sanki Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 aspenboy sierociniec rezyserowal Juan Antonio Bayona, guillermo jest tylko producentem (dlatego film byl reklamowany jako Guillermo del Toro przedstawia, taki chłyt marketingowy) podobnie jak hostel i tarantino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 sanki: racja :) zasugerowałem się jakoś nazwiskiem Del Toro. Klimat filmu przypominał mi nieco nastrój "Labiryntu...", stąd pewnie zakodowałem Guillermo jako reżysera. Ale ogólnie - hiszpańskie horrory wyrabiają sobie solidną markę (wspomniany wcześniej [REC] również był świetny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Black Lagoon... Wyjechane anime polecam wszystkim fanom bajek :D Jak nigdy nie oglądam takich rzeczy tak to mnie straszecznie wciagnęło :> A skoro już mowa o anime to polecam jeszcze Elfen Lied dla ludzi o spaczonym guście takim jak ja xD :D Ps. Normalnie extra ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Indiana 4 - Musze powiedzieć że odżyłem po tym filmie. Czysty fun + chyba najlepsza niezapomniana muzyczka filmowa ever, która w dodatku pojawia się w takich momentach że aż coś rozsadza od środka :D Kurcze, w kinie jest coraz wiecej i wiecej reklam (reklam nie trailerow) i zaczyna mnie to mocno denerwowac. Przeciez nie po to , do jasnej ciasnej, się ruszam z domu i płacę 20 zeta, żeby ogladać ten sam shit i gospodynie dostające orgazmu na widok nowego proszku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Proste, przychodz ok 30min po wyznaczonej godzinie seansu:) Reklamy faktycznie denerwuja, zwlaszcza, jak za kazdym razem leci ta sama seria, ale trailerki to prawde mowiac az chce sie obejrzec na duzym ekranie. Dla mnie to jest niezly smaczek przed glownym daniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Iron Man -> Szczerze mówiąc film mnie mile zaskoczonył ... spodziewałem się kolejnej bardziewnej ekranizacji komiksu a tutaj zdziwko ... miło się oglądało :) ... chyba najciekawsza ekranizacja komiksu jaką widziałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 the dors- chyba najglupszy film tego typu jaki widzialem, powinni go usunac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 the dors- chyba najglupszy film tego typu jaki widzialem, powinni go usunac Hm, film calkiem przyjemny, ale chyba za bardzo demonizuje Morrison'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Proste, przychodz ok 30min po wyznaczonej godzinie seansu:) Reklamy faktycznie denerwuja, zwlaszcza, jak za kazdym razem leci ta sama seria, ale trailerki to prawde mowiac az chce sie obejrzec na duzym ekranie. Dla mnie to jest niezly smaczek przed glownym daniem. Taaa tylko czasem nie ma reklam :!o E: a co do trailerów to byłbym skłonny zapłacic te dwie dychy za bilet zeby sobie półtora godziny poogladac same zwiastuny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 Cloverfield - na plus, co prawda pomysł niby odgrzewka (praca kamery, monster w mieście), ale skojarzenie z half-life (im bliżej końca, tym silniejsze) musiało sprawić ze podobało się :) PS: orientuje sie ktoś jak wygląda poprawa wizji przy przesiadce z kabla kompozytowego na hdmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 ja właśnie obejrzałem Most do Terabithii... dziecięce marzenia, które potrafią pokolorować zupełnie przeciętne miejsca, a do tego bardzo przemyślane i mądre odnośniki do "tu i teraz". Podobało mi się :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 23 Maj 2008 Share Napisano 23 Maj 2008 tak, że masz dokładniejsze kolory wiele zależy od kabla kompozytowego im był gorszy tym większa poprawa. Co do filmów polecam "The Fountain". Nie tak płytki jak większość dzisiejszych filmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 (edytowane) Indiana "4"->obawialem sie przed obejrzeniem ze moze byc lipa ale i Ford i film nie zawiedli :D ( no moze z wyjatkiem watku z ... :P) Edytowane 24 Maj 2008 przez DaRoZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 DaroZ: Jak Cie kiedykolwiek spotkam to Ci zrobie krecenie wora za ten spoiler ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 :P dobra edit :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 I co ja teraz edit w pamieci mam zrobic ?... Troche zapomniec czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 no co ja teraz poradze :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Wstydz się !... Tak, zeby nie bylo offtopa: Z ostatnio obejrzanych filmow polecam Persepolis (świetna animacja) oraz The diving bell and the butterfly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 sam sobie zrób kręcenie wora ! ;) :D Rambo 4, czy 5 , w kazdym razie ten ostatni- bida z nedza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 John Rambo IMO wcale nie był taki zły :) Sierociniec - 9/10, bezapelacyjnie godny polecenia. The Eye - moja młoda daje 9/10 bo się strachała. Ode mnie tak 8/10, ale dlatego, że spadła nam na podłogę teczka na rysunki w pewnym pełnym napięcia momencie. Była schiza przez chwilę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Kod da Vinci - do połowy filmu zgodność z książką całkiem dobra, dalej to już chyba inna powieść... monotonny i w porównaniu z książką nieciekawy. (wiem, że mam niezły zapłon, ale akurat to leciało w TV, i jak to bywa, był to pewnie i tak najciekawszy film dnia). 5/10 (byłoby 6, ale dostałem kaszlu pod koniec :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 jak to bywa, był to pewnie i tak najciekawszy film dnia A nie prawda - chyba dzisiaj "Ostatni Mohikanin" leciał. :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Z anime ja osobiście polecam Soul Eater. Nowa pozycja. Ukazuje się od niedawna. wyszło dopiero 6 odcinków ale moją uwagę przykuła Bardzo dobra animacja i dość dziwaczny styl/klimat...taki lekko Butronowski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdv Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Indiana IV - jestem rozczarowany. Może brak mi fantazji sprzed lat, może film zbyt naiwny. Wiem, że ten film to nie dokument a fajna bajka ale bez przesady ! Zero klimatu II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Zero klimatu II. Akurat ta cześć imo była zdecydowanie najgorsza:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 etam akurat 2jka odstawala od swietnej pierwszej i trzeciej czesci, jak pisalem 4ka poza paroma rzeczami trzyma poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 wcale że nie, najgorsza będzie V ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 DaRoZ - mówisz że jeden spojler Ci nie wystarczył:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 :D hehe czeka usune posta bo mnie zlinczuja zaraz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 24 Maj 2008 Share Napisano 24 Maj 2008 Black Lagoon... Wyjechane anime polecam wszystkim fanom bajek :D Jak nigdy nie oglądam takich rzeczy tak to mnie straszecznie wciagnęło :> A skoro już mowa o anime to polecam jeszcze Elfen Lied dla ludzi o spaczonym guście takim jak ja xD :D Ps. Normalnie extra ^^ Elfen Lied - takze polecam, dobre gore :D :P, a do tego jeszcze z anime Lain - daje w garnek fabuła i ten cały "wired" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Źródło - dostałem mniej wiecej tego czego spodziewałem się po reżyserze, film b. dobry, praaawie rozwalił mnie po ścianach ;) . Tematyka zajebista, 90% filmu człowiek analizuje sporo w głowie, i mam wrażenie że film jest tak zmontowany, żeby właśnie to umożliwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 Into the Wild - mógł wyjść z tego całkiem dobry film, wyszedł po prostu niezły. Pewne rzeczy wolałbym widzieć inaczej zrealizowane. Nie był to w każdym razie, moim zdaniem, popis umiejętności reżyserskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 (edytowane) Vanishing Point - w końcu obejrzałem, bardzo przyjemny choć żeby go całkiem pojąć trzeba było jarać zioło z hipisami z lat siedemdziesiątych:) Już trwają prace nad nowym renderem dodga chellengera;D EDIT: kolegaalek zmień tego posta bo Cie zjedzą za spojler jak poprzednika:) Edytowane 27 Maj 2008 przez FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 Indiana Jones i klatwa krysztalowej czaszki? nie zawiodlem sie:D czuc dobry, stary smak przygody, dobre stare zarciki:) Tylko skoro mysleli nad fabula 20 lat to mogli lepiej dobracowac watek finalowy z kosmitami, bo nijak sie to nie uklada w solidną calosc. Ale za to najostatniejsza scena z kapeluszem, mistrzostwo:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 IronMan- nie czytalem komiksa ale film mi sie podobal. Jakies takie 8/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 Kolegaalek! Wyjdz! Bez spojlerów mi tu! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Haha rzeczywiscie, sorry, ale wiadomo od poczatku prawie ze chodzi o kosmitow i we wszystkitkich recenzjach o tym pisza:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Indiana Jones- jak zwykle świetne śmieszne akcje z biczem itp. Konicówka i wogóle fabuła......................................kosmici.......................n/c 7/10 Iron Man- Bardzo fajny, z tego co pamiętam kreskówka była średniawa, Film bardzo fajny fabuła niezła. Końcówka fajna. Ciekawe ile wzieli pomysłów z trailera Starcrafta 2(Hell, its 'bout time) 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Ze spojlerami i tak się super oglądało Indianę. Jest taki jaki powinien byc Indiana. Dużo fajnych efektów, zwłaszcza sama końcówka. No i co ważne w Cinemacity rozdają tictaci i maszynki do golenia Wilkinsona. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 haha tez dostalem maszynke do golenia i potem z kolegami sie golilismy w ubikacji w arkadii:D I jeszcze do popcornu mozna dostac prawdziwy bryloczek indiany jones'a, polecam! Ostatnio ogladalem jeszcze "Horton slyszy ktosia". Troche takie dzieciece i w ogole ale bardzo milo sie oglada(strasznie powalone, widac ze tworcy maja solidne schizy) no i cg na super poziomie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Indiana 4: Ech.. leciała jakieś dwa tygodnie temu w telewizji Ostatnia Krucjata i tak sobie myślałem ze akurat super obejrzę po raz nie wiem który, przypomnę sobie klimaty żeby byc przygotowanym na najnowsza część. Niestety na to co zobaczyłem w kinie nic nie mogło mnie przygotować... Ja rozumiem ze akcja, przygoda i ze na niektóre rzeczy sie przymyka oko ale no OMG! Co to było?? Az mi sie miejscami wstyd robiło ze taki film oglądam! Zero interesującej fabuły, klimat jakiś taki jak z innego filmu, wszystko nachalne prostackie i oczywiste - liiitooosssciii. Gdzie ta przygoda, gdzie te zagadki, gdzie ten mistycyzm?? Film miał momenty, szczególnie sam początek w magazynie i pościg przez dżunglę (oczywiście zepsuty małpkami) ale poza tym - niestety muszę to powiedzieć - był bezdennie głupi :/ Zamiast tracić kasę na kino lepiej z przyjaciółmi poszukać Arki lub Grala, na pewno bedziecie sie lepiej bawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 panowie jestem w szoku po tym co piszecie o "Indiania Jones 4" Jakim cudem możecie mówic ze ten film przypomina poprzednie :mad: jest bezdennie głupi, nudny, i w niczym nie przypomina poprzednich. dla mnie Indiana się skończył na Ostatniej Krucjacie. i mam nadziję że niepowstanie już kolejny :/ bo kolejny to bedzie indiana jones na marsie dla mnie ta część to zupełna klapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Vantage Point - solidne kino akcji - ni wiecej ni mniej. Polecam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 31 Maj 2008 Share Napisano 31 Maj 2008 Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki - chyba Dziadek Jones ;). Motyw z obcymi całkowicie mi nie spasował. Do tego całkiem przewidywalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Tak to jest jak sie chodzi z uprzedzeniami do kina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Ja tam wybralem sie na nowego Jonesa z zamiarem by sie dobrze bawic :) I moje oczekiwania zostaly spelnione :) Zabawa przednia... Trudno w koncu w takich produkcjach doszukiwac sie drugiego dna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Ja też poszedłem na IJ4 żeby się dobrze bawić, ale się zawiodłem - mimo, że poszedłem bez uprzedzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Mnie tam się podobało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdv Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 I ja się zawiodłem na Indiana Jones. Film jest po prostu naiwny. Wiele motywów jest strasznie naciąganych i niewiarygodnych. Rozumiem, że to nie dokument i chodzi głównie o dobrą zabawę ale bez przesady. Niestety niewypał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Ja też byłem na indiana jones, chyba z 3 dni temu i w sumie tak średnio mi się podobał. Tomdv ma rację, np. walka na miecze (cokolwiek to było) na maskach rozpędzonych samochodów jadących po nierównej ziemi, ale jakoś to przeżyłem.. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi