Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Model na pewno wiekszosci bardzo dobrze znany. Teraz finalna wersja, ukonczona w okolo tydzien. Soft standardowo: Max 2008 i vray. Post w PS'ie 聽 C&C are welcome:)
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Samoch贸d super. Ale wszystko poza samochodem jest fe. No mo偶e te okna po lewej jeszcze daj膮 rade, ale prawa strona ju偶 nie. No i pod艂o偶e najgorsze. :)
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Autor taa co do podloza to sie zgadzam, jednak bylem ograniczony sprzetowo i nie moglem sobie pozwolic na czeste zmiany... by膰 mo偶e sie tym jeszcze zajme zanim pojdzie w swiat:)
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Nie noo weee no ehh ble... Lakier w miare(czemu niema twardych odbic ? niepoprawny fizycznie.).... felgi w miare.... oponki za plastelinowe...a tlo to juz wog贸le...tak jak bys wzi膮l jak膮艣 fotke 600x400 i j膮 rozci膮gn膮...dodatkowo nie pasuje :/ ech chlopie :P wywal tlo wrzuc studio i jakis spot na back ground i b臋dzie lepiej wygl膮dac bo teraz to eh nie no sry ale ble :)
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Samoch贸d przepi臋kny, ale otoczenie jakie艣 takie ma艣lane i si臋 nie zgrywa z samochodem ani troch臋, pod艂o偶e najgorsze, ale uwa偶am 偶e pomys艂 i miejsce fajne, tylko troch臋 doszykuj. Nie wiem czy inne ustawienie ogniskowej nie poprawi艂oby efektu bo co艣 takie to dziwne odrobink臋 (m贸wi臋 o ekspozycji)
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l kliment - to si臋 wyrwa艂e艣 z tymi 5 gwiazdkami :D samoch贸d ekstra ale otoczenie odstaje :(
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l No mo偶e te okna po lewej jeszcze daj膮 radeoczywiscie moj pomysl, on by to wszystko tymi dechami z boxow zabil XD聽 slabe ale dam 5* XD Edytowane 15 Wrzesie艅 200816 l przez ReflectVision
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Jak sie pomniejszy o 50% to nawet otoczenie daje rade ;) Jedank na hi-res tak jak wy偶ej pisali i jeszcze proporcje jakby nie te, nie wiem jak innym ale mi si臋 wydaje 偶e samoch贸d ma po艂owe swoich wymiar贸w, to chyba przez te ogromne okna i rozmazane tekstury. Lakier i 艣wiate艂ka mistrzowskie. 聽 5* TWA? :p
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l Autor texturki nie sa rozmazane, tylko tam jest lekki dof:) texturki maja 4k:3k. Kamerka ma bardzo dlugo lufe... moze dlatego takie zludzenie jest:)
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l mmmmmm... ale z du偶o g贸ry w tym kadrze przez co samoch贸d wygl膮da na jeszcze ni偶szy.
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l oj s艂abo wysz艂o model 艂adny, ale reszta ju偶 nie, t艂o wysz艂o bardzo s艂abo strasznie p艂askie, opony czyste, za du偶a po艣wiata na tylnych 艣wiat艂ach, z tymi 5 gwiazdkami po znajomo艣ciach to przesadzacie ju偶
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l ja patrze tak.. ocenie podlega w 90 % samoch贸d... i on zas艂uguje..a wy se patrzcie i oceniajcie jak tam chceta.
Napisano 15 Wrzesie艅 200816 l dokladnie tak jak kliment: 90% auto - 5 stars 10% otoczenie: brak gwiazdek :p 聽 艣wietnie by sie prezentowalo w studio.
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l Autor No to bedzie trzeba zrobic studio:) W sumie wszyskie swiatla mam juz ustawione, ale na razie nie mam czasu sie tym zajac. Dzieki za komenty:)
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l a mi sie tez bardzo podoba, juz mi sie znudzily te samochody renderenowane w studio. Bardziej pod ocene podchodzi samochod ktory tutaj akurat wyszedl genialnie i bez problemu 5***** :) Przydal by sie jeszcze renderek z frontu ;) pozdrawiam !
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l No dla mnie tlo sprawia ze mam wrazenie ze samochod jest sciagniety z netu. Roznica poziomow jest troche zbyt duza zeby uznac to za jakas tam niedorobke.
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l Chodzi mi o to ze samochod wyglada zajebiscie, a tlo zajebiscie slabo. Zastanawiam sie skad te roznice. Skoro masz wyczucie do takiego wymodelowania i wyrenderowania samochodu, dlaczego zabraklo Ci go do tla? Nic Ci nie chce zarzucac, nie sprawdzalem czy sa takie modele do sciagnieca. Wlasciwie nic mnie to nie obchodzi, bo gdybys oszukiwal to wlasciwie tylko siebie, dla innych wszystko wyjdzie w koncu w praniu. Nawet Twoje wipy mnie nie przekonuja bo pokazujesz duzo gotowych elementow, a malo rzeczywistego powstawania modeli. Jeszcze raz powiem ze nie chce o nic Cie podejrzewac, jakos tak tylko dziwnie troche. 聽 Edit: taki jest minus robienia samochodow, ze sporo tego jest na sieci, mozna tez znalezc komercyjne modele nie do konca legalnie. Troche zachodu i chodzenia wokol presetow materialow i wlasciwie przy jakotakim ogarnieciu w 3d mozna robic superrealistyczne prace w ktorych wlasciwie zaden element nie jest do konca zrobiony samodzielnie.
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l Autor Nie chcesz mnie podejrzewac, a jednak to robisz. Wszystkie modele aut jakie robilem, byly zlecone... wiec watpie czy mozliwe byloby sciagniecie z netu:D Czemu takie slabe tlo? Dla mnie bylo ok... ale tak to juz jest jak sie obcuje za dlugo z jednym tematem, a ten byl niewatpliwie trudniejszy od pozostalych, bo nie wystarczylo podlozyc Hdri i dodac directa :)
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l takiego pos膮dzania jeszcze nie slyszalem : D zapewniam ze ten czub JohnZi jest uchyniety i takie idea艂y robi sam :)
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l Samoch贸d wyszed艂 wspaniale. Jak dla mnie 艣ciany jeszcze daj膮 rade ale pod艂o偶e by艣 m贸g艂 udoskonali膰.
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l JohnZi: model jak zwykle 艣wietny, ale otoczenie... totalnie nie to do czego mnie przyzwyczai艂e艣 w poprzednich prackach. Mo偶e dropnij tego dofa czy co艣, no i pod艂o偶e..., ale tak jak m贸wi臋, modelik jak zwykle 艣wietny.
Napisano 16 Wrzesie艅 200816 l Sam samochodzik rewelka, chyba lepiej si臋 nie da艂o tego zrobi膰. Otoczenie te偶 jest fajne, ale odstaje jako艣ciowo od tego autka. Pi臋kne
Napisano 17 Wrzesie艅 200816 l opony sa szerokie a czy felga tez jest tak szeroka jak opona ?? bo na tylnej prawej oponie kt贸ra wysz艂a dosyc jasno tego nie wida膰, i mam wra偶enie 偶e maja lekki pozytyw
Napisano 17 Wrzesie艅 200816 l Bardzo ciekawy pomys艂 na scenke, ale ju偶 troszk臋 gorzej z jej wykonaniem :) A w og贸le to si臋 u艣mia艂em troche jak przeczyta艂em os膮dy, 偶e poziom wykonania t艂a jest inny ni偶 modelu wi臋c pewnie model nie jest Tw贸j ;) To przecie偶 zupe艂nie inna bajka wi臋c nie wymagajcie od genialnego pianisty, 偶eby umia艂 艣piewa膰. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 17 Wrzesie艅 200816 l tak ? co powiesz na to http://www.netcarshow.com/lamborghini/2008-reventon/1600x1200/wallpaper_03.htm
Napisano 18 Wrzesie艅 200816 l Mam pytanko czy ten projekt by艂 dopracowywany w photo shopie czy czym takim bo te refleksy od tylnych 艣wiate艂 i bla艂e odb艂yski od lakieru. to mi niewyglada na robote w programie 3d.