JohnZi Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Model na pewno wiekszosci bardzo dobrze znany. Teraz finalna wersja, ukonczona w okolo tydzien. Soft standardowo: Max 2008 i vray. Post w PS'ie C&C are welcome:)
kliment woroszyłow Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 pierwszy! miszcz! 5*! adoptuje cie!:)
RA Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Samochód super. Ale wszystko poza samochodem jest fe. No może te okna po lewej jeszcze dają rade, ale prawa strona już nie. No i podłoże najgorsze. :)
JohnZi Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 taa co do podloza to sie zgadzam, jednak bylem ograniczony sprzetowo i nie moglem sobie pozwolic na czeste zmiany... być może sie tym jeszcze zajme zanim pojdzie w swiat:)
D4D4L Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Nie noo weee no ehh ble... Lakier w miare(czemu niema twardych odbic ? niepoprawny fizycznie.).... felgi w miare.... oponki za plastelinowe...a tlo to juz wogóle...tak jak bys wziąl jakąś fotke 600x400 i ją rozciągną...dodatkowo nie pasuje :/ ech chlopie :P wywal tlo wrzuc studio i jakis spot na back ground i będzie lepiej wyglądac bo teraz to eh nie no sry ale ble :)
pitekkkk Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Samochód przepiękny, ale otoczenie jakieś takie maślane i się nie zgrywa z samochodem ani trochę, podłoże najgorsze, ale uważam że pomysł i miejsce fajne, tylko trochę doszykuj. Nie wiem czy inne ustawienie ogniskowej nie poprawiłoby efektu bo coś takie to dziwne odrobinkę (mówię o ekspozycji)
trosiek Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 kliment - to się wyrwałeś z tymi 5 gwiazdkami :D samochód ekstra ale otoczenie odstaje :(
ReflectVision Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 (edytowane) No może te okna po lewej jeszcze dają radeoczywiscie moj pomysl, on by to wszystko tymi dechami z boxow zabil XD slabe ale dam 5* XD Edytowane 15 Wrzesień 2008 przez ReflectVision
pecet Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Jak sie pomniejszy o 50% to nawet otoczenie daje rade ;) Jedank na hi-res tak jak wyżej pisali i jeszcze proporcje jakby nie te, nie wiem jak innym ale mi się wydaje że samochód ma połowe swoich wymiarów, to chyba przez te ogromne okna i rozmazane tekstury. Lakier i światełka mistrzowskie. 5* TWA? :p
JohnZi Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 texturki nie sa rozmazane, tylko tam jest lekki dof:) texturki maja 4k:3k. Kamerka ma bardzo dlugo lufe... moze dlatego takie zludzenie jest:)
Master Kiełbaster Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 mmmmmm... ale z dużo góry w tym kadrze przez co samochód wygląda na jeszcze niższy.
dynia Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 oj słabo wyszło model ładny, ale reszta już nie, tło wyszło bardzo słabo strasznie płaskie, opony czyste, za duża poświata na tylnych światłach, z tymi 5 gwiazdkami po znajomościach to przesadzacie już
kliment woroszyłow Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 ja patrze tak.. ocenie podlega w 90 % samochód... i on zasługuje..a wy se patrzcie i oceniajcie jak tam chceta.
SWRSC Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 dokladnie tak jak kliment: 90% auto - 5 stars 10% otoczenie: brak gwiazdek :p świetnie by sie prezentowalo w studio.
JohnZi Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 No to bedzie trzeba zrobic studio:) W sumie wszyskie swiatla mam juz ustawione, ale na razie nie mam czasu sie tym zajac. Dzieki za komenty:)
hcpiter Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 a mi sie tez bardzo podoba, juz mi sie znudzily te samochody renderenowane w studio. Bardziej pod ocene podchodzi samochod ktory tutaj akurat wyszedl genialnie i bez problemu 5***** :) Przydal by sie jeszcze renderek z frontu ;) pozdrawiam !
Luki Luki Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 No dla mnie tlo sprawia ze mam wrazenie ze samochod jest sciagniety z netu. Roznica poziomow jest troche zbyt duza zeby uznac to za jakas tam niedorobke.
hcpiter Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 a no racja zauwazylem taki na turbosquit w dziale free stuff ;)
Luki Luki Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Chodzi mi o to ze samochod wyglada zajebiscie, a tlo zajebiscie slabo. Zastanawiam sie skad te roznice. Skoro masz wyczucie do takiego wymodelowania i wyrenderowania samochodu, dlaczego zabraklo Ci go do tla? Nic Ci nie chce zarzucac, nie sprawdzalem czy sa takie modele do sciagnieca. Wlasciwie nic mnie to nie obchodzi, bo gdybys oszukiwal to wlasciwie tylko siebie, dla innych wszystko wyjdzie w koncu w praniu. Nawet Twoje wipy mnie nie przekonuja bo pokazujesz duzo gotowych elementow, a malo rzeczywistego powstawania modeli. Jeszcze raz powiem ze nie chce o nic Cie podejrzewac, jakos tak tylko dziwnie troche. Edit: taki jest minus robienia samochodow, ze sporo tego jest na sieci, mozna tez znalezc komercyjne modele nie do konca legalnie. Troche zachodu i chodzenia wokol presetow materialow i wlasciwie przy jakotakim ogarnieciu w 3d mozna robic superrealistyczne prace w ktorych wlasciwie zaden element nie jest do konca zrobiony samodzielnie.
JohnZi Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 Nie chcesz mnie podejrzewac, a jednak to robisz. Wszystkie modele aut jakie robilem, byly zlecone... wiec watpie czy mozliwe byloby sciagniecie z netu:D Czemu takie slabe tlo? Dla mnie bylo ok... ale tak to juz jest jak sie obcuje za dlugo z jednym tematem, a ten byl niewatpliwie trudniejszy od pozostalych, bo nie wystarczylo podlozyc Hdri i dodac directa :)
ReflectVision Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 takiego posądzania jeszcze nie slyszalem : D zapewniam ze ten czub JohnZi jest uchyniety i takie ideały robi sam :)
!Ewert Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Samochód wyszedł wspaniale. Jak dla mnie ściany jeszcze dają rade ale podłoże byś mógł udoskonalić.
Luki Luki Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Hehe, w takim razie opier... sie nalezy za to tlo.
pressenter Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 JohnZi: model jak zwykle świetny, ale otoczenie... totalnie nie to do czego mnie przyzwyczaiłeś w poprzednich prackach. Może dropnij tego dofa czy coś, no i podłoże..., ale tak jak mówię, modelik jak zwykle świetny.
Kimmi Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Sam samochodzik rewelka, chyba lepiej się nie dało tego zrobić. Otoczenie też jest fajne, ale odstaje jakościowo od tego autka. Piękne
rallyman Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 opony sa szerokie a czy felga tez jest tak szeroka jak opona ?? bo na tylnej prawej oponie która wyszła dosyc jasno tego nie widać, i mam wrażenie że maja lekki pozytyw
Loozack Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Bardzo ciekawy pomysł na scenke, ale już troszkę gorzej z jej wykonaniem :) A w ogóle to się uśmiałem troche jak przeczytałem osądy, że poziom wykonania tła jest inny niż modelu więc pewnie model nie jest Twój ;) To przecież zupełnie inna bajka więc nie wymagajcie od genialnego pianisty, żeby umiał śpiewać. Pozdrawiam.
Beatou Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 ja bym rejestracje wytłoczył ;] ale jest pro :D
teethar Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Reventon ma całkiem matowy lakier. Tu się jeszcze za bardzo "błyszczy"
ReflectVision Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 tak ? co powiesz na to http://www.netcarshow.com/lamborghini/2008-reventon/1600x1200/wallpaper_03.htm
JohnZi Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Napisano 18 Wrzesień 2008 dzieki qbus:* mi sie juz nie chcialo pisac:P
snajper992 Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Mam pytanko czy ten projekt był dopracowywany w photo shopie czy czym takim bo te refleksy od tylnych świateł i blałe odbłyski od lakieru. to mi niewyglada na robote w programie 3d.
duck Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 piękny model, ładne autko ;) dasz może jakieś inne ujęcia?
Rekomendowane odpowiedzi