Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

To jak juz o proponuje 10 k tris bo 5k poly to moze być mylion trójkątów.

Pozdro

• Odpowiedzi 156
  • Wyświetleń 28k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To ja daję model prosto z zbrusha :D

Nie no na serio to ja już nie wiem ale robię na 10k tris

PS: voyager 5k poly pisało od początku, zobacz pierwszego posta. Pozdro.

Napisano
  SoAd napisał:
5k poly to moze być mylion trójkątów.

Pozdro

Dokładnie. Poly czy trisy, co za różnica, sorki ale w przypadku game artu wszyscy powinni być świadomi, że chodzi o trójkąty...

Napisano
  • Autor

ok, sorki za problemy, miałem ofkors na myśli 5k poly czyli quadów ( dla mnie to było oczywiste, pracuję w blenderze i tam polygony to quady ;) )

Napisano
  Ardeni napisał:
o fucken qrde nieeeee... Nie grałem w TF więc nie wiedziałem o pyro :/ Teraz to dupa, po zabawie...

Jeśli z tą maską chciałeś być oryginalny to ci nie wyszło:D:D:D

Fajnie się tu bawicie:/

Aż mi żal dupę ściska że nie mam czasu.

Napisano
  Levus napisał:

Fajnie się tu bawicie:/

Aż mi żal dupę ściska że nie mam czasu.

Egzakli , co za niefart!

Edit: Ardeni to pokaż :)

Napisano
  KLICEK napisał:
... tak wiec podziele sie modelem, moze komus bedzie sie chcialo go pociagnac ;)

Dzieki za model i + dla Ciebie Klicek, ja tez nie bede teksturowal, ale wystarczy dodac pare dobrych shaderow i tez bedzie dobrze:

diver.jpg

tutaj jeszcze dodam chyba toon shader i sephia postprocess.

Do pewnego konkursu programowania ten diver by sie przydal, jezeli sie na to zgodzisz, i oczywiscie o kredycie w tej mini grze nie zapomne :)

Napisano

Udytzkey jezeli to ten skin shader co myzle to powiniens dac jakis UVW byle jaki na 3 kanal bo inaczej bedzie model czarny bez wzgledu jaka tam dasz texture ;)

Napisano
  • Autor

Jako termin proponuję przyszły poniedziałek może więcej osób skończy.

Napisano

Hm, a tak btw, pomysł mi przyszedł do głowy, może na next battle zrobić sobie SDK z klickowego modelu nurasa i potexturować? Hm?

Taki pomysł tylko, jak zwyciezca bitwy decyduje to się nie odzywałem:p

Udytzkey, shaderek fajny, nie ma co, ale jakieś kolorystyczne tweaki by się przydały..

Napisano
  Levus napisał:

Taki pomysł tylko, jak zwyciezca bitwy decyduje to się nie odzywałem

to zwycięzca jednej bitwy decyduje o temacie kolejnej?? ;D

Napisano

Levus spoko pomysl, myslalem zeby zrobic watek i przykleic i co jakis czas dawac nowy model :) hehe, ale tak tylko glosno myslalem, jezeli ktos ma ochote zrobic taki watek to z checia go popre.

Udytzkey - nie ma problemu, jezeli model by Ci sie przydal to rob z nim co chcesz, milo by bylo gdybys tylko wspomnial, ze cos tam przy nim robilem, a modelik mozesz sobie zmieniac jak chcesz

Napisano

Minibitwa w jednym wątku to dobry pomysł, modele które normalnie mogły by nie być komentowane teraz można spokojnie komentować w jednym poście z innymi prackami. Oczywiście to da rade tylko dla małej frekwencji, bo inaczej niezły śmietnik będzie.

Bardzo fajne pomysły na modele macie.Ja bym wziął udział ale mam kupe shitu na głowie, a temat jest super.Dawno nic w gamearcie nie dziergałem;/

Napisano

Model Ex3 i nieskończony KLICEK'a mi najbardziej podchodzą. Trzeba pamiętać, w jakim klimacie utrzymywana jest gra:) Sam w nią pykam od pewnego czasu i jest to typowa bajka, graficznie podchodząca pod tytuł Iniemamocni:D

Napisano

Bitwa padła :) figurka została -textura nie skończona jeszcze,tylko taka przymiarka do koloru .

8a9cecda9747eace.jpg

Napisano

Bardzo fajnie wygląda, póki co gęba mi się nie podoba, za mało ma charakteru, ale skoro piszesz, że wip to wip..

A reszta łobuzerki jak sobie radzi?:D

Napisano

Model i normal bardzo fajne, co do koloru, to usta wyglądają jak pomalowane rozduszoną szminką :) Kurtka może lepiej by się prezentowała, gdyby była zielona?

Napisano
  Kuba napisał:
usta wyglądają jak pomalowane rozduszoną szminką

Otóż to, nie wiedziałem jak to opisać więc sie wstrzymałem:D

Napisano

No nie chciałem że by wyglądał jak transwestyta :), to tylko przymiarka do textury :).

Napisano
  Konras napisał:
Udytzkey jezeli to ten skin shader ...

Nie to zwykly velvet shader, takze nie ma zadnych problemow z texturka ;)

Levus napisał:
Udytzkey, shaderek fajny, nie ma co, ale jakieś kolorystyczne tweaki by się przydały..

Racja i dzieki, jak bedzie troche czasu na kolory to cos tam podmaluje, ale priorytety narazie na to nie pozwalaja ;)

KLICEK napisał:
Udytzkey - nie ma problemu, jezeli model by Ci sie przydal to rob z nim co chcesz, milo by bylo gdybys tylko wspomnial, ze cos tam przy nim robilem, a modelik mozesz sobie zmieniac jak chcesz

Super i wielkie dzieki, a "wspomnial" to malo powiedziane, bedzie Extra Credit ;)

zeet - to chyba jedyny model z teksturkami, cos tam chyba na twarzy jest do poprawy i moze wiekszy nosek, uszy, oczy albo chelm jeszcze by sie przydaly imo, w sumie to ciekawa karykatura zwlaszcza ta tarcza hehe :)

Napisano
  Udytzkey napisał:
(...)priorytety narazie na to nie pozwalaja ;)

Weź nic nawet nie mów o niepozwalających priorytetach bo mi się źle kojarzy:D

pozdro!

Napisano
  • Autor

Teksturki właśnię męczę.

Coś mi się zdaje Ardeni że przegrasz to pifko ;)

Sorki za wielkiego screena ;)

7043cfec2fd749d3.jpg

Napisano

Ex3 - nie pierwsze i nie ostatnie, powinieneś się cieszyć, ze dostałeś porządną motywacje ;P

Napisano

ale się te pończochy/kabaretki rozciągają brzydko na łydkach, ale rozumiem że zostanie to poprawione :D

Co do broni to zamiast spawary dał bym jej wyrzutnie do przepychaczek do kibla :P

Napisano
  • Autor

Broń ode mnie.

Połączenie, wkrętarki, akumulatorów, kierownicy od bmx`a i kamery przemysłowej :D

70634d63cc5eab14.gif

Napisano

Daj jeszcze cewkę tesli (taką jak w command and conquer) na lufę i będzie nieźle;)

Napisano

Ex3 same elementy dobrze by pasowały do siebie, gdyby nie to że słabo wkomponowane w siebie i nie ma takiej spójności...

dodaj jeszcze coś i będzie git... ;)

Napisano
  • Autor

SoAd - szkoda :)

Levus - szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to wygląda (może jakiś screen? :) )

floo - będę jeszcze dodawał klamerki na akumulatorach i jakieś kabelki, to powinno poprawić spójność modelu.

Napisano
  • Autor

Ojojoj gdzie ja to mam wcisnąć do mojej broni :D

Przyjmijmy że taka cewka jest w środku :)

Spoko SoAd przecież się nie obrażę :P

Napisano
  • Autor

A wiesz co SoAd ?

Tak właśnie zrobię :P :P ;P

A teraz kawałek teksturki jeszcze z dwoma boxami zamiast tesli.

Self ilumination 75

83fbe1d7d9d8c7b8.jpg

7196a61f59d8f10a.jpg

Edytowane przez Ex3

Napisano
  Levus napisał:
Bardziej o coś takiego mi chodziło, kulką do przodu byś dał i by fajnie wyglądało:)

http://screenshots.filesnetwork.com/63/others/tesla_coil.jpg

http://blog.makezine.com/TeslaRATrooperFullSetupSparks1000.jpg

Albo coś takiego:

http://static.flickr.com/31/98523355_0fb13fa5ed.jpg

pozdro!

Heheheeh :D stare czasy mi się przypominają pierwszego Team Forressa :D

Napisano

Dzisiaj wreszcie miałem trochę czasu i zacząłem robić hp pod mojego sierżanta. Muszę dzisiaj skończyć bo jutro chyba koniec minibitwy.

hpwm7.jpg

Pozdro.

Edytowane przez Tomala

Napisano
  SoAd napisał:
Tomala fajny, ale za cholere nie pasuje do team fortress.

To może i dobrze idę więc na boisko pograć w nogę bo odkąd przyszedłem z kościoła nad tym siedzę. A w team fortress nie grałem nigdy, jak tak się zastanowię to w nic nie grałem od 2 lat. Pozdro.

Napisano
  Tomala napisał:
To może i dobrze idę więc na boisko pograć w nogę bo odkąd przyszedłem z kościoła nad tym siedzę. A w team fortress nie grałem nigdy, jak tak się zastanowię to w nic nie grałem od 2 lat. Pozdro.

to dobrze... więcej zdrowia i życia masz... :P

Creator świetny link, totalny old... ;)

zrobić bitwę z takim limitem poly, to było by coś... :D

Powodzenia!

Napisano
  • Autor

No panowie/panie kończymy dzisiaj wieczorkiem więc jest jeszcze chwilka czasu żeby dopieścić swoje dzieła ;)

Napisano

Ja nawet nie udaje ze bede probowal skonczyc, z reszta czasu juz nie ma. Ale dzis zauwazylem watek i postanowilem na szybko delikatnie zaadaptowac swoj dosc stary model do stylu TM2. Jakies 15 minut pracy, pewnie jakbym sie wczesniej zastanowil i cos nabazgral na kartce to wykorzystalbym je efektywniej.

tm2_style.jpg

O a tu oryginalny model, jak tak patrze, to widze ze go bardziej przemyslalem. No i design byl wzorowany na Olijosmanie:

pan.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności