Skocz do zawartości

[Porachunki] StandOff

Featured Replies

Napisano

świetnie ! po prostu rewelka - nie wiem jak planujesz robić włosy (może pisałeś ale nie czytałem) spróbuj na plejnach je zrobić - metoda bardzo prosta i dająca w miarę dobre efekty a ponieważ w 2d dajesz sobie nawet radę ;P to nie powineś mieć problemów z namalowaniem texturek z kanałem alfa

• Odpowiedzi 79
  • Wyświetleń 19,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

z twarzy podobna do mili jovovich, nadaje sie na panne wysadzającą budynek.

Napisano

Mógłbyś jeszcze popracować nad "czubkiem" nosa i nad sapkami, w jakiś sposób je zaznaczyć.

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za pozytywne komenty :D

Kubi: Nos tez mi jeszcze nie pasuje do konca ale jak eco wspominal musze sie wyrabiac z reszta pracy bo twarz to jej kawaleczek raptem.

Taaddeekk: Robilem z basemasha glowy jakiegos podstawowego modelu z Posera (gdzie w miare szybko ustawilem sobie postac bo na riga nie mam czasu) widac go zreszta troche na koncepcie, troche bo na koncepcie jest podmalowany ;] . Zrobilem retopologie siatki i dostosowanie do czaszki Milli w Maxie, uwarp w Roadkill'u (dzieki Fiolek) i detal w Zbrushu

Jaras: Jak napisalem wczesniej wlosy planuje zrobic dokladnie tak jak mowisz ;]

Podobienstwo jaj najbardziej zamierzone i dobrze ze widoczne :D

Dzieki raz jeszcze ludziska - w przyszlym tygodniu mam zamiar cala postac juz dokoczyc

Napisano

To niesprawiedliwe, jak można tak wymiatać w 2D i 3D...

Napisano

widze ze bitwa sie dopiero rozkreca, chyba nie musze dodawac nic wiecej czego wczesniej nie napisano: ]

Napisano

Panowie musimy się wysilić, bo jak ktoś od 2d wygra bitwę 3d to będzie wielki wstyd.

Napisano
  • Autor

Haha - dordzy panstwo bez zart ja was prosze ;] Cos pokazac w zbrushu to akurat w miare latwo ale czeka mnie jeszcze behemot mentalray z milionem ustawien renderingu o ktorych nie mam pojecia. No i eksplozje bede chcial zrobic taka full czyde a nawet nie mam pomyslu w czym i jak :/

I naprawde dzieki za wspacie - az sie chce przekraczac nowe horyzonty z takim dopingiem :D

Napisano

OmeN2501 wybuch zrób pluginem do maxa afterburn naprawdę daje radę albo jakimś innym FumeFX. A co do głowy to normalnie mnie załamałeś, jest po prostu super. Widać jak ktoś jest dobry w malowaniu to żeby przeskoczyć na 3d wystarczy tylko poznać trochę soft. Pozdro.

Napisano

Omenie, wiemy ze dzialasz głównie na polu 2d, ale biorąc udzial w bitwie 3d wszyscy chcemy grac fair wobec siebie traktujac to jako zabawe i jako nauke,

a korzystanie z dostępnych modeli (chociażby z Posera) temu nie służy, bo jeśli każdy by tak robił przestało by to miec jakikolwiek sens.

.pozdrawiam

Napisano

Jonasz ma racje. Trzeba bylo sie nie przyznawac do Posera ;) Teraz moga byc problemy, jesli nie z regulaminem to z sumieniem :)

Wybuch afterburnem zrob, bedzie dobrze.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Eeeetam - pytalem o te modele w wątku pytania i odpowiedzi i nikt sie nie czepial. To taki bazowy model czlowieka ze rownie dobrze ktos moglby sie mnie czepiac ze w Photoshopie uzywam brusha z tekstura zamiast dziergac pixel po pixelu

A jesli chodzi o nauke to czego sie w 3d nie dotkne to sie ucze :D Jak kilka dni temu odkrylem soft selection w maxie po godzinach przesuwania vertex po vertexie myslalem ze sie poplacze ze szczescia

I tak zupelnie na koniec- Poser program do 3d jak kazdy inny, rownie dobrze mozna by sie czepic Zbrusha bo tez ma basemeshe czlowieka

Napisano

Jeszcze troche i w basemesh-ach będziesz miał Jovovichi i Pameliki. Niezle, jak na ułatwienie sobie życia. :)

Napisano

moim zdaniem nie ma co sie czepiac, jesli jest to defaultowy model to czemu nie, rownie dobrze mozna by sie czepiac Bipeta. wiecej luzu panowie on dopiero raczkuje, lol: ]

( hehehe az strach sie bac jak zacznie chodzic: ])

Napisano
...

( hehehe az strach sie bac jak zacznie chodzic: ])

trafna uwaga ... ale myślę że jak Omen zobaczy ile czasu się traci na uzyskanie czegoś sensownego w 3d to szybko wróci do 2d :) - tak się pocieszam

Napisano

Nie wiem czy to było zamierzona, ale główna postać mi się kojarzy z pewną aktorką:

Mila%20Jovovich%20resident%20evil.jpg

Napisano

hmmm cóż za uderzające podobieństwo obu obrazków z postu #73 i #74 : ]

pozdro

Napisano
  • Autor

ech niestety wyglada na to ze komercha mnie tym razem zabila. Nagle milion zlecen sie pojawilo no i raczej nie bede mial czasu tego w terminie dokonczyc. Ale mam nadzieje ze jak sie ogarne troche kolo kwietnia/maja podejme temat jako wip3d

Wielkie dzieki wszystkim za rady i wsparcie... Ill be back :]

Napisano

Fajnie wyglada - wiadmo ze jest sporo do elementow do poprawy(ale nie razacych..) ale tak naprawde najtrudniejsze sie udlao - uchwyciles podobienstwo. Skoncz pracke :) Pozdrv!

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.