wiedzieć jak powstaje kiełbasa. =] Budynek bardzo fajny kojarzy mi się z Marońskim :P i bardzo mi się podoba to latające-galaretowate cuś u góry. Pzdr.
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor wstawiam wipka z obecnego chc. jakby ktos jescze chial wziac udzial to zapraszam :) Szmugler Dan Verne:
Napisano 30 Listopad 201014 l dla mnie bomba, zabawny koncept, i fajna luzna krecha bez napinki, czyli...ortheza
Napisano 30 Listopad 201014 l przez pierwsze 4 sekundy jak zobaczylem ostatni obrazek to myslalem ze to render :] dopiero pozniej sie dopatrzylem ze niekoniecznie ;]
Napisano 1 Grudzień 201014 l Bardzo mi się ten przemytnik podoba :). Tym bardziej, że Ortheza (chyba) namalował go zmęczony skrobaniem postaci do pewnej gry, którą współtworzy(my) :). Zastanawiam się, czy nie poprosić Cię, Ortheza, żeby tego gościa też wykorzystać... Chociaż nie będzie do końca pasował ;).
Napisano 19 Luty 201114 l Autor mała ilustracyjka to opowaidania Zerogrod. wrzucam bo teczka tonie ;-)
Napisano 20 Luty 201114 l dziwna kompozycja, moze trzeba bylo nieco powyginac ta linie graniczna 2 swiatow. Obrazek z prawej bez zastrzerzen - fajny i subtelny, w tym z lewej przydaloby sie uwypuklic przestrzennosc maly over http://img515.imageshack.us/img515/9442/ortc.jpg Co do poprzednich prac - mam wrazenie ze za duzo dziubiesz malym pedzlem,i wyglada to jakbys kolorowal kredkami - to daje wrazenie wymeczenia pracy. Wydaje mi sie ze zostawiasz widoczne ciemne linie szkicu a to nie jest fajne w skonczych pracach. Podoba mi sie ta pionowa praca z #763 , całe tło swietnie namalowane Na dole stworek fajny, rosliny maja za to nieprzyjemne kreskowanie w cieniowaniu (ono moze by bylo fajne gdyby bylo luzniejsze i nie tak powtarzalne) wyglada to jakos tak oldskulowo. Stworek u gory tez miejscami za sztywno malowany. Sie rozpisalem i pomarudziłem, mam nadzieje ze sie to przyda do czegos :)
Napisano 20 Luty 201114 l Autor dzieki serdeczne :-) linie szkicu juz eliminuje z prac mam takich bledow coraz mniej. wiecej takich postow prosze. wstawiam dziesiejszy wip, jak na razie jakies 3h.
Napisano 20 Luty 201114 l miazga! świetny klimat, a to dopiero wip... nie wiem co masz w planach ale dla klimatu dodałbym intensywności temu lekkiemu rózowemu światłu.
Napisano 21 Luty 201114 l 3h? Wygląda jak już prawie skończone =]. Kolorki świetne. Ładnie wykończ i nie zamęcz czego nie potrzeba.
Napisano 22 Luty 201114 l to poprzednie było słabe, ale to ostatnie jest naprawde świetne. nie ruszaj już go bo zepsujesz :P
Napisano 22 Luty 201114 l Autor dzieki za komentarze, mimo waszych usilnych prosb jednak sprobuje cos popsuc. czasem moze wyjsc to na dobre :-) Jest pare rzeczy ktore trzeba jeszcze poprawic wg mnie, ale zobaczymy.
Napisano 6 Marzec 201114 l Autor garsc szkicorow plus pierwsza proba zrobienia ilustracji z wykorzystaniem fotek i podmalowaniem. Edytowane 6 Marzec 201114 l przez ortheza
Napisano 8 Marzec 201114 l nr 2 mi się najbardziej podoba, tylko przydałby się większy kontrast, teraz te pnącza w narożnikach są zbyt czarne w porównaniu do reszty. w ostatnim skały plus niebo fajnie ; ), ale budynek wygląda nienaturalnie w szczególności góra.
Napisano 9 Kwiecień 201113 l bardzo fajne zrezygnowałbym z tych rupiaci na pierwszym planie, światło i jakis cień może dla lekkiej sugestii istnienia "czegoś" i dla pobudzenia wyobraźni widza pozdrawiam
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Ostatni wip świetnie oświetlony. I moim zdaniem rupiecie są ok. Przyczepiłbym się tylko do czarnej (?) plamy w lewym górnym rogu. Obrazek z historią :) Będziesz kończył?
Napisano 6 Czerwiec 201113 l Autor bedziesz :] tylko ostatnio nie mam zbytnio czasu :( mam kilka prac do skonczenia... ale juz niedlugo bedzie wielkie odrabianie strat i cos sie zacznie znowu tu pojawiac.
Napisano 19 Czerwiec 201113 l ouuu....rewelacja ;> nie pasuja mi tylko Ci trooperzy na 2 planie :) mogliby byc bardziej dopieszczeni :)
Napisano 19 Czerwiec 201113 l Autor dzieki :) a tak na marginesie to postac powstawala do miekkiej okladki "rakietowe szlaki" ktora zmeczylismy razem z Tomkiem Maronskim. Ale rozwinalem to dalej, zmienilem lepetyne i obudowalem scena. goroo: mogliby ale musialbym ich mazac w wyszej rozdzialce i pozniej pomniejszac, troche braklo cierpliwosci :)
Napisano 19 Czerwiec 201113 l http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=723414 z tym mi sie mocno kojarzy swoja droga fajna pracka, taki troche nowy ortheza sie nam rodzi;] tak trzymac;]
Napisano 19 Czerwiec 201113 l Bardzo fajna ta ostatnia :D Ciekawa dynamika. Konstruktywnie zazdroszczę skilla :D
Napisano 19 Czerwiec 201113 l Autor nicponim slusznie ci sie kojarzy, inspirowalem sie poza tego goscia, :)