Napisano 22 Listopad 200717 l O żesz kurcze masz) widze ze nieźle rozbudowałeś ten swój zegareczek.Wogóle fajne pracki a ta na eliminatora wogóle wymiata ;) aby tak dalej hehe. Ja już się przymieżam żeby coś wrzucić i jestem w trakcie pracy po Okresie Wielkiej Stagnacji ;) A więc jak już "ponawrzucam" to zapraszam!
Napisano 9 Grudzień 200717 l Autor Cześć wszystkim ;] dodaje prawie skończone postacie do Eliminatora, jest jeszcze kilka dni do zakończenia II etapu więc jak widzicie błędy, coś wam się nie podoba to nie krępujcie się żeby mi pojechać ;], wszelkie opinie mile widziane. Pozdrawiam! WIPy wszelkie można znaleźć tu :http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=43243&page=3 w wątku eliminatora, zapraszam!
Napisano 9 Grudzień 200717 l Kurde ten tygrysek jest super;D Tylko brzuch ma trochę płaski ale to w sumie nie przeszkadza. Tylko ta łysa pani jest brzydka (nie urodziwa;D). Wykonanie solidne. Pozdro;)
Napisano 12 Grudzień 200717 l Autor Dzięki RaVirr, masz racje kobietkę można by jeszcze upiększyć, no i jest pare elementów które wymagają szlifu ale nie wiem czy uda mi się przysiąść do tego jeszcze ;P szkeeeedze Kumpel prosił ażebym ja zrobił mu projekt tatuażu na klatę. Powiedział że to ma być "serce wyrwane z klaty przez dłoń albo szkielet" ;P Przepraszam za jakość skanu ale kartka się sfalowała a ołówek odbił. Projekty do obrazu dla rodziców na święta ale to chyba jeszcze nie to ;P miał być mocno abstrakcyjny, postanowiłem zrobić dwa podobne, jeden digital w Painterze i jeden akryl, i chyba akryl mi się bardziej podoba ;P ok 1,5h na każdy. ;] Pozdrawiam! digital akryl
Napisano 13 Grudzień 200717 l Masz rum i masz świetny akryl;P no i więcej takich spontanów z góry, takich szybkich akciorów- uwielbiam takie:) pozdrawiam:)
Napisano 17 Grudzień 200717 l Autor purple: thx ;] ...no to kolejny spontan z rańca, nowy projekt na obraz, i w te okolice pójdzie chyba już finish ręczny ;] jakoś gęsto u mnie w dżapańskich klimatach ostatnio ;P
Napisano 17 Grudzień 200717 l purple: thx ;] ...no to kolejny spontan z rańca, nowy projekt na obraz, i w te okolice pójdzie chyba już finish ręczny ;] jakoś gęsto u mnie w dżapańskich klimatach ostatnio ;P Ostro poczynasz sobie widzę ;D jaki format oraz w czym planujesz jak można zapytać . . . //Pozdr.
Napisano 17 Grudzień 200717 l Autor janko1987: Dzięki, masz racje zgaszę lekko ale to już na ręcznym się zrobi ;] miriam: Dzięks, trzy kartony 90x62cm (jasny kremowy papier z fakturą ;]) na czarnych planszach, później do akcji wkracza tusz, taśma klejąca, akwarela i miejscami akryl czyli ogólnie technika mieszana ;]
Napisano 20 Grudzień 200717 l Autor No to wersja ręczna, weszło kilaka nieplanowanych zabiegów ale w większości na plus, starałem się nie trzymać sztywno szkicu, raczej poprawić jego niedoskonałości, nie wiem na ile dobrze ale jestem zadowolony ;] Zapraszam do krytyki. Łacznie wystąpili (in order of appearance ;]) :Papier Akwarelowy 3x 94/61cm (wydarty), herbata, gąbka, taśma klejąca, tusz(pędzel okrąglak), ołówek, tusz (patyk), akryl, 3 magiczne zakładki do książek kupione w sklepie dżapańskim ;] fota w trakcie roboty Pozdrawiam i Wesołych!
Napisano 20 Grudzień 200717 l noo stary zajebioza schody ci wyszły klimat ! masz w planie jescze to dopicować ??? warto by było!
Napisano 20 Grudzień 200717 l super ... mógłbym mieć to na ścianie ... nawet w wersji "w trakcie roboty" ! :D Mam wrażenie, że można by gdzieniegdzie dociemnić, ale w zasadzie nie wiem jak na żywca wygląda - a tak naprawdę wtedy można cokolwiek powiedzieć. Nie no podoba mi się ... Fajne masz te tradycyjne rzeczy!
Napisano 21 Grudzień 200717 l Autor janko1987: dzięki ;] nie nie da rady chyba nic już poprawić, już jedną nockę zarwałem i czasu więcej w planie nie było ale dzięki ;] ...zrobi się coś kiedyś jeszcze lepszego ;P tak trza Siegmar: dzięki ;], mi samemu szkoda go oddawać, no ale będzie na ścianie u żywicieli, zawsze coś ;P Ortheza: cóż, musiało być w kolorze, chciałem trochę linii zostawić czystych ale jak pędzel schwyciłem tak poszło ;] Ogólnie fajnie że wam się podoba ;]
Napisano 21 Grudzień 200717 l bardzo fajne te ostatnie, ale faktycznie po nałożeniu koloru praca odrobinę straciła lekkość - ale tak juz bywa - sam tez mam ten problem:)
Napisano 21 Grudzień 200717 l kobitka na scianie w deszczu jest fajna:)ogolnie trudno jest narysowac deszcz...no posladki z tej perspektywy.....;) ale i tak fajnie ci wyszlo
Napisano 21 Grudzień 200717 l moze spróbuj digitalem pojechać ten lineart. I zobaczymy co wyjdzie :) pozdr
Napisano 22 Styczeń 200817 l Autor Witam ;] Przypomniałem sobie o teczce i postanowiłem wrzucić upa, kilka speedów szkiców z zeszłego tygodnia i dwie starsze skończone niby ;] Przepraszam za ilość, ale nie miałem jak tego wcześniej wrzucić i się nazbierało. Pozdrawiam
Napisano 22 Styczeń 200817 l powiem ci ze czekalem az wkoncoz zrobisz tego upa :D wrzucaj to ostatnie do finisha jak dla mnie rewelacja!!!
Napisano 23 Styczeń 200817 l Fajniste szkicorki master masz ;), dziadziuś z playboyem the beściak :]. //Pozdr.
Napisano 23 Styczeń 200817 l Autor DaRoZ: dziękis miło słyszeć ;] z tą ostatnia to chyba nie warto, może na ef czy digarcie da radę ale tu w finished nie pożyje ;] OMAM, Miriam, RaVirr: dzięki, pozdrawiam i słucham dalej, może uwagi jakieś coś nie leży...
Napisano 26 Styczeń 200817 l Autor Dobra, zdecydowałem że wrzucę wipa Eliminatora do teki, bo jak znam życie to tam nikt nie zajrzy przez najbliższe 2 tygodnie, a mam problem, zacząłem pierwsze podejście jakiś czas temu, ale nie wiem, odwidziało mi się jakoś i zrobiłem drugi rzut ;P. Ogólnie obrazek ma przedstawiać Wrocław pod kopułą i jakieś zruinowane przedmieścia w klimacie lekko pustynnym (jakieś 250 lat do przodu, bez elektryczności), i do tego prawa połowa ma iść na okładkę więc ma być tam jakiś motyw przyciągający uwagę i w orientacji pionowej ma dobrze wyglądać. Jeśli ktoś jest w stanie mi coś poradzić to będę wdzięczny, bo nie wiem czy kończyć pierwszą czy drugą czy zacząć trzecią ;P Pozdrawiam! Pierwsza opcja szkic drugiej opcji a może pojade autobusem na przedmiescia, porobie jakieś fotki i machnę matte painting...
Napisano 27 Styczeń 200817 l wydaje mi sie ze musisz zostawic wiecej miejsca na gorze na typo. to tak na poczatek. ten drugi szkic bardziej mi sie podoba, ladniej wyglada po prostu :) nie gra mi ta linia na górze, nie wiem co to jest, to nad tą kopułą. zastanowiłbym sie np. nad zmiana ujecia, dalbym troche bardziej z lotu ptaka jeszcze, albo tak jak w pierwszym szkicu blizej ,ziemi zeby ta kopula monumentem wiała. w pierwszym szkicu bije w oczy ta "upozadkowana pustka". wyglada jak rynek Tobruk w Szczecinie, niby jest a jednak nic tam nie ma. Ale nie sluchaj sie mnie bo nie jestem autorytetem :P
Napisano 3 Styczeń 200916 l Autor Witam ponownie w Nowym Roku ;] trochę czasu nie wrzucałem nic na Forum, czasu wolnego było mało i wiekszość jego przeznaczyłem na granie w gry ;P ...no ale przeczesałem otchłanie dysku i znalazłem kilka bardziej lub mniej skończonych obrazków. Jak by ktoś się skusił na konstruktywną krytykę to obiecuje że się nie zmarnuje. Pozdrawiam ;] Hronologicznie na początek 5/10 minutówki w Painterze. To właściwie już staroć ale też niech będzie też stare ale może przerobie to i dokończę. Zauważyłem że jak nie wiem co zrobić to robie mniej więcej takie coś. Szkic 50/70 słaba jakość zdjęcia niestety też staroć ale nie bede kończył kolejny szkic zły max , ze screenshota w drugim oknie, jakieś 3h, muszę zacząć częściej ćwiczyć z refek I na koniec taki szybki concept Edytowane 4 Styczeń 200916 l przez masz)rum
Napisano 3 Styczeń 200916 l ten z refki bardzo trafiony, ale najlepsze jak dla mnie projekty tych wehikulow ;]
Napisano 3 Styczeń 200916 l Noo, szkice i te dwa ostatnie szczegolnie fajne moim zdaniem! Jak ja probowalem zrobic z refki 4 razy mniejszy kadr z filmu to mi to zajelo 2 razy wiecej czasu i osiagnalem 3 razy gorszy efekt - taka mala statystyczna ciekawostka z zycia poczatkujacego ;> Edytowane 3 Styczeń 200916 l przez Urbanboogie
Napisano 3 Styczeń 200916 l Mad Max świetny szkoda, że bardziej mi przypomina G.Busha niż Mela :D ale w sumie to też na plus hehe
Napisano 3 Styczeń 200916 l dawno nie bylo Cie widac na forum meeen...szczerze mowiac...to najlepiej wyszla ta klatka z mad maxa...fajny prospekt statku rowniez ;) mam nadzieje widziec wiecej w tej teczce ;) kreatywnego roku 2009 !
Napisano 4 Styczeń 200916 l wkońcu coś wrzuciłeś... bardzo ładnie, koncept ostatni i refka robią wrażenie, wcześniejsze szybkości również są niezłe, pozdrawiam w Nowym Roku i życzę owocnej pracy! ;P
Napisano 4 Styczeń 200916 l Autor prrrszalony: concept ze szkicu, przeczyściłem lineatr jedynie i dodałem dwa tony pociagniete lekko dodgem/burnem.
Napisano 8 Styczeń 200916 l To może zacznijmy od pracy nr 1 ze starych "ale może przerobisz"... zbyt jaskrawe kolory w tle przez co drugi plan wybija się do przodu a pierwszy właściwie sie gubi i ciężko na nim skupic wzrok, no wiadomo, niedokończona jest ta praca ale wrzucasz więc piszę co mi nie pasuji... nr 2 wydaje mi się, że ma przesadzony skrót prawej ręki i w zasadzie wydaje się że jest nieproporcjonalna, nogi ma skopsane, poza tym kolorki i design pancerza są wporzo... nr 4 z helikopterkiem jest niedopracowany, bez wyrazu, ale ciekawie zakomponowana i podoba mi się perspektywa choc nie wiem czy jest poprawna :P zły max... priti najs dżob! koncepcik jak już wspomniałem bardzo mi się podoba, masz niezły design, prawie jak pro wzornik :P :P pzdr
Napisano 11 Styczeń 200916 l Autor Dzieki wszystkim za komenty, szczególnie Windowlickerowi, wiecej takich please ;] Miałem ostatnio troche wolnego czasu i poczyniłem takiego gnoma. Kolega Marqson wysłał mi taką główkę w Zbrushu http://maszrum.com/gnomoluloleumqc8.jpg i poprosił żebym mu zaprojektował jakieś ciuszki, no więc oto one. i zbliżenie na mordkę Udało mi się nawet zachować w miarę uporządkowanego PSDeka i stwierdziłem ze zmontuje step by stepa, może komuś się przyda ;P Pozdrawiam Mariusz. Edytowane 11 Styczeń 200916 l przez masz)rum
Napisano 12 Styczeń 200916 l moze tyci poza sztywna..ale wedlug mnie to najfajniej ubranie wyszlo..zagiecia materialu jak dla mnie lux no i w kolorze- git!
Napisano 12 Styczeń 200916 l Pasek to dla mnie cały majstersztyk tej pracy. Odrazu wpadłmi w oko i przypadł do gustu (skojarzył mi się z paskami D&G :P). A making of to już tylko dziękować i prosić o więcej.
Napisano 12 Styczeń 200916 l Autor leander: dzięki, miło że się przydał ;] selfu: thx, z tą pozą masz troche racji, miałem pewne ograniczenia, bo z rzutów główki wyszedłem a ten od frontu nadawał się najbardziej na concept ;P Elvans: dzięki, może w przyszłości więcej takich tutków wpadnie ;] btw. chodziło ci o Dungeons & Dragons (D&D) czy to nie literówka? vrocker: dzięki ;D
Napisano 12 Styczeń 200916 l Nie nie literówka. Chodziło o Dolce & Gabbane ;P czyi duży pasek z dużą klamrą. A co do kolejnych tutków poprosze jakiś o enviro.
Napisano 12 Styczeń 200916 l Autor Hehe, mój błąd ;P Co do Enviro to nie mam sposobu dobrego na to jeszcze ale postaram się cos opracowac ;]
Napisano 20 Styczeń 200916 l Ta biedna zyrafa z latkami powinna jak najszybciej nakremowac sobie nos niveą! :)
Napisano 20 Styczeń 200916 l Piekne te zyrafki, bardzo sugestywnie poradziles sobie z materialami i ogolnie bardzo fajna, niebanalna forma calosci.
Napisano 21 Styczeń 200916 l Autor Urbanboogie: Biednej żyrafy nie stac na takie rarytasy, pozatym strasznie sucho na sawannie a o kosmetyki cieżko ;P leander: Dzięki za zainteresowanie, fajnie że się podoba, próbowałem czegoś trochę innego tym razem ;] Dośc stary concept, miałem szlifować ale poza sztywna i niechlujne to takie, chyba wole zrobic cos nowego ;] C&C mile widziane. Pozdrawiam
Napisano 22 Styczeń 200916 l Żyrafy są boskie :D Ten ostatni koncept - może zbyt krytycznie do tego podchodzisz, bo ogólne wrażenie sprawia dobre... Szczególnie góra z karabinem. Teraz zacznie się część na zasadzie "mogę się mylić bo się nie znam": Wygląda na dość przemyślane, linie kołnierza, kolba karabinu i pistoletu przy pasie, a także górna część ciała zdają się podążać za jakąś linią akcji - ale dolna cześć ciała ma rzeczywiście pewną sztywność i psuje to wrażenie. Może oparcie jednej z nóg o jakiś większy kamień albo skrzynkę wyluzowałoby to napięcie ? Przez górną część opancerzenia na torsie mężczyzny tułów wydaje się być mniejszy niż w rzeczywistości - według mnie pancerz zrobiony z zaokrąglonych kształtów sugeruje silniejsze wcięcie w talii i ogólnie przywodzi na myśl kobiece kształty. Poprowadziłbym tu na brzuchu elementy pancerza raczej zwartą linią w pionie - może nawet nieco podkreślając jeszcze mięśnie brzucha, a napierśnik poszerzył, szczególnie w górnych warstwach klatki piersiowej, oczywiście tam gdzie to możliwe. Linia pasa wydaje się być najcięższa - tu coś poluzować by trza. Dość nieczytelna dla mnie jest ręka oparta na biodrze - dłoni "nie czytam" a przedramię jest chyba nieco zbyt chude - może inaczej - nie jestem pewny czy ta ręka odgina się do tyłu czy na bok - a to chyba powinno być dla mnie jednoznaczne ? :) Ogólnie: Wybacz jeśli poczytałeś ten post jako krytykę - tak nie jest, postać mi się podoba. Ja sam jednak wolałbym takie wypowiedzi niż "super" albo "padaka". Jeśli w czymś uraziłem - z góry przepraszam... :)
Napisano 22 Styczeń 200916 l Autor SBT77: Wypas ;] dzięki! Jak by każdy pisał takie posty to może by się dało czegoś więcej nauczyc na własnych błędach, bo to co fajne a co mniej fajne to z reguły wiem ;P. Jak chce się dowartościowac to na digart wrzuce. LUDZIE, WIĘCEJ POJAZDU! Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, co do nóg i dłoni to to miałem właśnie szlifowac ale chyba wieksze kożyści będą jak sie zabiore za kolejną prace, a ta bedzie mi przypominac czego nie robic :P Co do pancerza na torsie to nie pomyslałem o tym, ale fakt jakieś takie wcięcie mu sie zrobiło przez co wyglada mniej męsko. Ogólnie z góry jestem nawet w miare zadowolony ale od pasa w dół - szybciej i lepiej by było to wyciac i namazac od nowa. Pozdrawiam