RaVirr Napisano 3 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2013 Kolejne 4 szkice z lekką pomocą referencji (i rozrysowaną perspektywą ;) ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Trzeci jest warty kontynuacji, naprawdę jest dobry!! Za rzadko używasz jakiejś wybujałej perspektywy, trzeci idzie właśnie w tym kierunku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Ojakiefajne te ostatnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Propsy ziomek, tylko czekać jak po serii szkiców dowalisz taki mega enviro high resolution. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 no przyznam ze muszę spróbować takie szkice porobić :D fajnie to wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 wypas te miniatury! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 Świetnie, że rozrysowałeś sobie perspektywę :D I jestem za Urbanboogiem - wykończ ten ostatni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 o widać uwagi lorda dały bardzo wiele - wyglada naprawde dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 (edytowane) Dziękuję wszystkim za komentarze, naprawdę nakręcają do dalszej pracy :) Kalberos- do dzieła więc, mam nadzieję szybko zobaczyć te szkice w Twojej teczce ;) Urbanboogie, Wojtek, poświęciłem 2 godzinki na ten zamek, trochę zbyt od czapy potraktowałem skały- pewnie przy innej okazji je jeszcze podmaluję: Edytowane 4 Styczeń 2013 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 Te dwie ostatnie strony to najlepsze rzeczy jakie są w tej teczce :). Keep pushing ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 Nie wiem czemu ale strasznie ciekawi mnie to co jest w tle, budowle czy skały? Bardzo fajne kształty i kolorki w tych speedach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dmk Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Wyszedł z tego dom strachów zamiast zamku ^^ I nie wiem czy tam za dużo oblasków nie ma, chyba mogły się szybciej skończyć (na prawej stronie budynku). Bardziej mi wpadł w oko ten 3 niż ten zamek, może się pokusisz o high res na tamtym też ;) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Szkoda,że tak mechanicznie i schematycznie potraktowałeś te skałki, ciekawie to wygląda,a mogłoby być znacznie lepiej.Może faktycznie refki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 To ja znowu trochę pobiczuję;) Zgadzam się Kaliditusem. Szkice bardzo fajne, ale jak już sobie któryś wybierzesz to poświęć te 15min na zgooglowanie jak np. skały wyglądają. Na tym etapie wystarczyłoby kilka realistycznych kształtów i obrazek wyglądałby 10x lepiej. Zresztą w ogóle zanim się zabierzesz za szkice, a wiesz, że będziesz jakieś skaliste enviro robił to pooglądaj jakieś fotki, bo ewidentnie brakuje Ci odniesień do prawdziwego świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Niezłe te koncepty, oby takich więcej! :D Najfajniejszy wg. mnie to ten prawy od góry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2013 Miałem nie siedzieć przy tablecie przez weekend, a w zamian za to pooglądać trochę tutoriali, ale nie mogłem wytrzymać i podziałałem jeszcze przy tym zamku (lub domu strachów) :D Mam nadzieję, że teraz lepiej wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 lepiej... świetnie to wyszło, tam tego ptactwa by mogłobyć nieco mniej bo jakoś tak dziwacznie wygląda taka wielka chmara. A tak z ciekawości, ile czasu Ci zajęło doprowadzenie tego pierwotnego konceptu do stanu obecnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2013 Dzięki! Razem ze szkicem 4,5 godziny- na sam szkic pół godzinki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 Kolejne szkice, niestety ostatnio mam problemy z pracą co rozstraja mnie kompletnie przez co staję się mniej produktywny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 Bardzo przyjemnie ogląda się Twoje szkice. Fajne kolorki. Perspektywa to mój koszmar, dlatego podziwiam za odwagę :P Czekam na więcej :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 Świetne, świetne. Wciąż kibicuję! Mógłłbyś jedynie momentami uprościć jakąś płaszczyznę zamiast budować ją z takich małych pociągnięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 Szkic miasta, który mam zamiar wykończyć. Póki co bazowe kolorki, bryły i światło (oczywiście te kolumny po prawej do poprawki): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Sporo dobrego sie tu ostatnio dzieje, czekam z niecierpliwoscia na to miasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2013 Mam nadzieję, że sprostam Twoim oczekiwaniom :) Progres, mam zamiar popracować jeszcze nad samym miastem, dodać łódź i zrobić pierwszy plan. Obciąłem też trochę z prawej strony kadr: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2013 (edytowane) Na tę chwilę finał...chyba, że ktoś chciałby wytknąć błędy ;) Edytowane 17 Styczeń 2013 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Tylko minimalne niescislosci w perspektywie, glownie ten luk rzuca sie w oczy, a tak poza tym bardzo fajnie, chodz podobala mi sie koncepcja z lukiem na pierwszym planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Ravirr jak Ty to pięknie rozbudowujesz :D Twoja teczka jest jedną z tych do której zawsze chętnie zaglądam :) cud ,miód i orzeszki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2013 ICE- lekko poprawiłem i podmieniłem obrazki ;) Soulinka- Dzięki wielkie, miód na moje serce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 Może nie błąd, lecz kwestia gustu, ale miasto w tle wydaje mi się trochę jednolite. Możnaby pobawić się zróżnicowaniem koloru budynków (nawet w zakresie tego samego budulca mogą występować różnice w walorze i kolorze które pomogłyby Ci wprowadzić trochę różnorodności) a następnie pokombinować oświetleniem, tu rzucić cień na dużą grupę budynków posługując się chmurą (jestę bogię), gdzie indziej oświetlić całe grupy budunków, np w tle statku. Na wierzch doprawić tę potrawkę różnicami temperatur pomiędzy obszarem zacienionym i oświetlonym i voila, powinno się zrobić ciekawiej. Jeszcze ciekawiej, bo obecnie i tak mi sie podoba, ale tak rzucam sugestią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 18 Styczeń 2013 Share Napisano 18 Styczeń 2013 Metoda Fenga przynosi dobre rezultaty, ale niezwykle drażni mnie w jego tutkach, które oglądałem, to że dochodzimy jedynie do tego etapu, praca bardzo dobra i tyle, potem szast prast i nagle urywa bańkę. Gdzie podziały się fragmenty gdzie mistrz wyciska jeszcze te dodatkowe, cholernie ważne procenty? Tak że praca zamiast bardzo dobrej staje się niemal genialna, porażając detalem i rozmachem. Jeżeli znacie jakieś tutki o wykańczaniu to zapodawajcie, zgadzam się z EC,że tu można jeszcze wzbogacić tę wizję, ale też trzeba wiedzieć jakimi sposobami można to zrobić poza 1 pikselowym okrąglakiem. Z pewnością źle zaczęta praca jest znacznie trudniejsza do wykończenia, ale patrząc na wiele dobrych prac tu na forum widać,że brakuje nam ostatniego szlifu np. takiego jak u Fenga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 Długo mnie nie było, pierwsze 9 dni szkicowania w grupie Wojtka: Link do facebukowej grupy: http://www.facebook.com/groups/fusgroup/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Luty 2013 Share Napisano 9 Luty 2013 Wow! Świetny rendering :D Fajnie, że wybierasz refki z jakąś ekspresją, a nie ze stone face'ami. Jedziesz dalej. Byle do 28 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 9 Luty 2013 Share Napisano 9 Luty 2013 Trzeba przyznać że zrobiłeś spory progres przez 4 dni ale teraz utkwiłeś w martwym punkcie. Potrzaba Ci nowych wyzwań, inspiracji...nie wiem...może jakaś podróż do Indii czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 Dzisiaj sobie zrobiłem podróż ze wsi na wieś i z powrotem- jest lepiej :D Mam zamiar teraz rzucić się na coś innego bo ciągłe trzaskanie portretów źle na mnie działa. Każdy kolejny gorszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Luty 2013 Share Napisano 10 Luty 2013 bo ciągłe trzaskanie portretów źle na mnie działa. Każdy kolejny gorszy ;) Nie jestem pewien, wydaje mi sie , ze portret owieczki z dnia nr 3 to kamien milowy w twojej karierze. Zdrowko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 10 Luty 2013 Share Napisano 10 Luty 2013 To ostatnie envirko to fajnie Ci wyszlo :)) super akcent kolorystyczny, szybko przykuwa wzrok. Tylko ta woda sie wydaje troche za spokojna. Dawaj znowu cos ambitnego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Luty 2013 Autor Share Napisano 18 Luty 2013 Telka, może nic ambitnego, ale coś nowego :) Proces tworzenia na lajwstrimie: http://www.livestream.com/ravirr17freexxxchannel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 Na pierwszy rzut oka wydaja się niedopracowane, ale potem jak się ogląda dłużej to zyskują i wciągająąąąąąą. ą ą ą ą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 :>>>>>>>> słitaśne :>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 19 Luty 2013 Share Napisano 19 Luty 2013 Pierwsze super galowe. Kolorki przede wszystkim. Chcociaz czasem mam wrazenie, ze powinienes z tymi elememntami typu skalki etc. zamiast robic milion drobych wiezyczek, pociagnac jedna duza, ktora mialaby bardziej ciekawszy ksztalt. Bo w pewnym momencie tych skalek jest tyle, ze tworza szum, ktory nie wyraza nic wiecej, jak tylko las skal. A na drugim za mocno pojechales moim zdaniem RGB splitem. Niestety kompozycja tez lezy. Scialbym tak na prawde 1/2 obrazka z gory. Super sie patrzy na to, ze mimo codziennej pracy wrzucasz regularnie i jestes konsekwentny. Nie przestawaj! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Luty 2013 Autor Share Napisano 21 Luty 2013 Masz rację Wojtek, niewykluczone, że ten drugi utnę w połowie i jeszcze wykończę. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Luty 2013 Autor Share Napisano 21 Luty 2013 Dwa kolejne, z czego drugi namaluję od początku (raczej traktujcie jako idee niż ilustrację ;) ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Marzec 2013 Autor Share Napisano 11 Marzec 2013 Kolejne szkice: Wideo na moim kanale, gdzieniegdzie można mnie usłyszeć, zwłaszcza na końcu ostatniego filmiku (opowiadam smutną historyjkę) ;) http://www.livestream.com/ravirr17freexxxchannel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 Dwie mordy narysowane na silikatach, około 10 minut każda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Komus sie nudzi w robocie? ;] http://www.komunizm.eu/Plakaty_PRL/bumelant2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 Skąd, te rysunki to efekt marnotrawienia przerw! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Miasto było by fajniejsze jak byś na ulicy takie mordeczki rysował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2013 Później bym się tłumaczył na komisariacie "Ej Panowie, chciałem by było fajnie!" :D Po długiej przerwie zarzucam miniaturki dla odświeżenia wątku i rozruszania ręki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SammaeL Napisano 1 Sierpień 2013 Share Napisano 1 Sierpień 2013 Dwa na górze najlepsze :D Chciałbym mieć takie wyczucie w budowaniu kompozycji i klimatu. Jednak zanim dojde do enviro to jeszcze spora droga ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2013 Dzięki ;) Kolejne kilkuminutowe (same skałkowe), mam nadzieję, że przez weekend dam radę posiedzieć przy czymś dłużej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi