TheBill Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 świetnie oddane emocje, jakby sie czegoś bał, albo mocno zaciskał poslady :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Bo pewnie to, co niesie w reku to mydlo :p Gory i lasy byly wiec teraz pora na wiecej "ludziów" yay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sicksicksick Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 ciekawe swiatło ..ale charakterki okropne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 ten cień na ziemi mnie irytuje, właściwie jego niezależność od źródeł światła, postaci spoko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Marzec 2011 Autor Share Napisano 23 Marzec 2011 kaz dzięki ten "cien" stawiam raczej zeby osadzic postać na jakimś podłożu :) kolejny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 babka z kapeluszem super gdyby jescze te bliki na ramionach nie były tak podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavloksiezyc Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 W postaciach coś mi nie pasi ale to detale. Tzn porównując je do Twoich wcześniejszych prac. Tak jakby strasznie na szybko powstawały(koleś pióropuszem ma np coś z łydką w kolejnym ze stopą coś nie gra. U Pani w kapeluszu jej prawy górny przeszczep:P (czyt. ręka) coś przykrótka(ale jak się człowiek przypatrzy):) Ogólnie świetnie wyszło:) może lektora książek i analiza ilustracji andrew loomis'a pomoże zniwelować te minimalne detale:) ps. praca z górą lodową i statkiem mistrzostwo jak dla mnie!:) dirty świetnie Ci wychodzi może w tym stylu byś ogarnął postacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 24 Marzec 2011 Autor Share Napisano 24 Marzec 2011 nao dzięki :) pavloksiezyc Postacie walor i różnicowanie materiałów idzie mi dość średnio dlatego aktualnie z tym walcze :) Za loomisem nie przepadam, kolo strasznie sztywne robi te ludziki. Dużą inspiracją za to są dla mnie animatorzy którzy nawet jak przeginają anatomie to wydaje się być dobra i dynamiczna Dzięki. Statek statkiem, łatwiej mi sie envirka robi. Na zabawę z teksturkami przyjdzie czas jak juz w miarę swobodnie będę się czuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 http://img830.imageshack.us/img830/1631/character2ul.jpg ten superancki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Marzec 2011 Autor Share Napisano 25 Marzec 2011 Ravirr dzięki :) trochę inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 25 Marzec 2011 Share Napisano 25 Marzec 2011 Wiem, że nie jestem kimś kto mógłby dawać Ci rady, ale jak patrze na te ostatnie pracki, to nasuwa mi się tutorial omena z walorem bazowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Marzec 2011 Autor Share Napisano 27 Marzec 2011 tutka znam na pamięć dlatego miedzy innymi nie robie narazie postaci w kolorze tylko b&w ;) następne wersja alternatywna drugiego nie wiem jak zapisywać już je zeby dobrze wyglądały na stronie -,- http://img4.imageshack.us/img4/3618/character9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Po prostu zapisuj w rgb a nie w gray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 te dwa zapisane w rgb a link alternatywny w grayu zobaczę dziś w szkole jak to wygląda na normalnym monitorze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Gratuluje 4 gwiazdek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 thx next: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 te odbicia światła są za mocne chyba i kolanko coś nie teges dawaj więcej, bo lepiej jest niż było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Marzec 2011 Autor Share Napisano 29 Marzec 2011 chciałem uzyskać efekt błyszczącej gumy/skóry ekologicznej niestety poległem ;/ (akurat nie jestem w domu tak bym pokazał refke na której sie sugerowałem) coś takiego: no nic trzeba iść dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Zobacz sobie to http://sergebirault.blogspot.com/2010/05/lovely-plastic-tentacle-mini-tutorial.html i to http://sergebirault.blogspot.com/2011/02/comic-book.html a na deser całego blogaska ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Wiesz co, przyłóż się bardziej do czystych krawędzi elementów rysunku bo efekt się marnuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Marzec 2011 Autor Share Napisano 29 Marzec 2011 prrrszalony dzięki za tutka! noiprox sie robi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 No i już znacznie lepiej, patrz jak taka czystość krawędzi zewnętrznych poprawiła odbiór. Wyobraź sobie co by było gdybyś jescze czyścił krawędzie elementów wewnątrz sylwetki :) Ja rozumiem że to speed i ćwiczenia, ale widzę taką tendencję u ciebie, że nie masz cierpliwości do zachowania obrazka w czystości. Jeśli byś to robił to na pewno wyszło by to na duży + Refki bierzesz z pokazow mody? Kiedyś myślałem, żeby w ten sposób ćwiczyć design ale stwierdziłem, że ci projektanci mają tak nierówno pod sufitem że jednak zrezygnowałem, heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 30 Marzec 2011 Autor Share Napisano 30 Marzec 2011 Refki z różnych źródeł zazwyczaj te speedy to są mixy kilku/kilkunastu zdjęć troche z głowy. z tymi projektantami jest różnie czasem są naprawdę fajne rzeczy a czasem straszne crapy... trzeba trafić :) Co do czystości popracuje dziś jeszcze nad tym. Zazwyczaj kilka rzeczy sobie rozkminiam podczas malowania, także często o czymś zapominam. dzięki za kom. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 kolejny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Fajnie sobie poczynasz, tylko przez te ćwiczenia z twardym okrąglakiem wyrobiłeś sobie jakąś manierę, która raczej nie pomaga w odbiorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Taa, faktycznie widać że to Twoje. Ogólnie te postaci masz mało hmm... czytelne. Jakby nieco za dużo ciapane. Wydaje mi się że miejscami można by spokojnie użyć dużego brusha (np bufiaste spodnie). Nie wiem jak zaczynasz malowanie ale podejrzewam że wychodzisz z plamy. Może spróbuj designa lineartem pierw sobie zrobić żeby potem kłaść już zdecydowane impasty. Eksperymentuj też z tłem. Powiem Ci że tła/plamy które dajesz do konceptów nie bardzo mi się podobają ale za to jakbyś zapodawał takie podkłady pod postaci jak w Twoich envirkach to myślę że by tylko na tym zyskało. Pzdr -> gnieciesz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 dobrze i nie dobrze ze widać że moje :) trzeba bedzie pokminić z tym softbrushem! zaczynam niechlujnego lineartu potem potem wypełniam walorami bazowymi (z pokazaniem skali działania) na 100% opacity a potem mix: -omenowy tutek -selekcja gradient -technika renderpassów podpatrzoną w 3d pozdro ps. http://www.ldaustinart.com/index.php?page=conceptart babeczka pracująca praktycznie cały czas na hardbrushach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Wydaje mi się, że przy swoich ćwiczeniach (niesamowity progres swoją drogą) zapomniałeś o tym, co już wcześniej zdobyłeś. Spróbuj uprościć te postacie, zrób miękkie przejścia w odpowiednich miejscach. Życzę dalszych postępów i teraz czekam na overy wszystkich ostatnich postaci. Wyjdzie Ci na dobre, po prostu połącz wszystko co wiesz w jedno. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 z tego http://img26.imageshack.us/img26/3223/character11.jpg fajna by Ci driada wyszła, albo jakaś nimfa zamieniająca sie w drzewo. weź to dokończ, a nie, ciągle nowe zaczynasz. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Tully ( L.D Austin ) nie do konca pracuje na twardych "bruszach" robilem swojego czasu analize jej prac. Czesto zaczyna ze srednio miekkiego podkladu i potem dziala glownie zwyklym okraglakiem, ale stawia zdecydowane solidne plamy, co daje taki a nie inny efekt. Wrzuc te koncepty swoich statkow, bo spoko sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Twardy kryjący brush jest faktycznie fajnym narzędziem do ćwiczeń, ale myśle że na dobre by ci wyszło (o ile masz CS5tke) użycie zamiast okrąglaka, pierwszego w kolejności brusha z opcją pozycji piórka. Tym brushem nawet w dużym rozmiarze możesz wyciągnąć fajny detal odpowiednim położeniem pędzla, albo popracować fajnie samymi gestmi. Na razie co chyba najbardziej drażni, to to że jest duzo drobnych, niepotrzebnych plamek które sprawiaja wrażenie nakładanych patykiem ;P Poza tym bryła, i wartości zaczynają już tu fajnie grać, brakuje aspektu estetycznego, ładnie położonych plam, bo bryłe możesz uzyskać nawet dwoma tonami położonymi w dobrym miejscu i odpowiednio zkontrasowanymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Status: za każdym gdy maluje staram się stawiać sobie jakieś założenie, czy to zróżnicowanie faktur czy bryła takie tam. Czasem po prostu wypada mi coś po drodze rozkojarzenie, czy coś. Może kwestia wprawy. Po jakimś czasie niektóre rzeczy robi sie z automatu i potem zwraca się uwage na inne. Ogólnie plan jest taki 10 czerwca mamy deadline odnośnie grupowych animacji wtedy bede wybierał pracki z pośród tych które udało mi sie wykonać podczas wieczornych speedów. Mam zamiar zrobić jeszcze kilka postaci potem przejść do następnej dziedziny (creature vechicle etc.) I je będe overował od 10 czerwca do konca drimaż żeby sobie jakieś tam portfolio zrobić :) telka: trafione z zamianą w drzewo :) Ice: koncepty niebawem maszrum: nie wiem o którego brusha ci chodzi. ale postarałem sie ograniczyć plamy i troche softbrusha no i taki bijacz mi wyszedł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Nozka fajna, ale bez worka by sie nie obeszlo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 no niestety azjatki w refkach nie miałem :P Troche stuff'u który robie do naszej animki 3 pierwsze koncepciki pomieszczeń dla modelera i 2 color keys poszczególnych ujęć pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Może i szybkie/szkicowe ale fajnie pokazane. Miło światełka grają. Przyjemne interiorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 te ostatnie to dla mnie powazny lvl up! tak trzymac amigo!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 No i to rozumiem! Lvl up! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 to twoje? :) ..w dobrą stronę lecisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 o zesz Ty !! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Bardzo ciekawe jak komiks,albo tła z gier dla dzieci co się przechodzi między planami, fajna zabawa światłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 kibel mi sie podoba. ma tak obrzydliwie alternatywny charakter że bez cifa nie podchodź :D i fajnie zagrałeś światłem z tą gąsienicą. w ogóle stary, to Ci sie 100 podstrona nabija :P masakra ile tu już czasu przesiedziałeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 dzięki za komentarze motywują do dalszej pracy!! ekipa od lvl upów polecam film Scott Pilgrim vs. the World :) dla ciekawskich renderki niepodmalowane click!click! telthona no 3 lata zleciały chciałem robić nową teke ale stwierdziłem ze zostane przy tej :) tak naprawde moje rysowanie serio zaczeło sie jakoś od 27/28 strony wtedy pożądnie wziąłem się za siebie wczesniej to takie pitupitu :P był bijacz to tera Pimp który hajs pali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 w tym z dziurą w ścianie bardzo fajnie światło śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 dzięki kolejny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 (edytowane) zmiana Edytowane 6 Kwiecień 2011 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Kotek ma potencjał, jakbyś uporządkował plamę i kontur to fajny cartoon by wyszedł. Ps. czy ja tylko mam wrażenie że "klata" kota wygląda jak jego zad?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Design fajny, ale jego lewa lapka jest terz jakby zlamana. Maly szkopul, ale diabel tkwi w detalach. \m/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Z pozoru może się wydawać proste ale właśnie futrzaste dolne rejony zwierzaków jakoś ciężko wychodzą - sam z tym walczę nawet jak chodzi o szkicową wersję. Cień kota dałbym tylko raczej w kolorach tła. Mordę ma przyjemną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Fajnie mu uszy prześwitują. Brakuje mi trochę zróżnicowania kolorów, praktycznie wszędzie pocisnąłeś niebieskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi