Tomb Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Walcze z polymodelingiem i z renderem w mentalu. Wiem, ze jest sporo bledow ale niestety nie mam juz sily patrzec na ta prace ;]. Konstruktywna krytyke przyjme z otwartymi ramionami ;] Imageshack: http://img403.imageshack.us/my.php?image=nokia3110c01zi8.jpg http://img376.imageshack.us/my.php?image=nokia3110c02hw0.jpg 3dDrut ;]
Orangegraphics Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 a dla mnie jest całkiem konkretnie. modeling super. razie mnie tylko kolor niebieskiego na przyciskach funkcyjnych i "i" na zerze. jest to na pewno dobry odcień? tak samo złoty metal w bebechach. za bardzo złoty. bardzo pro i łądnie;) podoba mi się. pozdrawiam
Bonifatz Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 dobra dobra ... bez przesadnej skromnosci ;) Model wyczes, render tez niczego sobie. Jak bys siatencją rzucil byloby supa!
Hynol Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Fajne, fajne :). Czasem warto poczekać te 1,6 roku z pierwszym postem ;)
Lis Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Rewelacja :) A płytę główną i resztę bebechów też zrobiłeś? Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.
Tomb Napisano 11 Marzec 2008 Autor Napisano 11 Marzec 2008 Xiz0r - niebieski faktycznnie troche za jasny, w czystym renderze byl ok, wiec najwyrazniej przekombinowalem w poście ;] a z tym zlotem to troche celowo, w sensie oryginalna miedz podobala mi sie mniej, myslisz za bardzo rzuca sie w oczy? Bonifatz - skromnosc jak najbardziej na miejscu ;] tzn to nie jest jeszcze to, ale sie staram :) siatke wrzuce wieczorem mastahcez - okrutnie dlugo. jakies 2 miesiace mniej wiecej po godzine dziennie. Ale niektore czesci robilem po 5 razy, bo staralem sie zrozumiec jak funkcjonuje poly, no a potem pierwszy raz na oczy widzialem Arch & Design a potem Mentala, a potem AO, sztuczny DOF i renderowanie w warstwach ;] wiec tak naprawde wiecej nauki droga prob i bledow niz prawdziwej pracy ;] Hynol - wlasciwie to ja tu jestem zdecydowanie dluzej. dawno dawno temu kiedy vray jeszcze raczkowal rzadzilem scanlinem ;] ale to stare dzieje i wtedy grafika tylko sie bawilem, teraz jakgdyby chce wziac byka za rogi - marzy mi sie freelancerka ;] Tak wiec nowe podejscie, nowa jakosc, nowy nick ;] swoja droga nie moj, tzn ktos kto nie uzywal konta byl na tyle zyczliwy zeby mi je odstapic, a mi akurat zalezalo na tym nicku. Podsumowujac w MAXsie siedze od grudnia. Lis - na plytce sa tylko te detale ktore widac, ale planuje za jakis czas zrobic z ta nokia scene w ktorej zniszcze ja na czesci ;] wiec wtedy pewnie bede musial dorobic wnetrznosci. michalklim - dzieki ;] ale wlasnie na krytyce najbardziej mi zalezy bo prawde mowiac dopiero raczkuje w 3d i ciagle probuje ten stan rzeczy zmienic. + jak sie nad czyms dlugo siedzi to czlowiek traci perspektywe i przyznam sie szczerze ze tak mi ten telefon zbrzydl ze zastanawialem sie czy w ogole zamieszczac go na forum ;] Tomuś - no wlasnie do imponowania dąże ;] ale jestem zaszczycony pozytywnym odbiorem :) mam nadzieje ze jak zamieszcze siatke to zmieszacie mnie z blotem :D
Kr3tz Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 faktycznie ten mat jeden zbyt zloty ale ogolem piknie wyszlo!
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 A jednak przy telefonach (podobnie jak przy samochodach) mozna pojsc w szczegol :) Bardzo fajnie! Ciekawe kto zrobi wszystkie podzespoly telefonu... ;P
Orangegraphics Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 tak jak dzisiaj na to jeszcze popatrzyłem. no to 4 gwaizdki. za cudowny star na forum;)
Georgas Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Piękne, fajny pomysł na scenke ;] czekam na kolejne pracki :)
!Ewert Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Tomuś - ale jestem zaszczycony pozytywnym odbiorem :) Czy naprawdę tak rzadko chwale prace?
hcpiter Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 nooo no elegancko ! Oby wiecej tak owocnych scen :D Pozdro !
makbol Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 Otwarłem temat i widzę - następny telefon, nic specjalnego. Przewijam dalej, szczęka opada. Drugi render imponuje pod względem detali. Szykowna robota ;) Zastawia mnie czy modelowałeś także te styki dla karty sim lub te wypukłości na tej srebrnej płytce (nad złotymi kulkami)
mrkrzysiek Napisano 11 Marzec 2008 Napisano 11 Marzec 2008 tak jak wyżej pisali już, bardzo ładny model i materiały, brawo
Tomb Napisano 12 Marzec 2008 Autor Napisano 12 Marzec 2008 3D CREATIVE - jak mi sie rozleci komorka to zrobie wszystkie ;] Xiz0r - Cheers! ;] Georgas - narazie model, scenka bedzie pozniej ;] Tomuś - nie moglbym wiedziec, w koncu poniekad jestem tu nowy ;] makbol - wlasnie dolaczylem na poczatku watku AO z siatką, tak, wypuklosci na plytce sa modelowane. Styki dla karty SIM? JohnZi - gratias senior ;] a skromnić przestane jak bede podejrzewal ze mam powod ;] Jak obiecalem wczesniej, doeczepiam 3dDrut ;] (na pierwszej stronie watku)
Robertus Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 (edytowane) jestes chory :) fajny model i mniamusny render Edytowane 29 Marzec 2011 przez Vega
Marcin_ps Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 ale patologia z ta siatka :P... chyba lubisz bol :P renderek fajny ale kilka materialow odstaje
chudy Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 przerażająca siatka :O czyste szaleństwo...gratki gratki...naprawde imponujące...najbardziej mnie rozwaliło wycinanie napisu NOKIA i znaczka USB chyba ;]
kliment woroszyłow Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 DEWIANT! w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Ode mnie 5*
Sebastian Ozga Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Jedno pytanko: Masz jakiś patent na te szczegóły? np. modelowany osobno napis->przyciąganie siatki do krawędzi i dopiero extrude, czy jak? Chyba te 1,5 roku modelowałeś tylko tą PINokię!
Tomb Napisano 13 Marzec 2008 Autor Napisano 13 Marzec 2008 Marcin_ps - bol to moje drugie imie ;] moglbys sprecyzowac z tymi materialami? chudy - "najbardziej mnie rozwaliło wycinanie napisu NOKIA i znaczka USB chyba ;]" - mnie tez :D Sebastian Ozga - nokie modelowalem 3 lata ;] a szczegoly... robie pojedynczy poly ktory dopasowuje do wczesniej rozrysowanych spalinow, wycinam quickslicem w miejscach kluczowych przeciec tak zeby powstal docelowy ksztalt. Dalej extrude tych plaszczyzn ktore mnie interesuja, reczne usuwanie niepotrzebnych edgow i staram sie "przesunac" wszyskie TRI poza extrudeowany ksztalt, tzn idealnie sa tam po tym same quady. Nastepnie w odpowiednich miejscach chamfer, a potem tne quikslicem obiekt na ktorym ma byc ten extrude. Na koncu attach, weld i po zabawie. Troche malo przejrzyscie to wyszlo ;] ale jakbys potrzebowal rozwiniecia to moge to zwizualizowac ;]
Ania Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Nie przepadam za wizualizacjami produktów, ale to robi wrażenie, świetna robota, siateczka też czyściutka.
WIERZBA Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Wyczesane !!! chyba też coś zrobię innego niż wizki architektury.
malyboa Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 ... zamurowało mnie... jak w ten sposob chciałes zareklamowac ten telefon to ja go kupuje ! cudowna pracka pzdr
Rekomendowane odpowiedzi