Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Po dłuugich bojach z tym modelem uważam pracę za skończoną. Ciekaw jestem waszej opini.

Podsumowując sondę z wipa, którego znajdziecie TU, model wydaje sie ciekawy i podoba się - to cieszy!

Dziękuje za wszystkie komentarze i za pomoc - w szczególności Mistrzowi Klimentowi, Qbie i Bubu.

Model wykonany w maxie 2008, Vray, zero photoshopa jakby ktos pytał (!)

Pozdrawiam!

sth211cl9.jpg

EDIT:

Dorzucam smutniejszą wersję Blue :)

PS. Dzięki Bubu!

hc9bubusql7.jpg

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Progressive Agressive.. Piekny render ! o modelu nic nie mowie bo zreszta sam wiesz :) Zapalone swiatla eszcze bardziej nadaja mu potęgi :) Pozatym w koncu cos innego niz jakies szare rendery :) Jak dla mnie max dwiazdek :) (szkoda tylko ze podsufitki nie trzasnales bo dach wydaje sie jakby byl z papjuru) :))

Pozdrawiam - qbek

PS.

i za pomoc - w szczególności Mistrzowi Klimentowi, Qbie i Bubu.

to chyba jakas pomylka

Napisano

model wygląda względnie poprawnie, czyli średnio...

hehe

dobra żartowałem...

samochodzik jest wypas i pozostaje pogratulować!!! ;)

Napisano

Bardzo mi się podoba:) Troszkę inne podejście do prezentacji modelu w studiu:) Jest ładnie.

Kiedy samochód będzie dostępny w salonie? ;)

Napisano

Piękna robota. Naprawdę świetny koncept. Auto ma solidne swoje zdanie i charakter.

Daję full gwiazdek. W większości za to że stworzyłeś coś z niczego. i wyszło/(źle) nie wyszło. Ty to zrobiłeś naprawdę dobrze.

Naprawdę solidna forma.

Pozdrawiam.

Napisano

O kurcze 5 gwiazdek, naprawde się nie spodziewałem Panowie. Bardzo sie cieszę, że praca się podoba :)

Dzięki wszystkim za opinię!

Jeśli chodzi o czas rendera to jakieś 7 godzin na laptopie 1,7GHz z 2GB ramu. Scena oświetlona HDRI (czarne z białymi "plamami") + doświetlenie chyba 3 światła VRay Light.

Pozdr!

Napisano

Homa, pokazał byś studio? oraz ustawienia lakieru? (chyba że to zwykły V-ray'owski + jedna mapa falloff, nie wiem ale coś w tym lakierze jest chyba że to studio jakoś tak działa na niego)

trzeba sie brac do roboty, za duży zastój miałem...

Napisano

Koncept bardzo ładny i przyjemny, wykonanie również:) Ale sam render to moim zdaniem jakiś taki średni - nie wiem z czego to wynika i nie będę próbował do tego dojść bo sam nigdy nie umiałem dobrze tego zrobić;)

Napisano

fajny koncept, bardzo dobre wykonanie modelu, render może nie jest szczytem realizmu ale świetnie pasuje do pracy koncepcyjnej... gratki gratki 5 gwiazdków ;]

Napisano

Jeszcze raz dzięki za wszystkie komenty panowie!

Bizu lakier to zwykły Vray material z falofem w diffuse i reflection. A odbicia to kwestia studia - odpowiedniego ustawienia HDRI i świateł doświetlających. Dobry efekt dało też podłoże z gradientem.

Możliwe, że niebawem pojawi się render z innym kolorem - zupełnie inaczej wygląda, he he ;-)

Pozdrawiam!

Napisano

E tam takie sobie ogolnie.Zrobilbym lepszy.W ogole nic mi sie tu nie podoba.Ehh to byl glupi zart pseudografika.Wiec tak:nie ma tutaj niczego ci by mi sie nie podobalo.Powaga.ten design.Te linie,ksztalty.Po prostu masakra.A ten render!Cud miod.Lakier i fele powalaja.A reflektory to juz...Swietnie ogolnie

Napisano

He super koncept, swietne autko, chetnie bym zobaczyl takie na ulicy ;) Sam render rownie udany co co koncept samochodu tylko lakier wydaje mi sie troche hmm jak to powiedziec za szklany :] z reszta niewazne, mi od gustu przypada bardziej ta smutna wersja, pewnie dlatego ze jestem pesymista ;p. 5*

Ps jak zapaliles swiatelka, czy to vray light material ??

Napisano

Panowie dzięki jeszcze raz za miłe słowa ;-)

Pawelkos - tutka do świateł znajdziesz na sektor-42.com. Podałbym link, ale dziś stonka jest "not availabe".

Pozdrawiam!

Napisano

Cieszy fakt, że furka wam się podoba ;-)

MrPank - Mam czasem podobne odczucie... tylko czego? co jest nie tak? Tellll me :)

hkropinski - Co się czepisz, he he... dla mnie fele wporzo :-P

Robertus - tylny render może jak wrócę do domu, bo mam dość testowych renderów na laptoku, na które trzeba czekać wieczność :-]

Pozdr!

Dorzucam większą rozdziałkę jak ktoś ma ochotę: 1280x800

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności