Homa Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Witam wszystkich! Po dłuugich bojach z tym modelem uważam pracę za skończoną. Ciekaw jestem waszej opini. Podsumowując sondę z wipa, którego znajdziecie TU, model wydaje sie ciekawy i podoba się - to cieszy! Dziękuje za wszystkie komentarze i za pomoc - w szczególności Mistrzowi Klimentowi, Qbie i Bubu. Model wykonany w maxie 2008, Vray, zero photoshopa jakby ktos pytał (!) Pozdrawiam! EDIT: Dorzucam smutniejszą wersję Blue :) PS. Dzięki Bubu!
ReflectVision Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Progressive Agressive.. Piekny render ! o modelu nic nie mowie bo zreszta sam wiesz :) Zapalone swiatla eszcze bardziej nadaja mu potęgi :) Pozatym w koncu cos innego niz jakies szare rendery :) Jak dla mnie max dwiazdek :) (szkoda tylko ze podsufitki nie trzasnales bo dach wydaje sie jakby byl z papjuru) :)) Pozdrawiam - qbek PS. i za pomoc - w szczególności Mistrzowi Klimentowi, Qbie i Bubu. to chyba jakas pomylka
floo Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 model wygląda względnie poprawnie, czyli średnio... hehe dobra żartowałem... samochodzik jest wypas i pozostaje pogratulować!!! ;)
kliment woroszyłow Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 "Mistrzowi klimentowi"- to dobre jest:D miłe ale przesadzasz Homek:D
Homa Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 Uspokujcie się! Każdy wie, co narobił - nie wymigiwać się teraz! Pozdr dla wszystkich :)
Kr3tz Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 ną, git. troszke moze biale odbicia za jasne, ale ogolnie jest przyjemnie.
Dirk Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Bardzo mi się podoba:) Troszkę inne podejście do prezentacji modelu w studiu:) Jest ładnie. Kiedy samochód będzie dostępny w salonie? ;)
Robertus Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 a kruchy dach zostal :P ladnie jednakze hehe
deshu Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Pierwszy, naprawde podobajacy mi sie koncept na tym forum (jetsem czlonkiem od 3 moze 4 lat, nie pamietam)
Lis Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Piękna robota. Naprawdę świetny koncept. Auto ma solidne swoje zdanie i charakter. Daję full gwiazdek. W większości za to że stworzyłeś coś z niczego. i wyszło/(źle) nie wyszło. Ty to zrobiłeś naprawdę dobrze. Naprawdę solidna forma. Pozdrawiam.
MaGuu Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Świetny agresywny samochód. A w alufelgach się zakochałem !
BizU Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 bardzo śliczny miękki render.... śliczna bryłą i w ogóle :(
TooL666PL Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Właśnie przeglądałem Twojego WIPa:) Świetne detale a ten render piękny. Chciałbym za kilka lat dojść do takiego poziomu co Ty teraz:P
Homa Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 O kurcze 5 gwiazdek, naprawde się nie spodziewałem Panowie. Bardzo sie cieszę, że praca się podoba :) Dzięki wszystkim za opinię! Jeśli chodzi o czas rendera to jakieś 7 godzin na laptopie 1,7GHz z 2GB ramu. Scena oświetlona HDRI (czarne z białymi "plamami") + doświetlenie chyba 3 światła VRay Light. Pozdr!
szeyker89 Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Piękniusia Homa. Żeby tylko mi udało się uzyskać taki efekt to było by już dobrze. Pozdro
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Piekna robota!! Naprawde wyglada to rewelacyjnie - milo popatrzec! Dla mnie bomba!
Predator Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 piekny koncept wykonanie, autko ma charakterek. Daj jeszcze jakis renderek od tylu. Pozdrawiam i gratuluje.
BizU Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Homa, pokazał byś studio? oraz ustawienia lakieru? (chyba że to zwykły V-ray'owski + jedna mapa falloff, nie wiem ale coś w tym lakierze jest chyba że to studio jakoś tak działa na niego) trzeba sie brac do roboty, za duży zastój miałem...
Lucas Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Koncept bardzo ładny i przyjemny, wykonanie również:) Ale sam render to moim zdaniem jakiś taki średni - nie wiem z czego to wynika i nie będę próbował do tego dojść bo sam nigdy nie umiałem dobrze tego zrobić;)
chudy Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 fajny koncept, bardzo dobre wykonanie modelu, render może nie jest szczytem realizmu ale świetnie pasuje do pracy koncepcyjnej... gratki gratki 5 gwiazdków ;]
Homa Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Napisano 12 Styczeń 2008 Jeszcze raz dzięki za wszystkie komenty panowie! Bizu lakier to zwykły Vray material z falofem w diffuse i reflection. A odbicia to kwestia studia - odpowiedniego ustawienia HDRI i świateł doświetlających. Dobry efekt dało też podłoże z gradientem. Możliwe, że niebawem pojawi się render z innym kolorem - zupełnie inaczej wygląda, he he ;-) Pozdrawiam!
Skateforlife Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 E tam takie sobie ogolnie.Zrobilbym lepszy.W ogole nic mi sie tu nie podoba.Ehh to byl glupi zart pseudografika.Wiec tak:nie ma tutaj niczego ci by mi sie nie podobalo.Powaga.ten design.Te linie,ksztalty.Po prostu masakra.A ten render!Cud miod.Lakier i fele powalaja.A reflektory to juz...Swietnie ogolnie
Pawelkos Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 He super koncept, swietne autko, chetnie bym zobaczyl takie na ulicy ;) Sam render rownie udany co co koncept samochodu tylko lakier wydaje mi sie troche hmm jak to powiedziec za szklany :] z reszta niewazne, mi od gustu przypada bardziej ta smutna wersja, pewnie dlatego ze jestem pesymista ;p. 5* Ps jak zapaliles swiatelka, czy to vray light material ??
Georgas Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 pomimo że nie lubie konceptów nowoczesnych aut to ci powiem że to autko mi się podoba i to bardzo :) tylko jakieś klamki by się przydały :)
Homa Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Napisano 17 Styczeń 2008 Panowie dzięki jeszcze raz za miłe słowa ;-) Pawelkos - tutka do świateł znajdziesz na sektor-42.com. Podałbym link, ale dziś stonka jest "not availabe". Pozdrawiam!
Mr Pank Napisano 17 Styczeń 2008 Napisano 17 Styczeń 2008 Wyszło bardzo ładnie i model świetny ale 100% z tego nie wyciągałeś czegoś tu brakuje pzdr..
hkropinski Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 mi tam sie nie podoba material felg;p za to swiatla w zderzaku wyszly cudownie po prostu:) gratuluje pracy ,pozdrawiam
Robertus Napisano 18 Styczeń 2008 Napisano 18 Styczeń 2008 a dostaniemy rendera z tylu ? w concepcie wygladalo to bardzo fajnie :)
Homa Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Napisano 18 Styczeń 2008 Cieszy fakt, że furka wam się podoba ;-) MrPank - Mam czasem podobne odczucie... tylko czego? co jest nie tak? Tellll me :) hkropinski - Co się czepisz, he he... dla mnie fele wporzo :-P Robertus - tylny render może jak wrócę do domu, bo mam dość testowych renderów na laptoku, na które trzeba czekać wieczność :-] Pozdr! Dorzucam większą rozdziałkę jak ktoś ma ochotę: 1280x800
Gypsi Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Bardzo mi się podoba modelik choć trochę za bardzo upiększony liniami bo bokach. Pozdro ;)
makbol Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Super ! Koncpet przypomina troche samochody ze stajni Aston Martin. Zarówno render jak i materiały - świetne ;)
Rekomendowane odpowiedzi