Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

szczery1a.jpg

szczery2.jpg

szczery3.jpg

szczery4.jpg

Witam, przedstawiam moją trzecią pracę na forum i jednocześnie trzecią zrobioną na nowym, w pełni moim kompie;)

Czekam na liczne komentarze i jak zwykle bardzo pomocne rady:D

Z góry dziękuje! Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 51
  • Wyświetleń 20,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o cholera...

jak dla mnie model, materiały, oświetlenie na wysokim poziomie.

Gratulacje!

Pzdr.

Napisano

Powiem tylko tyle , super praca. Mnie sie bardzo podoba.

Jedynym mankamentem moze byc tylko noise na podlozu ale kto by sie tam tym przejmowal:)

Pozdrawiam.

Napisano

Świetny render. Mogłeś jeszcze popracowac nad materiałem lamp.

Te frendzelki modelowane?

Napisano
  • Autor

gientekwl, siwy - dzięki!!:D

daymon - nom mogłem trochę subdividionów dodać ale wyszło jakby podłoga była chropowata to zostawiłem :p

DraB - frędzle modelowane, właściwie z line i później poprawiane,

Pozdrawiam!

Napisano

procz malego bubu nie mam uwag :)

ale na to sie fajnie patrzy :)

czolem,

pionier

Napisano

hehe, kochany Indianin:D miałam okazję pojeździć na jakimś motozlocie:)

więc do rzeczy, pochwała za materiały i render leci:)

co do reszty-no, co jak co,ale oponki to aż tak sterylne to nigdy nie są, a do tego Indian Chief 2003 ma je o wiele ciemniejsze i lekko grubsze -to rzuciło mi się bardzo w oczy-odejmuje charakterku, który ta maszynka z pewnością ma- w końcu legendarna marka ;)

Napisano

Niektóre materiały ujmują realizmu (o przedniej tarczy i zacisku chyba zapomniałeś ;-)), ale mimo to renderki wrażenie robią niesamowite. Dobre studio i naprawdę dobra prezentacja modelu!

Brawo!

Napisano
  • Autor

kliment woroszyłow - dzięki:D

mrkrzysiek - dzięki, pewnie że się starałem :D siatka już jest w I poście

Pionier - a z tym bubu ;) to konkretniej bo nie wiem o co chodzi że szkło źle? tak czy inaczej dzięki, też lubię na niego patrzeć.. te nadkola:D

JohnZi - lepiej może być zawsze, a redner trwałby jeszcze dłużej więc taki kompromis myśle że nie najgorszy:)

hkropinski - miał tylko dobrze wyglądać:P o przemawianiu nie było mowy:P a tak serio to konkretniej proszę:) za bardzo rozmyty? a co do HDRki to źle dobrana czy jakość?

suselus - dzięki!!

purple - ojj zazdroszczę ja go na oczy nie widziałem:( za pochwały dziękuje:D

co do opon to miał stać na pustyni koło autostrady i by mu się zakurzyły :P ale już mi się nie chciało plenera robić,

co do szerokości to nie wiem bo nie miałem zdjeć z przodu ale wierze jeśli widziałaś:)

mam nadzieje że charakter bardzo nie stracił, bo marka fakt - kultowa

Homa - no z tą tarczą to się miałem, wyszło po pierwszym finalnym renderze i poprawiłem ale się okazało że nie do końca i jeszcze zacisk się przemalował, ale już nie chciałem kompa męczyć kolejną noc:P dzięki!

Dziękuje Wam!! Pozdrawiam!

Napisano

ok, więc jak wolisz... chrom oraz hdri i materiał opon nie wygląda ładnie. chrom za bardzo daje po oczach, jest zbyt wyrazisty przez co nie wiadomo na czym sie skupic, kolory slabo dobrane, nie psują. pozdrawiam

Napisano
  • Autor

KLICEK - dzięki:D

hkropinski - pewnie, że wole konkrety, można się czasem czegoś dowiedzieć, zdrowa krytyka jest zawsze potrzebna. Co do opon to racja, ale chrom musi błyszczeć i pieścić wzrok szczególnie w cruiserach, chopperach czy amerykańskich mięśniakach ale to już kwestia gustu i własnych odczuć, co do kolorów to starałem się je dobrać żeby całość się komponowała ładnie i mi się podoba, ale tak jak mówię to już kwestia gustu

Dzięki i Pozdrawiam!

Napisano

Piekna praca, za bardzo nie podchodza mi materialy swiatel ale ogolnie i tak jest super.

Napisano

Miniaturka jakaś nie ciekawa bo jak za pierwszym razem zobaczyłem watek to nawet nie wszedłem:P A tu patrze i WOW... Super to wyszło, miłe zaskoczenie.

Napisano
Miniaturka jakaś nie ciekawa bo jak za pierwszym razem zobaczyłem watek to nawet nie wszedłem:P

A mnie od razu wpadła w oko :P

Napisano

Ostatnio malo tutaj prac wartych uwagi, to akurat pomimo paru drobnych niedociagniec jest bardzo przyjemne. Good work.

Pozdrawiam.

Napisano

o kurde mój jedyny ukochany motorek : D swietna robota, ja kiedys poległem na nim odszedł w odchłan dysku, jedyne co to efket psuje ta szybka-owiewka no i skóre bym mu dał zdecydowanie ciemniejszą o ile nie czarną ale to juz rzecz upodobań oczywiscie : )

i pytanie co to wogle za wersja? bo tak cos mi wyglada jak chiefy ale widełki i lampki na nich mi nie pasują, oraz bierznik taki nowoczesny

Napisano
  • Autor

Thalion, zgred88, tomeg - dzięki:D

Freedom Fighter - heh, ale wybrałem taki kadr, bo pierwsze na co zwróciłem uwagę w tym motorze to właśnie te niespotykane, klimatowe nadkola, to dzięki nim ma taki charakter :)

DraB - właśnie:D

Kedzior - cieszy mnie to badzo xD

MF - w kolejnych pracach postaram się eliminować błędy do upadłego, dzięki i pozdrawiam!

donMario - :D DZIĘKI, co do wersji to http://www.motorcyclecruiser.com/newsandupdates/2003_indian_chief_vintage/index.html stąd go robiłem

Dziękuje za komentarze, pozdrawiam!!

Napisano

ach no i jasne to jest reedycja mozna rzec współczesna a nie stara wersja z lat 40 stąd te inne elemnty :) w kazdym razie gut łork !

Napisano
  • Autor

donMario - apropos miałem ochotę zrobić tego z lat '60 z takim siodłem nieprzeciętnym, ale mało zdjęć było i odpuściłem. Danke schon;)

ReflectVision - 8D ... dzięki! co do błędów chce je znać wszystkie:P ale takie słowa dają mi motywację i świadomość że jakieś małe postępy robię.

Wielkie Dzięki, Pozdrawiam

Napisano

jaka krytyka? po prostu nie wiedziałem ze istnieje wspólczesna wersja tego motorku :), a ze wszsytko lub prawie wszystko co wspołczesne i tyczy sie motoryzacji jest mi obce stąd uwaga dot. tych elemntów bo w pierwszej chwili pomyślałem szczery że zrobiles swojego customa a to byłby niemal jak grzech ;)

Napisano

Huh, na 1 rzut oka wypas, szczegolnie kuferki :) lakier tez bardzo mi sie podoba, ma taki mleczny posmak, potem dobre opony ...

teraz minusy :) studio mogloby byc lepsze i wydobyc wiecej z chromu i szkla. przednia tarcza hamulcowa ma dosc kiepski material, reflektory takze, gume na kierownicy dalbym ciemniejsza :) dobra juz nie marudze. praca jest BDB ale moze byc rewelacyjna :D

Napisano

Model świetny nad materiały troszku można by poprawić, ale nie będę powtarzał tego co inni juz napisali.

Pozdrawiam

Napisano

no model i render rewelka, czekam az ktos kiedys zrobi moze jakiegos sciga fajnego

Napisano

Cudeńko xD naprawdę coś wspaniałego :) ten materiał na siodle, wymodelowanie detali... Cacucho :D jestem pod wrażeniem.

Napisano
  • Autor

donMario - wręcz profanacja :D

Robertus - racje powiadasz, muszę zacząć takie błędy eliminować, bo wiedziałem że jest źle i nie poprawiłem, dzięki!

purple - mówiłem, mało zdjęć było, a nie lubie improwizacji, i nie chciałem po Bleriocie robić znowu takiego klasyka bo by mnie ktoś zaszufladkował jeszcze i by było;)

_Cookiez_ - mój męczył się, ale dał radę:D

Matchias, -hpx-, Adek_CG, Marek G, tutomash, Sephi - Wielkie dzięki ludzie:D POZDRAWIAM!!

Napisano

świetne studio robi swoje. naprawdę jestem pod wrażeniem. super ładnie i wogóle gratki;)

brakuje tylko dłuuuuuuuuugiiiich nóg i krótkej mini obok tej maszyny, i reszty też aby nie było:D

Napisano

Re-we-la!! :) NAjbardziej podobaja sie mi kufry. Ogolnie motor jak z fotki - bardzo przyjemny kolor i wogole calosc sie swietnie prezentujesz- ladnie go ujales. Spoko model

Napisano

Świetny modeling i tutaj gratulacje :) Bardzo lubię oglądac pracki w których dużo szczegółów powstaje jeszcze na poziomie modelowania. Materiały za to, jeszcze można by jednak poprawic bo trochę kuleją a szkoda bo bardzo nie wiele brakuje :)

pozdro

Napisano
  • Autor

dzięki panowie:D

nie wiem Kamilu jak zrobić żeby było wypaśnie bo hdr już jest:P

pozdrawiam

Napisano

Gratulacje , super model , materiały , render ... niema się do czego przyczepić ... tylko tak dalej :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.