Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Kolejne 4 szkice z lekką pomocą referencji (i rozrysowaną perspektywą ;) ):

Thumb3_zpsf39ee487.jpg

• Odpowiedzi 1,5k
  • Wyświetleń 178k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Trzeci jest warty kontynuacji, naprawdę jest dobry!!

Za rzadko używasz jakiejś wybujałej perspektywy, trzeci idzie właśnie w tym kierunku :)

Napisano

Propsy ziomek, tylko czekać jak po serii szkiców dowalisz taki mega enviro high resolution. ;)

Napisano

Świetnie, że rozrysowałeś sobie perspektywę :D I jestem za Urbanboogiem - wykończ ten ostatni :D

Napisano

o widać uwagi lorda dały bardzo wiele - wyglada naprawde dobrze.

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za komentarze, naprawdę nakręcają do dalszej pracy :)

Kalberos- do dzieła więc, mam nadzieję szybko zobaczyć te szkice w Twojej teczce ;)

Urbanboogie, Wojtek, poświęciłem 2 godzinki na ten zamek, trochę zbyt od czapy potraktowałem skały- pewnie przy innej okazji je jeszcze podmaluję:Thumb3-zamek_zpsd1d0ce92.jpg

Edytowane przez RaVirr

Napisano

Te dwie ostatnie strony to najlepsze rzeczy jakie są w tej teczce :). Keep pushing ! :D

Napisano

Nie wiem czemu ale strasznie ciekawi mnie to co jest w tle, budowle czy skały? Bardzo fajne kształty i kolorki w tych speedach

Napisano

Wyszedł z tego dom strachów zamiast zamku ^^

I nie wiem czy tam za dużo oblasków nie ma, chyba mogły się szybciej skończyć (na prawej stronie budynku).

Bardziej mi wpadł w oko ten 3 niż ten zamek, może się pokusisz o high res na tamtym też ;)

Pozdr!

Napisano

To ja znowu trochę pobiczuję;) Zgadzam się Kaliditusem. Szkice bardzo fajne, ale jak już sobie któryś wybierzesz to poświęć te 15min na zgooglowanie jak np. skały wyglądają. Na tym etapie wystarczyłoby kilka realistycznych kształtów i obrazek wyglądałby 10x lepiej. Zresztą w ogóle zanim się zabierzesz za szkice, a wiesz, że będziesz jakieś skaliste enviro robił to pooglądaj jakieś fotki, bo ewidentnie brakuje Ci odniesień do prawdziwego świata.

Napisano

Niezłe te koncepty, oby takich więcej! :D Najfajniejszy wg. mnie to ten prawy od góry :)

Napisano
  • Autor

Miałem nie siedzieć przy tablecie przez weekend, a w zamian za to pooglądać trochę tutoriali, ale nie mogłem wytrzymać i podziałałem jeszcze przy tym zamku (lub domu strachów) :D Mam nadzieję, że teraz lepiej wygląda:

Thumb3-zamek_zpsd1d0ce922_zpscd95a710.jpg

Napisano

lepiej... świetnie to wyszło, tam tego ptactwa by mogłobyć nieco mniej bo jakoś tak dziwacznie wygląda taka wielka chmara. A tak z ciekawości, ile czasu Ci zajęło doprowadzenie tego pierwotnego konceptu do stanu obecnego?

Napisano
  • Autor

Kolejne szkice, niestety ostatnio mam problemy z pracą co rozstraja mnie kompletnie przez co staję się mniej produktywny:

Thumb4_zpsc5169c33.jpg

Napisano

Bardzo przyjemnie ogląda się Twoje szkice. Fajne kolorki. Perspektywa to mój koszmar, dlatego podziwiam za odwagę :P

Czekam na więcej :) Pozdrawiam

Napisano

Świetne, świetne. Wciąż kibicuję!

Mógłłbyś jedynie momentami uprościć jakąś płaszczyznę zamiast budować ją z takich małych pociągnięć.

Napisano
  • Autor

Szkic miasta, który mam zamiar wykończyć. Póki co bazowe kolorki, bryły i światło (oczywiście te kolumny po prawej do poprawki):

miastoportowe_zps9949feae.jpg

Napisano

Sporo dobrego sie tu ostatnio dzieje, czekam z niecierpliwoscia na to miasto.

Napisano
  • Autor

Mam nadzieję, że sprostam Twoim oczekiwaniom :)

Progres, mam zamiar popracować jeszcze nad samym miastem, dodać łódź i zrobić pierwszy plan. Obciąłem też trochę z prawej strony kadr:

miastoportowe2_zps990a8765.jpg

Napisano
  • Autor

Na tę chwilę finał...chyba, że ktoś chciałby wytknąć błędy ;)miastoportowe3_zpsff3404b4.jpg

Edytowane przez RaVirr

Napisano

Tylko minimalne niescislosci w perspektywie, glownie ten luk rzuca sie w oczy, a tak poza tym bardzo fajnie, chodz podobala mi sie koncepcja z lukiem na pierwszym planie.

Napisano

Ravirr jak Ty to pięknie rozbudowujesz :D Twoja teczka jest jedną z tych do której zawsze chętnie zaglądam :) cud ,miód i orzeszki :D

Napisano
  • Autor

ICE- lekko poprawiłem i podmieniłem obrazki ;)

Soulinka- Dzięki wielkie, miód na moje serce :)

Napisano

Może nie błąd, lecz kwestia gustu, ale miasto w tle wydaje mi się trochę jednolite. Możnaby pobawić się zróżnicowaniem koloru budynków (nawet w zakresie tego samego budulca mogą występować różnice w walorze i kolorze które pomogłyby Ci wprowadzić trochę różnorodności) a następnie pokombinować oświetleniem, tu rzucić cień na dużą grupę budynków posługując się chmurą (jestę bogię), gdzie indziej oświetlić całe grupy budunków, np w tle statku. Na wierzch doprawić tę potrawkę różnicami temperatur pomiędzy obszarem zacienionym i oświetlonym i voila, powinno się zrobić ciekawiej. Jeszcze ciekawiej, bo obecnie i tak mi sie podoba, ale tak rzucam sugestią.

Napisano

Metoda Fenga przynosi dobre rezultaty, ale niezwykle drażni mnie w jego tutkach, które oglądałem,

to że dochodzimy jedynie do tego etapu, praca bardzo dobra i tyle, potem szast prast i nagle urywa bańkę. Gdzie podziały się fragmenty gdzie mistrz wyciska jeszcze te dodatkowe, cholernie ważne procenty? Tak że praca zamiast bardzo dobrej staje się niemal genialna, porażając detalem i rozmachem. Jeżeli znacie jakieś tutki o wykańczaniu

to zapodawajcie, zgadzam się z EC,że tu można jeszcze wzbogacić tę wizję, ale też trzeba wiedzieć jakimi sposobami można to zrobić poza 1 pikselowym okrąglakiem.

Z pewnością źle zaczęta praca jest znacznie trudniejsza do wykończenia, ale patrząc na wiele dobrych prac tu na forum widać,że brakuje nam ostatniego szlifu np. takiego jak u Fenga.

Napisano

Wow! Świetny rendering :D Fajnie, że wybierasz refki z jakąś ekspresją, a nie ze stone face'ami. Jedziesz dalej. Byle do 28 :D

Napisano
  • Autor

Dzisiaj sobie zrobiłem podróż ze wsi na wieś i z powrotem- jest lepiej :D Mam zamiar teraz rzucić się na coś innego bo ciągłe trzaskanie portretów źle na mnie działa. Każdy kolejny gorszy ;)

Napisano
bo ciągłe trzaskanie portretów źle na mnie działa. Każdy kolejny gorszy ;)

Nie jestem pewien, wydaje mi sie , ze portret owieczki z dnia nr 3 to kamien milowy w twojej karierze. Zdrowko!

Napisano

To ostatnie envirko to fajnie Ci wyszlo :)) super akcent kolorystyczny, szybko przykuwa wzrok. Tylko ta woda sie wydaje troche za spokojna. Dawaj znowu cos ambitnego :D

Napisano

Pierwsze super galowe. Kolorki przede wszystkim. Chcociaz czasem mam wrazenie, ze powinienes z tymi elememntami typu skalki etc. zamiast robic milion drobych wiezyczek, pociagnac jedna duza, ktora mialaby bardziej ciekawszy ksztalt. Bo w pewnym momencie tych skalek jest tyle, ze tworza szum, ktory nie wyraza nic wiecej, jak tylko las skal.

A na drugim za mocno pojechales moim zdaniem RGB splitem. Niestety kompozycja tez lezy. Scialbym tak na prawde 1/2 obrazka z gory.

Super sie patrzy na to, ze mimo codziennej pracy wrzucasz regularnie i jestes konsekwentny. Nie przestawaj! :D

Napisano
  • Autor

Masz rację Wojtek, niewykluczone, że ten drugi utnę w połowie i jeszcze wykończę. Dzięki :)

Napisano
  • Autor

Dwa kolejne, z czego drugi namaluję od początku (raczej traktujcie jako idee niż ilustrację ;) ):

Untitled-3-2_zps360d344a.jpg

cityoffallenstar_zpsb8e035a2.jpg

Napisano
  • Autor

Później bym się tłumaczył na komisariacie "Ej Panowie, chciałem by było fajnie!" :D

Po długiej przerwie zarzucam miniaturki dla odświeżenia wątku i rozruszania ręki:

Thumb5_zps2129706b.jpg

Napisano

Dwa na górze najlepsze :D

Chciałbym mieć takie wyczucie w budowaniu kompozycji i klimatu. Jednak zanim dojde do enviro to jeszcze spora droga ;/

Napisano
  • Autor

Dzięki ;)

Kolejne kilkuminutowe (same skałkowe), mam nadzieję, że przez weekend dam radę posiedzieć przy czymś dłużej:

Thumb6_zps6c716545.jpg