szczery Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Witam, przedstawiam moją trzecią pracę na forum i jednocześnie trzecią zrobioną na nowym, w pełni moim kompie;) Czekam na liczne komentarze i jak zwykle bardzo pomocne rady:D Z góry dziękuje! Pozdrawiam!
gientekwl Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 o cholera... jak dla mnie model, materiały, oświetlenie na wysokim poziomie. Gratulacje! Pzdr.
daymon Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Powiem tylko tyle , super praca. Mnie sie bardzo podoba. Jedynym mankamentem moze byc tylko noise na podlozu ale kto by sie tam tym przejmowal:) Pozdrawiam.
DraB Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Świetny render. Mogłeś jeszcze popracowac nad materiałem lamp. Te frendzelki modelowane?
szczery Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 gientekwl, siwy - dzięki!!:D daymon - nom mogłem trochę subdividionów dodać ale wyszło jakby podłoga była chropowata to zostawiłem :p DraB - frędzle modelowane, właściwie z line i później poprawiane, Pozdrawiam!
kliment woroszyłow Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 oo...super ! bardzo ładnie...własciwie bez uwag..no moze maleńka odnośnie szkła lamp..ale to małe bubu...gratulacje!
mrkrzysiek Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 bardzo ładny model jak i render postarałeś się brawo pokaż jakieś siatki:)
Pionier Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 procz malego bubu nie mam uwag :) ale na to sie fajnie patrzy :) czolem, pionier
JohnZi Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 jakbys pozbyl sie noise'a na odbiciach to byloby jeszze lepiej:)
hkropinski Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 jakoś do mnie nie przamawia chrom i hdri... rezta bajer;) pozdrawiam
purple Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 hehe, kochany Indianin:D miałam okazję pojeździć na jakimś motozlocie:) więc do rzeczy, pochwała za materiały i render leci:) co do reszty-no, co jak co,ale oponki to aż tak sterylne to nigdy nie są, a do tego Indian Chief 2003 ma je o wiele ciemniejsze i lekko grubsze -to rzuciło mi się bardzo w oczy-odejmuje charakterku, który ta maszynka z pewnością ma- w końcu legendarna marka ;)
Homa Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Niektóre materiały ujmują realizmu (o przedniej tarczy i zacisku chyba zapomniałeś ;-)), ale mimo to renderki wrażenie robią niesamowite. Dobre studio i naprawdę dobra prezentacja modelu! Brawo!
szczery Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 kliment woroszyłow - dzięki:D mrkrzysiek - dzięki, pewnie że się starałem :D siatka już jest w I poście Pionier - a z tym bubu ;) to konkretniej bo nie wiem o co chodzi że szkło źle? tak czy inaczej dzięki, też lubię na niego patrzeć.. te nadkola:D JohnZi - lepiej może być zawsze, a redner trwałby jeszcze dłużej więc taki kompromis myśle że nie najgorszy:) hkropinski - miał tylko dobrze wyglądać:P o przemawianiu nie było mowy:P a tak serio to konkretniej proszę:) za bardzo rozmyty? a co do HDRki to źle dobrana czy jakość? suselus - dzięki!! purple - ojj zazdroszczę ja go na oczy nie widziałem:( za pochwały dziękuje:D co do opon to miał stać na pustyni koło autostrady i by mu się zakurzyły :P ale już mi się nie chciało plenera robić, co do szerokości to nie wiem bo nie miałem zdjeć z przodu ale wierze jeśli widziałaś:) mam nadzieje że charakter bardzo nie stracił, bo marka fakt - kultowa Homa - no z tą tarczą to się miałem, wyszło po pierwszym finalnym renderze i poprawiłem ale się okazało że nie do końca i jeszcze zacisk się przemalował, ale już nie chciałem kompa męczyć kolejną noc:P dzięki! Dziękuje Wam!! Pozdrawiam!
KLICEK Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 super :) . skora najbardziej mi sie podoba :)
hkropinski Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 ok, więc jak wolisz... chrom oraz hdri i materiał opon nie wygląda ładnie. chrom za bardzo daje po oczach, jest zbyt wyrazisty przez co nie wiadomo na czym sie skupic, kolory slabo dobrane, nie psują. pozdrawiam
szczery Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 KLICEK - dzięki:D hkropinski - pewnie, że wole konkrety, można się czasem czegoś dowiedzieć, zdrowa krytyka jest zawsze potrzebna. Co do opon to racja, ale chrom musi błyszczeć i pieścić wzrok szczególnie w cruiserach, chopperach czy amerykańskich mięśniakach ale to już kwestia gustu i własnych odczuć, co do kolorów to starałem się je dobrać żeby całość się komponowała ładnie i mi się podoba, ale tak jak mówię to już kwestia gustu Dzięki i Pozdrawiam!
Thalion Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 super! naprawdę świetnie się prezentuje:)
zgred Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Piekna praca, za bardzo nie podchodza mi materialy swiatel ale ogolnie i tak jest super.
FF Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Miniaturka jakaś nie ciekawa bo jak za pierwszym razem zobaczyłem watek to nawet nie wszedłem:P A tu patrze i WOW... Super to wyszło, miłe zaskoczenie.
DraB Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Miniaturka jakaś nie ciekawa bo jak za pierwszym razem zobaczyłem watek to nawet nie wszedłem:P A mnie od razu wpadła w oko :P
MF Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Ostatnio malo tutaj prac wartych uwagi, to akurat pomimo paru drobnych niedociagniec jest bardzo przyjemne. Good work. Pozdrawiam.
Gość Marioza Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 o kurde mój jedyny ukochany motorek : D swietna robota, ja kiedys poległem na nim odszedł w odchłan dysku, jedyne co to efket psuje ta szybka-owiewka no i skóre bym mu dał zdecydowanie ciemniejszą o ile nie czarną ale to juz rzecz upodobań oczywiscie : ) i pytanie co to wogle za wersja? bo tak cos mi wyglada jak chiefy ale widełki i lampki na nich mi nie pasują, oraz bierznik taki nowoczesny
szczery Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 Thalion, zgred88, tomeg - dzięki:D Freedom Fighter - heh, ale wybrałem taki kadr, bo pierwsze na co zwróciłem uwagę w tym motorze to właśnie te niespotykane, klimatowe nadkola, to dzięki nim ma taki charakter :) DraB - właśnie:D Kedzior - cieszy mnie to badzo xD MF - w kolejnych pracach postaram się eliminować błędy do upadłego, dzięki i pozdrawiam! donMario - :D DZIĘKI, co do wersji to http://www.motorcyclecruiser.com/newsandupdates/2003_indian_chief_vintage/index.html stąd go robiłem Dziękuje za komentarze, pozdrawiam!!
Gość Marioza Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 ach no i jasne to jest reedycja mozna rzec współczesna a nie stara wersja z lat 40 stąd te inne elemnty :) w kazdym razie gut łork !
ReflectVision Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 jak mozna krytykowac takie cudo, nawet nie probuje doszukiwac sie bledow :) Pozdrawiam !
szczery Napisano 9 Październik 2007 Autor Napisano 9 Październik 2007 donMario - apropos miałem ochotę zrobić tego z lat '60 z takim siodłem nieprzeciętnym, ale mało zdjęć było i odpuściłem. Danke schon;) ReflectVision - 8D ... dzięki! co do błędów chce je znać wszystkie:P ale takie słowa dają mi motywację i świadomość że jakieś małe postępy robię. Wielkie Dzięki, Pozdrawiam
Gość Marioza Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 jaka krytyka? po prostu nie wiedziałem ze istnieje wspólczesna wersja tego motorku :), a ze wszsytko lub prawie wszystko co wspołczesne i tyczy sie motoryzacji jest mi obce stąd uwaga dot. tych elemntów bo w pierwszej chwili pomyślałem szczery że zrobiles swojego customa a to byłby niemal jak grzech ;)
purple Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 eee, trzeba było zrobić ten najsłynniejszy model z 1920roku...;P
Robertus Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Huh, na 1 rzut oka wypas, szczegolnie kuferki :) lakier tez bardzo mi sie podoba, ma taki mleczny posmak, potem dobre opony ... teraz minusy :) studio mogloby byc lepsze i wydobyc wiecej z chromu i szkla. przednia tarcza hamulcowa ma dosc kiepski material, reflektory takze, gume na kierownicy dalbym ciemniejsza :) dobra juz nie marudze. praca jest BDB ale moze byc rewelacyjna :D
Matchias Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Model świetny nad materiały troszku można by poprawić, ale nie będę powtarzał tego co inni juz napisali. Pozdrawiam
-hpx- Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 Piękna praca i piękny motor. Gratulacje :)
Marek G Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 no model i render rewelka, czekam az ktos kiedys zrobi moze jakiegos sciga fajnego
_Cookiez_ Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Moj komputer by sie zkichal. Good work. :D
tutomash Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 bardzo fajna praca zazdrosze warsztatu pozdrawiam serdecznie
Sephi Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Cudeńko xD naprawdę coś wspaniałego :) ten materiał na siodle, wymodelowanie detali... Cacucho :D jestem pod wrażeniem.
szczery Napisano 12 Październik 2007 Autor Napisano 12 Październik 2007 donMario - wręcz profanacja :D Robertus - racje powiadasz, muszę zacząć takie błędy eliminować, bo wiedziałem że jest źle i nie poprawiłem, dzięki! purple - mówiłem, mało zdjęć było, a nie lubie improwizacji, i nie chciałem po Bleriocie robić znowu takiego klasyka bo by mnie ktoś zaszufladkował jeszcze i by było;) _Cookiez_ - mój męczył się, ale dał radę:D Matchias, -hpx-, Adek_CG, Marek G, tutomash, Sephi - Wielkie dzięki ludzie:D POZDRAWIAM!!
Loozack Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Genialne oświetlenie i materiały :) Pozdrawiam.
Orangegraphics Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 świetne studio robi swoje. naprawdę jestem pod wrażeniem. super ładnie i wogóle gratki;) brakuje tylko dłuuuuuuuuugiiiich nóg i krótkej mini obok tej maszyny, i reszty też aby nie było:D
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Re-we-la!! :) NAjbardziej podobaja sie mi kufry. Ogolnie motor jak z fotki - bardzo przyjemny kolor i wogole calosc sie swietnie prezentujesz- ladnie go ujales. Spoko model
soshka.cg Napisano 13 Październik 2007 Napisano 13 Październik 2007 Świetny modeling i tutaj gratulacje :) Bardzo lubię oglądac pracki w których dużo szczegółów powstaje jeszcze na poziomie modelowania. Materiały za to, jeszcze można by jednak poprawic bo trochę kuleją a szkoda bo bardzo nie wiele brakuje :) pozdro
kamil.ochel Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 świetne ;) alel dodaj HDR i będzie już wypaśnie
szczery Napisano 2 Listopad 2007 Autor Napisano 2 Listopad 2007 dzięki panowie:D nie wiem Kamilu jak zrobić żeby było wypaśnie bo hdr już jest:P pozdrawiam
Poke Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Gratulacje , super model , materiały , render ... niema się do czego przyczepić ... tylko tak dalej :D
Rekomendowane odpowiedzi