Dziadek Stal Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 (edytowane) Khe, khe, jestem tu na forum od czasu jakiegos, i nawet sie czasem odezwe swoim zjedzonym przez gruzlice glosem, khe, khe, ale poza speed paintingiem jakis czas temu to pracek raczej nie pokazywalem. Ha! No i zmieniam to. Czas przedstawic Dziadka Stal. Skad sie wzial i jaka geneza jego. Oto i to bydle wredne. Straszny sukinsyn ale za to patriota. Powstala ta gora zelastwa na okladke ksiazki, ktorej ani autora ani tytulu jeszcze nie wyjawie, bo pojawi sie w sprzedazy za jakies dwa miesiace dopiero, ale w ktorej to ksiazce mozna bedzie sie miedzy innymi z Dziadkiem Stala, wrednym sukinsynem, zapoznac blizej. Bohaterem on Ci jest jednego z opowiadan tej ksiegi. Prawa strona obrazka trafi na front ksiazki a lewa na tyl. Mialem, khe, khe, klopot z dokladnym okresleniem techniki w jakiej to cos powstalo. Bo to ani 3d ani 2d tak naprawde nie jest. Takie malowane w 2d modele 3d. Mieszanka. Jak to mowia starzy hamerykanie : fifty- fifty. Pracka skonczona. Moze jeszcze bede cos tam dlubal przy niej, ale jakies khe, khe tylko bardzo mizerne niuanse i drobiazczki ale zadnych istotnych rzeczy. Orginal ma 5000 piksli szerokosci. Dodalem pliczek w 2K tutaj: http://www.tgfg.pl/max3d/_dziadd_final_2k.jpg salutt Dziadek Stal Edytowane 31 Maj 2008 przez leander obrazki wrzucone na inny serwer
Gotham Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 E no widać że niejedna korozja dziadka brała... Ale cosik prawdziwa sztuka/sztuczna prawdziwośc obrazek miejscami zjada. Niemodna ostrość wszędzie, no ciekawe ciekawe... Cóż krytykować skoro sam najlepiej widzisz braki... Ciekawe na ile procent wycenisz wizji co w główce buszowała? A forma? Odważna i to mi się podoba :>.
kozioo Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Dziadku, przystojny to Ty nie jesteś;) Ale masz fajny klimat. Ciekaw jestem jaka to książka będzie... Historia gruźlicy i jej wpływ na przemiany polityczno-gospodarcze krajów postkomunistycznych?
Dziadek Stal Napisano 7 Luty 2004 Autor Napisano 7 Luty 2004 \"Historia gruźlicy i jej wpływ na przemiany polityczno-gospodarcze krajów postkomunistycznych?\" khe, kghe skad wiedziales? salutt Dziadek Stal
Cpt.Obvious Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 No dziadzie, piękna praca. Naprawde jest na co popatrzec :)
leander Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Dziadek po obiedzie? Toż w tym wieku zaleca się drakońską dietę ;) Masz Dziadku duży talent do okładek, mogę się mylić ale wydaję mi się, że szkic innej juz widziałem na forum.
Falcrum Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Mi też sie podoba...ciekawy klimacik :) Godło na piersi...coż za wyobraźnia... Czekam na książkę :P Pozdr
Dziadek Stal Napisano 7 Luty 2004 Autor Napisano 7 Luty 2004 khe, khe, godlo ma swoje w ksiazce uzasadnienie, wiec musi byc. A poza tym ja jak kazdy staruch, khe,khe jestem konserwa straszliwa. ( hehe, oj, nabiera to nowych znaczen ) salutt Dziadek Stal
Gość User190 Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Bardzo, baaardzo ładna praca!! Podoba mi się - ma swój klimat!! Bez 2 zdań!! :)
ikim Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Widzę mimo że dziadka gruźlica zżera to w piersi nieulękłe stalowe serce bije. Brawo piekna praca:) Niesmialo się spytam czy dziadek mogłby pokazac wersję 3d bez domalówek?:)
soshka.cg Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Ja wiem ja wiem co to jest - to typowy obraz współczesnego Polaka patrioty który \"cierpliwie\" znosi męki i trudy czekania w kolejkach miejskiego urzędu pracy :) Bardzo mi się podoba )
Erni Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 AAACH!!!! wreszcie cos dla mnie klimat , emocje i cos jeszcze . Dla mnie duchowa uczta w pelnym wypasie .
Kuciel Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 nio mi tez sie podoba ta pracka, a knige to po jakiejs promocyjnej cenie bedzie mozna dostac ?? :D
Max Schreck Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Stalowy golem w barwach Rzeczypospolitej :) - wielkie brawa. Uwielbiam takie klimaty.
Krzysiek Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Praca rewelacyjna, piekne wykonanie i idealny klimat [piwo] Pozdrawiam
Damian Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 aaaajjjjjjj lajk it!! :) to chyba nie ta sama idea co w mojej pracce (10 lat z milerem..) :)
zombo master Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 poprostu piękne chociaż chciałbym zobaczyć prace czysto 3d. zamieśc ją jakbyś mógł
Scatmax Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Co tu duzo gadac Dziadku...piekne jak w morde strzelil i tyle...
adek Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Gratuluje. Aż miło zajrzeć na forum. Takich prac z klimatem jest mało. Dziadzia nareszcie pokazał ,że w młodości nie próżnował ;) Aż z ciekawości będę wypatrywał tej okładki. W wersji 2K to lepiej widać ,ale można byłoby poprawić jeszcze te czaszki ... ale to khe khe szczegół :)
Dziadek Stal Napisano 9 Luty 2004 Autor Napisano 9 Luty 2004 ohoho, khe, Nie mialem dostepu do neciku wczoraj, a tu patrze, ze generalnie pracka sie podoba. Milo, milo. Dziekuje. Zawsze to odrobina radosci w zyciu starego czlowieka. Czy moge zamiescic samo trzy de? A moge, moge, sniff, chwileczke mi to zajmie, ale zaraz wrzuce. Tylko to nedzne to i slabe dosyc, wiec sie nie zdziwta. salutt Dziadek Stal w poniedzialek
Dziadek Stal Napisano 9 Luty 2004 Autor Napisano 9 Luty 2004 (edytowane) No i zgodnie, hrk, z obietnica wrzucam mini making-of. Od szkicu ( na ktorym Dziadek jest w nieco innej pozie, ze tak powiem: srajacej ) poprzez przerenderowanego i pomalowanego dziadyge, po kolejne etapy malowania prosto modelowanego tla. Jeszcze na koncu siateczka. Czaszka jest nie moja, znalazlem jakies darmowe badziewie w necie- I tak wiedzialem, ze bedzie przemalowywane. Khekhe. Plik dosc duzy, wiec sie prosze nie zniechecac. http://www.tgfg.pl/max3d/etapy_dziada.jpg salutt Dziadek Stal Edytowane 31 Maj 2008 przez leander zmiana serwera dla obrazka
Gotham Napisano 9 Luty 2004 Napisano 9 Luty 2004 Bardzo udany making of dziadku stalowy. A czemu tak wyczerniłeś lewą stronę obrazka? Sporo detali się zgubiło przez to... Jakaś gra światła na kościach nadała by wyrazistości tyle okładki jak na mój gust.
chia Napisano 9 Luty 2004 Napisano 9 Luty 2004 khe, khe ten ludek to juz jakis taki popularny sie zrobil :) pzdr.
leander Napisano 10 Luty 2004 Napisano 10 Luty 2004 Ho ho.. (tzn. khe khe:)) - jedno z cenniejszych \'making of\' jakie widziałem. Super. No i dzięki wstępnemu szkicowi już wiemy, że to będzie poradnik medyczny :D
Dziadek Stal Napisano 10 Luty 2004 Autor Napisano 10 Luty 2004 Ho,ho, znowu pare osob zobaczylo Dziada. Kha gotham: zaciemnilem prawa strone, bo tak wlasnie ustawialem sobie w trakcie pracy kompozycje kadru. Tylko na lewo jasniej. Murek podkrecilem z powrotem dopiero na ostatnim etapie - tak jak to jest w finalnej pracy. Przed drukiem pewnie wszystko troche rozjasnie, zeby nie zginelo. Druk dziwne rzeczy wyczynia z kolorami. Blah, blah leander: khe, he, Dziadka poczatkowo wyobrazalem sobie wlasnie jako takiego bardzo zwartego, zgarbionego grubasa jak na tym rysunku, tyle, ze po pierwsze: wyszedl nie garbaty a srajacy, a po drugie, po konsultacji z autorem ksiazki doszlismy do wniosku, ze trzeba go jednak skomercjalizowac i zrobic z niego wiekszego twardziela, wiec urosly mu bary i wyprostowalo tors. Khe, khe, mi tam juz nic nie pomoze i plecom moim. salutt Dziadek Stal
Ghost REAKTYWACJA Napisano 10 Luty 2004 Napisano 10 Luty 2004 no ze tak powiem zajewiste, i te patriotyczne motywy
LISEK Napisano 10 Luty 2004 Napisano 10 Luty 2004 Widze ze lipa z odpowiedzi na moja prywatna wiadomosc... Hehe czy ta ksiazka nie jest o Pilsudskim? Koles byl niczego sobie. Jak zle sie dzilao w Polsce to robil wiazda na rzad i bylo dobrze!! POzdrowki
Dziadek Stal Napisano 11 Luty 2004 Autor Napisano 11 Luty 2004 Lisek: Khe, khe, spokojnie, juz odpisalem, jakos nie przyzwyczajony jestem do cudnych opcji na forum. Jak to staruszek. salutt Dziadek Stal
LISEK Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 Ale zaznaczasz tego staruszka a masz pewnie ze 25 lat :). Wiekszosc ludzi tutaj tyle ma :).
Bill Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 (edytowane) Dziadku a ja mam pytanie, czy oświetlenie i kompozycje ustawiałeś równolegle z testami liternictwa na okładke. Np. ta czarna czacha w prawym dolnym rogu to pod logo wydawnictwa? Ogólnie doskonała robota. Wspaniale się wszystko skupia na Dziadku (chciałem napisać - na metalowym monstrum, ale nie chcę nikogo obrazić:)). Edytowane 31 Maj 2008 przez leander
Dziadek Stal Napisano 13 Luty 2004 Autor Napisano 13 Luty 2004 Bill: khe,khe, No wiec tutaj postapilem trochu nie tak jak trzeba to znaczy zrobilem po prostu czysta ilustracje. Liternictwo jest niestety narzucone prawem serii, nie do przeskoczenia, i owszem jakos tam \" na pamiec\" pasowalem sie do literek, ale bez zadnych rzetelnych testow. Nie powiem, ze to najwlasciwsza metoda, ale trudno... Obrazek jest spory, jak beda z wydawnictwa jakies alarmy to najwyzej troche przekadruje. khe,khe salutt Dziadek Stal
kru Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 taaaa i pewnie wcale nie jest ze stali... wiekszosc ludzi tutaj nie jest :D
Kris_R Napisano 16 Luty 2004 Napisano 16 Luty 2004 Świetna pracka! Kawał dobrej roboty żeś tu odwalił dziadu! :) Bardzo podoba mi się twoje swobodne tarktowanie grafy metodą fifty-fifty :) Tak trzymaj, bo efetkty są świetne.
WyG Napisano 9 Marzec 2004 Napisano 9 Marzec 2004 Świetna pracka ;) Szczególnie po obejrzeniu etapów tworzenia. Podejscie do pracy z wielkimi stalowymi jajami ;]
Nimrod Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 No to już wiemy do czego Dziadek okładkę robił :) ciekawe co na to Tomek Bagiński :P Nie dość, że będe miał w domu kolejną książkę tego świetnego autora to dodatkowo wzbogaconą o taką super pracę z naszego forum :) Brawo, gratuluje!
Batou Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 ciekawe co na to Tomek Bagiński :P Myślę, że nie ma nic przeciwko ;) A okładka bardzo fajna.
czaps Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 Mysle, ze Tomek Baginski nie mialby nic przeciwko zwlaszcza ze Dziadek Stal to chyba on wlasnie ... ;-)) przynajmniej tak mi sie wydaje ... pozdro czaps
Dziadek Stal Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 Khekhe O to jednak ktos tu czyta ksiazki. A to taki niedzisiejszy zwyczaj ;-) salutt Dziadek Stal
mCh Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 a on swymi drobnymi, błyszczącymi rdzą szponami szarpał nasze umęczone ciała... wiliśmy się w bólu, a te tysiące żyletek, mimo krzyku, płaczu i rozpaczy naszej, nieporuszone niczym cięło oczy, wydrapywały kawałki mięsa by potem rozrzucić po całej arenie zasypanej kośćmi... one gruchotały pod ogromem jego ciała stare i nowe, wszystkie należące kiedyś do skazanych, takich jak my teraz... uderzaliśmy, waliliśmy dłońmi o niezwruszone ściany areny, gdy on ucinał je świst krach jednym, małym niedbałym ruchem... wtedy oczy nasze spoglądały po raz ostatni i widziały morderczą twarz dziadka stali... czy to już czyściec? czy jeszcze życie...
Kris_R Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 No natchnęło Cię i to mocno :) Dziadek wbrew pozorom do brutali nie należy. Widać wszech obecną sympatię pod jego adresem... ale sotrzegam. Lepiej się nie narażajcie... bo dziadzia niejedno w życiu widział i zdechłego psa wyczuje z daleka. A takiemu biada oj biada... :)
Rekomendowane odpowiedzi