jaras Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 świetnie ! po prostu rewelka - nie wiem jak planujesz robić włosy (może pisałeś ale nie czytałem) spróbuj na plejnach je zrobić - metoda bardzo prosta i dająca w miarę dobre efekty a ponieważ w 2d dajesz sobie nawet radę ;P to nie powineś mieć problemów z namalowaniem texturek z kanałem alfa
sanki Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 z twarzy podobna do mili jovovich, nadaje sie na panne wysadzającą budynek.
Frankot Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 To podbieństwo do Mili Jovovich zamierzone, czy przypadkowe?
Destroyer Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 główka super, potrafisz człowieka zdołować hehe :D
kubi Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Mógłbyś jeszcze popracować nad "czubkiem" nosa i nad sapkami, w jakiś sposób je zaznaczyć.
OmeN2501 Napisano 5 Styczeń 2008 Autor Napisano 5 Styczeń 2008 Dzieki wszystkim za pozytywne komenty :D Kubi: Nos tez mi jeszcze nie pasuje do konca ale jak eco wspominal musze sie wyrabiac z reszta pracy bo twarz to jej kawaleczek raptem. Taaddeekk: Robilem z basemasha glowy jakiegos podstawowego modelu z Posera (gdzie w miare szybko ustawilem sobie postac bo na riga nie mam czasu) widac go zreszta troche na koncepcie, troche bo na koncepcie jest podmalowany ;] . Zrobilem retopologie siatki i dostosowanie do czaszki Milli w Maxie, uwarp w Roadkill'u (dzieki Fiolek) i detal w Zbrushu Jaras: Jak napisalem wczesniej wlosy planuje zrobic dokladnie tak jak mowisz ;] Podobienstwo jaj najbardziej zamierzone i dobrze ze widoczne :D Dzieki raz jeszcze ludziska - w przyszlym tygodniu mam zamiar cala postac juz dokoczyc
FF Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 To niesprawiedliwe, jak można tak wymiatać w 2D i 3D...
chveti Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Ooooo[h]..men. ekstra. Freedom Fighter - też mnie to stresuje :
KoMic Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 widze ze bitwa sie dopiero rozkreca, chyba nie musze dodawac nic wiecej czego wczesniej nie napisano: ]
Ania Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Panowie musimy się wysilić, bo jak ktoś od 2d wygra bitwę 3d to będzie wielki wstyd.
KLICEK Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Aniu nie zdziwil bym sie :) sila 2d z polaczeniem 3d naprawde nie tylko licze, ale i uwazam ze ta praca to bedzie bomba :)
mateusz_s Napisano 5 Styczeń 2008 Napisano 5 Styczeń 2008 Panna strasznie podobna do tej laski z Underworld, fajnie wyszla :)
OmeN2501 Napisano 5 Styczeń 2008 Autor Napisano 5 Styczeń 2008 Haha - dordzy panstwo bez zart ja was prosze ;] Cos pokazac w zbrushu to akurat w miare latwo ale czeka mnie jeszcze behemot mentalray z milionem ustawien renderingu o ktorych nie mam pojecia. No i eksplozje bede chcial zrobic taka full czyde a nawet nie mam pomyslu w czym i jak :/ I naprawde dzieki za wspacie - az sie chce przekraczac nowe horyzonty z takim dopingiem :D
Tomala Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 OmeN2501 wybuch zrób pluginem do maxa afterburn naprawdę daje radę albo jakimś innym FumeFX. A co do głowy to normalnie mnie załamałeś, jest po prostu super. Widać jak ktoś jest dobry w malowaniu to żeby przeskoczyć na 3d wystarczy tylko poznać trochę soft. Pozdro. 1
Jonasz_Real Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Omenie, wiemy ze dzialasz głównie na polu 2d, ale biorąc udzial w bitwie 3d wszyscy chcemy grac fair wobec siebie traktujac to jako zabawe i jako nauke, a korzystanie z dostępnych modeli (chociażby z Posera) temu nie służy, bo jeśli każdy by tak robił przestało by to miec jakikolwiek sens. .pozdrawiam
Gomez Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Jonasz ma racje. Trzeba bylo sie nie przyznawac do Posera ;) Teraz moga byc problemy, jesli nie z regulaminem to z sumieniem :) Wybuch afterburnem zrob, bedzie dobrze. Pozdrawiam.
OmeN2501 Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Eeeetam - pytalem o te modele w wątku pytania i odpowiedzi i nikt sie nie czepial. To taki bazowy model czlowieka ze rownie dobrze ktos moglby sie mnie czepiac ze w Photoshopie uzywam brusha z tekstura zamiast dziergac pixel po pixelu A jesli chodzi o nauke to czego sie w 3d nie dotkne to sie ucze :D Jak kilka dni temu odkrylem soft selection w maxie po godzinach przesuwania vertex po vertexie myslalem ze sie poplacze ze szczescia I tak zupelnie na koniec- Poser program do 3d jak kazdy inny, rownie dobrze mozna by sie czepic Zbrusha bo tez ma basemeshe czlowieka
Jonasz_Real Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Jeszcze troche i w basemesh-ach będziesz miał Jovovichi i Pameliki. Niezle, jak na ułatwienie sobie życia. :)
KoMic Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 moim zdaniem nie ma co sie czepiac, jesli jest to defaultowy model to czemu nie, rownie dobrze mozna by sie czepiac Bipeta. wiecej luzu panowie on dopiero raczkuje, lol: ] ( hehehe az strach sie bac jak zacznie chodzic: ])
jaras Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 ... ( hehehe az strach sie bac jak zacznie chodzic: ]) trafna uwaga ... ale myślę że jak Omen zobaczy ile czasu się traci na uzyskanie czegoś sensownego w 3d to szybko wróci do 2d :) - tak się pocieszam
Gość Bad Moon Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Nie wiem czy to było zamierzona, ale główna postać mi się kojarzy z pewną aktorką:
KLICEK Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 Nie wiem czy to było zamierzona, ale główna postać mi się kojarzy z pewną aktorką: Zrobilem retopologie siatki i dostosowanie do czaszki Milli w Maxie :) .
KoMic Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 hmmm cóż za uderzające podobieństwo obu obrazków z postu #73 i #74 : ] pozdro
OmeN2501 Napisano 5 Luty 2008 Autor Napisano 5 Luty 2008 ech niestety wyglada na to ze komercha mnie tym razem zabila. Nagle milion zlecen sie pojawilo no i raczej nie bede mial czasu tego w terminie dokonczyc. Ale mam nadzieje ze jak sie ogarne troche kolo kwietnia/maja podejme temat jako wip3d Wielkie dzieki wszystkim za rady i wsparcie... Ill be back :]
Tomala Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Wielka szkoda, byłeś jednym z moich faworytów. Pozdro.
staszek Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Fajnie wyglada - wiadmo ze jest sporo do elementow do poprawy(ale nie razacych..) ale tak naprawde najtrudniejsze sie udlao - uchwyciles podobienstwo. Skoncz pracke :) Pozdrv!
Rekomendowane odpowiedzi