Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

postanowiłem powrzucać trochę moich rysuneczków. wszelkie komentarze mile widziane :) 2004337255421872442_rs.jpg2003498303851498692_rs.jpg2004044979921269768_rs.jpg2004032749716658857_rs.jpg2004029005341593121_rs.jpg2004865851014412519_rs.jpg2004842581517135849_rs.jpg2004852593465474965_rs.jpg i ztroszkę innej beczki.... 2004849204813739257_rs.jpg2004267429948552293_rs.jpg2004288393920629111_rs.jpg2004248931104148751_rs.jpg2004298485935184271_rs.jpg2004251478528723078_rs.jpg2004283495683915096_rs.jpg jeszcze 3 inne rysunypierwszy wyszedł strasznie plastikowo, ale niech bedzie ;) 2001490648699005362_rs.jpg ten jest nieskończony. może jeszcze kiedyś przysiądę....2001443107278671272_rs.jpg i dzisiejszy szybki szkicyk....2001487066678616179_rs.jpg

Edytowane przez lordbiernac

• Odpowiedzi 610
  • Wyświetleń 139,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I w ogóle zdajesz się być wielokierunkowo uzdolniony, speed kowboj zdaje się odstawać bardzo poziomem,reszta rewelacja! ;)

Napisano

pierwszy coś z 3d miał wspólnego?

2 naprawde fajny, a dawaj go! będzie świetny,tylko na razie jakby mdłe kolorki...

3 bardzo malarski,pewnie na płutnie też robisz co?

:)

Napisano
  • Autor

pierwszy nie miał z 3d nic wspólnego. 100% painter:) ale też mam wrażenie, że wygląda jak baaardzo kiepski render (przynajmniej częściowo jak render) ;)

a na płótnie malowałem raz w życiu - w 3. klasie podstawówki wyhaczyła mnie pani od plastyki i stwierdziła, że mnie indywidualnie pouczy... skończyło się na jednym niedokończonym obrazku i urazie do rysowania na długie lata... ;)

pozdr

Napisano

dwa ostatnie kozak :)..o reszcie to juz sie wypowiadalem przy innej okazji :p

wogole to co ty tam chcesz konczyc ?

Napisano

nom nie ma co mowic calkiem calkiem, a tak w ogole to studiujesz gdzies czy cos?

Napisano
  • Autor

kurde Maćku czuję się wyróżniony, bo jeszcze chyba nigdy nie powiedziałeś o moim rysunku, że jest kozak :P a widziałeś ich już troche.... ;)

a przez kończenie miałem na myśli jakieś otoczenie czy coś... żeby miał jakiś sens ten rysunek... :)

pozdr

Napisano

nom widac po twoich rysunkach taka pedancka kreche :) ale czasami to dobrze! u ciebie to pasuje :)

Napisano

ooo-ładne! Światła bym może lekko więcej dała na olbrzymie, bo nie widać jego bryły zbyt dokładnie, oprócz tego klimacik jest gites olrites;)

Napisano

Wow, olbrzym zaje... i Yoda masta bardzo mi przypadł do gustu, ogólnie wejście bycze

a tak z ciekawości, można wiedzieć ile ci czasu zajęła ta ostatnia pracka?

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Dzieki za komenty :)

masz)rum- ciezko mi powiedziec ile czasu, bo robilem ja przez ostatnie 3 tyg. glownie w przerwach w nauce (sesja wrzesniowa :/ ). wiec raczej bylo to na zasadzie domazywania czegos tam w wolnej chwili

pzdr

Napisano

no teraz pojechales :)

troche medalik za jasny i rozprasza zeby tak sie czepnac dla zasady :p (znasz mnie ;])

a tak na serio to kiedy ty zes sie tak nauczyl co :) ?

Napisano
  • Autor

dzieki, dzieki. milo slyszec, ze sie podoba....:)

macku, tak sie sklada, ze twoje opinie zazwyczaj najbardziej zapadaja mi w pamiec wlasnie dlatego, ze sie zawsze czepniesz :P(na ogol slusznie niestety ;P)

a tak na serio to much to learn I still have... ;)

ale bede sie staral;)

Napisano

Ehh... kolejny rzeźnik na forum. ;)

A tak na serio - raz lepiej, raz może nieco gorzej, ale widać profesjonalne podejście do tematu. Pokaż więcej ołówków, bo masz bardzo fajne.

Napisano

^tak, widać,że ktoś przestudiował sobie galerię cgtalka;)

jeszcze dosłownie godzinka roboty a osiągniesz fotorealizm:)

powodzenia:)

Napisano

hej! tak jak mówisz - po ostatniej naszej rozmowie doszedłem do wniosku, ze prace warto pokazać i tutaj. a co do twoich prac których jeszcze nie widziałem, to szczególnie podoba mi sie praca z olbrzymem (jest super klimat i fajna przestrzeń) i te dwie ostatnie. nad niektórymi trzeba jeszcze trochę posiedzieć, są trochę zbyt rozmazane (być może to kwestia użycia innych pędzli) i czasem brakuje jakiegoś szczególiku na którym odbiorca mógłby zawiesić oko. pozdrawiam i życzę sukcesów:)

Napisano
  • Autor

dzieki za mile komenty :)

Czarnystefan- dzieki za dobre rady. dobrze przeczytac troche konkretow... caly czas szukam czegos swojego w tym calym rysowaniu i ostatnio stracilem troche trzezwosc patrzenia ;) a co do prac, ktore ci sie podobaja to akurat ja tez najbardziej lubie te z olbrzymem i te ostatnia- pewnie dlatego, ze to jedyne dwie, ktore sa przemyslane i troche wysiedziane...;)

maronski- Michaela Hussara do tej pory nie znalem... zobaczylem jego stronke i faktycznie troche w tym stylu... dzieki, ze mi go podsunales, bo wlasnie takie klimaty siedza mi ostatnio w glowie. bedzie kolejny wymiatacz do podgladania :)

pozdrowki

Napisano

biernac cholero ty jedna polowy pracek mi nie pokazales!!! juz teraz wiem jak wygladaje te twoje kiepskie rysunki! :)

Napisano

pyszne prace!! "the Crow" ostani jest świetny.... nie bede wspominał o ołówkach bo poprostu szkoda gadać są tak dobre że idę po browara albo po 2 :P żeby sie troche uspokoić :) dam ci 4 gwiazdki :)

Napisano
  • Autor

taki szybciorek jeden, a drugi troche mniej szybciorek :) drugi jest juz jako finished, ale niech se bedzie tez w teczce.

pod wplywem czarnegostefana momentami... mam nadzije, ze sie nie obrazisz Grzegorzu ;)

2002083499025993430_rs.jpg

2000328811610340334_rs.jpg

Napisano

gites, pierwsza kozacka (brusze, brusze, link, link :] ).

Napisano
  • Autor
Super plastyka tego ostatniego (od kolnierza w dol), przypomina prace z poczatku watku:

http://aycu24.webshots.com/image/24423/2003498303851498692_rs.jpg

Chyba wlasnie te dwie prace mnie najbardziej ruszaja. Wielkolud ma niesamowity klimat, ale wlasnie technicznie nie ma tej lekkosci, swobody. Ogolnie wspaniale pracki.

leander- wlasnie ostatnio doszedlem do tego samego wniosku- wracam do starego podejscia i starych bruszy

mayk- dzieki :) a co do bruszy to nie wiem czy cie interesuja bo ja w painterze smigam :)

Napisano

Ta malarskość boska, hej a możesz coś polecić z brushy painterowych, czy jakieś blendery czy jakieś oleje czy coo bo tak się zabieram do niego od dawna ale nie chce mi się ich wszystkich testować a nie wiem co robią ;] Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Wojtala- siemka Wojtalu :) milo Cie tu widziec. dzieki za dobre slowo :)

masz)rum- to sa wszystkie brusze, z ktorych korzystam (wiele z nich pokrywa sie z tym czego uzywa ryan church, bo zaczynalem ogladajac jego filmy i jakos sie tak ostaly. ale w wiekszosci kombinuje po swojemu, zeby nie bylo... :)):

- scratchboard tool- znajdziesz w pen'ach

- square chalk

- variable oil pastel

- grainy wet sponge

- rectangle eraser

- oily variable pencil

- glow - znajdziesz w FX'ach

- soft airbrush

- grainy water

- smeary wet sponge

- real tapered wet flat

- sharp chalk

- wet oily blender

- impressionist

- simple water

ale glownie korzystam z 3 moze 4 troche zmodyfikowanych

a z blenderami to bym uwazal bo to niebezpieczne narzedzie. ja prawie z nich nie korzystam

a tak w ogole to jesli chcesz sie bawic w painterze to testowanie wszystkich bruszy i tak cie czeka:) ja to robie co pare miesiecy bo warto

pozdrowka

Napisano

Ja dzięki wielkie człowieku, to będę miał teraz co robić ;] Pozdrawiam i czekam na upki kolejne twoje ;P

Napisano

Ten myszowojownik wygląda jakby gdzieś zgubił konia, czy na czym tam jeździ, i tego nie zauważył.

Ale pracki są bardzo dobre.